Εμβόλια και αυτισμός

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.H συσχέτιση των βαρέων μετάλλων και ειδικά της ποσότητας που λαμβάνουν τα παιδιά όταν εμβολιάζονται (εμβόλιο MMR ή τριπλούν) με την αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού προκαλεί αναστάτωση παγκοσμίως. ► Μελετήστε την έρευνα: Βαρέα μέταλλα, εμβόλιο MMR συσχετίζονται με τον αυτισμό; ► Aνοικτή συζήτηση: Βαρέα μέταλλα, δίαιτες, εμβόλιο MMR και αυτισμός!

Απλά μια υποστήριξη και την γνώμη σας

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος και είμαι μητέρα με 16μηνων αγορακι. Έχω μια ανηψουλα πριγκίπισσα 3 χρονων τόσο όμορφη και τόσο γλυκιά με το πιο αγνό χαμόγελο ακόμα και από του γιου μου. Έχει φάσμα αυτισμού μη προσδιορισμένο και ζούμε με αυτό εδώ και 1 χρονων που το καταλαβαμε. Ο παιδίατρος άσχετος δεν είχε καταλάβει τίποτα αδελφή μου ζούσε σε άλλη πόλη και όταν ερχόταν είχε  υπόνοιες αλλά όλοι της λέγαμε παιδάκι είναι θέλει τον χρόνο του.

Τωρα είμαστε σε μια φάση που μιλεί αλλά όχι προτάσεις μέχρι 3λεξεις μαζεμένες. Τρώει μόνη της τραγουδάει παίζει μόνη της όμως αλλά αν της τραβήξεις το ενδιαφέρων με τραγουδάκι τότε ερχεται κοντά σου σε πιάνει από το χέρι και παίζει. Θα ήθελα να προχωρήσω τον χρόνο να την δω "αλλιώς" να καταλαβαίνει τα πάντα ,να γυρίζει όταν της μιλάω σαν τα "άλλα παιδάκια".

Η αδερφή μου ευτυχώς είναι πιο δυνατή και ελπίζει για το καλύτερο.Με πολύ δουλεία εργο-λογο θεραπεία και μουσικοκινητική  προσπαθούμε να είναι πιο κοντά μας και επικοινωνιακά.Αλλααααά εγώ φοβάμαι τόσο πολύ και αν κουραστεί και αν σταματήσει να προχωράει? Και πόσο χρόνο θέλει και αν την κοροιδεύουν στο σχολείο και μου την στεναχωρήσουν αχ πόσο πονάει αυτό. Να ήμουν φύλακας άγγελος κρυφός να την βοηθούσα σε τέτοιες στιγμες.

Ποτε αραγε θα ξερουμε αν εχει αυτισμο ή φάσμα? Σε ποια ηλικία? Ψυχολόγοι για τους γονεις δεν θα επρεπε το κρατος να στελνει?Τις εργοθεραπειες γιατι δεν τις πληρωνει το  κρατος? Μονο τον λογο. Πουθενα δε βοηθαει δυστυχως. Και αν μια μητερα δεν εργαζεται που θα παει το παιδι της. Ελεος νευρίασα απογοητεύτηκα από την Ελλαδα και μερικες φορες τα βαζω και με τον θεο και λεω ΟΧΙ στα παιδια βρε θεε όχι ….τα αγγελουδια μας. Γιατι?

Σχόλια

Για τη Λίνα

Εικόνα Ελένη

Λίνα καλησπέρα!

Καταρχήν, να χαίρεσαι τόσο το παιδάκι σου, όσο και την ανιψούλα σου!

Για να ξεκινήσω απ' το τέλος, το ερώτημά σου "πότε θα ξέρουμε αν έχει αυτισμό ή φάσμα;" δεν στέκει ακριβώς. Να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ, ως μη ειδική: Ο αυτισμός είναι μία κατάσταση, μία διαφορετικότητα στη λειτουργία του εγκεφάλου, που χαρακτηρίζει τους αυτιστικούς ανθρώπους σε σχέση με τους "φυσιολογικούς", τους νευροτυπικούς, όπως τους λέμε πιο σωστά. Ο αυτισμός δεν είναι μία κατάσταση που επηρεάζει ομοιόμορφα όλους τους ανθρώπους. Δηλαδή, κάποιος άνθρωπος με αυτισμό παρουσιάζει μία συγκεκριμένη δυσκολία, ένας άλλος κάποια άλλη, ένας τρίτος εμφανίζει ένα χάρισμα, ένας τέταρτος κάτι άλλο. Γι' αυτό και όταν μίλάμε για αυτισμό, αναφερόμαστε σ' αυτόν σαν ένα φάσμα που καλύπτει πολλά πράγματα. Άρα δεν υπάρχει το ερώτημα "αυτισμός ή φάσμα" . Είναι το ίδιο. Όπως επίσης είναι ίδιο και ο χαρακτηρισμός ΔΑΔ (Διαταραχή αυτιστικού φάσματος)

Πράγματι, η Πολιτεία δε βοηθάει όσο θα έπρεπε. Όχι μόνο δεν πληρώνει τις θεραπείες, (ή όταν τις πληρώνει το κάνει με καθυστέρηση μηνών), αλλά δε στέλνει και παράλληλη στήριξη στο σχολείο, δεν παρέχει νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των νταήδων στο σχολείο, οι οποίοι ενοχλούν συνήθως τα δικά μας, διαφορετικά παιδιά, δεν, δεν, δεν...

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Άνθρωποι, φιλότιμοι, ενσυνείδητοι, ηθικοί. Μπορεί να είναι γιατροί, θεραπευτές, δάσκαλοι ή προπονητές. Ή και θείες. Μπορεί η ανιψιά σου να είναι τυχεροί και να περιβάλλεται από τέτοιους ανθρώπους στη ζωή της. Μπορεί και όχι. Ξέρουμε όμως ότι τουλάχιστον θα έχει εσένα. Κι αν δεν μπορείς να είσαι φύλακας άγγελός της, κάθε στιγμή μαζί της, μπορείς να είσαι για την αδερφή σου, που τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά της, με πιο δύσκολο την περίοδο που το παιδί θα πάει σχολείο. Γιατί κακά τα ψέμματα: Οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη. Και η Πολιτεία το έχει προβλέψει. Άλλο τώρα αν τα χρήματα δε φτάνουν γι' αυτό και συνήθως πάνε για να καλύψπουν τις θεραπείες του παιδιού. Οπότε, στάσου δίπλα στην αδερφή σου, είναι το καλύπτερο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις και την ανιψιά σου.

Εύχομαι καλό κουράγιο, και καλή πρόοδο στο παιδί!

Φιλικά,
Ελένη 

like0

Υποστήριξη μερικές φορές δεν υπάρχει ούτε στην άμεση οικογένεια

Εικόνα Τάνια

Μπράβο Λίνα μου που είσαι τόσο καλή θεία. Η υποστήρηξη μερικές φορές δεν υπάρχει ούτε από την άμεση οικογένεια.

Θα σου έλεγα να μην απελπίζεσαι. Ειναι μικρή η πριγκιπισά σας και έχει πολλά ακόμα να κατακτήσει. Και το ότι μιλάει στα 3 (εστώ και μα απλές προτάσεις) είναι πολύ ενθαρυντικό για  την μελλοντική της πορεία.

