Θεραπεία βλαστοκυττάρων για τον αυτισμό στο Νοσοκομείο "Μετροπόλιταν"

Εικόνα akoraka

Γεια σας. Είμαι νέο μέλος του NOESI.gr και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία βλαστοκυττάρων πού γίνεται στο Nοσοκομείο "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ". Η ανιψιά μου είναι 11 χρόνων και πάσχει από αυτισμό. Ακούσαμε γι' αυτη τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα αλλά οι γονείς της μικρής είναι λίγο επιφυλακτικοί. Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου δώσει οποιαδήποτε πληροφορία θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Αν κάποιο μέλος έχει δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο θα ήθελα να μα πει τη γνώμη του. Ευχαριστώ πολυ

Σχόλια

Δείτε τις παρακάτω σχετικές δημοσιεύσεις για το "Metropolitan"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δείτε τις παρακάτω σχετικές δημοσιεύσεις, που έγιναν παλαιότερα στο NOESI.gr:

1. Αυτισμός και βλαστοκύτταρα
http://www.noesi.gr/node/3867

2. Αυτισμός... τέλος! - Νέο!!!
http://www.noesi.gr/node/2423

Επίσης, μπορείτε να δείτε μερικές ακόμη δημοσιεύσεις σχετικά με τα βλαστοκύτταρα σε αυτή τη σελίδα με αποτελέσματα αναζήτησης από το NOESI.gr.

like1

Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Είναι μια θεραπεία που "ακούγεται" τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, πόσω μάλλον που δεν μιλάμε για κάποιο κέντρο μακριά στο εξωτερικό, αλλά για ένα ελληνικό νοσοκομείο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας διαβεβαιώσει για την καταλληλότητά της, από επιστημονική άποψη εννοώ, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου έρευνες αποτελεσματικότητας από πουθενά. Μια αιτία είναι ότι σε πολλές χώρες απαγορεύονται, τις θεωρούν δηλαδή παράνομο πείραμα πάνω σε ανθρώπους. Στο Μετροπόλιταν πάντως διαβεβαιώνουν ότι πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος για το παιδί. Περιστατικά, έστω μεμονωμένων παιδιών, που να βελτιώθηκαν ουσιαστικά μετά από αυτές τις εγχύσεις δεν μου είναι γνωστά και δεν ξέρω αν υπάρχουν.
like0

Κάνετε λάθος, το δικό μου παιδί βελτιώθηκε με τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Angela Papastavrou
Το δικό μου παιδί βελτιώθηκε μετα τα βλαστοκύτταρα κατα πολύ, όπως και παρα πολλά αλλα που γνωρίζω και έχω δει απο κοντά. Μολις 3 εικοσιτετράωρα μετά την πρώτη εκχυση των βλαστοκυτταρων μίλησε με προταση παιδί που δεν έλεγε απολυτως τίποτε πριν για να μην αναφερθώ σε όλα τα αλλα θετικά που είδαμε.
like0

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τη θεραπεία βλαστοκυττάρων

Εικόνα george63
Καλημέρα έχω δυο παιδάκια πέντε ετών και είναι και τα δυο στο φάσμα του αυτισμού. θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την θεραπεία βλαστοκυττάρων. Ευχαριστώ πολύ.
like1

Αποτελέσματα θεραπείας με τα βλαστοκύτταρα (για την angela)

Εικόνα akoraka
Kαλημέρα, θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της θεραπείας με τα βλαστοκύτταρα στην περίπτωση του δικού σου παιδιού. Στη δική μας περίπτωση οι γονείς της μικρής (εγώ είμαι η θεία) φοβούνται μήπως υποτροπιάσει σε επίπεδο συμπεριφοράς (πιο υπερκινητική κτλ) και γι'αυτό το λόγο είναι επιφυλακτικοί γιαυτή τη μέθοδο. μπορείς θα με βοηθούσεις σε παρακαλώ με παραπάνω πληροφορίες.
like0

Ομιλία σήμερα και την Τετάρτη για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Η Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων "CRYO-SAVE" στο πλαίσιο των ανοικτών ομιλιών για το κοινό οργανώνει σήμερα (και ξανά την Τετάρτη 11/07) ώρες 17.30 - 19.30, ομιλία με θέμα «Τα βλαστικά κύτταρα, η χρήση τους σήμερα και οι δυνατότητες του μέλλοντος. Είσοδος ελεύθερη! Διεύθνση: Πεισίστρατου 1, 152 32 Χαλάνδρι. Δείτε περισσότερα στο www.noesi.gr/tonousou
like0

Βλαστοκύτταρα: επικοινωνία με το "Μετροπόλιταν"

