Συμπληρώματα διατροφής και ΔΑΔ

Εικόνα dimitris_1970
Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής σε παιδιά με ΔΑΔ (βιταμίνες, μαγνήσιο, μελατονίνη, ω3 λιπαρά οξέα. Από ότι έχω διαβάσει στην Αμερική χορηγούνται ευρέως με αρκετά καλά αποτελέσματα. Φυσικά δεν υπόσχεται κανείς θαύματα αλλά σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική προσέγγιση μπορεί κάποιος να ελπίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχόλια

Για τον Δημητρη

Εικόνα χριστινα-j
Ημουνα και ειμαι πολυ επιφυλακτικη με ολα αυτα.Παρ'ολα αυτα εχεις δικιο! Στην Αμερικη ειναι οντως ευρεως διαδεδομενα.Οπως λεει και η γιατρος του μικρου μου, οτι δεν κανει κακο στο παιδι μπορεις να το δοκιμασεις.Διαφωνω με την αλογιστη χρηση και τισ υπερβολικες ποσοτητες.Δεν ξερω αν εχεις υπ' οψειν σου το site www.recovered from autism children.gr αν οχι θα σου προτεινα να το επισκεφτεις και με κριτικη ματια να ακουσεις τις διαφορες εμπειριες γονεων που εχουν χρησιμοποιησει θεραπειες με βιταμινες σε συνδιασμο με διαιτα και( ενοειτε )την εκπαιδευτικη προσεγγιση που αναφερεις και ειδαν αρκετα μεγαλη βελτιωση στα παιδια τους.Αυτο βεβαια νομιζω οτι ειναι και κατα περιπτωση.Ομως ειδα και περιπτωσεις στις οποιες η μανα εδινε στο παιδακι μετα το φαγητο, σε μπολακι τισ καψουλες με τις βιταμινες και πρεπει να σου πω οτι το λυπηθηκα!Εγω προσωπικα εχω δωσει στον μικρο μονο Ω3 και το μετανοιωσα γιατι ξεκινησε διαροιες και η συμπεριφορα του αλλαξε προσ το χειροτερο. τρομαξαμε να τον επαναφερουμε.Μπορει ομως να ηταν και συμπτωση, δεν ξερω.Εκεινο που ξερω ειναι οτι ολοι βεβαια θα πρεπει να ενημερωνομαστε αλλα να φιλτραρουμε τισ πληροφοριες και να αποφασιζουμε τι ειναι καλυτερο για το ΔΙΚΟ μας παιδι.
like0

Τα ω3 θεωρούνται αρκετά ασφαλή

Εικόνα dimitris_1970
Τα ω3 θεωρούνται αρκετά ασφαλή στις κατάλληλες δόσεις. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Εγώ δοκίμασα ένα μοριακά αποσταγμένο συμπλήρωμα λιπαρών οξέων που δεν περιέχει βιταμίνες με καλά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω και τη βιταμίνη β6 σε συνδυασμό με το μαγνήσιο. Πάντως όπως ανέφερες και εσύ κάθε παιδί είναι διαφορετικό γιατί κάθε εγκέφαλος είναι διαφορετικός και αξίζει κατά τη γνώμη μου τον κόπο τηρώντας φυσικά κάποιους κανόνες ασφαλείας να δοκιμάσεις τι πραγματικά μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου.
like0

ω3

Εικόνα Natassa
..πιό σκευασμα χρησιμοποιήσατε? κι εμένα η μικρή μου έκανε διάρροια με τα ω3 μετά απο ενα διάστημα και ίσως έφταιγε το συγκεκριμένο σκευασμα που χρησιμοποιήσαμε (είχε μέσα και βιταμίνες)
like1

NOW Foods Omega-3 Fish Oil

Εικόνα dimitris_1970
NOW Foods Omega-3 Fish Oil Lemon Flavored, Molecularly Distilled in a Pharmaceutical Facility. Περιέχει μόνο ω3 λιπαρά. Τα 5 ml δίνουν 1400 mg omega 3 fatty acids. Συνιστώμενη δόση από όσο έχω ψάξει 40-60 mg/ kg παιδιού. Δηλαδή για ένα παιδί 20 κιλών 800 - 1200 mg δηλαδή για το συγκεκριμένο σκεύασμα 3 - 4 ml την ημέρα. Κυκλοφορούν πάντως και άλλα σκευάσματα κυρίως στο εξωτερικό, όπως Carlson Labs, NATURE'S ANSWER Liquid Omega-3 κλπ. Τα πιο πολλά από αυτά μπορείς να τα παραγγείλετε μέσω internet κατά προτίμηση από την Αγγλία.
like1

Ευχαριστώ

Εικόνα Natassa
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες - το συγκεκριμένο το βρίσκω κυρίως σε site απο Αμερική, θα το ψάξω περαιτέρω..
like0

Εγώ το πήρα από αγγλικό site

Εικόνα dimitris_1970
Εγώ το πήρα από το http://www.health-supplements.eu/ είναι αγγλικό site. Στην Ελλάδα http://www.pharmshop.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=6276&cat=93 Πάντως αυτή τη στιγμή στην Αμερική γίνονται κλινικές δοκιμές για την αντιμετώπιση των ΔΑΔ με ω3.
like1

Έρευνες για ω3

Εικόνα Natassa
Ευχαριστώ και πάλι, στην Αμερική τρέχει ενα ερευνητικό πρόγραμμα για τα ω3 απο την Ελληνίδα ερευνήτρια Ευδοκία Αναγνώστου - Πανεπιστήμιο του Τορόντο - (όπως και για την επίδραση της οξυτοκίνης σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού) http://www.tvo.org/cfmx/tvoorg/theagenda/index.cfm?page_id=7&bpn=779809&ts=2010-06-16
like0

