Βοήθεια και γνώμες για την κορούλα μου 10 μηνών

Εικόνα Αργυρώ Μαργαρίτη

Γεια σας. είμαι μαμά με 5 παιδάκια. Η πέμπτη μου κορούλα είναι 10 μηνών. Από τότε που ήταν μωρούλι ανησυχούσα γιατί την μη καλή βλεμματική επαφή που έχουν όλα τα μωράκια, μα σε κοιτάζει να προσπαθεί να επικοινωνήσει. Την έπαιρνα αγκαλιά, ΟΚ κοιτάζει τον τοίχο. Να προσπαθώ να της τραβήξω την προσοχή τίποτα. Μέχρι και πριν ένα μήνα να την βάζω απέναντι να της πω ένα τραγουδάκι να με κοιτάζει 3 δεύτερα ΟΚ, μετά όπου αλλού εκτός από μένα, ΟΚ εγώ να τραγουδάω μόνη mou.

Μέσα σε ένα μήνα έχει βελτιωθεί αρκετά η βλεμματική επαφή. Βέβαια ΟΚ πάλι όχι για  πολύ.

Σημειωτέον έκατσε 10 μηνών στον ποπό. Αυτό που με ανησυχεί πέρα από το ότι δεν εστιάζεται στο βλέμμα είναι πως δεν έχω την αίσθηση πως προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Είναι πολύ παρατηρητική από μωρό. Δείχνει με το δάχτυλο σαν να το κάνει για εκείνη όταν κάτι της Κάνει εντύπωση. Το δείχνει όχι για να μου δείξει τι θέλει. Όταν θέλει κάτι, τσιρίζει ΟΚ εγώ πρέπει να αρχίσω να μαντεύω. Αναγνωρίζει τραγουδάκια. Άμα της πω "δώσ' το μου" θα μου το δώσει στο χεράκι ασχέτως που σε ένα δευτερόλεπτο κοιτάζει αλλού. Όταν ακούμε τραγούδια ΟΚ θα της πω "χόρεψε" και χορεύει. Ή άμα πω κανε "bravo" κάνει παλαμάκια αλλά όταν την φωνάζω με το όνομα τις γυρνάει ένα 30% ΟΚ μάλλον γυρνάει στην φωνή.

Πολλές φορές χαζεύει στο υπερπέραν πολλές όμως! Που λένε είναι στον κόσμο της.

Αλλά από την άλλη αναγνωρίζει π.χ. ότι λείπουν τα αδέρφια της για διακοπές. Της δείχνω φώτο ΟΚ τσιρίζει. Έλειπε δύο εβδομάδες από το σπίτι ΟΚ με το που μπήκε ΟΚ είδε τις φώτο με τα αδέρφια στον τοίχο της έδειχνε ΟΚ τσίριζε. Πριν κάνα μήνα κάναμε "γεια" τώρα της κάνουμε "γεια" ΟΚ γυρνάει από την άλλη ή δεν δίνει σημασία.

Δεν ξέρω, είμαι του σκασμού.... πέρασα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, έπαιρνα αγωγή για τις κρίσεις πανικού που είχα ΟΚ - τα είχα κόψει. Μια εβδομάδα πριν μείνω έγκυος!!!!!!

Ξανά Zolotrin OK είχα πολύ άγχος σε όλη την εγκυμοσύνη σε σημείο να μην μπορώ να ανασάνω.

Πολλές φοβίες από τις κρίσεις μου μείνανε ΟΚ σκέφτομαι ας με βοηθήσει ΟΚ αυτή να ηρεμήσω. Είμαι στο μισό μέτρο φωνάζω 300 φόρες το όνομα της "ψιτ εσύ μπέμπα" σαν να μην υπάρχω. Μπαμπαλίσματα μόνο. Να είναι θέμα παιδιού; Να χρειάζομαι εγώ γιατρό ΟΚ πιέζω το παιδί? Θυμάμαι τα άλλα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν.


Σημείωση: Το κείμενο σε αυτό το "βιολόγιο" γράφτηκε αρχικά σε Greeklish από το μέλος που έκανε την ανάρτηση. Για πρακτικούς λόγους, μετατράπηκε εξ αρχής στα ελληνικά με παρέμβαση της ομάδας noesi.gr.

Σχόλια

Παρεμπιπτόντως δεν κάνει "κούκου - τσα"

Εικόνα Αργυρώ Μαργαρίτη

Παρεμπιπτόντως δεν κάνει "κούκου - τσα" ακόμα τουλάχιστον. Αν θα μπορούσα να το εκφράσω, (είναι) κρύα σαν χαρακτήρας. Αγκαλιές τα πάντα όλα της αρέσουν τα χάδια αλλά όταν θέλει αυτή θα σε κοιτάξει. Νιώθω σαν να μην υπάρχω. Κάποιες φορές μου δίνει σημασία και λέω "δόξα τω Θεώ" δείχνει πως κάπως με καταλαβαίνει ενώ τις περισσότερες (φορές είμαι) "στα τάρταρα". Όλοι μου λένε "σταμάτα να κοιτάς έτσι το παιδί". Έχοντας εμπειρία, όλη αυτή η εικόνα με έχει γονατίσει.