Αλλά αυτισμός η όχι, δυστυχώς δεν ξέρουμε κανένα παιδί πως θα είναι σε 20 χρόνια και αυτό είναι το αγχως όλων μας σαν γονείς. Εγώ εχω καταλήξει ότι θέλω τα παιδιά μου να είναι χαρούμενα πάνω από όλα. Οταν τα βλέπω να γελάνε και να περνάνε καλά τότε έιμαι κι εγώ καλά.

Θα δείτε όσο πιο πολύ πιστέψετε στην πριγκιπισά σας και όσο πιο πολύ την δείτε ίση και άξια με όποιδήποτε παιδάκι της ηλικίας της τόσο αυτή θα ανθίζει και θα σας εκπλήσει!! Εχώ περάσει κι εγώ πολλά βράδια να σκεφτομαι τα γιατί, ώρες να διαβάζω και να ψάχνω για λύσεις. Αλλά κατέληξα ότι όσο πιο ήρεμη είμαι εγώ τότε τόσο πιο καλά και τα παιδία μου. Και αρχισα να βλέπω τα πράγματα αλλιώς.

Παλέψτε το όσο μπορείτε με τις θεραπείες και με δουλειά υπομονή και αγάπη θα δείτε θαυματα.

Σας ευχομαι τα καλύτερα

Και να σας ζήσουν τα αγγελούδια σας

like0

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες απαντήσεις σας

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες απαντήσεις  σας. Πραγματικά μου δίνει κουράγιο να μιλώ με άλλες μανούλες που έχουν παιδία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Προχθές  πήγαμε σε ένα πάρτυ και την κοιτούσα καλά καλά να δω που διαφέρει με τα άλλα παιδάκια κατέληξα τελικά όσο εγωιστικό και να ακούγετε στο ότι ήταν ΑΛΗΘΙΝΗ.Δεν είναι πονηρή να αρπάξει με ύπουλο τρόπο ένα παιχνίδι όπως τα περισσότερα παιδιά ούτε γελούσε πονηρά .Είναι τόσο αληθινή και αγνή που νιώθω τόσο μικρή απέναντι της τόσο λίγη και τόσο αμαρτωλή.

Κάποια στιγμή την είδα στην πολύ μουσική έκλεισε τα αυτιά της λες και την ενοχλούσε η ηχορύπανση γιατί πραγματικά ήταν πανικός.Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση μόλις με είδε μου λέει αμέσως <Το δέντρο> .Έμεινα έκπληκτη και μετά κατάλαβα ότι θυμήθηκε την τελευταία φορά που της έκανα το δέντρο και αυτή φυσούσε και εγώ κουνούσα τα χέρια όπως τα κλαράκια.Πολύ καλή μνήμη.Όταν πάλι νευρίαζε με κάτι γινόταν ΠΑΝΙΚΟΣ δεν θέλει να την αγκαλίαζουν παρά μόνο όταν θέλει αυτή αλλά πάλι πιο παιδί δε το κάνει ΑΥΤΟ.Ακόμα και ο γιός μου που είναι μικρός με σπρώχνει όποτε δε θέλει.Μη σας κουράζω τωρα γίνεται ένα σεμιναριο στην Πάτρα με την κυρια Παπαγεωργιου νομίζω ότι οι περισσοτερες την γνωρίζεται είναι η καλύτερη στην Ελλαδα θέλω να πάω να το παρακολουθήσω να καταλάβω λιγο οσο μπορω δηλαδη τον κόσμο αυτων των ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ  παιδιων.

Παναγια μου -μανουλα μου γλυκια -μητερα μου και φιλη μου καλη   βοηθησε με όποιο τροπο θελεις μην μου πληγωθει ποτε από κανεναν ανθρωπο κάνετε την να γελαει συνεχεια γιατι μονο ετσι μπορω να προχωρω με θάρρος. Ειλικρινα κουραστηκα να κλαιω ο αντρας μου με θεωρει  υπερβολικη και πολλες φορες λογομαχουμε ότι φερω ένα προβλημα επιπλεον στο σπιτι μας.Δεν μπορω όμως να το βγαλω από το μυαλο μου ολο διαβαζω και ψαχνω τι φταιει και την λύση.

Καπου διάβασα ότι το εμβολιο της ιλαρας ερυθρας …φέρει αρκετες ευθυνες για το φασμα του αυτισμου.Το είπα στο γιατρό μου και μου είπε δεν ισχυει τι να πω παντως τον λενε αρκετοι τωρα τελευταια.

Ευχομαι η παναγια διπλα στο κεφάλι των παιδιών σας και ένα απαλό χαδι στο μετωπο σας για δυναμη κουραγιο.

like0

Το κοριτσάκι σας είναι τυχερό

Εικόνα Αλεξάνδρα

Γιατί περιβάλλεται από πολλή πολλή αγάπη... Με συγκίνησες τόσο πολύ γλυκιά μου κοπέλα. Μακάρι όλα τα παιδάκια με ιδιαιτερότητες και οι γονείς τους να είχαν τόση υποστήριξη από την ευρύτερη οικογένεια. Να είσαι καλά και να τη χαίρεσαι!!

like0

Είμαι τόσο λίγη

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Ναι ειμαι τοσο λιγη σε αυτο που αξιζει η μικρη μου. Η ωρα ειναι 1,46 ο αντρα μου κοιμαται για να μη μου πει παλι ΦΤΑΝΕΙ πια με αυτο το θεμα. Εχω παρει τις αποφασεις μου οσο ζω θα το ψαχνω και θα βοηθαω με οτι μικρο ή μεγαλο μπορω.

Ψαχνω τωρα για τα εμβολια αν εχουν ρολο στο αυτισμο. Παίρνω τηλεφωνο καθηγητες παιδιατρικης στην πολη μου. Μεχρι τωρα λενε ολοι "οχι". Αυριο θα παρω τον κυριο Παπαβασιλειου, του εστειλα μολις και e mail. Διαβαζω και για το Neuroprotek εδω μεσα, το ειπα στην αδερφη μου και φοβαται λεει, δεν ειναι εγκυρο.

Ετσι μου ερχεται να της τον δινω κρυφα στο φαγητο της... Κακο πραγμα σιγουρα αλλα... 

