Τα νέα μας έναν χρόνο μετά τη διάγνωση

Εικόνα Tsarli
Να 'μαστε λοιπον ενα χρονο μετα τη διαγνωση ΔΑΔ στα διδυμακια μου. Για να υπενθυμισω την ιστορια μας αναφερω οτι εχω δυο αξιολατρευτα διδυμακια περιπου 3 ετων που γεννηθηκαν επειτα απο μεγαλη ταλαιπωρια σε προσπαθειες γονιμοποιησης. Μεχρι ενος ετους ειχαν μια τυπικη αναπτυξη αλλα καπου εκει "κολλησαμε".

Τι θα γίνει επιτέλους με τις επιστροφές χρημάτων από ΕΟΠΥΥ;

Εικόνα Tsarli
Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω ποσο καιρο περιμενετε για τις επιστροφες χρηματων απο εοππυ για λογοθεραπεια, εργοθεραπεια και ειδικες αγωγες. Ειμαι πλεον σε απελπιστικη κατασταση διοτι εχω να παρω χρηματα απο το Μάρτιο. Έχω δυο παιδια που κάνουν πρώιμη παρέμβαση και απο το Κέντρο που τα πάω με πιέζουν να δώσω τα χρηματα που τους χρωσταω. Καταλαβαινω οτι εχουν δικιο γιατι κι αυτοι δεν ειναι ο Ερυθρος Σταυρος και εχουν προσωπικο να πληρωσουν.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για Κέντρο Ημέρας

Εικόνα Tsarli
Γεια σας και παλι. Θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου δωσει πληροφοριες για ενα κεντρο ημερας που λεγεται "Μιτος της Αριαδνης" ή "Ασπιδα του Δαυηδ" το εχω βρει και με τα δυο ονοματα και δεν ξερω ποιο απο τα δυο ισχυει. Ειμαι προς αναζητηση κεντρου αφου η Θεοτοκος που ηθελα να παει η μικρη μας ειπε οτι θα κανουμε εκ νεου αξιολόγηση μετα τα Χριστουγεννα που θα εχει μεγαλωσει λιγο (το Γεναρη κλεινει τα 3). Αρχισα λοιπον να ψαχνω για εναλακτικες λυσεις γιατι θα ηθελα να βρω κατι πιο συντομα.

Βλαστοκύτταρα, για άλλη μία φορά θέλω τα φώτα σας

Εικόνα Tsarli
Θα ηθελα για αλλη μια φορα τα φωτα σας που μεχρι τωρα με εχουν καθοδηγησει σε ολες μου τις αποριες σε αυτο το δυσκολο δρομο που βαδιζουμε. Το θεμα μου αυτη τη φορα ειναι τα βλαστοκυτταρα, ενα θεμα που εχει αναλυθει πολλες φορες στο NOESI.gr αλλα οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια θα τη λαβω πολυ σοβαρα υποψιν.

Πληροφορίες για ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Tsarli

Καλησπερα, θα ηθελα να με ενημερωσετε αν γνωριζετε καποιο ειδικο σχολειο για παιδια με αυτισμο. Γνωριζω οτι υπαρχουν ειδικα σχολεια αλλα δεν ξερω τι ακριβως κανουν εκει. Θα ηθελα, για παραδειγμα, να κανουν εργοθεραπεια, λογοθεραπεια και ειδικη αγωγη, οτι δηλ. κανουν τα παιδια μου σκορπια μεσα στην εβδομαδα να τα κανουν εκει συγκεντρωμενα καθε μερα.

Οι προβληματισμοί μου...

Εικόνα Tsarli
Καλησπέρα και πάλι. Χρειάζομαι μια γνώμη σε μερικά ερωτήματα που με βασανίζουν. Θα ήθελα να θυμίσω ότι έχω διδυμα διαγνωσμένα με ΔΑΔ ηλικίας 2,5 ετων και εχουμε ξεκινήσει πρώιμη παρέμβαση προ 6 μηνών (αισθητηριακή ολοκλήρωση και Portage στο σπίτι). Το ευχάριστο στη περίπτωσή μας ειναι οτι ο Βαγγέλης ήταν εξ αρχής υψηλής λειτουργικότητας και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να φιλοδοξούμε οτι κοντεύει να βγει από το φάσμα. Το πρόβλημά μου είναι η Βασούλα, που εξ αρχής χαρακτηρίστηκε "μέσης λειτουργικότητας".

Επίδομα αυτισμού από Πρόνοια

Εικόνα Tsarli
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν γνωριζετε πως παιρνει κανεις το επιδομα αυτισμου απο τη προνοια. Πριν 3 μερες ειχα ραντεβου στο παιδοψυχιατρικο του ικα (αυτο που ειναι στην ηπειρου)για τα διδυμα μου. Η παιδοψυχιατρος διεγνωσε και στα δυο ΔΑΔ και μας εγραψε το μεγιστο των θεραπειων.

Δίδυμα με ΔΑΔ

Εικόνα Tsarli
Γεια σας κι απο μενα. Ειμαι καινουριο μελος και σκεφτηκα να σας συστηθω γραφοντας την ιστορια μας μεσω του βιολογιου. Ολα ξεκινησαν πριν απο περιπου 2 χρονια οταν μετα απο καποιες προσπαθειες εξωσωματικων ηρθαν στο κοσμο τα διδυμα αγγελουδια μας. Ειχα μια πολυ καλη εγγυμοσυνη και δε χρειαστηκε να μεινουμε ουτε μια μερα παραπανω στο μαιευτηριο. Τα μωρα μας σιγα σιγα μεγαλωναν και εμεις ολο και τα καμαρωναμε μονο που υπηρχε αυτο το "κατι" που εμενα δε μου πηγαινε καλα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.