Θεραπευτική ιππασία και ημιπληγία

Εικόνα Γιάννης_1970
Θα ηθελα να ρωτησω γονεις με παιδια που εχουν εγκεφαλικη παραλυση, γενικα ή και ειδικα ημιπληγια, οπως ο δικος μου. Εχουν δοκιμασει τα προγραμματα ιππασιας για αυτες τις περιπτωσεις και ποια η εμπειρια τους; Σκεφτομαστε φετος περαν των κλασσικων φυσιο- εργο- λογοθεραπειων να κανει 1 φορα την εβδομαδα κι αυτο.

Σχόλια

Γραφτήκαμε θεραπευτική ιππασία (προς Γιάννη)

Εικόνα Ιωάννα
Γιάννη , Κι εμείς φέτος (συγκεκριμένα χθες) γράφτηκαμε θεραπευτική ιππασία.η δαναη έχει τετραπληγια,ειναι ενθουσιασμένη που θα κάνει ιππασία και δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην μου έχει πει ότι δεν θα της κάνει καλό. Ισα ίσα θα την βοηθήσει σε κάθε επίπεδο και κυρίως στον κορμό που θελουμε εμείς μυϊκή ενδειναμωση..έχω μιλήσει και με την Μαρία Λιγκα που ειναι Φυσιοθεράπευτρια και ασχολείται με την θεραπευτική ιππασία στις Σέρρες που έχει ένα από τα καλύτερα κέντρα θεραπευτικής ιππασίας..αν θέλεις μπορείς να την βρεις και στο Facebook γράφοντας ΚΕθΙΣ ...ειναι υπεροχή αίσθηση και θα βοηθήσει πολύ τον μικρό Αχιλλέα σου συνολικά...στο συστήσω ανεπιφύλακτα... Φιλία στον Αχιλλέα στην φάτσα την πονηρή και ωραία!!!!
like0

Ιπποθεραπεία: Ξεκινήσαμε και είδαμε αμέσως σημαντική βελτίωση

Εικόνα Axpan
Ξεκινήσαμε την άνοιξη και είδαμε αμέσως σημαντική βελτίωση. Κάνει μια σειρά από ασκήσεις πάνω στο άλογο περίπου 30' μια φορά τη βδομάδα. Σίγουρα δυνάμωσε ο κορμός της και βελτιώθηκε η κινητικότητα της. Ανεξάρτητα από αυτά τα κέρδη όμως σκέψου τι ελευθερία μπορεί να νοιώσει ένα παιδί όταν ιππεύει. Απελευθερώνεται, ενδυναμώνεται, γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μη το βλέπεις σα θεραπεία αλλά σαν διασκέδαση που έχει και θεραπευτικό κέρδος.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.