Έκκληση βοήθειας... από Ελένη Ζερβού "Αυτισμός μετά τα 3,5 έτη;"

Εικόνα Ελένη Ζερβού

Γεια σε όλους σας. Σας παρακαλώ δείτε το βιολόγιό μου "Αυτισμός μετά τα 3,5 έτη;" αν έχετε χρόνο να θυμηθείτε την περίπτωσή μας... κάνω έκκληση για βοήθεια αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.. το παιδί κάνει λόγο έργο και ψυχοθεραπεία και δοκίμασε ομοιοπαθητικά σχεδόν 2 μήνες (καμία βελτίωση αντίθετα χειροτέρεψε) η εικόνα του είναι...

Έχει ένταση και ενέργεια, χτυπάει πράγματα και πετάει, βάζει στο στόμα διάφορα, παίζει μόνο με το τρεχούμενο νερό της βρύσης (καθόλου με παιχνίδια). Λόγος εξακολουθεί να μην υπάρχει (μόνο μπαμπά μαμά και φωνήματα..). Ευτυχώς εξακολουθεί να παίζει νορμάλ στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους.. Μέσα στο σπίτι η κατάσταση δεν παλεύεται μόνο με το νερό αλλά γίνεται μούσκεμα και βρέχει και γύρω...

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που σας βοήθησε με ανάλογες συμπεριφορές με αποτέλεσμα;;;;;;

Από το Κέντρο που πάει με συμβούλεψαν για παράδειγμα να πάρουμε ταμπούρλο για να χτυπάει αυτό και όχι τα άλλα πράγματα! Τους είχα πει ότι μπορεί να χτυπά όλα τα άλλα εκτός από το ταμπούρλο..

Βγήκα αληθινή !

Σχόλια

Ομοιοπαθητικός ιατρός

Εικόνα mmarilou

Καλησπέρα, επισκεφθείτε τον κ. Βαγγέλη Ζαφειρίου ομοιοπαθητικός με καλά αποτελέσματα σε παιδιά με αυτισμό, εύχομαι ο,τι καλύτερο για το παιδάκι σας.

Ζαφειρίου Ευάγγελος
Ψυχίατρος

Σημείωση από το NOESI.gr: Τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί και είναι διαθέσιμα να τα ζητήσετε μέσω E-mail από το NOESI.gr μέσω E-mail από τη σελίδα www.noesi.gr/contact.

like0

Θα πρότεινα Neuroprotek, ω3, δίαιτα χωρίς γλουτένη και καζεΐνη

Εικόνα Αλεξάνδρα

Το Neuroprotek, ω3 και δίαιτα ελευθερη γλουτένης και καζεΐνης. Δεν ξέρω εαν σου έχει μιλήσει κανεις για αυτά αλλά πίστεψε με οτι θεραπείες έκανε αρχισαν να πιάνουν τόπο αφού εκανα ολά αυτά.. Φτάσαμε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό που μου περιγραφείς είναι σαν το γιο μου στο διαστημα που είχε σταματήσει τη δίαιτα λογο του οτι πηγανα γεννησω και τον φρόντιζαν άλλοι. Ακόμη και τώρα αν τύχει να φαει κάτι πχ σε κάποιο πάρτυ, η στο σχολειο αμέσως φαίνονται οι παρενέργειες. Αρχίζει να παιζει κι αυτός με το νέρο, με κουτάλια, ξεγυμνωνεται συνεχώς και κανει κάπως εμμονικα σαν να χλιμιντριζει.

Εύχομαι να βρείτε την άκρη μέσα απο την καρδιά μου.

Α, επίσης ξεκίνησα κι εγώ ομοιοπαθητική, και ενω τον πρωτο καιρό ηταν καλυτερα, μετα χειροτέρεψε, και μάλλον θα σταματήσουμε.

like0

Θεραπεία αισθητηριακής ολοκλήρωσης

Εικόνα Μαρία Θωμαδάκη

Καλησπέρα σας , η κλινική εικόνα που περιγράφεται παραπάνω, είναι η εικόνα που πολύ συχνά παρουσιάζουν παιδάκια που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Το παιχνίδι με το τρεχούμενο νερό, η τοποθέτηση αντικειμένων στο στόμα καθώς και η διαρκή 'ενταση / ενέργεια / εκτόνωση στην οποία βρίσκεται δείχνουν ενά παιδάκι που συνεχώς αναζητά ερεθίσματα απο το περιβάλλον του. Θα αναρωτιέστε βεβαία γιατι το παιδάκι σας να αναζήτα διαρκώς ερεθίσματα (οπώς σας προανέφερα) διότι πιθάνον να έχει αισθητηριακά ελλείματα. Σε ολους μας γίνεται μία νευρολογική διαδικάσια (όπου ονομάζεται Αισθητηριακή Ολοκλήρωση) και σχετίζεται με την ικανότητα του εγκεφάλου μας να επεξεργάζεται και να οργανώνει πληροφορίες που λαμβάνουν οι αισθήσεις μας απο το σώμα μας και το περιβάλλον μας .