Ευχομαι μια ομορφη γλυκια νυχτα και ενα μεγαλο πρωινο χαμογελο απο τα μικρα σας αγγελουδια διπλα σας. Η παναγια δεν λησμονα τα παιδια της.

like1

Τα εμβόλια όντως ευθύνονται

Εικόνα Αλεξάνδρα

Πλεον και επισημα στο εξωτερικο αποζημιωνονται πολλες οικογενειες.. Πλεον καποιοι γιατροι το λενε, να μην κανουμε τα πολυδυναμα( εκτος των παιδιατρων, αλλα ξερω προσωπικα καποιον που εχει συνταξιοδοτηθει και μου το παραδεχτηκε για την ακριβεια οτι τα πολυδυναμα προκαλουν αυτισμο, δυσλεξιες κλπ και αυτα της ηπατιτιδας ευθυνονται για σκληρυνση κατα πλακας), γιαυτο μη φοβαστε τις θεραπειες τυπου Νευροπροτεκ γιατι βασιζονται καπου, οπως και το ω3 και η αποχη απο καποιες τροφες.. Ευχομαι τα καλυτερα..

like0

Ποια είναι τα πολυδύναμα εμβόλια;

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Ποια ειναι τα πολυδυναμα? Τωρα τελος Αυγουστου θα κανω του γιου μου το ιλαρα-ανεμοβλογια ειναι πολυδυναμο. Και τι να κανω να μη του το κανω? Πες μου το ω3 πως μπορω να το δωσω στο παιδι μου? Είναι μικρος 16μηνων. Εγω μπορω να περνω? Και κατι ακομα αφου το Νευροπροτεκ (NeuroProtek) ειναι φυτικο εγω μπορω να το παρω? Ποιες ειναι οι διατροφες που βοηθουν σε αυτα τα παιδια?

like0

Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Να σου πω πιο αναλυτικα

like0

Αν δεν είναι κόπος, να τα γράψετε και εδώ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Γενικώς νομίζω ότι θα βοηθήσει και άλλους γονείς να γράψετε και εδώ με βάση την εμπειρία σας. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς.
like0

Έχετε δίκιο κύριε Άγγελε

Εικόνα Αλεξάνδρα

Είναι οντως ενα θεμα που απασχολει, απλα μερικες φορες καποιοι γονεις με εχουν αμφισβητησει, ενω δεν εχω λογο να πω ψεματα, δεν κερδιζω κατι. Επίσης,  διαβασα οτι κανω το παιδι μου πειραματοζωο, γιατι δεν το δεχομαι οπως ειναι.. Αλλα εχετε δικιο, στην τελικη αν γνωριζω κατι που μπορει να βοηθησει καποια αλλη μητερα που περναει τα ιδια ζορια με μενα, δεν ειναι σωστο να μην το κανω, ο καθενας λοιπον ας φιλτραρει τις πληροφοριες που δεχετε και ας επιλεξει τι θα κρατησει απο αυτες..

Ο γιος μου ειναι 4 ετων ακριβως. Ξεκινησε κλεινοντας τον πρωτο χρονο της ζωης του να μιλαει κανονικα αν οχι παραπανω για την ηλικια του. Απο τον πρωτο του εμβολιασμο βλεπαμε οτι κανει υψηλους πυρετους με εξανθηματα αλλα οι γιατροι δεν μπορουν να σου πουν οτι δεν ειναι φυσιολογικο, οποτε δεν δωσαμε σημασια.. Καποια στιγμη ομως που καναμε το ιλαρα - ερυθρα - παρωτίτιδα, επαθε ακατασχετη διαρροια με αιμορραγια (εκει κολλαει και η δυσανεξια στις τροφες, γιατι καταστρεφεται το πεπτικο και καποιες τροφες ενω στην ουσια ειναι υγειινες, στα παιδια αυτα δημιουργουν ειτε προβληματα ειτε δεν απορρφωνται και δημιουργουν ελλειψεις) και σε λιγες μερες μεσα "χαθηκε" τελειως.. Οι λεξεις σιγα - σιγα αφαντες, μονο το "οχι" ειχε μεινει..

Μετα απο λιγο καιρο αρχισα να ανησυχω και τελικα στα δυομιση ελαβα τη διαγνωση και αρχισα να ψαχνομαι δεδομενου οτι αποδεδειγμενα το παιδι μου κατι επαθε. Οταν διαβασα για τα εμβολια αμεσως το συνδεσα.

Το λοιπον.. Για το ω3 διαβασα εδω στο νοηση. Πατα στην αναζητηση: βιολόγιο "βοηθεια στον αυτισμο". Σκεφτηκα οτι μονο καλο μπορει να κανει, οποτε δεν εχω να χασω κατι. Ενω δεν ειχαμε ξεκινησει παρεμβάσεις, μονο τη δικη μου 24ωρη προσπαθεια για αλληλεπιδραση, αρχισα να παιρνω πισω βλεμματα, χαμογελα, και σιγα -σιγα λεξουλες και ειπα αυτο ειναι προς τα εκει θα πρεπει να κινηθω.

Ετσι ηρθε και το Νευροπροτεκ (NeuroProtek) που το ξεκινησαμε στα 3 (ετών) και που τον βοηθησε πολυ και στο λογο γιατι ενω πλεον εβγαζε λεξεις, δεν ειχαμε διαλογο, και ηχολαλουσε αρκετα, αλλα τουλαχιστον δουλευοταν η κατάσταση..

Μετα απο λιγο καιρο εβγαλε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την πανα, εκπλησσοντας μας γιατι του το ειχα πει μονο μια φορα και νομιζα οτι δεν με καταλαβαινει και πλεον πηγαινει παιδικο, παρακολουθει ολες τις δραστηριοτητες εχει εναν φιλο, και κοντευει να ''φτασει'' τα παιδια της ηλικιας του.

like0

Δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης

Εικόνα Αλεξάνδρα

Η διαιτα γλουτενης - καζεινης τον βοηθησε στο να μην "χανεται", να ειναι συγκεντρωμενος και να περιορισει τις στερεοτυπιες στο ελαχιστο, και στην τουαλετα φυσικα.. Το καταβαινω καλύτερα οταν καμια φορα φαει κατι τετοιο, μεχρι το βραδυ αρχιζουν οι τσιρίδες, το χλιμίντρισμα (οπως το λεω εγω) και η επωδυνη τουαλετα.

Για τα εμβολια θα σου προτεινα εστω να τα καθυστερησεις ενα χρονο για να "θωρακιστει" ο εγκεφαλος.

Το ω3 μπορουν ολοι να το παρουν, το Νευροπροτεκ ειναι ασφαλες για την υγεια αλλα υπαρχουν και γιατροι οπως ο Γεωργακοπουλος Λευτερης ο οποιος καθοδηγει σχετικα με τη διαιτα και τα συμπληρωματα για να μην νιωθεις οτι κανεις του κεφαλιου σου. Ελπιζω να σας πηγαινουν ολα καλα απο δω και περα, καλο βραδυ.

like0

Εμβόλια, δίαιτα, Neuroprotek κ.α.

Εικόνα Τάνια

Κι εγώ δεν είμαι πλέον σίγουρη οτι τα εμβολια είναι άκακα...

Ο μικρούλης μου είναι 4.5, και πάει πολύ καλά... Εγώ φοβομουν τα εμβόλια και το κάναμε λιγο πρίν τα δύο. Δεν είχαμε αποτομες αλλαγές αλλά σε 2-3 μήνες χασαμε βλεματική επάφη, χασαμε 15-20 λέξεις, χασαμε τα χρώματα και κάποια άλλα γνωστικά (οπως κατάλαβα πολύ αργότερα κοντα στα 2.5 πλέον). Δεν ξέρω αν φταίνε τα εμβολια ή αν δεν φταίνε. Στην μικρή μου πάντως δεν το έχω κάνει ακομα και είναι 2.5. Θα της κάνω μόνο της ιλαράς πριν παει παιδικό.

