Neuroprotek για ΔΑΔ & αυτισμό: Υπάρχουν παρενέργειες;

Εικόνα Τάνια

Καλησπερα σε ολους, είχα διαβασει οτι καποιοι γονεις εχουν ξεκινησει το Neuroprotek στα παιδια τους με αυτισμο ΔΑΔ. Θα ηθελα να ξερω αν εχετε δει αποτελεσματα και αν υπάρχουν παρενέργειες.  Ευχαριστω Τανια

Σχόλια

Περιγραφή για το Neuroprotek

Εικόνα Βικτώρια
Ξεκινήσαμε στις 11/7/12 (ο γίος μου είναι 5 χρονών)την 1 βδομάδα δεν είδα καμμία διαφορά, τις επόμενες 6 είχε αυξηση της υπερκινητικότητας. Όταν αυτό καταλάγιασε και πήγαμε σχολείο είχε καλύτερη συμπεριφορα (ηταν πιο εδω και τώρα)βέβαια είχαμε αλλαξει και το πρόγραμμα των παρεμβασεων και την παράλληλη στήριξη του στο τυπικό πλαισιο (ψυχολόγος και φοιτήτρια τμήματος ειδικής αγωγής) όμως έδειξε να κατανοεί και πράγματα που δεν είχαν δουλευτεί ούτε από την παραλληλή στήριξη ούτε απο το κεντρο θεραπειών. Το σκεύασμα αποτελειται απο φυσικά και γενικά ωφέλιμα συστατικά και δεν βλάπτει, δεν είμαι σε θεση να αξιολογήσω πόσο βοηθάει(γιατί πιστευω ότι βοηθάει). Το πρόβλημα μου αφορά την συνεχιση του (δες το βιολογιο μου http://noesi.gr/blog/13921 τι εννοω). Τώρα αν θες πληροφορίες για την παραγγελία του (μόλις χθες έμαθα πως γίνεται) πάρε τηλ. 6972077077.
like0

Ευχαριστω Βικτωρια..

Εικόνα Τάνια
.. για την απαντηση. Ο δικος μου ειναι μικροτερος (λιγο παραπανω απο 2.5) και θα πρεπει να βρω και τροπο να του το δινω γιατι δεν μπορει να καταπιει καψουλες ακομα. Αλλα κατι θα σκεφτω. Εχω διαβασει κι εγω για την υπερκινητικοτικα και το φοβαμαι λιγο να σου πω γιατι ειναι λιγο διαολακι ο μικρος. Διαβασα το βιολογιο σου και εγραφε οτι στις κλινικες δοκιμες θα αρχισει αλλο group το φθινοπωρο. Αναρωτιεμαι εσεις πως μπηκατε στην ερευνα (γιατι θα προτιμουσα η οποια παρεμβαση να γίνει με παρακολουθηση). Οσο για το αν να συνεχισεις, δυστυχως μονο αν διακοψεις για καποιο διαστημα θα δεις αν οντως εχει διαφορα ο μικρος (αλλα μην το πεις στην θεραπευτρια). Ετσι μετα απο καποιο διαστημα μπορεις να την ρωτησεις αν ειδε διαφορα και να παρεις μια πιο αντικοιμενικη απαντηση. Καλη τυχη με οτι αποφασισεις Τανια
like0

Πώς μπορεις να του το δώσεις (ιδέες)

Εικόνα Βικτώρια

Ουτε ο δικός μου παιρνει καψουλες (το φυστικάκι όπως το λέμε) γιαυτό και εγώ το κόβω με πριονωτό μαχαίρι αδειάζω το περιεχόμενο σε κάτι που θα φαει σίγουρα και του αρεσει (γεμιστα μπσκότα Παπαδοπούλου στην γέμιση μέσα) και του το δίνω. Αν θέλεις παρακολούθηση επικοινώνησε με την Ταλιου στο Κέντρο "Εξέλιξη" στο Περιστέρι.

like0

Μπορούμε να δώσουμε Neurorpotek σε παιδί 13,5 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Diana Osmanagaj

Καλ ησπέρα... Χρόνια πολλα... Ήθελα να μάθω για το φάρμακο αυτό.. Μπορούμε να το δώσουμε σε παιδί ηλικίας 13,5 ετών, με ΔΑΔ;;;

Σας ευχαριστώ.

like0

Μπορείς βέβαια, εμείς το χρησιμοποιούμε (είναι 3,5)