Εικόνα Angela Papastavrou

Οπως έχω ξανα πεί οτιδήποτε θέλετε θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον αρμόδιο γιατρο κο Βασίλειο Τράπαλη στο Μετροπόλιταν που εχει απο όλα τα παιδια το ιστορικό και τα αποτελέσματα των παιδιών που εχουν ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το να ρωτάτε μεσα στο ιντερνετ τον καθένα να σας πει δεν είναι σωστό. Τα τηλέφωνα του υπάρχουν παντού διαθέσιμα και τα έχω δώσει και στο NOESI.gr. [Σημ. από το NOESI.gr: Δείτε αυτήν την ανάρτηση εδώ]. Στο δικό μου παιδί έγινε ένα μεγάλο θαύμα, σήμερα μιλάει τραγουδάει γραφει διαβάζει συζητάει ... τι να σας λέω άλλο παιδί και ευχαριστώ τον Θεό. Αλλα δεν είμαι εγώ γιατρος να σας συμβουλεύσω ουτε έχω τα στατιστικά στοιχεια του προγραμματος και τις ιατρικές λεπτομέρειες. Ρωτήστε και ενημερωθήτε απο τους γιατρους του προγράμματος οπως έκανα και εγω και οχι απο αριστερά και δεξιά!

like1

Το θαύμα μας!!!

Εικόνα Angela Papastavrou

Εδώ είναι το θαύμα μας. [Δείτε την ανάρτηση Το Χριστουγεννιάτικο δώρο μας λέγεται Νεκτάριος (βίντεο)]  Τα χριστουγεννα το παιδί τραγούδησε σε μικρόφωνο, για πρώτη του φορά. Ενα παιδί που αν μας γνωρίζατε ή παρακολουθήσατε το βιολογιό μας δεν μίλουσε καθόλου. Σήμερα τραγουδάει και μιλαει σχεδόν πεντακάθαρα !!! Επίσης είναι πολυ ήρεμο, συνεργάσιμο και με πολυ καλό χαρακτήρα. Εχουμε καταφέρει μετά τήν ολοκλήρωση του προγράμματος των βλαστοκυττάρων να πηγαίνουμε σε οφθαλμίατρο (φόρεσε και γυαλιά δίχως πρόβλημα με 5 βαθμούς μυωπία που δυστυχως αυξανόταν χρόνο με τον χρόνο αλλα επειδή δεν συνεργαζοταν δεν μπορεσε γιατρος ποτέ να τον εξετάσει) επίσης κανουμε ανα εξάμηνο καθαρισμο δοντιών που και αυτό ήταν αδύνατον και άπειρα άλλα που τωρα δεν μπορώ να τα θυμηθώ γιατι είναι πλέον δεδομένα για μας . Επίσης δεν ήταν καθόλου τυχαιά αυτά τα γεγονότα αλλα είχαν να κάνουν με την συγκεκριμένη θεραπεία , πράγμα που μας το επιβεβαίωσε και ο παιδοψυχίατρος κος Καμπάκος απο την ΕΘΜΑ που τον παρακολουθει!!! Θαύμα το χαρακτήρισε και εκείνος και έχει να το λέει!!! Αν αυτά δεν είναι θαύμα τότε τι είναι ;;;

like1

Αν κάποιος γονιός ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας

Εικόνα akoraka
Αγγελική σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Ξέρεις έχουμε μιλήσει ήδη με το κ.τραπαλη και μας έχει εξηγήσει τα πάντα (αποτελέσματα, στατιστικά, θετικά - αρνητικά κτλ). Αυτό που θέλαμε είναι απλώς η γνώμη άλλων γονιών σχετικά με τα αποτελέσματα από την πλευρά ακριβώς του γονιού. Αφήσαμε τα τηλεφωνά μας στον κ. Τραπαλη προκειμένου κάποιος γονιός που θα ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας, αλλά ακόμα δεν είχαμε κάποια ανταπόκριση. Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα για το παιδάκι σου.
like0

Αμφιβολίες για την θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα (για την angela)

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Διάβασα τα άρθρα σου και χάρηκα πάρα πολύ. Η κόρη μου είναι 5,7 ετών με ΔΑΔ. Ο λογοθεραπευτής της μας πρότεινε την συγκεκριμένη θεραπεία. Μιλήσαμε με τον γιατρό που την κάνει και πράγματι ήταν ευγενικότατος και κατατοπιστικότατος. Όμως διαβάζοντας στο internet διάφορα σχετικά θέματα φοβηθήκαμε. Σχηματίσαμε την εντύπωση ότι η θεραπεία είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον(τι προβλήματα δηλαδή μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί). Εσύ πως κατάφερες να τα ξεπεράσεις τους όποιους φόβους είχες και να προχωρήσεις? Όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι και πελαγώνω. Θέλω το παιδί μου να μιλήσει και να μπορέσω να την καμαρώσω να τραγουδάει, να παίζει με παιδιά της ηλικίας της χωρίς να την διώχνουν, όπως εσύ καμαρώνεις τον γιο σου. Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων
like0

Όριο ηλικίας για τα βλαστοκύτταρα;