Κι έγω δοκίμασα αρχικά την δίαιτα και για 6 μήνες εβλέπα πολλές διαφορές. Μετά ξεκινήσαμε το Neuroprotek [δείξε μου τι είναι το Neuroprotek] πολύ καλά αποτελέσματα. Ακόμα το πέρνει εδώ και 1.5 χρόνο.

Πλέον κάνουμε μόνο λογοθεραπεία, τα γνωστικά μας είναι πάνω από τον μέσο όρο, η ομιλία μας συμφωνα με τα τέστ όπως ένως παιδιού 4 χρονων (και να σκεφτείτε ότι πέρσι τέτοια εποχη έκανε φράσεις των 2-3 λέξεων και οι μίσες λέξεις στα αγγλικά!). Ευτυχώς η κοινωνικότητα μας δεν είχε επηρεαστεί ούτε είχε στερεοτυπιες (εκτως από κανα 2 μήνες στα 2.5 που εβαζε τα παιχνίδια του στην σειρα αλλά μετά το έκοψε μόνος του όταν άρχισα να παίζω μαζί του στο πάτωμα μετά από 2-3 βιβλία σχετικά με την παρέμβαση Floortime). [δείξε μου τι είναι το DIR-Floortime (Παιχνίδι στο πάτωμα)]

Η αλήθεια είναι οτι πλέον δεν είναι σίγουροι ότι ο Ιάσωνας είναι στο φάσμα. Αλλά πλέον δεν με νοιάζει. Θέλω απλά να δώσω στο παίδι μου την δυνατότητα να ξεπεράσει όσες δυσκολίες μπορεί για να είναι η ζωή του λίγο πιο εύκολη.

Το καλύτερο από όλα το έχει πει ο άντρας μου:

Δεν καταλαβαίνω γιατί αγχώνεσαι, κι εγώ έτσι είμουν έπαθα τίποτα κακό??

Και η αλήθεια είναι ότι ο άντρας μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που με μεγαλες δυσκολίες στην γλώσσα (μάλλον είχε δυσλεξία) [δείξε μου τι είναι και τι δεν είναι η δυσλεξία] τα κατάφερε να σπουδάσει να κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό, να εχει λίγους αλλά καλούς φίλους, να κάνει μια υπέροχη οικογένεια, και θα είμαι πολύ χαρούμενη αν ο μικρούλης μου του μοιάσει μεγαλώνοντας.

Ελπίζω να βοηθησα λίγο.

Τάνια

like0

Αγαπητή Αλεξάνδρα, εκείνο το περί πειραματόζωου

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητή Αλεξάνδρα, εκείνο το σχόλιο που αναφέρετε για το ότι έχετε κάνει πειραματόζωο το παιδί σας ήταν στο όριο "να το κόψουμε" από το NOESI.gr. Η αντίδραση σας στο σχόλιο αυτό, ήταν που μας έκανε να το αφήσουμε ως έχει το θέμα. Και χαίρομαι που σήμερα συνεχίζετε να γράφετε.

Είναι φανερό πόσο χρήσιμη είναι η συμβολή σας εδώ. Και πόση μεγάλη προσπάθεια κάνετε. Και εκτιμούμε ότι νοιάζεστε για άλλους που κάνουν τη δική τους προσπάθεια, παρόμοια όπως εσείς.

like0

Εμβόλια σε δόσεις ή αργότερα σε ηλικία

Εικόνα Αλεξάνδρα

Δεν θελω να παρω την οποιαδηποτε ευθυνη και να πω σε αποια μητερα να μην τα κανει. Στο γιο μου δεν εκανα αλλο και ουτε πρόκειται φυσικά και στη μικρή μου δεν εχω κάνει ουτε ενα και δεν θα κανω επισης. Το θεμα ειναι ομως οτι πλεον ο αυτιμος, οι διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες, οι δυσλεξιες κ.λπ., εχουν παρει μορφη επιδημιας, θα μπορουσαμε έστω να τα ξεκιναμε μετα τον χρονο.

Ενας παιδιατρος στη Βεροια τα σπαει σε δόσεις,  δηλ. ενα εμβολιο το διαιρει π.χ. σε τρεις δοσεις ώστε οι ποσοτητες βαρέων μετάλλων να ειναι οι επιτρεπομενες που να μπορουν να ληφθουν απο τον οργανισμό σύμφωνα με την ηλικια και τα κιλα του παιδιου χωρις να χτυπησουν το νευρικο συστημα, αλλα ταυτοχρονα γινεται και η ανοσοποιηση.

Μπορειτε να το ζητησετε απο τον παιδιατρο, και να επιμενετε αν φερνει αντιρησεις (η δουλεια του ειναι να φερει αντιρρηση, αλλιως θα ειναι σαν να παραδεχεται τι συμβαινει και δεν ειναι χαζος να το κανει). Το θεμα ειναι οτι προκειται για το δικο σας παιδι και εσεις αποφασιζετε.

like0

Εγώ σας ευχαριστώ που υπάρχει αυτή η σελίδα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καταρχην που υπαρχει αυτη η σελιδα γιατι ενα διαστημα ειδικα ηταν η μονη μου παρεα, παρηγορια, και εργαλειο να με βοηθησει στο να παρω κουραγιο πρωτον, και στο να αρχισω να βοηθαω το παιδι μου ουσιαστικα, και να το καταλαβω.. Κυριως να το καταλαβω γιατι το κλειδι ειναι να αρχισεις να βλεπεις με τα δικα του ματια, για να πας κοντα του, αλλα ας μην ξεφευγω..

Εγω λοιπον σας ευχαριστω και οποια μητερα η και πατερας θελει κατι να με ρωτησει, με χαρα να απαντησω η να ανταλλαξουμε και πληροφοριες..

like0

Για τα εμβόλια σε δόσεις

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Καλησπερα 

Απο τοτε που το διαβασα σχετικα με τα εμβολια εχουν γελασει μαζι μου αρκετοι παιδιατροι. Λοιπον, ο παιδιατρος που τον παρακολουθει τον γιο μου ειναι Καθηγητης και οταν του το ειπα μου ειπε:

- Δεν ισχυουν κυρια μου αυτα.

Πηρα τηλ. γνωστο αναπτυξιολογο - παιδιατρο στην Ελλαδα τον κο Παπαβασιλειου Δημητρη και μου ειπε οτι αυτη ηταν μια παλια θεωρια και δεν ισχυει πλεον. Τελος πηρα ενα τηλεφωνο παιδιατρο στη Θεσ/κη παλι τα ιδια. Εγω δε καταλαβαινω γιατι να μην τα κανουν σε λιγες δοσεις αν κανουν κακο. Να πουν ειναι λιγο βαρια και θα τα κανουμε σε δοσεις. Που ειναι το κακο? Τι κερδιζουν?

like0

Πες μου, δεν ξέρω τι να κάνω

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Αλεξανδρα δε ξερω τι να κανω.

Ειλικρινα εχω τρομοκρατηθει, εχω τσακωθει και με τον αντρα μου οταν του ειπα δε ξανακανω εμβολια, σε σημειο να χωριζουμε κιολας. Με θεωρει επιπολαιη και οτι αν παθει κατι το παιδι γιατι δεν εμβολιαστηκε θα εχω να κανω σοβαρα με διαζυγιο σκεψου. Πηγαμε μαζι στον Καθηγητη και του ειπα: "γιατρε το φοβαμαι το εμβολιο αυτο να το κανουμε αργοτερα"?