Εικόνα Αλεξάνδρα

Xρονια πολλα και καλη χρονια. Tο χρησιμοποιουμε κι εμεις (3,5 ετων) με μεγαλη επιτυχια.. Eπισης ξερω μια μαμα που το δινει στο παιδακι της το οποιο ειναι 11 ετων και παει επισης πολυ καλα. Bεβαια οσο μικροτερο το παιδι τοσο καλυτερα.

like0

Neuroprotek, τι ακριβώς θετική αλλαγή βλέπετε;

Εικόνα Δασκάλα

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!! Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την χορήγηση του Neuroprotek. Διαβάζω σχόλια μαμάδων που το χρησιμοποιούν με επιτυχία. Τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπετε ως θετική αλλαγή ή πρόοδο στην ανάπτυξη των παιδιών σας? Είναι σημαντικό νομίζω να δίνουμε πληροφορίες ακριβείς γιατί μόνο έτσι βοηθάμε. 

Ευχές και πάλι για μια χρονιά με ηρεμία και ψυχική γαλήνη

like1

Σε όλους τους τομείς

Εικόνα Αλεξάνδρα
  • Προσωπικα μετα απο 1-2 εβδομαδες αρχισε να μας κοιταει περισσοτερο, αρχισε να καταλαβαινει περισσοτερες εντολες με τη μια.
  • Θυμαμαι πριν οτι περνουσαν εβδομαδες για μαθει να φερνει πχ τα παπουτσια του και με πολυωρη δικη μου επιμονη το εκανε αλλα δεν τραβουσε παντα η ομαδα..
  • Εμαθε 1-2 πραγματα και τα παρατουσε και καμια φορα δεν τα ξαναεκανε και αρχιζαμε απο το μηδεν.. 
  • Η ηχολαλια του μειωθηκε πολυ και αντικατασταθηκε απο αυθορμητο λογο πχ "νερο" "σταματα" "ασε με" "παμε βολτα" κλπ..
  • Ενω εκοψε ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μαχαιρι την πανα, ξεκινησε παιδικο σταθμο και πλεον εχει και εναν φιλο!!

Εγω πιστευω πολυ στις θεραπειες του σωματος και ολα αυτα που κανουν στο εξωτερικο μιας και μολις ξεκινησαμε με τις γνωστες διαιτες, την ομοιοπαθητικη και το neuroprotek (παντα ενοειται με εκπαιδευση και συνεχη αλληλεπιδραση στο σπιτι) εβλεπα και βλεπω ενα αλλο παιδι.. Τωρα λεω να δοκιμασω και τα βλαστοκυτταρα.

like0

Βλαστοκύτταρα - ομοιοπαθητική

Εικόνα Slim

Καλησπέρα.

Πριν 3 μήνες ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική. Απο την πρώτη κι όλας εβδομάδα είδαμε διαφορά και συνεχίζουμε με αργούς βέβαια ρυθμούς να βελτιωνόμαστε ιδίως στα ξεσπάσματα θυμού και γκρίνιας. Δεν μπορώ φυσικά να πω οτι η διαφορά αυτή οφείλεται μόνο στην ομοιοπαθητική καθώς παράλληλα συνέχισε να κάνει εντατικές εργοθεραπίες και βάλαμε στη ζωή μας και το πρωτόκολλο Wilbarger.

Πάντως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό οπότε τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Το κόστος ειναι περίπου 10 ευρώ / 30 κάψουλες. Τα πιο πολλά πάνε στον ομοιοπαθητικό αλλά αξιζει.

Δοκιμάσαμε και βλαστοκύτταρα στο Μετροπόλιταν. Δεν είδαμε καμία απολύτως διαφορά. Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να βοηθάει.

Το πιο βασικό όμως που κάθε παιδί θέλει είναι φυσικά αγάπη, υπομονή και επιμονή! Απο εκεί και πέρα όσο δεν επηρεάζουμε αρνητικά τα παιδιά μας καλό είναι να δοκιμάζουμε οτι νεο βγαίνει.

like0

Πότε κάνατε τη θεραπεία;

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ποτε κανατε τη θεραπεια με τα βλαστοκυτταρα?? Ποσο χρονων ειναι το παιδι?? Τι διαγνωση εχει δηλ. ειναι αυτισμος χαμηλης λειτουργικοτητας?? Ομιλια εχετε?? Στερεοτυπιες?? Συγνωμη για την επιμονη μου αλλα θελω να κανω τη θεραπεια και θεωρω οτι μονο οι γονεις που την εχουν κανει μπορουν να μας διαφωτισουν.. Παρακαλω αν μπορεις απαντησε μου για να εχω πληρη εικονα.. Επισης συναντησες καθολου αλλα παιδια που εχουν υποβληθει στη συγκεκριμενη θεραπεια και με τι αποτελεσματα?? Ο γιατρος σου εδωσε καμια εξηγηση γιατι δεν ειδες αποτελεσμα??

like1

Δεν είμαι η κατάλληλη να σου πω

Εικόνα Slim

Δεν είμαι η κατάλληλη να σου πω γιατί δεν κάναμε όλη τη θεραπεία. Κάναμε μόνο μία έγχυση. Πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε και ήταν 2,5 ετών τότε. 

