Θέλω την γνώμη σας

Εικόνα panou

Καλημέρα σε όλους, θέλω την γνώμη σας για ένα περιστατικό που συνέβη στο παιδι μου, 4 χρονών. Για την ιστορία σας λέω ότι είχε ιστορικό 2 κρατημάτων αναπνοής, εξετάστηκε απο παοδονευρολόγο τότε και μας είπε ότι είναι υγιειστατος. Επαιζε στο πάρκο, μια ώρα στον ήλιο και δεν είχε πιει νερό, λέει "μαμα κουράστηκα" και κατέρευσε, έπεσε μπροστά χωρίς να χτυπήσει.

Δεν καταλάβαμε ότι κάτι έπαθε νομίζαμε ότι έπαιζε, σε 2 δευτερολεπτα τον σηκώνουμε, κυανό πρόσωπο, πήρε ανάσα αμέσως και επανήλθε πλήρως να παίζει.

Θύμαται το περιστατικό, είχε και μια μικρή απώλεια ούρων, φοβάμαι για επιλήψία, μέχρι και οζωδης σκληρυνση σκεφτηκα γιατί είδα κάτι μικρες κηλίδες στην πλάτη του τώρα το καλοκαίρι. Έχω κλέισει ραντεβού για παιδοκαρδιολογο κα ιπαιδονευρολόγο, η παιδιατρος λεει ότι ήταν αφυδατωση ή κατι τέτοιο. Κοντεύω να τρελαθώ..

Γενικά είναι μια χαρά, χωρίς άλλα υποπτα σημαδια, ζωηρός με άριστο επίπεδο επικοινωνίας, λόγου και κοινωνικός.

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

Σχόλια

Υποψιάζομαι ότι το παιδάκι

Εικόνα didyma1103

Υποψιάζομαι ότι το παιδάκι σας έχει σύνδρομο κατακράτησης αναπνοής. Συμβαίνει σε πολλά παιδάκια, δεν έχει συμβεί σε μένα αλλά το έχω ακουστά από άλλους γονείς. Δεν είναι σοβαρό από όσο ξέρω. Αλλά επειδή καταλαβαίνω ότι φαβάστε κάντε έναν έλεγχο στο παιδάκι σας για να ηρεμήσετε. Αφυδάτωση δεν νομίζω να είχε το παιδάκι, εξάντληση μπορεί κι έτσι να κράτησε την αναπνοούλα του. Το ότι συνήλθε αμέσως το επιβεβαιώνει. Δεν είμαι ειδικός αλλά μήπως πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο???? 

like0

Μόνο οι εξετάσεις θα δείξουν.

Εικόνα Niki L.
Καλησπέρα σας. Μόνο οι εξετάσεις θα δείξουν τι έχει το παιδάκι σας. Σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει μία μαγνητική κ ενα εγκεφαλογραφημα. Αυτά θα σας ζητηθούν από τον παιδονευρολογο γιατί είναι τα εργαλεία του για την διάγνωση. Μην φοβάστε αυτές τις εξετάσεις είναι ακινδυνες κ ανωδυνες για το παιδί κ θα αποκλειστεί κάποιο νευρολογικο πρόβλημα. Έχει κάνει κ το δικό μου παιδάκι για άλλους λόγους κ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Σε περίπτωση που αποκλειστούν αυτά θα γίνουν εξετάσεις για την καρδούλα οι οποίες κ αυτές είναι απλές. Σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνουν όλα ένα ενα έως ότου βρεθεί η αιτία . Εμένα όλη η περιγραφή του περιστατικου μου δίνει την εντύπωση λυποθιμιας. Τώρα γιατί συνέβη μπορεί να οφείλεται σε πολλά. Πάντως το παιδί ήταν κουρασμένο κ δεν είχε πιει νερό. Δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο από καρδιολογικη ή νευρολογική αιτία ή κ κάποιο μεταβολικο νόσημα οπως ίσως ο διαβήτης που σε μια πιθανή υπογλυκαιμία προκαλεί λιποθυμια. Κάντε όλες τις εξετάσεις για να σιγουρευτείς. Θα ταλαιπωρηθεις λίγο αλλά θα ξέρεις τι συμβαίνει. Καλά αποτελέσματα.
like0

Προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε τον λογαριασμό σας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητό νέο μέλος panou, προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε τον λογαριασμό σας ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με όλα τα μέλη του www.noesi.gr και μέσω E-mail ωστόσο δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε στο E-mail panou@mail.gr με το οποίο εγγραφήκατε στο www.noesi.gr - φαίνεται να είναι λάθος το E-mail σας.

'Aγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.