Εικόνα katerina1987
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ? ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ 4 Η ΜΕΤΑ ΤΑ 5??? ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ?
like0

Οριο ηλικιας για τα βλαστοκυτταρα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Σου απαντώ στην ερώτησή σου επειδή έχω μιλήσει με τον γιατρό που κάνει αυτήν τη θεραπεία.Όριο ηλικίας δεν υπάρχει αλλά όσο πιο μικρό το παιδί τόσο πιο καλά.Η θεραπεία γίνεται στο νοσοκομείο "Μετροπόλιταν", δεν είναι επίπονη για το παιδί και οι επισκέψεις δεν διαρκούν πολύ.Καλό όμως θα είναι να μιλήσεις με το γιατρό και να κάνεις και μια δική σου έρευνα, μέσω Internet, πριν αποφασίσεις.Ψάξε και σε ξένες "σελίδες".Εγώ το έκανα και τελικά δεν τόλμησα να κάνω την θεραπεία στο παιδί μου.
like1

Φωτεινή Ειρήνη μπορείς να μας πεις τι σε έκανε αναποφάσιστη;

Εικόνα Ρήνα
μηπως μπορεις να μας πεις ποιο ακριβως ηταν αυτο που σε εκανε αναποφασιστη απο ολα οσα διαβασες; Η εγγονη μου ειναι στην ηλικια της κορης σου και εχουμε φυλαγμενα βλαστοκυτταρα απο τη γεννα. Με ενδιαφερουν κυριως δημοσιευσεις του εξωτερικου γιατι εκει ειναι πιο τολμηροι. Αν λοιπον και εκεινοι προβληματιζονται τοτε εχεις δικιο. Μηπως αξιζει κανεις να το τολμησει μονο οταν το παιδι ειναι καπως πιο βαρια;
like0

Τι με έκανε αναποφάσιστη για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Αυτό που με έκανε αναποφάσιστη ήταν ότι ,από ξένες σελίδες που διάβασα, ένας "ασθενής" στο Ισραήλ συγκεκριμένα που το έκανε εμφάνισε ΟΓΚΟΥΣ στον εγκέφαλο μετα απο 4 χρόνια.Μπορεί βεβαίως να ήταν τυχαίο.Αν δεν ήταν όμως?Διακινδυνεύεις τη ζωή του παιδιού σου?Παίρνεις ένα τετοιο ρίσκο? Στην Ελλάδα η θεραπεία είναι πολύ καινούρια μόλις 2-3 ετών.Οπότε μήπως είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα? και γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ο μόνος που το κάνει? Επίσης, όσο και αν έψαξα ούτε και σε σελιδες του εξωτερικού βρήκα κανένα άρθρο να λέει ότι αυτή η θεραπεία είναι εντελώς ακίνδυνη σε βάθος χρόνου. Έπισης, κανένας απ'όσους γιατρούς ρώτησα και πίστεψέ με δεν ήταν λίγοι, δεν την ήξερε κανεις. Όλα αυτά με έκαναν αναποφάσιστη.
like0

Για Φωτεινη Ειρηνη

Εικόνα Ρήνα
Διαβαζοντας την απαντηση σου, ξερεις τι μου ηρθε στο μυαλο; Μπορει βεβαια να ειναι εντελως λαθος επειδη δεν ειμαι γιατρος αλλα θα το διατυπωσω κι αν κανεις ξερει ας πει καποια απαντηση. Τα βλαστοκυτταρα της γεννας, του ομφαλιου λωρου δηλαδη, υποτιθεται οτι τα φυλανε για τυχον ασθενειες του αιματος, λευχαιμιες και τετοια. Σ αυτες λοιπον τις ασθενειες δεν ειναι επικινδυνα; Η η σοβαροτητα μιας λευχαιμιας και ο κινδυνος του θανατου, ειναι αυτο που ωθει να δοκιμαστουν ολα τα μεσα με οποιο αποτελεσμα. Δηλ το μη χειρον βελτιστον. Αυτη η απορια μου δημιουργηθηκε που ισως λογω αγνοιας να ειναι και κουτη.... Αν καποιος γιατρος ξερει, ας απαντησει.
like0

Για Ρήνα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη
Καλημέρα.Μπορεί να έχεις και δίκιο.Ο φόβος του θανάτου ίσως και να είναι αυτός που με "κρατάει" και δεν αποφασίζω για τα βλαστοκύτταρα.Αν το παιδί έχει κάποια πολλή σοβαρή αρρώστια, ανίατη ίσως, τότε πιθανώς και να το δοκιμάσει κάποιος. Όμως στην δική μου περίπτωση δεν έχω απελπιστεί εντελώς για να κρεμαστώ στα βλαστοκύτταρα(και μάλιστα από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί εντελώς αν και τι επιπτωσεις έχουν)Θα το παλέψω, θα περιμένω, θα κάνω υπομονή και κουράγιο και είδωμεν.
like1