Δεν μιλάμε, ούτε δείχνουμε. Εδώ και 3 μήνες με παίρνει απο το χέρι να με πάει σε συγκεκριμένα σημεία αν θέλει κάτι. Το μεγάλο μας αρχικό πρόβλημα είναι το αισθητηριακό το οποίο όπως είπα τους τελευταίους 3 μήνες βελτιώνεται και μπορεί πλέον σιγά σιγά να είναι πιο ανεκτικός και να μην κλαίει συνέχεια. Έτσι μπορούμε να επιμείνουμε λίγο παραπάνω να κάνει κάποια πράγματα παθητικά μέχρι να τα κατακτήσει. Το καλό μας κομμάτι είναι η βλεματική του επαφή. Για όλα τα άλλα υπομονή μέχρι να έρθουν και ελπίδα για να έρθουν..

like1

Σας το εύχομαι ολόψυχα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Κι εμεις καπως ετσι ξεκινησαμε και τωρα ειμαστε αγνωριστοι..  Η βλεμματικη επαφη ειναι πολυ σημαντικη, δειχνει διαθεση για επικοινωνια και προσοχη και απο τη στιγμη που υπαρχει πιστευω θα εχετε σημαντικη εξελιξη.

Καλη συνεχεια

like0

Εμπειρίες απο το Neuroprotek

Εικόνα Τάνια

Εγώ τελικά αποφάσισα να το δόσω στον μικρό μου περισυ τον Γενάρη (ηταν 3 χρονων παρα 2 μήνες), και εχουμε κλείσει ένα χρόνο. Διάβασα ποιά είναι η θεωρία πίσω απο το συμπλήρωμα (είναι συμπλήρωμα διατροφής και όχι φαρμακο), γενικά το ζουμί είναι ότι ρυθμίζει το ανοσοοποιητικό και την φλεγμονή που υποθέτουν ότι υπαρχει στον εγκέφαλο. Αυτό που μου ταίριαζε στην δικία μας υπόθεση είναι ότι ο Ιάσωνας παλλινδρομισε μετά τους 18 μήνες (μετά από ένα εμβολιο και μιά ασχημη ιωση). Σε αυτές τις περιπτώσεις εχουν δει στοιχεία χρονιας φλεγμονής (δηλ υπερλειτουργει το ανοσοοποιητικο). Επισης είχα παρατηρήσει ότι όταν επερνε Algofren (ενα ηπιο αντιφλεγμωνοδες) για πόνο στα λαιμά η κάποια ιωση το παιδί ήταν πολύ ποιο επικοινωνιακό για καποιες μέρες. Το depon δεν είχε την ίδια επιδραση.

Ετσι αποφασισα να τον αρχισω και η πρωτη διαφορά ήταν ότι σταματησε να αρρωσταίνει με το παραμικρο (Γεναρης, Φλεβάρης Μάρτης κάτι συνάχια μόνο). Στην ειδική αγωγή αρχισε να περνάει ακόμα και αυτά που τον δυσκολευαν πιο γρήγορα. Και μέσα σε 6 μήνες έγινε το μπουμ στον λογο (πλυθηντκοι, ρηματα, αντωνιμίες). Φύγαμε για διακοπές γυρίσαμε και ουτε η λογοθεραπευτρια δεν το πιστευε.

Στην δικιά μας περιπτωση νομίζω ότι βοηθησε, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις δεν ξέρεις γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορέτικος. Έχουν δημοσιευθει και 2 κλινικες μελέτες μπορώ να τις βρω αν κάποιος ενδιαφέρεται.

