Θέλω βοήθεια για τον ανιψιό μου

Εικόνα li.tsa
Καλησπέρα σας! Ο ανιψιός μου είναι 2 ετών και δεν έχει πει ούτε μια λέξη. Δεν λέει καν μπα ή κάποια άλλη συλλαβή. Μόνο τσιρίζει. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι από μόνο του ανησυχητικό, αλλά υπάρχει μια σειρά γεγονότων που με προβληματίζει πολύ. Πριν καν γεννηθεί, στον μεγάλο προγεννητικό έλεγχο ο γιατρός ανέφερε ότι το παιδί μπορεί να πάσχει από σύνδρομο Down. Όταν γεννήθηκε, δεν μας είπαν ότι επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο, αλλά είχε (κι εξακολουθεί να έχει)πολύ μεγάλο κεφάλι και για 8 μήνες το κεφάλι του έγερνε προς τα πίσω και δεξιά, ενώ δεν κουνούσε καθόλου τα αριστερά άκρα του. Επίσης άργησε να περπατήσει. Περπάτησε όταν έγινε 20 μηνών. Μέχρι τότε καθόταν στην αγκαλιά μας και απλώς μας κοιτούσε έντονα. Που και που μάς χαμογελούσε. Ο παιδονευρολόγος είπε ότι το παιδί είναι απλά λίγο πιο αργό από τα υπόλοιπα. Τώρα τελευταία έχει την τάση να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο ή το πατώμα. Μάλλον επειδή δυσκολεύεται να επικοινωνήσει μαζί μας. Κάνει ελάχιστες χειρονομίες για να καταλάβουμε τι θέλει... Τι πρέπει να προσέξουμε; Είναι αυτά ενδείξεις ότι το παιδί πάσχει από κάτι; Πώς να το χειριστούμε το θέμα;

Σχόλια

Τα γεγονότα από μόνα τους δεν αξιολογούνται από οποιονδήποτε

Εικόνα antigoni
Καλημέρα καλή μου φίλη. Τα γεγονότα από μόνα τους, θεωρώ, ότι δεν αξιολογούνται από οποιονδήποτε. Ο παιδονευρολόγος είναι μια καλή αρχή, αλλά καλό θα ήταν να γίνει και μια αξιολόγηση από ειδικό παιδαγωγό για να σας δώσει κατεύθυνση σε σχέση με το λόγο και τις ακραίες αντιδράσεις. Σημαντικό είναι ακόμα και η επαφή του με άλλα παιδιά. Πώς λειτουργεί σε αυτό το κομμάτι? Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να πάει από Σεπτέμβριο σε κάποιο παιδικό σταθμό? Πώς είναι με τους γύρω του (άμεση οικογένεια και ευρύτερη?). Πάρε κάποιες απόψεις από ειδικούς για να μπορέσεις να βοηθηθείς. Αξίζει να πω ότι είναι σημαντικό που "ψάχνεστε" από τώρα. όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Με ευχές για τις καλύτερες επιλογές, Αντιγόνη.
like1

Συμβουλή: Να δουν το παιδί αναπτυξιολόγος και παιδονευρολόγος

Εικόνα Eleismi
Χαίρεται, Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πω πως θα ήταν καλό το παιδί να το δει ένας αναπτυξιολόγος και γιατί να μην πάρετε και γνώμη και από άλλο παιδονευρολόγο. Αυτοί είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν και να κατευθύνουν την οικογένειασε αυτό το σημείο. Ενδεχομένως το παιδί να χρήζει φυσικοθεραπείας αλλά και πάλι δε μπορούμε μέσα από ένα γραπτό μήνυμα να κάνουμε αξιολόγηση ή διάγνωση. Από αυτά που διάβασα όμως αυτή είναι η γνώμη μου. Φιλικά, Ε.Ι.
like0

Αξιολόγηση; Δείτε κάποιον για δεύτερη γνώμη

Εικόνα Axpan
Θα σας πρότεινα να δείτε και κάποιον ακόμα ειδικό για μια δεύτερη γνώμη αφού προφανώς ανησυχείτε για τον μικρό. Κάποιοι ειδικοί διστάζουν να μοιραστούν τη γνώμη τους με τους γονείς και 'ζαχαρώνουν το χάπι' με γενικόλογα. Μπορεί να μην είναι τίποτα και απλά ο μικρούλης να ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς. Ακόμα και έτσι όμως μπορεί να βοηθηθεί από κάποια υποστήριξη ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά (πχ εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κλπ). Υπάρχει διαγνωστικό κέντρο στην περιοχή σας που θα μπορούσατε να πάτε; ή δημόσιο νοσοκομείο με αναπτυξιολόγο; Μια διαγνωστκή εκτίμηση θα σας έδινε μια πιο συνολική εικόνα για το τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήστε να είναι πιο χαρούμενος και επικοινωνιακός.
like0

Πρέπει οπωσδήποτε να δει το παιδί αναπτυξιολόγος

Εικόνα diamanti24
ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.