- Αυτα ειναι βλακιες ειπε δεν ισχυουν και αφηστε αυτα για τους γιατρους.

Πηγα στον κο Δαρζεντα παιδιατρο το ιδιο. Ε, μολις πηραμε τηλ τον αναπτυξιολογο τοτε αρχισε η λογομαχια. Δε μου μιλαει καν. Θα δω τι θα κανω. Τελος αυγουστου εχουμε το εμβολιο αυτο. Πες μου, υπαρχει σκετο ιλαρα εμβολιο και οχι πολυδυναμο? Μηπως τα κανω και τα τρια, ενα - ενα. Σε δοσεις τι εννοεις; Πώς παει, με τα κιλα? Ουφφφφ με βλεπω να μαζευω τα πραγματα μου απο εδω μεσα. Το ω3 πώς να το δωσω, που ειναι μικρος πολυ? Δεν μπορω να μπω στο  Ε-mail μου, γραψε μου σε παρακαλω εδω σχετικα με την διαιτα.

like0

Για το εμβόλιο της ιλαράς (ως μονοδύναμο)

Εικόνα Τάνια

Καλημέρα,

Νομίζω οτι η Ιλαρα (που είναι και η μόνη επικίνδυνη ασθένια από το τριπλο) υπάρχει σαν μονοδύναμο γιατί εμβολιάζουν τα βρέφη σε περίπτωση επιδημίας. Η ερυθρά και οι μαγουλάδες (που είναι οι αλλες δύο) δεν υπάρχουν πλέον σαν μονοδύναμα.

Η ιλαρά είναι και η μόνη από αυτες που έχει επιπλοκές αν την παθεις (εγκεφαλιτιδες κτλ). Η ερυθρά για τα αγόρια είναι ακίνδυνη, τα κορίτσια καλό να κανουν τα εμβολια στην εφηβία  (γιατί αν την περάσει εγκυος στα πρώτα σταδια μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδι). Κατά τα αλλα και στα κορίτσια είναι ακίνδυνη. Οι μαγουλάδες είναι επικύνδινες για τα αγόρια μετά τα 11-12 γιατί υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν στειρότητα. Αλλιώς στην παιδίκη ηλικία δεν δημιουργουν προβλήματα.

Τώρα να μην αρχίσω για τις ηπατιτιδες (ειδικά την β) γιατί εγώ δεν δέχομαι να τα κάνει ουτε το ένα μου παιδί ουτε το άλλο (και έχω τσακωθεί με παιδίατρο γιαυτό). Τα εμβόλια γίνονται για 'σοβαρές' αρρωστιες και για αυτές που υπάρχει περίπτωση να έρθει το παιδί σε επάφή. Κατα την γνωμη μου δεν είναι το κάθε εμβόλιο μόνο του που δημιουργεί απαραίτητα το πρόβλημα αλλά η πληθώρα μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε οργανισμούς που ούτε καν εχουν αναπτύξει σωστά το ανοσοοποιητικό σύστημα ακόμα...

Θα σου έλεγα να τα συζητήσετε ήρεμα με τον αντρα σου και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για σας. Εγώ της μικρής θα της κάνω μόνο της Ιλαράς αν υπάρχει και τέλος. Εχω κάνει και τα πρώτα   (το πεντάπλο γιατί εχει την διφθερίτηδα και την πολιομυελιτηδα και τέτανο μέσα, που είναι σοβαρες ασθένειες).

Ο,τι άλλο θες, στείλε μου μηνυμα.
Τάνια

like0

Λίνα, για τα εμβόλια και τα ω3

Εικόνα Αλεξάνδρα

Πολυ απλα θα σου απαντησω, χωρις να ειμαι ειδικος, με την απλη λογικη μου ομως.. Ειμαι 26 χρονων, και παω προς τα 27.. Εχω κανει τα μισα εμβολια απο οτι ενδεικνειται να κανει το παιδι μου, γιατι ετσι ηταν τοτε.. Ζω ομως, και κυκλοφορω στον ιδιο κοσμο που ζουν και τα παιδια μας χωρις να εχω κινδυνο να κολλησω κατι απο αυτα, γιατι αν ειναι να εχω τετοιο κινδυνο, κανονικα θα επρεπε να κανω κι εγω, κι εσυ και ο οποιοσδηποτε καθε τοσο που αλλζουν τα πραγματα, ξανα εμβολια.. Αν εισαι μεγαλυτερη απο μενα πιθανον να εχεις κανει ακομη λιγοτερα εμβολια, γιατι πριν απο το '84 δεν υπαρχαν πολυδύναμα καν, το ξερω γιατι ο αντρας μου ειναι το '84 γεννημενος και ισα που προλαβε καποια απο αυτα.. Εχω τσεκαρει τα παιδικα μας βιβλιαρια.. Με αυτο θα απαντησεις και στον αντρα σου..

Οσο για τον γιατρο μονο να ηξερες σε τι ζορικη θεση τον εφερες!! Αν δεχοταν θα ηταν σαν να το παραδεχεται.. Ωστοσο, την αποφαση θα την παρεις εσυ για το καλο του παιδιου σου. Αν δεν μπορεις να τα σπασεις, τοτε κανε τα μετα τα 2 χρονια.. Δε θα γινει και κατι, δεν παει στο σχολειο.. Το ω3 ειναι σε μαλακη καψουλα την οποια τρυπας και πιεζεις για να βγει το εσωτερικο της μεσα στο γαλα, τσαι, χυμο κλπ..

like0

Προς agkou, μπορώ να κάνω βιολόγιο με οδηγίες για τη δίαιτα;

Εικόνα Αλεξάνδρα

Πολλες μητερες δεν παιρνουν την αποφαση να ακολουθησουν αυτη τη διαιτα στα παιδια τους γιατι νομιζουν πως ειναι δυσκολο και πως δε θα τρωει τιποτα πλεον το παιδι τους, ομως στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο απλο και υλοποιησιμο απο οτι ακουγεται. Απλα θελω την αδεια σας, γιατι φοβαμαι μην φανει σαν να γραφω συνταγες και ειναι αταιριαστο ενα τετοιο βιολογιο στον συγκεκριμενο χωρο.. 

like0

Καθόλου αταίριαστες οι συμβουλές για τη δίαιτα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Προσωπικά, μου ακούγεται πολύ χρήσιμο αυτό που αναφέρετε για τις συμβουλές. Αν δείτε στο μενού Βασικό μενού την Ταξινόμηση άρθρων (νέο!) υπάρχει ήδη σχετική ενότητα:

Φαγητό και διατροφή

Εκεί για παράδειγμα θα εμφανίζονται οι αναρτήσεις σας μαζεμένες. Εκτός από το "βιολόγιό" σας βεβαίως.

