Διάβασα πριν λίγο σε μία (άλλη) ιστοσελίδα...

Εικόνα Tinajazz

Καλημερα σε ολους και ευχομαι να ειστε καλα!!! Διαβασα κατι πριν λιγο σε μια ιστοσελιδα, σε ενα φορουμ συζητησεων συγκεκριμενα,  και εκνευριστηκα παρα πολυ (ουτε καν το θυμαμαι αν με ρωτησετε γιατι το εκλεισα πολυ εκνευρισμενη!!!)

Εγραφαν κατι νεες μητερες για γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες...

Κατεκριναν λοιπον με παρα πολυ ασχημο τροπο οτι καποιους γονεις με παιδια με νοητικη υστερηση, (οπως ειμαι εγω πχ, χωρις βεβαια να με γνωριζουν προσωπικα,)  οτι ενω εχουν κανει προγενητικους ελεγχους, εξετασεις κτλ, φερνουν αυτα τα παιδια στον κοσμο και τα κανουν δυστυχισμενα, καταληγουν σε καποιο ιδρυμα, και το κανουν αυτοι οι γονεις για επιδοματα και για να τους λυπουνται!!!

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ.

Που αυτοι οι ανθρωποι με τετοιο μυαλο εγιναν γονεις...

Λυπαμαι για τον τροπο σκεψης τους, και για την παιδεια τους!!!

ΚΡΙΜΑ... 

Αυτα ειχα να πω... Απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας για να βγει απο μεσα μου, για να μην ξεσπασω αλλιως!!!

Σχόλια

Άστους να λένε

Εικόνα didyma1103

 Εγώ φίλη μου έκανα αμνιοπαρακέντηση γιατί η ηλικία μου ήταν 39 ετών. Όλα καλά, γέννησα δυο δίδυμα αγοράκια τώρα είναι 3 ετών αλλά έλα που όμως έχουμε προβληματάκια! Τα παιδάκια μου δεν έχουν λόγο και θα κάνουμε τώρα εξετάσεις στο νοσοκομείο να δούμε τι συμβαίνει ακριβώς, ο γιατρός θεωρεί ότι είναι μάλλον γεννετική μορφή λεκτικής αφασίας. Συμπέρασμα δικό μου ό,τι έλεγχο και να κάνεις δεν μπορεί να τα ανιχνεύσει όλα.

Σε σχέση με το μεγάλωμα των παιδιών μου ένα πράγμα λίγο με ταλαιπωρεί που εξαιτίας της αδυναμίας τους αυτής γίνονται νευρικά και γκρινιάζουν πολύ. Αυτό λιγάκι με εξαντλεί και είναι μέρες που κι εγώ δεν είμαι πολύ καλά. Είμαι κι εγώ νευρική και προσπαθώ πάρα πολύ, απορώ πως βρίσκω δύναμη! Φαντάσου δυο τρίχρονα πάνω στα ντουζένια τους να θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα και να ουρλιάζουν όταν δεν γίνεται το δικό τους!!! Ωχ αμάν!!! Να μας ζήσουν τα παιδάκια μας να είμαστε δυνατοί να τα μεγαλώσουμε και άστους να λένε και από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καείς???  Α και η υγεία δεν είναι ποτέ δεδομένη!

like0

Ποιος θα κρίνει ποιο παιδί πρέπει να έρθει στον κόσμο?

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εκνευριστηκα κι εγω τώρα!! Ειδικά οταν καποιοι μιλάνε εκ του ασφαλούς αλλα η υγεία όντως ποτέ δεν ειναι δεδομένη και καλά θα κάνουν να δοξάζουν το Θεό που τα παιδιά τους είναι υγιη και να μην ασχολούνται με όσους ο Θεός προτίμησε να στείλει μια τέτοια δοκιμασία.. Καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους μας..

like0

Δήμητρα και Αλεξάνδρα...

Εικόνα Tinajazz

Ευχαριστω για την απαντηση σας... 

Οταν εμαθα οτι ημουνα εγκυος , ειχε δειξει  το β επιπεδου οτι το παιδι εχει συνδρομο down,,, ετσι υποβληθηκα σε αμνιοπαρακεντηση και τελικα ητανε ολα καλα...

