Πρόβλημα με την Πρόνοια

Εικόνα Βαγγελης Λαζος

Προσφατα περασα ΑΣΥΕ (Ανωτατη Στρατου Υγειονομικη Επιτροπη) την κορη μου διοτι ειμαι στρατιωτικος.Η κορη μου πασχει απο το συνδρομο Prader Wiilli το οποιο ειναι γενετικο συνδρομο του χρωμοσωματος.Η ΑΣΥΕ μου εδωσε ποσοστο πνευματικα και σωματικα 85%.Πηγαινοντας σημερα στην προνοια και δειχνωντας την γνωματευση προσπαθουν να την αποριψουν λεγοντας οτι ειναι ασαφεις και πρεπει να περασω ΚΕΠΑ.Η γνωματευση μου λεει: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ .... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΘΗΣΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 85 %.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡ. 9 ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ /ΜΑΙΟΣ 2012. Εγω ψαχνωντας την παραγραφο αυτη λεει: (σελιδα 99) 9.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Στην ενοτητα αυτη ταξινομουνται οι εξης κατηγοριες: - ειδικες αναπτυξιακες διαταραχες ομιλιας και γλωσσας(αθρωσης,εκφρασης και/η προσληψη της) Π.Α : -20-30% - ειδικες αναπτυκιακες διαταραχες σχολικων δεξιοτητων(αναγνωση,συλλαβισμου,αριθμιτικων δεξιοτηων)Π.Α 20-30% Μεικτες ειδικες αναπτυξιακες διαταραχες Π.Α 20-30% - Διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες(παιδικος αυτισμος,ατυπος αυτισμος,συνδ Rett,συνδ Asperger P.A 67-80 % Αν μπορει να μου πει καποιος που ειναι λαθος και απροσδιοριστη η γνωματευση μου και τι πρεπει να κανω.

Σχόλια

Περάστε από τα ΚΕΠΑ

Εικόνα Tinajazz

Καλησπερα σας. Αν δεν κανω λαθος με μια επιφυλαξη παντα σας απανταω, οτι η Προνοια δεχεται σε οτι αφορα επιδοματα, μονο γνωματευσεις ΚΕΠΑ.

Τι σας ειπανε ακριβως? Καλο θα ητανε να πατε στα κεντρικα να ρωτησετε και αλλου!

Αν τελικα ισχυει οτι λετε, αναγκαστικα κανετε τα χαρτια σας, και με αυτο το χαρτι που ηδη εχετε στην κατοχη σας περνατε και απο τα ΚΕΠΑ.

Προσωπικη αποψη η γνωματευση απο τα ΚΕΠΑ ειναι το πιο ισχυρο χαρτι για ολα τα δικαιωματα των ΑΜΕΑ.

Καλο θα ητανε να περασετε απο εκει!!!

like1

Δεν χρειαζονται γνωματεύσεις ΚΕΠΑ οι στρατιωτικοί

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Απο 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Επικαλεστείτε την παρακάτω πηγή στην επικοινωνία σας με την Πρόνοια: www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm

like0

Δεν το ήξερα αυτό

Εικόνα Tinajazz

Καλημερα! Δεν το ήξερα αυτό... ενδιαφέρον πληροφορία...

Μπορεί να μην έχουν καταργηθει, αλλά μήπως οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι (επιδόματα κτλ) δεν καλύπτονται απο Πρόνοια αλλά από κάπου αλλού???

Αυτο να κοιταξει ο κυριος Βαγγελης... Γιατι παλι ξαναλεω χωρις να ειμαι σιγουρη τα προνοιακα επιδοματα δινονται μονο απο γνωματευσεις ΚΕΠΑ...

Μήπως το επιδομα το παρει απο καποιον αλλον φορεα...

Εψαξα στο διαδικτυο αλλα δεν βρηκα τιποτα...

like0

Ο Νόμος είναι για ορισμένους

Εικόνα Βαγγελης Λαζος

Δυστυχως το θεμα μου εναι το οικονομικο κομματι διοτι ο νομος δινει σε συγκεκριμενες παθησεις τις κλιμακες, σε αλλα νοσηματα δεν ξερω τι γινεται. Το ποσο που θα παρεις δεν βγαινει απο το ποσοστο αλλα απο την παθηση. Οντως με εβαλαν να καταθεσω φακελο στο ΚΕΠΑ και φυσικα εβαλα την διαγνωση της ΑΣΥΕ μεσα. Τωρα απ' οτι διαβαζω δεν μπορει να αναιρεσει το ποσοστο το ΚΕΠΑ της ΑΣΥΕ γιατι ειναι πειθαρχικο αδικημα αλλα με καθε επιφυλαξη το λεω. Οσο για την Προνοια θα με ενταξουν στο 67+ μου ειπαν για να παίρνω το κατωτερο ποσο μεχρι να περασω ΚΕΠΑ και τι θα ορισουν εκεινοι.

