Θέλω να γνωρίσω άλλα μέλη: Τι είναι οι συναντήσεις LIVE ...Nousletter;

Εικόνα NOESI.gr

Το ...Nousletter βγαίνει LIVE στο κέντρο της Αθήνας! Ξεκινήσαμε κάτι νέο! Σκεφτήκαμε να δώσουμε ζωή σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Αντί να διαβάζετε ένα E-mail ή μία ιστοσελίδα, ελάτε να συζητήσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και να σας δώσουμε τα εφόδια για να τις εφαρμόσετε στην πράξη. Θα τα λέμε Live ...Nousletter!

Το Live ...Nousletter επενδύει στην ανθρώπινη επαφή, την συναναστροφή και την επικοινωνία, σε ένα χαλαρό περιβάλλον, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν πώς ένα πρότυπο εκπαίδευσης ή παρέμβασης – ομαδικό ή ατομικό – ταιριάζει στις ανάγκες των ατόμων όπου απευθύνεται.

​Συναντήσεις LIVE ...Nousletter φιλοξενούν συζητήσεις και παρουσιάσεις για τα παρακάτω θέματα:

  • Ομάδες με ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα (θεατρικό παιχνίδι, σωματογνωσία, ομάδες αδελφών κ.ά.).
  • Ομάδες με αθλητικό / ψυχοκινητικό χαρακτήρα (χορός, κίνηση, ιππασίας, κολύμβηση κ.ά.).
  • Προγράμματα παρέμβασης, θεραπευτικά προγράμματα και προγράμματα αποκατάστασης.
  • Προγράμματα μελέτης και υποστήριξης ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.
  • Προγράμματα υποστήριξης, συμβουλευτικής και εκπαίδευσης γονέων.
  • Θέματα που αφορούν τον γονεικό ρόλο, τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.
  • Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δια βίου κατάρτιση επαγγελματιών.

Μάθετε για το Live ...Nousletter με μία ματιά!

  • Το Live ...Nousletter είναι συναντήσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα περίπου, με παρουσιάσεις από άτομα και φορείς στο δίκτυο του NOESI.gr.
  • Η συνάντηση έχει διάρκεια περίπου 2-3 ώρες και αφού παρουσιαστεί το θέμα, με βίντεο, εικόνες, λόγια, μένει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.
  • Οι συμμετέχοντες έχουν ελεύθερη είσοδο, μόλις συμπληρώσουν και εγκριθεί η δήλωση συμμετοχής τους. Σε κάθε συνάντηση οι θέσεις είναι, για 12 - 17 άτομα, κατά κανόνα, αλλά θα γίνονται εξαιρέσεις. Για επαγγελματίες, χρειάζεται να είναι ενεργός λογαριασμός συνδρομητή (δείτε εδώ). Για γονείς, η είσοδος είναι δωρεάν.
  • Στους εισηγητές διατίθεται οπτικοακουστικό υλικό (laptop, βιντεοπροβολέας ή Wide TV 60'', πίνακας σημειώσεων) ενώ σε συνεννόηση φιλοξενούμε το κοινό, ώστε να είναι ...σαν στο σπίτι μας.

  • Ειδικά για το 2014, ο στόχος μας είναι να ...βγάλουμε τη Νόηση στο διαδίκτυο ...offline!!
  • Στόχος μας, η ανθρώπινη επαφή, η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση!

Σε ποιους απευθύνεται το LIVE ...Nousletter;

  • Σε γονείς που θέλουν να μάθουν για προγράμματα και υπηρεσίες.
  • Σε μέλη των δικτύων του NOESI.gr που θέλουν πρόσβαση σε ένα ζωντανό κοινό με στοχευμένο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα ή τις υπηρεσίες που υλοποιούν.
  • Σε συντονιστές ομαδικών προγραμμάτων με την ίδια τη συνάντηση να αποτελεί τη βάση για τον σχηματισμό ομάδας, εφόσον οργανωθεί με αυτό τον στόχο κατά νου.
  • Σε φοιτητές και επαγγελματίες, που θέλουν να ενημερωθούν για το πλαίσιο ενός προγράμματος παρέμβασης ή κατάρτισης.

