Συμμετοχή μαθητών σε έρευνα με θέμα διακρίσεις και εμπόδια για ΑμεΑ στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση

Εικόνα NOESI.gr

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης, για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με τίτλο «Διακρίσεις και εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση».

* Η συμμετοχή σε αυτήν την έρευνα έχει λήξει. Το Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου κάλεσε το NOESI.gr και άλλους φορείς σε ειδική συνάντηση για να μας ενημερώσει για τα ευρύματα και τα συμπεράσματα της μελέτης. Ωστόσο, για τη δημοσίευση των ευρυμάτων χρειάζεται ειδική άδεια από την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που δεν έχει διαφαλιστεί και είναι αμφίβολο αν θα δοθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν οι υφιστάμενες διακρίσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του γενικού εκπαιδευτικού συστήματος, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, αλλά και της ειδικής εκπαίδευσης. Ακόμη, επιδιώκεται να εντοπιστούν ζητήματα και λειτουργικά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων, την εκπαιδευτική νομοθεσία, τις υποδομές, το εκπαιδευτικό υλικό, την προσβασιμότητα.

Αφορά μαθητές με αναπηρία στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης (μαθητές γυμνασίου, αλλά κυρίως λυκείου), γονείς μαθητών με αναπηρία (κυρίως στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), μεταλυκειακούς σπουδαστές με αναπηρία, εκπαιδευτικούς (γενικής και ειδικής εκπαίδευσης) και διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής).

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε στην έρευνα και να κανονίσουμε μία συνέντευξη σε χρόνο και τόπο που σας βολεύει.

Επίσης, θα ήταν σημαντική η βοήθειά σας αν μπορούσατε να μας προτείνετε και άλλα άτομα τα οποία γνωρίζετε και πιστεύετε ότι θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην έρευνα παραχωρώντας συνεντεύξεις.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Στοφόρος
Επιστημονικός Συνεργάτης

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου

Ακαδημίας 43 106 72 ΑΘΗΝΑ
Tηλ: 210 3623506, 3623634, 3623089 (κινητό 6938713290)
E-mail: centre@cecl.gr
Ιστοσείδα: www.cecl.gr

Αθήνα, 7/04/2014

Σχόλια

Γιατί δεν θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα;

Εικόνα Axpan

Έχω απορία - γιατί δεν θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα;

Οταν συμμετείχα ως γονιός αλλά και ως εκπρόσωπος φορέα, με διαβεβαιώσαν για την ενημέρωση μετά το πέρας της έρευνας.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.