Τι να πω πολυ ταλαιπωρια, να εχεις το προβλημα σου και κανεις να μην ξερει τελικα να κανει την δουλεια του σωστα. 

like0

Μαλιστα, το μόνο που μένει είναι υπομονή

Εικόνα Tinajazz

Μάλιστα... το μονο που μενει να κανετε τωρα ειναι λιγο υπομονη χρονικα, και ολα θα πανε καλα... τουλαχιστον σας ενταξαν στο 67%, σε αλλες περιπτωσεις κοβουν τα επιδοματα...

Τα τραβηξα προσφατα...

Όλα θα πανε καλα λοιπον... Αποκλειεται το ΚΕΠΑ να αναιρεσει την αλλη γνωματευση που εχετε... Οπότε ολα θα μπουν σε ενα χαρτι και θα παρετε και το αναλογο επιδομα... Ίσως αργησει χρονικα αλλα ολα θα πανε καλα πιστευω...!

like0

Είμαι συνάδελφος (Αεροπορία), πέρνα ΚΕΠΑ

Εικόνα μιχάλης

Πήγαινε γρήγορα και πέρνα ΚΕΠΑ. Θα σου δώσει και μεγαλύτερο ποσοστό και είναι η μόνη απόφαση που μετράει στην Πρόνοια. Είμαι συνάδελφος (Αεροπορία), με τέκνο ΑΜΕΑ και δεν εχω περάσει καθόλου απο την ΑΑΥΕ. Μπορεί να το κάνω μελλοντικά μονο και μονο για να εχω την απόφαση για υπηρεσιακή χρήση (να μην πηγαίνω συνέχεια στην Πρόνοια για αντίγραφα).

like0

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Μιχάλη!

Εικόνα Tinajazz

Καλημέρα !

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Μιχάλη!

Όπως σας είχα πει και εγώ σε παλιότερη ανάρτηση μου είναι το μόνο που μετράει απο Πρόνοια αλλά και απο άλλους φορείς!

Είναι το πιο ισχυρό χαρτί, για οτιδήποτε χρειαστεί για το καλό του παιδιού!

Όλα θα πάνε καλά, να μας ενημερώνετε! :)

like0

Ευχαριστώ πολύ για τις συζητήσεις σας

Εικόνα Βαγγελης Λαζος

Έτω και αργα απαντω λογο χρονου,δεν εχω βγαλει ακρη ακομη, ΚΕΠΑ δεν με εχουν ειδοποιησει ακομη ουτε το 67+ επιδομα εχω παρει, οποτε ο γολγοθας συνεχιζεται.

like0

Καλησπέρα έχω την εξής απορία

Εικόνα Στέλλα Καφφέ

Μήπως γνωρίζει κανείς αν τέκνα Αστυνομικών μπορούν να περάσουν από αντίστοιχη Υγειονομική Επιτροπή όπως των Στρατιωτικών?  

Ευχαριστώ

like0

Επιτροπή της Αστυνομίας

Εικόνα Βαγγελης Λαζος

Καλησπερα νομιζω οτι η αστυνομια εχει επιτροπη αντιστοιχη της ΑΣΥΕ ρωτα στην αρμοδια υγειονομικη επιτροπη της υπηρεσιας σου.

like0

ΚΕΠΑ και ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαίρη Γιαννάκη

Καλημερα σας. Ειμαι στην αεροπορια και πριν λιγες ημερες η Ανωτατη μου εδωσε χαρτι με το ποσοστο για την κορη μου. Στο ΚΕΠΑ με αυτο το χαρτι παω ή χρειαζεται κατι αλλο;

like1

Είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν γνωμάτευση από ΑΣΥΕ

Εικόνα Θανάσης Ιωάννου

Είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν γνωμάτευση από επιτροπή στρατού ΑΣΥΕ άρθρο 1παρ 1 του Ν. 4331/2015 για την ένταξη στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων αναπηρία.

Θα κοιτάξω να βρω τον σύνδεσμο για να το κατεβάσετε είναι πολύ χρήσιμο είναι εντολή από το υπουργείο προς τον ΟΠΕΚΑ για πάρτε τηλέφωνο 2105281105 — Σταδίου 29 —  sqoulidis@yeka.gr αυτά τα στοιχεία έχει το χαρτί που εχω. Ελπίζω να βοήθησα.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.