​Πού, πώς και πότε οργανώνονται τα Live ...Nousletter;

Πού; Στο Impact HUB Athens, (Καραϊσκάκη 28, πλατεία Ψυρρή, 5 λεπτά από ΗΣΑΠ ή Μετρό "Μοναστηράκι") [δείτε το σε χάρτη Google Maps]

Πώς; Το NOESI.gr επιλέγει τους εισηγητές και συντονίζει μαζί τους τις παρουσιάσεις, οργανώνει και φυσικά φιλοξενεί τις εκδηλώσεις. Έχετε ένα πρόγραμμα, που θέλετε να ανακοινώσετε Έχετε μεράκι να παρουσιάσετε τη δουλειά σας; Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος, επικοινωνήστε με το NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact.

Πότε; Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο 2013. Κάθε μήνας έχει μία θεματική ενότητα για τα Live ...Nousletter. Π.χ. ο Δεκέμβριος έχει θέμα: "ΔΑΔ, παιδιά, παιχνίδι, παρέμβαση". Στο τέλος κάθε μήνα ανακοινώνουμε τα Live ...Nousletter για τον επόμενο μήνα.

...Γιατί; Δεν ξεχάσαμε το "γιατί" από τον τίτλο. Θέλουμε αυτό που λέει και ο χώρος που επιλέξαμε. Hub, η βάση που κάνει τον τροχό να γυρνά. Impact, η επίδραση. Live Social Impact, η κοινωνική αλληλεπίδραση! Θέλουμε τα Live ...Nousletter να κάνουν κάτι μικρό, που θα γεννήσει κάτι μεγαλύτερο, για το καλό των ανθρώπων γύρω μας.

Live ...Nousletter ® Νοέμβριος 2013

25/11/2013: Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Τι είναι; Πώς αντιμετωπίζονται; (Εισηγητής: Α. Κουτουμάνος, συντονιστής δικτύου NOESI.gr)

Live ...Nousletter ® Δεκέμβριος 2013

11/12/2013: Παρουσίαση ενός επιλεκτικού αναπτυξιακού μοντέλου παρέμβασης για παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές (Εισηγήτρια: Κ. Μάσχα, μέλος δικτύου Specials)

16/12/2013: Παιχνίδι και επικοινωνία σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ): Μύθοι και πραγματικότητα (Εισηγήτριες: Α. Γερμανάκη, Δ. Γκίζα, μέλη δικτύου Προνόησε)

Σχόλια

Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη

Εικόνα markthem

Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλεψη για παρακολούθηση του σεμιναρίου από την πόλη μας ή από κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα, έστω κι ετεροχρονισμένα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που κατοικούμε εκτός Αθηνών, νιώθουμε μια στενοχώρια, όταν διαβάζουμε για ενδιαφέροντα σεμινάρια και ο τόπος εκδήλωσης είναι - σχεδόν πάντα - στην Αθήνα..

like1

Δεν έχουμε βρει ακόμη τρόπο να τα βγάλουμε εκτός Αθήνας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα Live ...Nousletter ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες. Χρειάζονται πολύ οργάνωση, μεράκι, και καλούς εισηγητές για να γίνουν. Επίσης, χρειάζεται ένας καλός χώρος. Εκτός Αθήνας ακόμη δεν έχουμε βρει, δεν είναι και εύκολο βέβαια.

Πάντως, είναι ένα ζήτημα εάν στην Αθήνα γίνονται περισσότερα δρώμενα γενικώς και γιατί.

like1

Αγαπητέ Άγγελε, σε ευχαριστώ

Εικόνα markthem

Αγαπητέ Άγγελε, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, υπάρχει δυνατότητα μέσω internet, αν όχι ζωντανά, έστω μέσω youtube ή άλλου παρόμοιου τρόπου (έστω και σε DVD - άντε δίνω και ιδέες για να γίνεται τζίρος..) να φθάσει στα χέρια μας (και άλλων); Να είσαι καλά.

like1

Ε, με τέτοια αιτήματα πρέπει να φροντίσουμε...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η σκέψη σας είναι σωστή. Δεν μπορώ να πω για τις συναντήσεις του Δεκεμβρίου αλλά θα το διερευνήσουμε άμεσα. Ακόμα και για μία "απλή" μαγνητοσκόπηση ίσως, θα το δούμε άμεσα.

To Live ...Streaming πάντως του πάει πολύ ;)
Και έχουμε ένα super-fast internet στο Impact HUB Athens.

Ιδέες εσείς, sneak preview tips εγώ!

like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!