Ποτε και καμια εξεταση δεν μπορει να δειξει καποιες παθησεις , οπως τη δικη μας πχ..

Και καλο ειναι να μην κρινουμε, ειδικα αυτα τα παιδια που ειναι στην ψυχη τους αγγελοι.

Θα σας πω ενα απο τα πολλα περιστατικα που περασα και θυμηθηκα τωρα, και θα το μοιραστω μαζι σας...

Οταν ο μικρος μου πηγε 6 ετων αποφασισαμε μετα απο συμβουλες των γιατρων να παει σε ιδιωτικο σχολειο...Κατι σαν εξαγορα καλης αντιμετωπισης ας πουμε? Καπως ετσι, καθως και στο δημοσιο δεν μας παιρνανε... Το παιδι δυσκολευτηκε πολυ, αλλα ολα πηγαν καλα τελικα.

Καποια στιγμη λοιπον, στην 5η δημοτικου αν θυμαμαι καποιοι γονεις αποφασισαν οτι το παιδι μου πρεπει να το διωξουν απο το σχολειο... Γιατι? Γιατι δεν θεωρουσαν σωστο τα δικα τους εξυπνα παιδακια να φοιτουν με ενα...... καθυστερημενο!!! Ηταν ντροπη, τι θα εισεπραταν αυτα τα παιδια απο το δκο μου? Δεν θελανε τα παιδια τους να χαζεψουν!!! ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ!

Και ο δικος μου στο σχολειο να πω οτι δημιουργουσε προβληματα... λες και δεν υπηρχε ητανε, αθορυβος και στην γωνια του, με το κεφαλι κατω δεχοντας την αποριψη μια ζωη... Τι εχετε να πειτε? ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ? Αλλα ο Θεος ειναι μεγαλος, και βλεπει...

like0

Περί ρατσισμού

Εικόνα didyma1103

Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου υπάρχει ρατσισμός σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!! Καθημερινά χιλιάδες παιδιά βιώνουν το ρατσισμό γιατί μπορεί να παρεκλίνουν από το "φυσιολογικό", γιατί ειναι διαφορετικά, γιατί μπορεί να έχουν μεγάλα αυτιά, μεγάλη μύτη, γιατί μπορεί να είναι λιγότερα έξυπνα γιατί γεννήθηκαν με ιδιατερότητες!!!! Δυστυχώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ KOINΩΝΙΑ σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ πολύ πίσω!!! 

Αγαπητή μαμά ηρωίδα υποκλίνομαι μπροστά σας γιατί περάσατε όλα αυτά τα εμπόδια!!!!!!

Εγώ προσωπικά ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, τα παιδιά μου έχουν πολλά να αντιμετωπίσουν γιατί μπορεί να μην είναι καλοί μαθητές ή μπορεί να μην καταφέρουν να πάνε σε κανονικό σχολείο, δεν μπορεί να γνωρίζω ακόμα επακριβώς αλλά σίγουρα θα έχουμε προβλήματα.

Εύχομαι ο θεός να μας δώσει ΥΓΕΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ να σταθούμε αρωγοί στα παιδιά μας!!!!!

like0

Ρατσισμός

Εικόνα Αλεξάνδρα

Λυπαμαι παρα πολυ για ολα οσα περσατε, ευχομαι τα καλυτερα απο δω και περα.. Ντροπη να είναι γονεις τετοιοι ανθρωποι, γιατι τετοιους ανθρωπους μεγαλωνουν.. Το θεμα ειναι τι θα κανουμε, πως θα απαλυνουμε την ψυχουλα τους απο την απογοητευση και τον πονο της απορριψης. Κοριτσια, δεν ξερω, αν ειναι ετσι, χιλιες φορες να μην τον στειλω στο κανονικο σχολειο, αν και μεχρι στιγμης αυτος ειναι ο στοχος μου.. Δε ξερω.. Ειλικρινα.. Τουλαχιστον εκει δε θα το νιωσει αυτο.. Ευχομαι ολοψυχα σε ολους μας, να πηγαινουν ολα καλυτερα απο δω και περα.. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.