Τελικά 2 χρόνια μετα τι γίνεται;

Εικόνα Maria Katzogianni

Τελικά 2 χρονια μετα τι γινεται ...Έχουμε καποια νεοτερα για τη μεθοδο αυτη, γιατι ενδιαφερομαι και γω. Θα ηταν πολυ σημαντικο να μας απαντουσε η κ. Αντζελα Παπασταυρου που το εχει ηδη κανει και να μας ελεγε ποσο εχει βελτιωθει το παιδι της.

like1

Εμείς ειμαστε 4 χρονια μετά

Εικόνα Angela Papastavrou

Εμείς είμαστε ήδη 4 χρόνια μετά και το παιδί ειναι λες και ξαναγεννήθηκε. Απο εκει που απλα μούγριζε ολη μερα και περιφεροταν κλεινοντας τα αφτια του με τα χέρια του σήμερα γραφει διαβαζει παιζει σε θεατρική παρασταση ειναι άριστος μαθητής στο σχολείο του και μαθαίνει και αγγλικά που μας το ζήτησε ο ίδιος.

Τα εχω ξαναγραψει για την προοδο του [σημ. από το NOESI.gr: Δείτε το "βιολόγιο" εδώ και την ανάρτηση Βλαστοκύτταρα: επικοινωνία με το "Μετροπόλιταν"] και δεν μου ειναι ευκολο να το γραφω συνεχεια και να γίνομαι γραφική, γιαυτο θα το πω για τελευταία φορά, οποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες και για την εξελιξη αλλων παιδιών αλλα και για ολο το προγραμμα των βλαστοκυτταρων, να απευθυνεται μονο στον υπευθυνο γιατρο του προγράμματος

Εχει ολες τις πληροφορίες και τα στατιστικά για την εξελιξη των παιδιων μας γιατι συνεχιζει να τα παρακολουθει ως φίλος πια της κάθε  οικογένειας!!!! 
Σας χαιρετώ
Αγγελικη

like0

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Εικόνα Maria Katzogianni

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι τα καλύτερα στο παιδάκι σου!!!

like0

Γίνεται ακόμα η θεραπεία βλαστοκυττάρων??

Εικόνα Μαρια Παπαδακη

Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω ακομα και σημερα να βρω καποιον γιατρο και να μιλήσω για τη θεραπεία αυτη. Ο μικρος μου ειναι 6,5 χρονων, εχει διαγνωστεί με ΔΑΔ και  δεν μιλαει!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

like0

Βλαστοκύτταρα!!! Συνεχίζει να γίνεται η θεραπεία!

Εικόνα Sophie74

Καλησπέρα. Μαρία Συνεχίζει να γίνεται η θεραπεία με τα βλαστοκυτταρα στο Μετροπολιταν απο τον κο Τραπαλη. Εμεις θα κάνουμε την πρώτη έγχυση σε λιγες μερες... ελπιζουμε να πανε ολα καλα!!! Θα ενημερωσω για τις εξελισεις!!!

like0

Συνδρομο Ασπεργκερ

Εικόνα Λι Πα

Καλησπέρα σας. Εχοντας παιδί με το εν λόγω σύνδρομο, σε σχετικά ήπια μορφή, ηθελα να ρωτήσω εάν ενδείκνυται και στην δική μας περίπτωση.

Ευχαριστω εκ των προτερων. 

like1

ΔΑΔ 3 ετών

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα! Ο μικρός μου είναι 3 ετων με διάγνωση ΔΑΔ από 18 μηνών αλλά υψηλής λειτουργικοτητας και με υψηλό δυναμικό. Είναι από την γέννησή του ασφαλισμένος ιδιωτικά και συμβαλομενος με το Μετροπολιταν. Μόλις διάβασα αυτές τις δημοσιεύσεις και μου κίνησαν το ενδιαφέρον αλλά τρόμαξα κιόλας... Άρα έχω την ίδια απορία με την Λίλα...

like1

Διάβασα για τη μέθοδο με τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Βίκυ Τσα.

καλημερα.Ο γιος μου ειναι κοντα στα 10, και ειναι στο φασμα του αυτισμου, Εχει καλη λειτουργικοτητα αλλα σιγουρα δεν λειπουν τα προβληματα που εχουν να κανουν με την συμπεριφορα του γενικοτερα. Διαβασα για την μεθοδο με τα βλαστοκυτταρα και θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος γονιος αν την εχει εχει κανει το παιδι του προσφατα, και τι σποτελεσματα εχει. Σας ευχαριστω.

like0

Διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης και βλαστοκύτταρα

Εικόνα Βίκυ Τσα.