Σημείωση - Αρχική ανάρτηση: Parepiptontos den Kanei koukou tsa akoma toulaxiston.an Tha mporousa Na to ekfraso krua San xaraktiras.agalies ta panta Ola Tis aresoun ta xadia alla Otan thelei afti Tha se koitaksei.niotho San Na min uparxo.kapoies fores mou dinei simasia k Leo doksa ton theo deixnei Pos kapos me katalavainei eno Tis perissoteres sta tartara oloi mou lene stamata Na koitas etsi to paidi.exontas empeiria oli afti I eikona me exei gonatisei

like0

Γεια σας κ. Μαργαρίτη

Εικόνα Αθηνά Αλεξοπούλου

Γεια σας κ. Μαργαρίτη.

Από το μήνυμά σας φαίνεται ότι είστε μια ιδιαίτερα παρατηρητική μητέρα, που δείχνει μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον στη συμπεριφορά των παιδιών της. Έχοντας μεγαλώσει ήδη τέσσερα παιδιά είναι απολύτως λογικό να μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε την ανάπτυξη του ενός με το άλλο, όπως και να είστε πιο ευαίσθητη σε οποιαδήποτε διαφορά ή απόκλιση από το "συνηθισμένο". Πιστεύω επίσης ότι κάνετε πολύ καλά που μοιράζεστε τις ανησυχίες σας με ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, γιατί ακόμη και αν δε συμμερίζονται απόλυτα τις δικές σας παρατηρήσεις, έχετε την ευκαιρία να δείτε την κατάσταση από μία άλλη οπτική και στη συνέχεια να αξιολογήσετε κατά πόσο συμφωνείτε με αυτή, ή όχι.

Ασφαλώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα θέμα που σας έχει αγχώσει πολύ. Γι' αυτό το λόγο, θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε αρχικά στον παιδίατρο της οικογένειας εξηγώντας του όσα είπατε και σε μας. Όντας ενήμερος τόσο για το δικό σας ιστορικό όσο και της μικρής σας κόρης, θα μπορέσει να σας δώσει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να ζητήσετε τη γνώμη και ενός παιδοψυχιάτρου, ο οποίος θα αξιολογήσει ακόμη πιο εξειδικευμένα κατά πόσο οι εκδηλώσεις του παιδιού ανήκουν σε αυτό που λέμε "τυπικό επίπεδο ανάπτυξης", επομένως είναι αναμενόμενες για την ηλικία της, ή διαφοροποιούνται ως ένα βαθμό από αυτό και χρειάζεται να ληφθεί κατάλληλη μέριμνα.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η εκτίμηση, σκεφτείτε ότι θα έχετε πλέον μία απάντηση η οποία θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνετε τώρα, αφού όλο αυτό το θέμα που σας απασχολεί και πιθανόν σας στερεί ενέργεια από το σύνολο της καθημερινότητάς σας, θα μπει επιτέλους στις σωστές του βάσεις.

Εύχομαι να σας βοήθησα και ελπίζω να πάνε όλα καλά!

like0

Με κάποια αργοπορία...

Εικόνα kmascha

θα ήθελα να προσφέρω και εγώ ένα σχόλιο και να προτείνω μια ιδέα που θεωρώ πως θα μπορούσε να βοηθήσει. Αρχικά να σας πω πως είτε υπάρχει κάποια εγγενής δυσκολία στο βρέφος είτε όχι, όλη αυτή η αναστάτωση και το άγχος δεν κάνει καλό ούτε σε εσάς ούτε στο μωράκι σας. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του είναι φανερό πως χρειάζεσται βοήθεια και στήριξη για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει. Δυσκολεύεται όντως το μωράκι σας να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει μαζί σας; Υπάρχει κάτι που εσάς σας αγχώνει και σας δυσκολεύει; Αυτό το τελευταίο το λέω γιατί είπατε πως είχατε μία δύσκολη εγκυμοσύνη με κρίσεις πανικού. Υπάρχει μία ομάδα στο Νοσοκομείο του Αγία Σοφία, που δουλεύει με οικογένείες κάνοντας βραχεία ψυχοδυναμική παρέμβαση. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Πρώιμης παρέμβασης σε οικογένειες βρεφών και νηπίων της Παιδοψυχιατρικής κλινικής. Αρχικά προσφέρονται 5 δωρεάν συνεδρίες στην οικογένεια και αν χρειαστεί άλλες 5 και συνήθως ο χρόνος αναμονής δεν είναι μεγάλος. Θα σας δουν μαζί με το μωράκι σας και τον σύζυγο και θα προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε μαζί τι μπορεί να συμβαίνει. Στο τέλος της σύντομης αυτής παρέμβασης αν θεωρήσουν πως το μωράκι σας χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση θα σας το προτείνουν και θα σας καθοδηγήσουν ανάλογα. Όπως και να έχει είναι σημαντικό να μειωθεί το άγχος και να έχετε την κατάλληλη στήριξη ώστε να βοηθήσετε το παιδάκι σας να αλληλεπιδρά μαζί σας και με τους σημαντικούς άλλους με έναν ουσιαστικό τρόπο. Μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνο στο διαδίκτυο και να επικοινωνήσετε μαζί τους άμεσα. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει.

like0

Το μωρό μου κολλάει το βλέμμα του όπως και το δικό σου

Εικόνα gberlemi

Καλησπέρα. Από όσο ανέφερες εμένα το μωρό μου κολλάει το βλέμμα του όπως και το δικό σου. Με ενδιαφέρει πολύ να μου πεις την εξέλιξη της κόρης σου μετά από τόσους μήνες. Σε ευχαριστώ πολύ 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.