Ελπίζω να βοήθησα

Τάνια

like0

Συνεχίζετε το Neuroprotek;

Εικόνα elpida

Καλησπερα, θα ηθελα να μαθω αν συνεχιζετε το Neuroprotek. Eιχατε αναφερει κάποιες θετικες εξελιξεις. Συνεχιζονται? Υπαρχουν καποιες παρενεργειες?Σκεφτομαστε και εμεις τη λυση του Neuroprotek για τον Νικο, 6.5 χρονων, στο φασμα του αυτισμου. 

like0

Εμείς συνεχίζουμε 1.5 χρόνο τώρα

Εικόνα Τάνια

Σκεφτομαι να το σταματήσω για λίγο το καλοκαίρι, αλλά δεν έχω καταλάβει καμία παρενέργεια. Στην αρχή ήταν περισσότερο υπερκινητικός για μερικές εβδομάδες αλλά μετά αυτό έφυγε. Υπάρχει και αυτό με χαμηλές φαινόλες (κάποια φυσικά συστάτικα που σε μερικά παιδιά προκαλούν υπερδιέγερση) οπότε θα μπορούσες να δοκίμαζες και αυτό αν γενικά έχετε θέμα με την υπερκινητικότητα.

Τάνια

like1

Κι εμείς συνεχίζουμε το Neuroprotek

Εικόνα Αλεξάνδρα

Τα θετικα δεν σταματουν, για την ακριβεια ο δικος μου ο γιος εχει "παρει μπρος" περισσοτερο τον τελευταιο καιρο (αν και εχω δει απο την αρχη διαφορα) και καθε μερα μας λεει και κατι καινουριο. Ευτυχώς το ξεκινησα σε μικρη ηλικια (3 χρονων, τωρα κοντευει τα 4, το σταματησα για λιγο και τωρα το παιρνει περιπου εξι μηνες αδιακοπα) και κοντευει πλεον να ισοφαρίσει με παιδακια της ηλικιας του, επισης εγω του δινω και Ω3 και κανουμε τη διαιτα γλουτενης-καζεινης.. Παρενέργειες ισως παρατηρησεις ως προς την ευερεθιστοτητα τις πρωτες μερες αλλα δεν κρατανε πολυ καιρο. Σε μας επειδη κραταω ημερολογιο, κράτησαν εξι μερες περιπου και μετα εβλεπα μερα με τη μερα βελτιωση..

Δοκιμασε το.

like0

Ταυτόχρονα το Neuroprotek με τη δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης;

Εικόνα elpida

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Ολα αυτα ειναι πολυ ενθαρρυντικά. Αρχισατε ταυτόχρονα το Neuroprotek με τη διαιτα γλουτενης - καζεΐνης? Ειναι δύσκολο να τηρήσεις αυτή τη διατροφή?

like0

Περισσότερα για τη δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης

Εικόνα Αλεξάνδρα

Δεν ειναι και τοσο δυσκολο, υπαρχουν πολλα προιοντα και νοστιμα, βεβαια εγω πολλα τα φτιαχνω μονη π.χ. πίτες, κέικ, τηγανίτες αλλα παραγγέλνω κιολας διαφορα μπισκοτα, μερεντες κ.λπ.. Απλα δωσε προσοχη να μην περιεχουν ουτε γλουτένη ουτε γαλακτοκομικά και θα δεις διαφορά στη συμπεριφορά, τη συγκέντρωση και στην τουαλέτα. Μετά θα σας γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και αν καμιά φορά τύχει να φάει κατι απαγορευμενο, οι επιπτωσεις θα ειναι τοσο εμφανεις, σαν να γυρισατε πολυ πισω και δε θα θελεις να το χαλασεις.. Καλη δυναμη, υπομονή και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το παιδάκι.

like0

Δίαιτα γλουτένης - καζεΐνης αρχικά καλά μετά χωρίς διαφορές

Εικόνα Τάνια

Κι εγώ είχα προσπαθήσει την δίαιτα και για 8 περιπου μήνες είχε καλά αποτελέσματα, μετά δεν έβλεπα διαφορές. Βεβαια αν διαβάσεις την επιστημονική υπόθεση που υποστηρίζει την δίαιτα, λέει ότι σε κάποια παιδιά μετα από 6 μήνες το εντερό τους θεραπεύεται και μπορούν να επανέλθουν στην αρχική δίαιτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κόψει τελείως το γάλα, απλά αλλαξα σε κατσικίσιο που έχει μια άλλου τύπου καζεΐνη που πολλά παιδιά την ανέχονται.

Μπορείς να φτιάξεις τα περισσότερα πράγματα, εγώ βρήκα πολλές συνταγές από το ιντερνετ. Και τα έδινα και σε άλλους για κεράσμα και δεν κατάβαιναν καμοία διαφορα. Μην σου πώ ότι κάποια ήταν και καλύτερα. Πλέον το αλλεύρι και τα ζυμαρικά τα βρήσκεις και στα σουπερ μαρκετ.

Γενικά πάντως πολλά παιδιά είναι ευαίσθητα σε διάφορα προσθετα και συντηριτικά οπότε ότι φτιάχνεις μόνη σου καλό είναι.