Καλημερα! Εχω ενα γιο10 ετων και ειναι στην αρχη του φασματος και εχουμε αρκετα προβληματα με το παιδι, διαβασα οτι κανετε προσπαθεια με την μεθοδο βλαστοκυτταρων, θα ηθελα να σας παρακαλεσω αν μπορουμε να ερθουμε σε επαφη μαζι σας για να μας πειτε πώς πηγε η θεραπεια και πως πρεπει να κινηθουμε και εμεις.

Με εκτιμηση

κ. Τσαχτιδου Βικυ - Χαϊδαρι Αττικης

like0

Βλαστοκύτταρα [προς Λι Πα, Ελινα Μανικα]

Εικόνα Sophie74

Καλησπερα σας

Η συγκεκριμενη θεραπεια που γινεται στο Μετροπολιταν αφορα παιδια στο φασμα του αυτισμου γενικοτερα. Τα βλαστοκυτταρα ειναι πλεον η θεραπεια και για αλλες ασθενειες ( σιγουρα θα εχετε διαβασει). Το ποσοστο επιτυχιας ειναι περιπου 85% και ενα 15% να μην γινει κατι. Δεν υπαρχουν παρενεργειες και δεν χειροτερευει το παιδι. Η θα υπαρχει καλη ή πολυ καλη ή παρα πολυ καλη βελτιωση ή στην χειροτερη δεν θα γινει τιποτα. Δεν χανουμε κατι μονο κερδιζουμε με την θεραπεια. Οσο μικροτερη η ηλικια του παιδιου τοσο καλυτερα( βεβαια υπαρχουν και περιπτωσεις που μεγαλυτερα παιδια πηγαν πολυ καλα). 

Στην δικια μας περιπτωση η μικρη βελτιωθηκε πολυ στην βλεμματικη επαφη και ειναι πιο συνεργασιμη. Θελει να βρισκεται με παιδακια ενω πριν τα αγνοουσε εντελως. Τα αγκαλιαζει και τα φιλαει, θελει να παιξει μαζι τους( οχι ακομη οπως αυτα) αλλα δεν απομονωνεται πλεον. Ειχε παντα λογο με λεξεις (ενω μπορει να πει απειρα τραγουδια δεν ζητουσε πραγματα τοσο ευκολα) . Τωρα ζηταει ευκολα οτι θελει τις περισσοτερες φορες με δυο ή τρεις λεξουλες (παμε στο αμαξι, παμε στη θαλασσα, ανοιξε την πορτα , θελω νερακι κτλ) . Μετα την δευτερη εγχυση διορθωσε και το "ρ" που το ελεγε "λ" ( νελο αντι νερο) . Ειναι πιο συνδεδεμενη με το περιβαλλον της, αντιλαμβανετε αμεσως τι γινεται γυρω της και δεν χανεται στον κοσμο της. Αυξηθηκε περισσοτερο η αντιληψη της και μας δινει πια πολλα φιλια στο μαγουλο οπως εκανε παλια! Ακομη βεβαια δεν μπορει να κανει διαλογο!

Εχουμε κανει τρεις εγχυσεις και συνεχιζουμε...

Ελπιζω να βοηθησα ... Θα ενημερωνω για τις εξελιξεις. Ευχομαι ολα τα παιδια να πανε καλα !!!!

like0

Βλαστοκύτταρα [προς Βίκυ Τσαχτίδου]

Εικόνα Sophie74

Καλησπέρα Βίκυ

Στείλε μου σε παρακαλώ το email σου για να επικοινωνήουμε.

like1

Αν μπορείς επικοινώνησε μαζί μου

Εικόνα Βίκυ Τσα.

καλησπερα sophie 74.

Σ'ευχαριστω που μου απαντησες,αν μπορεις επικοινωνησε μαζι μου στο email:6948150629za.83@gmail.com.

Με εκτιμηση,Τσαχτιδου Βικυ.

like0

Προς όσους "τόλμησαν" τη θεραπεία βλαστοκυττάρων (προς sophie74)

Εικόνα Maria Fe

Καλησπέρα και από εμάς. Θα ήθελα, μιας και είστε οι πιο πρόσφατα καταγεγραμμένοι στο noesi που "τόλμησαν" τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Τι ήταν αυτό που σας έπεισε να προβείτε στη θεραπεία, αφού κατά πολλούς είναι αμφιλεγόμενη, χωρίς να έχει εφαρμοστεί αρκετό καιρό και χωρίς να έχουν προλάβει να εμφανιστούν πιθανές μελλοντικές "παρενέργειες"?