δόση ω3

Εικόνα Natassa
..το πήρα τελικά κι εγώ απο αυτό το αγγλικό site, ευχαριστώ. Δεν βλέπω όμως να γράφει κάτι σχετικά με την κατάλληλη δόση, εσείς έχετε τις πληροφορίες αυτές απο γιατρό?
like0

Δόση ω3

Εικόνα dimitris_1970

Όχι τις πληροφορίες τις βρήκα με αρκετή έρευνα από το διαδίκτυο. Οι κλινικές μελέτες πάντως δίνουν δόσεις γύρω στα 1500 mg την ημέρα. Μπορείτε να κοιτάξτε και αυτό: http://autism.healingthresholds.com/therapy/essential-fatty-acids-efa

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο παιδί μου είναι ενθαρρυντικά. Μην περιμένετε όμως θαύματα.

like0

Neuroprotek ή συμπληρώματα διατροφής;

Εικόνα longisland

Έχω ένα αγόρι 12 χρονών με μέτρια βαρηκοία (φοράει ακουστικά  εδώ και 7 χρόνια ), με διάσπαση προσοχής και (εμπειρικά) λεκτική διαταραχή. Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε μία λεκτική βελτίωση (κάποιες προτασούλες), αλλά αυτό που κάνει ΟΛΑ τα στάδια ανάπτυξής του να είναι αργοπορημένα, είναι η δυσκολία του στη συνεργασία και η διάσπαση.

Διάβασα για το Neuroprotek? και για διάφορα συμπληρώματα διατροφής Ω3? καθώς επίσης και για τον κο Γεωργακόπουλο Ελευθέριο? (με τον οποίο θα κλείσω ραντεβού τέλη αυγούστου) .

Ποιός θα μου πεί τί από τα παραπάνω ταιριάζει για τον γιο μου και με τί δόσεις; Αγνωστοι δρόμοι αλλά όχι αμφισβητίσημοι.

Πολλοί θεραπευτές, λόγο- ψύχο- ...αλλά τα αποτελέσματα θα έπρεπε να ήταν πιο ενθαρρυντικά.

Είμαι πελαγωμένη και λίγο απογοητευμένη γιατί δεν βρίσκω κάποιο δρόμο προκειμένου να βοηθηθεί ο μικρός. Εαν κάποιος γονέας έχει αντίστοιχα θέματα, πραγματικά θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.

like0

Σχετικά με τα συμπληρώματα και τις δίαιτες

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εγω εφαρμοζω στο παιδι τη διαιτα γλουτένης - καζεινης και του δινω Neuroprotek, ω3 και ενα σκευασμα βιταμινων β (συμπλεγμα). Ολα ειναι ασφαλη και δεν προκαλουν κακο, απο τη στιγμη ομως που θα πας στον Γεωργακοπουλο κανε λιγη υπομονη μεχρι το ραντεβου και κανε αυτα που θα σου πει εφοσον κανει εξατομικευμενο προγραμμα κρινοντας απο τις εξετασεις του καθε παιδιου, και δινει σαφεις οδηγιες για να μην νιωθεις οτι κανεις απο μονη σου κατι. Βασικα εμενα με προβληματιζει πλεον μηπως πρεπει να σταματησω κατι δηλαδη να καλυφθηκαν οι αναγκες του απο καποιο σκευασμα, η να χρειαζεται και κατι αλλο που αγνοω.

Σκεφτομαι και εγω να παω στον Γεωργακοπουλο, μακαρι να μπορεσω, ειμαι απο Βεροια και ειναι και δυσκολο και δαπανηρο. Παντως για να προλαβω και την ερωτηση που θα μου κανεις, ειδα μεγαλη διαφορα στο παιδι μου με ολα αυτα..

like0

Συμπληρώματα

Εικόνα Σπαρτη

Επικινωνηστε μαζι μου θα με βοηθησετε. 6945437817 ελενη

like0

Έχει πάει κάποιος στο κο. Γεωργακόπουλο;

Εικόνα μαρια αγαπη

ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

like0

Είμαι σίγουρη ότι κάποια μέλη τον έχουν επισκεφτεί

Εικόνα didyma1103

Μαρία αγάπη είμαι σίγουρη ότι κάποια μέλη τον έχουν επισκεφθεί. Εμείς δεν έχουμε πάει γιατί προσωπικά είμαι επιφυλακτική με τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Επίσης δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Από ότι ξέρω παίρνει ένα ιστορικό του παιδιού και κάνει εξετάσεις για να δει αν υπάρχει έλλειψη βιταμινών κλπ. Το κόστος των εξετάσεων είναι ακριβό. Οι εξετάσεις επαναλαμβάνονται ανά εξάμηνο. Παράλληλα σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι λείπουν χορηγεί βιταμίνες, μέταλλα κλπ  

like0

Εμπειρια απο κο Γεωργακοπουλο/

Εικόνα Κατια ψαρρου

Εχω ακουσει για τον γενετιστη Ελευθεριο Γεωργακοπουλο.Ειμαι μαμα ενος πενταχρονου αγοριου με διαγνωση ΔΑΔ.Σκεφτομαι να τον επισκεφτουμε αλλα θα ηθελα να μπο πει καποιος αν εχει καποια εμπειρια με τον συγκεκριμμενο γιατρο.

 

like1

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο γιατρό

Εικόνα didyma1103

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο γιατρό αλλά δίνω στους μικρούς ω3 μοριακά αποσταγμένο, τίποτε άλλο. Νομίζω ότι έχει βοηθήσει τους μικρούς. Μπορώ να σας στείλω το link που τα παίρνω αν μου το επιτρέπουν οι διαχειριστές. Τα παιδιά μου είναι δίδυμα αγοράκια 4μιση ετών 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.