τάνια

like0

Σχετικά με το Neuroprotek

Εικόνα nast milaraki

Καλησπερα, ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ για αυτό το φάρμακο που λέτε ότι έχετε δει σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Το παιδί μου είναι κι αυτο ΔΑΔ ειναι 4,5 και το ένα απο τα βασικα πρόβληματα ειναι ότι δεν έχει δικό του λόγο, επαναλαμβάνει μόνο δηλ. λέξεις.

Πρέπει να βρω γιατρο ομοιοπαθητικό να μου το γράψει για να του το δώσω και να τον παρακολουθει κιολας κατα τη διαρκεια; Δώστε λίγες πληροφοριες σχετικα με αυτο.

Σας ευχαριστω

like1

Neuroprotek, δεν είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο

Εικόνα Αλεξάνδρα

Δεν ειναι ομοιοπαθητικο φαρμακο, απλα αναφερθηκε παραπανω η ομοιοπαθητικη, γιατι καποιες μαμαδες κανουν και ομοιοπαθητικη..

Ειναι ενα συμπληρωμα διατροφης (ξαναλεω οχι φαρμακο) το οποιο αποτελειται απο ελαιολαδο και χαμομηλι σε καθαροτητα 99% και εκτος του οτι ειναι αβλαβες για την υγεια, ειναι πολυ υποστηρικτικο στο ανοσοποιητικο συστημα και ειναι αντιφλεγμονωδες δηλ. αναστελει τη φλεγμονη που υπαρχει στον εγκεφαλο του παιδιου με αποτελεσμα στο δικο μου παιδι, να εχει πλεον αυθορμητο λογο, και πολλα αλλα θετικα πραγματα αλλα αναφερω το λογο γιατι σε ενδιαφερει περισσοτερο..

π.χ. απο τον πρωτο μηνα ληψης του (ταυτοχρονα εδινα και ω3) επιασε την ξαδερφη του απο το χερι και της ειπε "ελα", κατι που οχι απλα δεν ειχε ξαναπει, δεν ειχε καν πλησιασει το συγκεκριμενο παιδακι ποτε, σαν να μην υπηρχε.. Η επομενη κουβεντα προς εμενα ηταν οταν ειχε βρει στην αυλη μια περιεργη πετρα και μου την εδωσε λεγοντας"κοιτα".. Και μετα σιγα σιγα ηρθαν και τα αλλα.. Βεβαια σχεδον αμεσως ξεκινησα και τη διαιτα και τωρα εχω ενα τελειως αλλο παιδι..

Καλη σας προοδο ευχομαι.

like1

Πώς τα πηγαίνει με το φάρμακο αυτό;

Εικόνα Penny

Καλησπέρα σας,

Μπορείτε να μου πείτε πως τα πηγαίνει με το φάρμακο αυτό; Συνεχίζετε και το παίρνετε;

Ευχαριστώ!

like0

Neurorpotek, βοηθά παιδιά με αυτισμό;

Εικόνα mitko radev

Έχω παιδι 12 χρονών, αυτιστικό. Το Neurorpotek θα τον θεραπεύσει....;

like0

Neurorpotek λύση;;;

Εικόνα Δημητρης

Αλεξάνδρα καλησπέρα! Λέγομαι Δημήτρης και έχω έναν γιο 3.5 ετών όπου διαγνώστηκε με ΔΑΔ! Σε έχω διαβάσει αρκετές φορές και όσον αφορά το neuprotec! Θα ήθελα σε περίπτωση που επιθυμείς κι ΕΣΥ να έχουμε μια επικοινωνία μιας και αυτά που θέλω να σε ρωτήσω είναι αρκετά!  Σ' ευχαριστω εκ των προτέρων! 

like4

Neuroprotek και διάρροια

Εικόνα Trlc

Καλημέρα,

Αρχίσαμε πριν 2 μέρες την χορήγηση neuroprotek στον μικρό ( 3.5 χρόνων).

Και τις δύο μέρες είχε διάρροια 1 με 2 ωρεσ μετά την χορήγηση. Κοθολη την υπόλοιπη μέρα όχι.

Είναι κάποιος άλλος που έχει συναντήσει το ίδιο θέμα, εάν ναι, πόσο διαρκεί;

Βέβαια το χαμομήλι οπό ότι γνωρίζω έχει τέτοιες ιδιοτητες.

like0

Πού μπορούμε να αγοράσουμε Neuroprotek;

Εικόνα Φλωρα Στοιλιδου

Καλησπερα απο που μπορουμε να το προμηθευτουμε το σκευασμα?

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.