Αγγελος

like0

Υπάρχει μονοδύναμο εμβόλιο παρωτίτιδας

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Υπάρχει μονοδύναμο εμβόλιο παρωτίτιδας, έτσι λεει το ίντερνετ. Εγω ειμαι του '80, δεν θυμαμαι για εμβόλια καθόλουυυυ. Σε ενα site που μπηκα, λέει οτο αυτο το εμβολιο προκαλεί μερικές φορές βλάβες εγκεφάλου, αν επιτρέπεται γράφω και ποιο είναι. Λέει μερικές - σπάνιες. Τι γίνεται, θεεε μου.

like0

Μην αγχωνεσαι τόσο, θα βρεις την άκρη

Εικόνα Τάνια

Τα πράγματα είναι απλά. Μην του κάνεις το εμβόλιο για παρωτίτιδα αν το φοβασαι, κάνε μόνο για Ιλαρά τώρα ή πριν πάει στον παιδικό. Αργότερα που το παιδί θα είναι μεγαλύτερο και πιο δυνατο σαν οργανισμος βλέπεις.

Την παρωτίτιδα και να την περάσει μικρός δεν πειράζει, κι εγώ την πέρασα όπως και τη ανεμοβλογια και την ερυθρα (και ουτε η μάνα μου δεν το κατάλαβε για την ερυθρά, απλά στα 20 εκάνα εξέταση και είχα αντισώματα) και ο αδερφός μου επίσης. Εμένα με πήγαινε κοντά η μάνα μου για να κολλήσω όσο είμαι μικρή κι εγώ και ο αδερφός μου (και ο πατέρας μου είναι γιατρός, οποτέ δεν θα έκανε κάτι για να μας βλάψει). Και τι πάθαμε?? Τώρα έχουμε μια μανία να τα αποστειρώσουμε ολα...Εγώ είμαι γεννημένη το 76, νομιζω ότι κάναμε εμβολια 4-5 (Πολυομυελιτιδα, διφθεριτηδα, Ιλαρα και Τέτανο, για κοκκίτη δεν είμαι σίγουρη ισως). Αυτά

Επίσης η ηπατιτιδα Β είναι παντελως αχρηστο εμβόλιο για ένα μωρό. Διαδίδεται με το αίμα και με την σεξουαλικη επαφή. Είναι απαραίτητο μόνο αν η μαμά είναι φορέας. Οταν το είπα σε μια παιδίατρο στο ΙΚΑ μου είπε ότι δεν είναι ετσι και ότι και με το σάλιο κι αλλα τέτοια ( να μην τα χαρακτηρίσω). Της είπα ότι είμαι βιολόγος-ερευνητρια και δουλέυα με ηπατιτιδα (γιαυτο και εγώ έκανα το εμβολιο στα 26) και δεν μου είπε τίποτα άλλο. Η παραπληροφόρηση που υπάρχει δεν λέγετε!!!

Μίλησε με τον αντρα σου ήρεμα και πες του τι βρήκες και θα σε ακούσει είναι σίγουρο. Ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν προβλημα σε κάποιον. Υπαρχουν άνθρωποι που μπορουν να πεθάνουν απο ένα φυστίκι. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορέτικος. Ετσι κάποιο παιδί δεν θα έχει καμοια διαφορά με το εμβόλιο άλλο μπορεί να παρουσιάσει κάτι σοβαρό. Οποιος δεν το παραδέχεται αυτό ή δεν κάταλαβαίνει η κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. 

Γιαυτό για μένα είναι απαράδεκτο που φορτώνουμε τους οργανισμους των μωρων μας με τόσους ιους τόσο νωρίς. Καποια εμβόλια δεν επρεπε να γίνονται καν!

Θα την βρεις την άκρη, με ηρεμία

Τάνια

like0

Τηλ. στο Φαρμακείο, είπαν ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστά εμβόλια

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Δυστυχως πηρα τηλεφωνο το Φαρμακειο και μου ειπε δεν υπαρχουν πλεον εμβολια ξεχωριστα ιλαρα ουτε παρωτιτιδας. Εσυ πού το βρηκες? Πες μου σε παρακαλω. Πηρα ξανα τον Δαρζεντα (επιμελιτης στο Ριο νοσοκομειο Πατρων) και μου ειπε αν δεν το κανω θα παθει εγκεφαλιτιδα το παιδι αν κολλησει ιλαρα ιδιαιτερα. Πες μου και εσυ κατι. Ρωταω τις μανουλες στο παρκο και το εχουν κανει ολες.

Σημειωση: Ο γιος μου εκανε στις 18-7-14 εμβολιο την 4δοση πνευμονιοκοκκου και ΑΚΡΙΒΩΣ μετα απο 6μερες εκανε πυρετο πολυ και δυαρια.ΤΥΧΑΙΟ? Πηρα τον γιατρο και μου ειπε ιωση μην τρελαθουμε τωρα... Κρατησε ακριβως μια εβδομαδα και ακομα εχει δεκατα. Αν λοιπον κανω αυτο το εμβολιο που ειναι πιο δυνατο τοτε ελεος τι θα κανει το παιδι 41? Ελεος 

like0

Καθυστέρησέ το, το συγκεκριμένο εμβόλιο

Εικόνα Αλεξάνδρα

Γιατι να βιαστεις να το κανεις? Δεν πηγαινει σχολειο το παιδι. Εγκεφαλιτιδες παθαινουν απο οτιδηποτε προκαλει ασυνηθηστα υψηλο πυρετο. Δεν εχει να κανει με την ιλαρα συγκεκριμενα,απλα το χρησιμοποιουν ως επιχειρημα. Θα σου προτεινα ω3 για να ειναι πριστατευμενος ο εγκεφαλος και αν τοσο πολυ νιωσεις οτι δεν εχεις αλλη επιλογη, κανε το εμβολιο, αλλα αργοτερα, μετα τα 2 χρονια. Σε καμια περιπτωση δε θα σου πω να το κανεις τωρα..

like0

Ιλαρά (μονοδύναμο)

Εικόνα Τάνια

Ναι το κοίταξα και εγώ στον Γαληνό (εκει μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα φαρμακευτικά σκεβασματα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα) και δεν υπάρχει πλέον.

Κρίμα, εγώ θα το καθυστερήσω όσο μπορώ, ισως και να μην το κάνω γιατί υπάρχουν διάφορα επιστημόνικα άρθρα που λένε ότι ουτε το εμβόλιο δεν δίνει πλήρης ανοσία, οπότε ποιος ο λόγος? Εχω ήδη ένα παιδί με ΔΑΔ ισώς από εμβόλια (που σημαίνει ότι γενετικά μπορεί να έχουμε ευαισθησία) γιατί να πάρω το ρίσκο?

Θα δω αργότερα τι θα κάνω, για την ώρα ουτε παιδικό δεν μπορώ να την στείλω (λογω χρημάτων) οπότε δεν κάνω τίποτα.

Είναι δύσκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις.

Σας ευχομαι τα καλύτερα.
Τάνια

like0

Πολλές κοπέλες στην Πάτρα δεν κάνουν το εμβόλιο

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Να ενημερωσω οτι πλεον στην Πατρα πολλες κοπελες δε το κανουν αυτο το εμβολιο. Πηγα χθες στην θαλασσα και πολλες κοπελες μαλωσαν με τον παιδιατρο και δε το κανουν. Προσωρινα τουλαχιστον. Λοιπον? Ολοι λενε οι παιδιατροι οτι μπορει να πηγαινει Σταθμο αλλα θα το πας σε γιορτη σε παιδοτοπο.. Η αλλα παιδακια θα ερθουν να σε δουν... και τετοια.

like0

Σχετικα με τα εμβόλια

Εικόνα Τάνια

Εγώ σαν μαμα κάνω ότι πιστευω σωστό για τα παιδιά μου. Ο καθένας μας κάνει οτι καλύτερο μπορεί. Εχω ακόμα τύψεις που το εκανα στον μικρό μου ενώ είχα αμφιβολίες. Τώρα  στην μικρή μου δεν το κάνω.

