Παιδικός σταθμός Αθήνα με ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Σταύρος

Ο γιος μου ηλικίας 3μιση ετών έχει διαγνωσθεί με ΔΑΔ και κάνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο έργο / λόγο.< Από Σεπτέμβρη πρέπει να ενταχθεί και σε κάποιο παιδικό σταθμό με ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Τι εισοδηματικά κριτήρια απαιτούνται για να υποβάλλουμε για δημόσιο παιδικό σταθμό; Επίσης, οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δέχονται ιδιωτική παράλληλη στήριξη που θα επιλέξουμε εμείς; Σε περίπτωση που διαλέξουμε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, έχετε κάποιον να μου προτείνετε που να δέχεται και ιδιωτική παράλληλη στήριξη;

Αίτημα αξιολόγησης ΚΕΠΑ για παιδί 3 ετών

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα σας, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω αίτημα στο ΚΕΠΑ για τον γιο μου που είναι ηλικίας σχεδόν 3 χρονών. Έχω τις εξής απορίες:

1) Σε πόσο χρονικό διάστημα σε καλούν για αξιολόγηση?

2) Υπάρχουν διαφορές στους χρόνους, μεταξύ των ΚΕΠΑ? Εμείς μένουμε κέντρο Αθηνών, οπότε θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε κάποιο από τα ΚΕΠΑ που βρίσκονται κοντά μας.

3) Ισχύει η "φήμη" που μας μεταφέρθηκε ότι λόγω και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας απορρίπτουν τα αιτήματα των παιδιών που δεν έχουν νοητική υστέρηση;

Γνωρίζετε κάτι σχετικά;

Παιδί 2,5 ετών στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα Σταύρος

Καλησπέρα σας, ο γιος μου ηλικίας 2,5 ετών διαγνώστηκε πριν 6 μήνες ότι είναι στο φάσμα του αυτισμού. Δε θα γράψω το ψυχολογικό σοκ που περάσαμε και ακόμα περνάμε, απλά επειδή προσπαθώ να "εξασφαλίσω" όσο είναι δυνατόν το παιδί μου, θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου απαντήσει όποιος ξέρει στα παρακάτω ερωτήματα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.