Ρωτάω γιατί αυτό πραγματικά με απασχολεί πάρα πολύ και θέλω να ακούσω από το στόμα μιας μητέρας τι ήταν αυτό που διέλυσε τις αμφιβολίες της και την ώθησε να υποβάλει το μικρό της στην όλη διαδικασία. Ο μικρός μας είναι 4,5 ετών και έχει Δ.Α.Δ. Έχει βλεματική επαφή και είναι κοινωνικός αλλά έχουμε θέματα συμπεριφοράς, εξάρσεων θυμού, αρκετές αισθητηριακές δυσκολίες και έντονη ηχολαλία. Έχει ενταχθεί ήδη 2 χρόνια σε παιδικό σταθμό (φέτος με παράλληλη στήριξη) και κάνει θεραπείες (λόγο-, έργο-, Portage?, ειδική αγωγή) σε Κέντρο από τα 2,5. Υπάρχει βελτίωση σημαντική αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο. Μας κίνησε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη θεραπεία όμως έχουμε ακόμα πολλές αμφιβολίες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το αγγελούδι σας και μακάρι η θεραπεία αυτή να είναι η οριστική λύση στα προβλήματά όλων μας!

like0

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα στον αυτισμό

Εικόνα Φλωρα Στοιλιδου

Καλησπερα διαβαζω πολυ καιρο τωρα και προσπαθω να μαζεψω οσο το δυνατων περισσοτερες απόψεις πανω στο θεμα της θεραπειας αυτης... Εγω εχω ενα παιδι που ειναι ΔΑΔ ειναι 5 ετων το προβλημα του ειναι η επικοινωνια και η ομιλια... το δουλευω  απο τα 3 αλλα απο περυσι βλεπω αλλαγες συμαντικες μεν αλλα με ακομα παρα πολυ δρομο. Εχω σκοπο τον Απριλιο να επισκεφτω τον γιατρο αυτο να μαθω λεπτομέρειες. Δεν εχω κρτησει βλαστοκυτταρα γιαυτο θα παω στην εναλακτικη των δοντιων.... γιαυτο οσες μαμαδες εχετε τολμήσει να κανετε αυτο το βημα, θα θελαμε να διαβαζουμε την προοδο του παιδιου σας.

like2

Βλαστοκύτταρα συνέχεια (από το 2009)

Εικόνα Angela Papastavrou

Σοφία μου πολυ χάρηκα για τα καλά σας νέα. Εμείς οπως αναφέρω και πιο πάνω το κάναμε το 2009 με τρομερή επιτυχία που να ξέρεις δρούν μέχρι και σήμερα.

Ο Νεκτάριος απο βαριά περίπτωση που ήταν χωρίς λογο σήμερα άλλο παιδί. Αριστος μαθητής στο ειδικό δημοτικο τελευταια ταξη πια και προετοιμάζεται οχι για ΕΕΕΕΚ? αλλά για ΤΕΕ?! τετοια εξελιξη!!! Λαλήστατος κοινονικότατος ευγενέστατος λειτουργικότατος δεν εχω λογια.

Τελείως καλα δεν τον λες αλλα καμια σχέση με το αυτιστικο παιδι του παρελθόντος.

Αξιζε χιλιες φορες. Και σήμερα ακομη τοσα χρονια μετα ο γιατρός Ανθρωπος με Α κεφαλαίο ακομη μας παιρνει στην γιορτη του να μας ευχηθεί και να του μιλήσει. Ευχομαι σε ολα τα παιδια του προγράμματος βλαστοκυττάρων να προοδεύουν μια ζωή.

Σας ευχομαι ολους τα καλύτερα
Αγγελικη


(*) Σημειώσεις από το NOESI.gr:

Μάθετε περισσότερα για τις ΣΜΕΑE (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης).

like0

Βλαστοκύτταρα, ξεκινήσαμε τον Μάιο στην Ιωάννα μας

Εικόνα Sophie74

Αγγελικη μου καλησπερα ! 

Σε ευχαριστω παρα πολυ και ευχομαι οτι καλυτερο για τον Νεκταριο. Να ειναι παντα χαρουμενος και ευτυχισμενος στη ζωη του γιατι το αξιζει πραγματικα!

Ειναι τυχερος που εχει μια μαμα οπως εσυ! Θελω να ξερεις πως η θεαματικη εξελιξη του Νεκταριου ηταν το εναυσμα για να λυθουν ολες μας η ανησυχιες και οι προβληματισμοι για την συγκεκριμενη θεραπεια. Εχω διαβασει απο τις πιο παλιες σας αναρτησεις μεχρι και τις σημερινες και το θαυμαζω αυτο το αξιαγαπητο παιδι !!! 

Να ειστε παντα καλα!!!

Για την κα Μαρια Fe και την κα Φλωρα,

Θα ηθελα να αναφερω πως η απαντηση στις αμφιβολιες μας ηταν οι μαρτυριες και αλλων γονεων εδω στο noesi.gr για την θεραπεια βλαστοκυτταρων. Αλλα κυριως της κυριας Αγγελικης Παπασταυρου (διαβαστε αν θελετε το βιολογιο). Εψαξα παρα πολυ και διαβασα σε ελληνικα και ξενα sites για τα βλαστοκυτταρα το πως δρουν και αν υπαρχουν παρενεργειες,  πολλους μηνες πριν παρουμε την αποφαση να το τολμησουμε. Δεν βρηκα πουθενα κατι αρνητικο για τα βλαστοκυτταρα του ιδιου του οργανισμου (γιατι μονο τετοια χρησιμοποιουνται για την θεραπεια αυτη). 