Δεν μπορω να προστατέψω τα παιδιά μου από τα πάντα, και μια απλη ιωση μπορεί να εχει σοβαρες επιπτόσεις. Να τα βάλω σε γυαλινη γυαλα δεν μπορώ. Αλλά είναι αλλο για μένα να τους συμβει κάτι τυχαίο και άλλο να το εχω προκαλέσει εγώ η ιδια με ένα εμβολιο.

Τάνια

like0

Μεγάλο άγχος για το MMR

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα κι από εμένα. Έχω πελαγώσει σχετικά με τα εμβόλια και ειδικότερα με το MMR... Ήταν να το κάνουμε στους 18 μήνες. Ο παιδίατρος που είχαμε τότε, μας είπε να το καθυστερήσουμε λόγω των αναπτυξιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κόρη μου. Η ομοιοπαθητικός παιδίατρος που μας παρακολουθεί πλέον, θεωρεί ότι δε χρειάζεται να το κάνουμε καθόλου. Ο παιδονευρολόγος ήταν κάθετος πως πρέπει να το κανουμε, το ίδιο και η γενετίστρια που επισκεφτήκαμε πρόσφατα, η οποία συγκεκριμένα μας είπε πως αν κολλήσει ιλαρά μπορεί να έχουμε προβλήματα (εγκεφαλίτιδα).

Το θέμα είναι ότι το φθινόπωρο σκέφτομαι να την στείλω στον παιδικό σταθμό, όχι γιατί δεν έχω άτομο να την κρατάει τα πρωινά, αλλά επειδή θα την ωφελήσει στον τομέα της κοινωνικοποίησης και γενικότερα στην ανάπτυξη. Το ρισκάρω όμως να πάει σταθμό χωρίς να εμβολιαστεί; Ή την κρατάω σπίτι ακόμα μια χρονιά, χάνοντας όμως τα οφέλη που θα της προσφέρει ο σταθμός; Ειλικρινά δεν ξέρω... Μακάρι να υπήρχε μονοδύναμο εμβόλιο για την ιλαρά να ξεμπερδεύαμε.

like0

Προς Αλεξάνδρα και Άγγελο

Εικόνα didyma1103

Επειδή αναφερθήκατε σε ένα σχόλιο που είχα κάνει παλαιότερα χρησιμοποιώντας τη λέξη πειραματόζωα, απάντησα σχετικά ότι το σχόλιο μου δεν αφορούσα καμιά μαμά και κανένα γονέα γενικότερα αλλά από ότι φαίνεται δεν υπήρξα κατανοητή και ειλικρινά απορώ πως αγαπητοί φίλοι συνεχίζετενα το αναμοχλεύετε!!! 

Αποφάσισα να μην ξανασχολιάσω γιατί από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει ελευθερία απόψεων και ειλικρινά λυπάμαι και εδώ τελειώνω.

Τώρα κόψτε το.

like0

Ελευθερία απόψεων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λυπάμαι που νιώθετε έτσι.

Έχετε δίκιο ότι απαντήσατε [Λυπάμαι πολύ!!!!] ότι το σχόλιο σας δεν αφορούσε κάποιον προσωπικά στο NOESI.gr. 

Ελευθερία απόψεων, αν θέλετε την άποψή μου, έχουμε εδώ. Αλλά είναι τέτοια τα θέματά μας, που χρειάζεται και κατανόηση. Και μια δεύτερη ευκαιρία σε όλους μας. Είμαστε με μεγάλη κοινότητα ανθρώπων και είναι λογικό να έχουμε παρεξηγήσεις. 

like0

Πήγαμε σε 3 επιστήμονες και πήραμε 3 διαφορετικές διαγνώσεις

Εικόνα didyma1103

Λοιπόν εγώ ένα πράγμα διαπίστωσα μπαίνοντας στη διαδικασία του ψαξίματος του τι έχουν τα παιδάκια μου κι εγώ παρεπιπτόντως έχω δυο δίδυμα τρίχρονα αγοράκια που δεν μιλάνε και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για μένα και το σύζυγο...... ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ το τονίζω! Λοιπόν επειδή ήθελα να βρω τι έχουν τα παιδάκια μου που δεν μιλάνε σας πληροφορω ότι πήγα σε τρεις διαφορετικούς επιστημόνες οι οποίοι μου έδωσαν τρεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ διαγνώσεις!!!

Και σας ρωτώ εγώ πως θα βοηθήσω τα παιδιά μου στο βαθμό που μπορεί να βοηθηθούν αν δεν μου πει καποιος ΕΙΔΙΚΟΣ τι έχουν???

Κι εκεί πάνω στον εκνευρισμό μου αναφέρθηκα στη λέξη πειραματόζωα και εξήγησα ότι δεν αφορούσε κανέναν εδώ μέσα.

Τα παιδιά μου είναι νευρικά γιατί δεν μπορούν να εκφράσουν τα θέλω τους κι εγώ δεν ξέρω πως να τα βοηθήσω, κάνουμε εδώ και ένα χρόνο συνεδρίες αλλά λόγο ακόμα δεν έχουμε!

Ζω σε μια απελπιστική κατάσταση γιατιί και τα δικά μου νεύρα έχουν χτυπήσει κόκκινο!! Για να σας δώσω να καταλάβετε έχω και πόλεμο από τους γείτονες για τους ενοχλούν τα παιδιά μου!!! 

Ευελπιστώ η τελευταία διάγνωση (λεκτική αφασία) να είναι και η ακριβής, θα γίνουν ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις και ένας γενικότερος έλεγχος με εισαγωγή σε νοσοκομείο και εκεί θα δούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται.  

Δύναμη σε όλους τους γονείς στον ΑΓΩΝΑ που κάνουν για τα παιδάκια τους!!!

like0

Όλους τους γονείς στο www.noesi.gr σας συνδέει

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

...Πολλά σας συνδέουν. Ένα από το πιο μεγάλα είναι η αγωνία και ο αγώνας σας. Και αν πω και άλλη μια φιλοσοφία σήμερα [Άγγελε σε τσάκωσα να φιλοσοφείς], γιαυτό το κάναμε το NOESI.gr.

Και νομίζω ότι μετά από πολλά χρόνια πια βρήκαμε και καλούς "ειδικούς" κοντά μας να γράφουν και αυτοι καμιά συμβουλή από τη δική σου σκοπιά. 

Μακάρι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι εμείς στον αγώνα σας. Αγαπητή κυρία Δήμητρα να μείνετε.

