Ένα μεγάλο ευχαριστώ... σε όλους σας...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Πόση δύναμη, πόσο κουράγιο παίρνω διαβάζοντας κάθε φορά αυτά που με τόσο κόπο ψυχής κατακτάται όλοι εσεις οι "ξεχωριστοί γονείς" με τα αγγελούδια σας. Έχω πολύ καιρό να γράψω....ωστόσο στον ιστότοπο αυτό και στον Άγγελο... μας... χρωστάω όλα αυτά που με τόση προσπάθεια ο Γιωργής μου, μαζί με τη Λογοθεραπεύτριά του, τη Γεωργία μας, κατέκτησε. Θυμάμαι ήμουν απελπισμένη, εδώ στις Σπέτσες, με την οικογένειά μου σε μια μετέωρη κατάσταση, να φυγουμε, να μείνουμε; που θά πάει ο Γιωργής μας; Ποιος θά έρθει στο νησί να του κάνει παράλληλη στήριξη; Και τότε ήταν που έγραψα και ζήτησα μέσα από τον δικό μας ιστότοπο έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να έρθει και να δουλέψει με το παιδί μου... για το παιδί μου... Και βρέθηκε... και ήρθε...

3 χρόνια μετά ο Γιωργάκος μου γράφει λεξούλες, συλλαβίζει, και πάμε... για τη Β' Δημοτικού, με αγώνα, με προσπάθεια, με καλές και κακές μέρες...και ξέρετε; Η Διάγνωση ήταν Αυτισμός, βαρύς αυτισμός... ο παιδοψυχίατρος που τον είχε πρωτοδει, εκτός από τα άλλα που είπε.. ήταν "δυστυχώς δεν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι είναι aAsperger , οπότε καταλαβάινετε τα προβλήματα θα είναι αρκετά..."   τότε θυμάμαι ήμουν σαν ζωντανή - νεκρή, δεν ήξερα που βρισκόμουν, δεν άκουγα πια, ήταν σαν να είχα χάσει την επαφή με τον κόσμο... πέρασε καιρός... περάσαμε πολλά... διαβάσαμε πολύ για τον αυτισμό, για τις θεραπείες, για τα βλαστοκύτταρα, για όλα...  και.... εκείνο που κατάλαβα, το απλό, που ξέρουμε όλοι μας,  είναι πως πίσω και πάνω από ταμπέλες και διαγνώσεις, η αγάπη και η αποδοχή της διαφορετικότητάς τους είναι η καλύτερη θεραπεία.

Συνυπάρχουμε συχνά στον κόσμο της σιωπής του εγώ και το αγόρι μου, απλά με ένα χάδι...με ένα γαργάλημα, με μια αγκαλιά... έτσι προσπαθώ να μάθω και στα άλλα δυο μου παιδιά με έργα και όχι με λόγια πολλά, πως ο αδερφούλης τους ζει και αναπτύσσεται μέσα από την αγάπη μας, την αποδοχή μας, την προσπάθειά μας να μπούμε και μεις στον δικό του σιωπηλό κόσμο... άλλωστε εκείνος προσπάθει πάρα πολύ, κάθε μέρα να καταλάβει κάτι από τον δικό μας...

Σας ευχαριστώ ολους....

Σχόλια

Είναι τόση η χαρά όταν διαβάζουμε αυτά τα "βιολόγια"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Και εμείς σας ευχαριστούμε με τη σειρά μας για το "ευχαριστώ" σας. Δίνετε αξία στην προσπάθεια και το ρόλο μας. Χαρά μας :)

Άγγελος

like0

Ευχαριστούμε

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου

Λινα, ενα μεγαλο ευχαριστω και απο μενα, για αυτα που μοιραστηκες μαζι μας... Νιωθω και εγω τωρα οπωs εσυ 3 χρονια πριν... μετεωρη... Αν εχεις τη διαθεση, θα ηθελα πολυ να μιλησω με καποιον που ξερει πως ειναι να νιωθεις ετσι... Το mail μου ειναι fsiderakou@yahoo.com.

Επισης, θα ηθελα να μαθω πως συνεργαστηκε το απιθανο διδυμο (Γιωργος - Γεωργια!). Στο σπιτι καποιες ωρες;;;

like0

Aπάντηση στη Φιλιώ

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Γλυκιά μου Φιλιώ μπορείς να με πάρεις τηλ στο κινητό ή το σταθερό μου: 6932751737 και 2298075498, είμαι στη διάθεσή σου... μη διστάσεις να με πάρεις, θα περιμένω... Τα φιλιά μου και Υπομονή, Επιμονή και Αγάπη από όλους μας σε όλους σας!!!!

like0

Στον "Άγγελό"... μας....

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Ειναι τόσο λίγα και τόσο ασήμαντα αυτά που, από  ψυχής, κατέθεσα μπροστά στο τεράστιο έργο που όλοι εσεις προσφέρετε τόσα χρόνια, ελπίδα μας, παρηγοριά μας, συντροφιά, ενημέρωση, στήριξη....και τόσα άλλα που δεν γράφονται και σίγουρα δεν αποτυπώνονται με λέξεις... Θα ήταν χαρά μας να έρθετε και στις Σπέτσες να σας γνωρίσουμε και απο κοντά.

like0

Αγαπητή Λίνα χαίρομαι τόσο πολύ όταν διαβάζω τέτοια νέα

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητή Λίνα χαίρομαι τόσο πολύ όταν διαβάζω τέτοια νέα... Γνωρίζω από κοντά τι προσπάθειες χρειάζονται για τα σχολικά χρόνια για τις ζούμε και εμείς. Ευοδώνονται όμως και αυτό είναι παρήγορο. Σου εύχομαι τα καλύτερα και καλή Παναγία.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.