Όσα έμαθα για τη ΔΕΠΥ

Εικόνα Τασούλα

Αγαπητοι γονεις παιδιων με ΔΕΠΥ. Ειμαι κι εγω μια απο εσας. Ειδα οτι εχει ξεκινησει μια μεγαλη κουβεντα γυρω απο το θεμα και ειπα να σας γραψω κι εγω τα οσα βιωσα παρεα με την κορη μου που πλεον ειναι πρωτη γυμνασιου. Διαγνωστηκε με ΔΕΠΥ στην δευτερα δημοτικου.εμεις δοκιμασαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ψυχολογους, ψυχιατρους, ειδικους παιδαγωγους, τμηματα ενταξης, ομοιοπαθητικους, μεθοδο Τοματις, εργοθεραπευτες. Ταλαιπωρησα το παιδι μου πολλα χρονια για να καταλαβω οτι το σοβαρο προβλημα το ειχα εγω και οχι εκεινη.

Ψάχνω πληροφορίες για την νευροανάδραση

Εικόνα Τασούλα
Καλησπερα. Ψαχνω να βρω πληροφοριες για την νευροαναδραση και κατα ποσο ειναι αποτελεσματικη στη ΔΕΠΥ. Υπαρχουν Κεντρα στη Θεσσαλονικη που κανουν νευροαναδραση και ποια ειναι αυτα;

Παιδί με ΔΕΠΥ, 10 ετών, βοηθά η εργοθεραπεία;

Εικόνα Τασούλα
Θα μπορουσε η εργοθεραπεια να βοηθησει ενα κοριτσακι με δεπυ στην ηλικια των 10 ετων; Σε ποιους τομεις και με ποιον τροπο; Ποσο περιπου στοιχιζει μια εργοθεραπεια και ποσο συχνα πρεπει να γινονται οι συνεδριες; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...

Ευχαριστώ την κυρία Τονυ Μάχα Ευαγγελοπούλου

Εικόνα Τασούλα

Η κορη μου εκανε ολο το προγραμμα Τοματις στην θεσσαλονικη και ενω στο τελος του πρωτου κυκλου το παιδι μου ως δια μαγειας μεταμορφωθηκε - εχει ΔΕΠΥ - μετα απο λιγες μερες ξανακυλησε στα ιδια. Η υπευθυνη του κεντρου στην Θεσσαλονικη δεν μπορεσε να μου δωσει μια λογικη εξηγηση σε αυτο και δεν ηξερα τι επρεπε να κανω. Μονη μου λυση να επικοινωνησω με το Κεντρο της Αθηνας γιατι μονο αυτα τα δυο υπαρχουν στην Ελλαδα και ηξερα οτι η κυρια Ευαγγελοπουλου ηταν η ιδια μαθητρια του καθηγητη Τοματις. Η γραμματεας της οταν της ειπα το προβλημα μου ηταν καθετη στο να μην ενοχλησει την κυρια Ευαγγελοπουλου γιατι οπως ειπε ειναι αντιδεολογικο αυτο που ζηταω και παραλογο γιατι δεν θεωρουσε οτι θα μπορουσε να μου δωσει απαντησεις.

Σχετικά με τη ΔΕΠΥ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα (μου είπαν), με από 4 χρόνια

Εικόνα Τασούλα

Εντελει, αυτο που καταλαβα ηταν οτι ετρεχα εδω και 4 χρονια για να μου πουν στο τελος οτι δεν μπορω να κανω τιποτα για την ΔΕΠΥ της κορης μου. Ο παιδοψυχολογος που συγκεντρωσε τα αποτελεσματα απο το ΚΨΥ μου ειπε οτι το προβλημα του παιδιου δεν εχει σχεση με ΔΕΠΥ αλλα ειναι ψυχολογικο. Συγκεκριμμενα, μου ειπε οτι ειναι πολυ θλιμμενη για κατι και αυτο δεν την αφηνει να λειτουργησει.

ΔΕΠΥ: Θεραπεία για την κόρη μου 9 ετών

Εικόνα Τασούλα

Σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες. Με τον ορο θεραπεια εννοω οτι θελω να εξαφανιστουν ολα αυτα τα συμπτωματα που εχει η ΔΕΠΥ και δυστυχως η κορη μου η οποια ειναι 9 χρονων εχει τα περισσοτερα: υπερκινητικοτητα, ελλειμματικη προσοχη, διασπαστικη συμπεριφορα, λεκτικη παρορμηση. Ολα αυτα κανουν την καθημερινη μας ζωη ποδηλατο...

ΔΕΠΥ: Εδώ και τρία χρόνια τρέχω, λύση δε βρήκα

Εικόνα Τασούλα
Εδω και 3 χρονια εχω τρεξει σε καθε ειδους γιατρο για να βρω μια λυση σχετικα με την ΔΕΠΥ. Δυστυχως ακρη δεν εβγαλα. Εχω δοκιμασει τα παντα και τωρα δοκιμαζω την ομοιοπαθητικη. Υπαρχει καποιος γονιος που ειδε το παιδι του να θεραπευεται;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.