Αφότου ο εγκέφαλος επεξεργάστει και οργάνωσει τις πληροφορίες αυτές, είναι υπεύθυνος να τις χρησιμοποιήσει κατάλληλα ωστε να  σχεδιάσει και να προσαρμόσει την συμπεριφορά μας. Αν η νευρολογική διαδικάσια αυτή λειτουργεί χωρίς να διαταράσσεται, εμείς μπορούμε να ρυθμιζόμαστε και να ανταποκρινόμαστε - προσαρμόζουμε την συμπεριφορά μας ανάλογα με το περιβάλλον. Αν ομώς υπάρχει διαταράχη στο κομμάτι της ρυθμισης των ερεθίσματών η προσαρμοστική μας συμπεριφορά δεν θα ανταποκρίνεται πάντα στο περιβάλλον. Στη προκειμένη περίπτωση το παιδάκι σου αναζητά συνεχώς ερεθίσματα διότι αυτά που λαμβάνει απο τις αισθήσεις του ποτέ δε του είναι αρκέτα ωστέ να νοιώθει την "ηρεμία".

Στην παιδική χαρά / παιδότοπο από την αλλη που λαμβάνει παραπάνω ερεθίσματα απ'ότι στο σπίτι  διοτι πιθάνον να τρέχει, σκαρφάλωνει, κάνει κούνια και ρυθμίζει τα  αισθητηριακά του συστήματα γι αυτό η συμπεριφορά του είναι διαφορετική . Σιγουρά βέβαια και στο σπίτι τις μέρες που θα έχετε επισκεφτει την παιδική χαρά / παιδότοπο θα είναι πιο ηρέμος απότι τις μέρες που δεν πάτε. Τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού καθώς και τα παιδιά με διάσπαση προσοχής και υπερκινήτικότητα πρέπει να εντάσσονται σε προγράμμα θεραπείας της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και οχι μόνο Εργοθεράπεια.

Προσπάθησα πολυ συνοποτικά να σας εξηγήσω γιατί μικρός / μικρή  παρουσιάζει την εικόνα αυτή. Ελπίζω να κατανοήσατε περίπου τι εννοώ και να σας βοηθήσα. Για οποιαδήποτε απορία  μπορείτε να επικοινώνησετε όποτε θέλετε..

like1

Φυσιοθεραπεία

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Και εμείς έχουμε εδώ και 1 1/2 μήνα περίπου, αισθητηριακό θέμα και η παιδοψυχίατρος μας σύστησε αγωγή. Εμείς, επειδή είμαστε γενικά κατά των φαρμάκων, στην ερώτηση μας ποιά άλλη εναλλακτική έχουμε μας σύστησε φυσικοθεραπεία προκειμένου να τον βοηθήσει να "εκτονωθεί" η όλη αισθητηριακή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκεται.

Μέχρι στιγμής λειτουργεί, περισσότερα θα ξέρω σε λίγες μέρες που θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των φυσιοθεραπειών. Όσον αφορά για την ομοιοπαθητική επειδή και εμείς κάναμε στο παρελθόν, να ξέρεις ότι λειτουργεί μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα. Εμείς πάντως είδαμε αποτελέσματα και μάλλον θα ξαναξεκινήσουμε απλά λόγω των κάποιων απαγορεύσεων που έχει μας δυσκολευει.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.

like0

Ωμέγα 3

Εικόνα Larry70

Δοκίμασε Ω3 και πιστεύω σε 1 μήνα θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

like0

Θα ήθελα να ρωτήσω, τα ω3 πως ακριβώς τα ζητώ από το φαρμακείο;

Εικόνα magi1975

Θα ήθελα να ρωτήσω τα ω3, πώς ακριβώς τα ζητάω απο το φαρμακείο? Είναι διαφορετικό το σκεύασμα για τα παιδιά? Πρέπει να του κάνω εξετάσεις πριν του δώσω? Και κάθε πότε πρέπει να του δίνω? Ο γιος μου είναι 6 ετών με ΔΑΔ. Ευχαριστώ πολύ.

like0

Ω3 (μοριακώς απεσταγμένο)

Εικόνα kiki anastasiadou

Απλά λες στον φαρμακοποιό "θέλω ωμέγα 3 μοριακώς απεσταγμένο". Είναι το ίδιο για όλους. Απλά αλλάζουν οι δοσολογίες ανάλογα με την πάθηση που έχει κάποιος ή αν είναι υγιής. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

like0

Neuroprotek, είδατε αποτελέσματα;

Εικόνα Kxa Mar1

Αλήθεια είδατε αποτελέσματα με το Neuroprotek; Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας.Το δίνω και εγώ στο γιο μου εδω και 2 μήνες. Να περιμενω να δω εξέλιξη;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.