Το ξέρατε ότι...;

Εικόνα Μαριαλεξ

Καλησπέρα σας φίλοι μου, από την προηγούμενη σχολική χρονιά έχω κάνει αίτηση στο ΚΕΔΔΥ? Πειραιά για να δουν το μεγάλο μου γιο, τον Αλέξανδρο. Μου είχαν πει πως θα τον δουν μέχρι τις αρχές αυτής της σχολικής χρονιάς. Επίσης τους είχα ενημερώσει ότι θα ζητήσω παράλληλη στήριξη? για το παιδί και εκείνοι μου είπαν ότι προηγούμαι γιατί έχω ηδη διάγνωση ΔΑΔ? από δημόσιο νοσοκομείο, επειδη το παιδί ειναι μικρό και τέλος επειδη θα ζητήσω παράλληλη στήριξη και υπάρχει προθεσμία έως 20 Οκτώβριου για την αίτηση.

Και παίρνω τηλέφωνο και μου απαντούν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει κι έτσι μάλλον δεν θα δούν το παιδί.

Και τους ρωτώ αν θα δωθεί παράταση για τις αιτησεις για παράλληλη στήριξη και μου απάντησαν πως όχι. Συγνώμη για να καταλάβω, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει τους κατάλληλους ειδικούς για αξιολογήσεις και εννοείται πως ξέρουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να δωθεί αξολόγηση τότε ποιο το νόημα της χρονικής προθεσμίας;

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας; Είμαι θυμωμένη τόσο πολύ.

Μαρία

Σχόλια

Για το ΚΕΔΔΥ

Εικόνα anna kal
Εγώ θα σου έλεγα να πας από εκεί, επί τόπου, με προσωπική επαφή. Εγώ το έχω αυτό σαν αρχή, πηγαίνω πάντα από κοντά και πετυχαίνω καλύτερα αποτελέσματα. Από το τηλέφωνο δεν έχω πετύχει ποτέ τίποτα. Είναι πολύ πιθανό να μην έχουν προσωπικό λόγω των περιστάσεων. Ωστόσο θα υπάρχουν λύσεις. Εάν πας επι τόπου πιστεύω θα τακτοποιηθεί το θέμα. Αλλιώς, αν όντως δεν γίνεται τίποτα, μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να σας δουν σε ένα άλλο ΚΕΔΔΥ άλλης περιοχής.
like0

Για τη Μαρία, από απόφαση για Τμήμα Ένταξης σε Παράλληλη Στήριξη

Εικόνα Ελένη

Μαρία, στη δική μας περίπτωση, το ΚΕΔΔΥ είχε δει το παιδί και είχε εκδόσει απόφαση για τμήμα ένταξης, όχι για παράλληλη στήριξη για την Α' δημοτικού. Όταν ξεκινήσαμε σχολείο και τα προβλήματα άρχισαν να βγάζουν μάτι, πήγαμε σε δημόσιο νοσοκομείο, πήραμε διάγνωση για ΔΑΔ (μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε) και πήγα τη διάγνωση αυτή στο ΚΕΔΔΥ. Χωρίς να δουν το παιδί μου έβγαλαν αυθημερόν απόφαση για παράλληλη στήριξη. Και όταν λέω αυθημερόν, εννοώ ότι πήγα εκεί με τη διάγνωση, περίμενα και μου έδωσαν την απόφαση.

Δεν εκτελέστηκε ποτέ βέβαια, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά τη χρησιμοποίησα για να έχω ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Αυτά στο ΚΕΔΔΥ Α' Αθήνας. Και ίσως να το έκαναν έτσι επειδή είχαν ήδη δει το παιδί. Βέβαια, δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό, αφού εκείνοι δεν είχαν προτείνει παράλληλη στήριξη τότε.

Τι να σου πω, εύχομαι καλή τύχη... Καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

Ελένη

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.