Η Ιωαννα μας ειναι τωρα 5 με διαγνωση ΔΑΔ. Ξεκινησαμε τον Μαιο και παει παρα πολυ καλα. Ειναι πιο συνεργασιμη, πιο κοινωνικη, πιο υπακουη. Η βλεμματικη της βελτιωθηκε κατα πολυ και λεει ολο και περισσοτερες προτασουλες. Παιζει με τα παιδια και αυξηθηκε η αντιληψη της. Δεν απομονωνεται και αναζητα συνεχως να ειναι καποιος διπλα της. Βδομαδα με την βδομαδα σημειωνει προοδο. 

Υπαρχουν βεβαια ακομη τα αισθητηριακα προβληματα και θεματακια συμπεριφορας (σε μικροτερο βαθμο απο πριν), αλλα ακομη δεν εχουμε τελειωσει την θεραπεια. Ελπιζουμε οτι θα εχει ακομη καλυτερη εξελιξη....

Ο γιατρος οπως ειπε και η Αγγελικη ειναι πανω απο ολα Ανθρωπος, καλος επιστημων και ευγενεστατος!!

Αξιζει η προσπαθεια!!

Τα χρηματα ξαναγινονται οι ευκαιριες ομως οχι!! Και εμεις θελαμε να δωσουμε στο παιδι αυτην την ευκαιρια ! 

Ευχομαι σε ολες τις μανουλες καλη προοδο στα παιδακια τους με πολυ υπομονη και δυναμη!!!

Σοφια

like0

Θεραπεία βλαστοκυττάρων, έχει αποτελέσματα ή παρενέργειες;

Εικόνα Μίνα

Γεια σας. Έχω ενα αγορακι 4 ετων,θα ηθελα να μαθω για την θεραπεια βλαστοκυτταρων. Αν εχει αποτελεσματα ή παρενεργειες, γιατι θελω να την κανω στον μικρο μου αλλα φοβαμαι κιολας για το μετα, μην συμβει κατι στο παιδι.

like0

Θέλω να κάνω την θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Αθηνά

Καλημέρα, μπορείς να μου δώσεις το τηλέφωνό σου για να επικοινωνήσω μαζί σου; Κι εμένα ο μικρός μου είναι πεντέμισι ετών και θέλω να κάνω την θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα!!

like0

Αυτισμός και θεραπεία βλαστοκυττάρων

Εικόνα Theofilos Charalampidis

Έχω τον βαφτιστιμιό μου με αυτισμό, και θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν έχετε την καλοσύνη να μου στείλετε το τηλέφωνό σας στο e-mail μου ώστε να επικοινωνήσω μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες. 

Με εκτίμηση 
Θ. Χαραλαμπίδης  

like0

Θεραπεία βλαστοκυττάρων για δυσπραξία λόγου και ΔΑΔ

Εικόνα Dinos Larkos

Είμαι νέο μέλος, με αγοράκι 4+ το οποίο έχει Δυσπραξία Λόγου και ΔΑΔ και έχουμε από αρχής φυλάξει βλαστικά μέσω FUTURE HEALTH. Απ' όσο αντιλαμβάνομαι τα βλαστικά δεν σε διασφαλίζουν ότι το παιδί θα ξεπεράσει ή καλύτερα θα βελτιώσει την τωρινή του κατάσταση και ακόμη και στατιστικά φοβάμαι δεν υπάρχει ακόμη κάτι σαφές ως % επιτυχία.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να θέσω 2 απλά ερωτήματα σχετικά με το παραπάνω:

1. Έχει κάποιος υπόψη του άλλο Κέντρο πέραν του Μetropolitan (κος Τράπαλης) που να εφαρμόζει την πρακτική των εγχύσεων για περίπτωση σαν την δική μου;

2. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει επίσης βλαστοκύτταρα μέσω Future Health και επιπλέον ακολούθησε για τον όποιο λόγο τον δρόμο του εξωτερικού - έξω από την χώρα - και αν ναι που ακριβώς;

Ευχαριστώ

like0

Βλαστοκύτταρα, υπάρχει ελπίδα για το παιδί μας;

Εικόνα Πέτρος Βερ

Εχω ενα παιδι 4μιση ετων με διαγνωση ΔΑΔ... Κανουμε λογο- εργο- απο 3 χρονων και εχουμε δει βελτιωση... Απλα θελουμε το καλυτερο για το παιδι μας... Δεν εχουμε φυλαξει βλαστοκύτταρα... Μπορει καποιος να μας απαντησει αν υπαρχει ελπιδα για το παιδι μας... Ευχαριστω!!!

like2

Τι να κάνω με τα βλαστοκύτταρα...