Άμα έχετε και όρεξη δείτε: Γιαυτό το κάναμε το NOESI.gr (σε εικόνες)

like0

Αγαπημένη μου Δήμητρα, σου γράφω με ένα δάκρυ στο μάγουλο

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Αγαπημενη μου Δημητρα  μητερα τριων αγγελων και ψυχων αγνων

Σου γραφω με ενα δακρυ στο μαγουλο και σου λεω οτι μπορω να σε καταλαβω αφου και εμεις με την ανηψια μου το ιδιο προβλημα εχουμε. Θελω να ξερεις οτι θελει δυναμη αλλα και καλους γιατρους. Εγω δεν ειμαι ειδικος αλλα ξερω οτι Μια ειναι κορυφη στο ειδος της στην ελλαδα περι αυτισμου. Η κα Παπαγεωργιου Βαγια δεν την ξερω προσωπικα αλλα εχω κλεισει ραντεβου μαζι της στην Πατρα οταν ερθει να δει την ανηψια μου. Αν θες μιλησε της για τα παιδια.

Τωρα παλι αν εισαι καλα με αυτους που ειδαν τα παιδια ενα σου λεω ο θεος δοκιμαζει και μας κανει πιο δυνατους μη νευριαζεις γιατι τα παιδια το καταλαβαινουν αγαπη υπομονη επιμονη. Στο λεω εγω που απλα το παλευω ως τριτη ξερω οτι εσυ κουραζεσαι αλλα τι μπορεις να κανεις οπως λεει η αδερφη μου εκλαψα εκλαψα και ειπα η εγκαταλειπω και λεω γιατι θεε μου και μενω στο γιατι η απλα παλευω για το καλο του παιδιου μου. Εσυ Δημητρα ειδες μετα το εμβολιο αυτο αλλαγη στα παιδια σου?

like0

Ο παθολόγος λέει η ερυθρά έχει εξαφανιστεί και η ιλαρά σπανίζει

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Πηρα τηλεφωνο τον παθολογο μου και μου ειπε η ιλαρα βρε παιδια εχει εξαφανιστει και η ερυθρα ελεος σπανιζει πολυ. Tωρα τι να πωωωωωω?

like0

Μπράβο Λίνα!!!

Εικόνα didyma1103

Εγώ Λίνα δεν παρατήρησα αλλαγή στα παιδιά μου μετά το εμβόλιο γιατί δεν είχαμε κάνει κανένα φοβερό άλμα, δεν είχαν ξεκινήσει να λένε λεξούλες και ξαφνικά σταμάτησαν. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εγώ γέννησα πρόωρα τους μικρούς μου την 33η εβδομάδα και ο παιδίατρος μου μας έδινε λίγο παραπάνω χρόνο όσον αφορά το αναπτυξιακό κομμάτι.

Εμείς πάμε τώρα σε άλλη κατεύθυνση όπως έγραψα πιο πάνω. Φεύγουμε από τη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και πάμε σε ειδική γλωσσική διαταραχή που είναι γεννετικής φύσης. Εμένα τα παιδάκια μου δεν έχουν λόγο. Από ότι κατάλαβα η μικρή σας έχει αρχίσει να μιλάει και αφού έχει λόγο θα πάνε όλα καλά. 

Όσο για την υπομονή αγαπητή μου φίλη, ο ένας από τους γιούς μου μας δυσκολεύει πάρα πολύ και στο θέμα του ύπνου, ξυπνάει και κλαίει και φωνάζει, γεγονός που μας έχει εξαντλήσει σωματικά και φοβόμαστε και για τη δική μας σωματική και ψυχική υγεία!!! Μακάρι να στρώσει η κατάσταση γιατί δεν μας βλέπω καλά. Εγώ έχω ζαλάδες, ασταθεια και αυπνίες. Βοήθεια από το συγγενικό περιβάλλον καμιά, όλοι βγάζουν την ουρά τους απέξω, για να είναι καλά εκείνοι. Αν πάθουμε εμείς οι γονείς κάτι??? Τι θα γίνουν τα παιδιά μας??? Ιδρυματάκι αν έχεις ακουστά! 

Είσαι αξιέπαινη που είσαι στο πλευρό της αδερφής σου!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Αυτά γιατί τώρα φούντωσα!! Αν θέλεις κάτι άλλο με ρωτήσεις είμαι στη διάθεση σου.

like0

Σχετικά με την ειδικη γλωσσική διαταραχή

Εικόνα Αλεξάνδρα

Δημητρα, ημασταν στο οριο να αλλαξει η διαγνωση μας σε ειδικη γλωσσικη διαταραχη, αλλα τελικα μειναμε στην διαχυτη, καθως καποια απο τα στοιχεια αυτισμου οξυνθηκαν, ΑΛΛΑ πιστευω οτι ο δικος μου εχει και απο τα δυο, μιας και το βασικο μας προβλημα ειναι να κατανοησει τον λογο. Μολις καταλαβει τι πρεπει να πει και σε ποια περιπτωση, το κανει.. Το θεμα ειναι οτι δυσκολευομασταν γονεις και θεραπευτες να του δωσουμε να καταλαβει. Ολα αυτα μονο στο λογο, γιατι σε ολα τα αλλα η αντιληψη του ειναι μια χαρα. Ειναι μπερδεμενο το θεμα γιατι οταν του μιλαμε, του εξηγουμε κλπ, τα καταλαβαινει ολα.

Οταν ερχεται η ωρα να μιλησει ο ιδιος, ψαχνει, τι να πει που να ταιριαζει με αυτο πουυ θελει.. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Μου ειπαν οτι με τον καιρο αυτο θα καλυτερευει,και καλυτερευει οντως.. Εκανε μεγαλη προοδο σε λιγο διαστημα, απανταει καποιες φορες μονολεκτικα, η με δυο λεξεις, κανει αναπαρασταση

π.χ. αν τον ρωτησω πως χτυπησε οταν δεν ειμαι μπροστα, μιλαει περισοτερο και απο μονος του, και πολλα αλλα..

Επισης εχω γνωρισει παιδακι με ειδικη γλωσσικη διαταραχη το οποιο  με εντατικη λογοθεραπεια τωρα μιλαει ακαταπαυστα, δεν λες οτι κατι παιζει.. Παρολα αυτα περασε απο το σταδιο της ελλειψης ομιλιας μεχρι τα 4 σχεδον.. Μην χανετε την ελπιδα σας. Τα λεω και για μενα. Μερικους μηνες πριν θα εκλιπαρουσα να εχουμε την ελαχιστη εξελιξη και ενω καταφεραμε να εχουμε παραπανω απο αυτο,παλι αγχωνομαι αντι να χαρω και θελω παραπανω.. Ολα θα πανε καλα, καμια προσπαθεια δεν παει χαμενη..

like0

Λεκτική Αφασία

Εικόνα didyma1103

Aλεξάνδρα υπάρχει δυνατότητα ανίχνευσης αν πρόκειται για λεκτική διαταραχή. Θα κάνουμε μοριακό καρυότυπο όταν πάμε στο Νοσοκομείο. Είναι λίγο περίποκα τα πράγματα στη περίπτωση μας. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι τυχόν αυτιστικά χαρακτριστικά και εμμονές είναι δευτερογενή. Όταν με το καλό πάμε Νοσοκομείο και βγούν τα αποτελέσματα θα σου εξηγήσω. Αυτή τη φορά θα το ψάξουμε με ειδικές εξετάσεις. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.