Εικόνα Elena Mam

Κυρία Σοφία καλησπέρα, θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω mail για το συγκεκριμένο θέμα; Έχω και γω ένα μικρό γιο στο φάσμα του αυτισμού και σκέφτομαι να κάνω τη θεραπεία. Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο mail σας για να με κατατοπίσετε; Το μήνυμά μου απευθύνεται στη Sophie74. 

like1

Θεραπεία βλαστοκυττάρων για δυσπραξία λόγου και ΔΑΔ

Εικόνα Dinos Larkos

Η ανάρτηση αυτή υπάρχει διπλότυπη σε αυτή τη σελίδα, διαβάστε την από εκεί: www.noesi.gr/comment/19411#comment-19411

like0

Βλαστοκύτταρα από τα λιποκύτταρα

Εικόνα Κώστας Ανδριώτης

Καλημερα ..

Δεν χρειαζεται να εχετε κρατηση βλαστοκυτταρα....

Και εγω το ιδιο θεμα εχω και με ενημερωσε ο κ. Τραπαλης οτι γινεται και με λιποκυτταρα και μαλιστα περισσοτερες εγχύσεις γιατι απο τα λιποκυτταρα παιρνει περισσοτερα βλαστοκυτταρα.....

Εμεις εχουμε ραντεβου την άλλη εβδομαδα....

(*) Το μήνυμα αυτό έχει υποστεί μετατροπές, καθώς αρχικά γράφτηκε από τον συντάκτη του με λατινικούς και κεφαλαίους χαρακτήρες.

like0

Βλαστοκύτταρα - Metropolitan

Εικόνα Κώστας Ανδριώτης

Καλησπέρα στην παρέα....

Θέλω να ενημερώσω ότι δεν χρειάζεται να έχεις κρατήσει βλαστοκύτταρα (ούτε εμείς είχαμε) και μπορεί να γίνει με λιποκύτταρα, στα οποία υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από βλαστοκύτταρα, και μπορούν μέσα σε μια εβδομάδα να κάνουν την πρώτη εγχυση (και πολλές παραπάνω σε σύγκριση με το αν είχα βλαστοκύτταρα θα έκανα μόνο ΜΙΑ) ενώ τώρα 4-5... θα επανέλθω την επόμενη Παρασκευή 24.11.17 μετά την πρώτη εγχυση...

like0

Πώς πήγε το πρώτο ραντεβού έγχυσης βλαστοκυττάρων;

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα ,

Πώς πήγε το πρώτο ραντεβού έγχυσης βλαστοκυττάρων?

Είναι επίπονο?

like0

Ενδιαφέρομαι για τη θεραπεία βλαστοκυττάρων

Εικόνα Νατάσα

Καλησπέρα. Έχω ένα αυτιστικό παιδί 5,5 ετών. Με ενδιαφέρει πολύ η θεραπεία των βλαστοκυττάρων και θα ήθελα να μιλήσω με έναν γονέα, που έχει ζήσει την εμπειρία. Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο an.stasinou@gmail.com ή στο 6945702297. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

like0

Τηλ. κ. Τράπαλη στο "Μετροπόλιταν"

Εικόνα Αντρέας

Γεια σας θα ήθελα κάποιος να μου στείλει αν μπορεί το τηλ. του κυρίου Βασίλη τραπαλη που είναι στο "Μετροπόλιταν", ευχαριστώ

like0

Πληροφορίες για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Εικόνα Tόνια Α.

Καλησπέρα σας. Ανασύρω το θέμα γιατί θα ήθελα μια ενημέρωση από ανθρώπους που έκαναν την θεραπεία, καθώς διάβασα μια πρόσφατη σχετικά έρευνα στην Αμερική με κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ενδιαφέρομαι για τον μικρό μου γιο (3 ετών) που έχει αναπτυξιακή καθυστέρηση και κάνουμε εργοθεραπείες και λογοθεραπείες. Έχω ήδη κάνει μια πρώτη επαφή με τον κ. Τράπαλη, αλλά, λόγω συνθηκών, δεν έχουμε κανονίσει ραντεβού ακόμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

like0

Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Αντώνης Γιαννακίδης

Παρακαλώ δώστε μας πληροφορίες για την θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα

like1

Βλαστοκύτταρα, αν έχει κάνει κάποιος τη θεραπεία

Εικόνα Dimitrios Σοφός

Καλησπέρα σας σε πιο γιατρό πήγατε αν θέλετε να μου πείτε.

Παρακαλώ αν κάποιος έχει κάνει τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα όπως επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες, ενδιαφέρομαι για το παιδί μου.

like0

Αν έχει κάνει κάποιος τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Εικόνα Απόστολος

Παρακαλώ αν κάποιος έχει κάνει τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα και θέλει να με βοηθήσει θα ήθελα να μου γράψει πληροφορίες. Ενδιαφέρομαι για το παιδί μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.