Έρευνα: φωνή στον αυτισμό

Εικόνα italina

Ας συστηθούμε. Το όνομά μου είναι Καραχρήστου Λίνα και είμαι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Έχω αποφοιτήσει από το ΦΠΨ Αθηνών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Φέτος τελειώνω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου, εκείνο της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα της διπλωματικής μου είναι "Φωνή στον αυτισμό. Σχολικές εμπειρίες και βιώματα ενήλικων αυτιστικών". Σκοπός της έρευνάς μου είναι να διευρευνήσω τις απόψεις και τις εμπειρίες των ενήλικων αυτιστικών αναφορικά με την εκπαίδευση. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη της φωνής του αυτισμού και της κοινωνικής καταπίεσης που εκείνοι έχουν υποστεί. Η έρευνα θα είναι μια σύντομη αφήγηση ζωής μέσω συνεντεύξεων κατά το παράδειγμα εκείνων των ερευνών που επιδιώκουν να δώσουν φωνή στην αναπηρία. Η ανάλυση των δεδομένων θα γίνει με βάση τη θεματική ανάλυση περιεχομένου. Οι συνεντεύξεις θα γίνουν στα πλαίσια φιλικής συζήτησης, θα είναι ανώνυμες και πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα θα έχω μόνο εγώ. Φυσικά, κανένα όνομα ή οποιαδήποτε πληροφορία δεν θα δημοσιευτεί. Η προσέγγισή μου θα είναι καθαρά ανθρωπιστική. Επιθυμητό όριο ηλικίας τα 35 χρόνια.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια μου είναι η κυρία Ευδοξία Ντέρου - Ντεροπούλου (ederou@ecd.uoa.gr).

Θεωρώ ότι είναι καιρός να μιλήσουν οι ίδιοι οι αυτιστικοί για όσα βίωσαν και βιώνουν και όχι εμείς ή οι άλλοι γι’ αυτούς. Σας καλώ λοιπόν, αν γνωρίζετε κάποιον, να τον παρακινήσετε να το κάνει ή αν είστε εσείς αυτιστικός/ή απλά να συμμετέχετε. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη.

 Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.

Σας ευχαριστώ,

Σχόλια

Παρών!!!

Εικόνα Maria Iannari

Δέχομαι ερωτήσεις ό,τι θέλετε εδώ να λέω εμπειρίες μου  κι μπορεί να βοηθήσει.

like0

Ερωτήσεις προς Maria Ian

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Φυσικά, ό,τι θέλετε εδώ θα τα πω

Εικόνα Maria Iannari

Φυσικά ότι θέλετε εδώ θα τα πω όλα όσα λέτε έτσι είναι αυτά έχω ως χαρακτηριστικά.φέρομε σα μωρό πολλές φορες οι δικοί μου δε το θέλουν αυτό θυμώνουν απογοητεύονται μου κάνουν παρατηρήσεις τίποτα από ότι κάνω δε τους αρέσει.όταν βρεθούμε με κόσμο τρέμουν μην πω κοτσάνες γιατί αμολάω βλακείες και έτσι απομονωθήκαμε  από παντού. Κλαίω ξαφνικά για κάτι που θυμήθηκα άνευ σημασίας. Γέλω με περίεργα πράγματα και τέτοια. Έχω κωλύματα με αντικείμενα κι αν μου τα πειράζουν γίνομαι θηρίο. Θέλω να σέβονται τον χωρό μου κι δυστυχώς εδώ που ζω κάτι τέτοιο δε υπάρχει δέχομαι bullying από τους δικούς μου πολύ έντονο. Δεν με καταλαβαίνουν δεν έχουν την υπομονή. Ημουν επιθετική παλιά, γιατί δεχόμουν κι όλας τρομερή επίθεση, ξύλο, βρισιές, κατάρες και αμυνόμουνα, κλώτσαγα, έφτυνα, έβριζα, κι τώρα μπορεί να συμβεί συγκρατούμαι πλέον, αν όμως εξαγριωθώ βαράω. Έχω υποστεί πολλά λόγω αυτού που έχω κι ούτε φίλους έχω, είμαι απομονωμένη στον κόσμο μου. Έχω πέσει θύμα φυσικά συμφεροντολόγων, μα είμαι πονηρή, κι όταν το δω εξαφανίζομαι. Ειδικά αν κάποιος με πλησιάσει πονηρά φεύγω μακρυά. Κλίνομαι στον κόσμο μου εκεί νιώθω ασφάλεια και γαλήνη. Δεν το σέβονται οι γύρω μου κι ακούω πολλά άσχημα. δε βρήκα ουσιαστικά ποτε πραγματική κατανόηση. Δεν το απαιτώ δε μπορώ να το απαιτώ αυτό είναι εγωιστικό.προφυλάσσω τον εαυτό μου πλέον όσο γίνετε.οι γονείς μου είναι δυσαρεστημένοι από μένα σε όλα κι το δείχνουν.μου είχαν κάνει ηλεκτροεγκεφαλογράφημα λόγο ότι στο σχόλιο είχα δυσκολίες στα mathymata.o γιατρός είπε στην μάνα μου ότι έχω "καθιστεριμαδα".βλακείες γιατί μια χαρά μιλάω χώνω όταν πρέπει δε αφήνω να μου την πουν .μιλώ στα ΙΣΑ δε κρίνομε κι αυτό δε αρέσει γίνομαι ο καθρέφτης αυτού που μου mila.an μου φερθούν σωστά εγώ χίλιες φορες θα ανταποδώσω.τελειωσα το λύκειο μέχρι εκεί τώρα ερασιτεχνικά ασχολούμαι με την ζωγραφική αν θέλετε μπορώ να σας στείλω ζωγραφιές που φτιάχνω κι εδώ στο net. Μέσα από το πρόγραμμα ζωγραφικής φτιάχνω πραγματάκια ιδιαιτερα κώλυμα έχω με τα αντρικά πρόσωπα με μουσεία πιο πολύ τέτοια φτιάχνω. αυτά που λέτε πάνω τάχο όλα !!!όταν γίνονται πράγματα σπίτι κι με αποδιοργανώνουν ναι τρελαίνομαι μέχρι να αποκατασταθούν.όχι τόσο με το αν χαλάσουν πράγματα αυτά με αφήνουν κάπου αδιάφορη βρίσκω τρόπους κάπου να τα βολεύω .αλλα πράγματα με νευριάζουν. Όταν οι δικοί μου μου φορτώνουν ευθύνες όσο δε μπορώ να αντέχω κι μετά έχουν απαιτήσεις να τα κάνω όλα τέλεια αλλιώς τρώω χώσιμο κι βρίσιμο αποδοκιμασία και μούτρα.δε υπάρχει κατανόηση δυστυχώς εγώ ζητω να μ' αφήσουν ήσυχη να μην με εξαγριώνουν κι αυτό δε γίνετε.κάθομαι ώρες ακούω μουσική να μην με ενοχλούν .θέλω την ησυχία μου κι όταν κάτι μου την χαλάει παθαίνω trela.de θέλω να με ενοχλούν οι γύρο μου θέλω την ησυχία μου γιατί νιώθω ότι οι άλλοι δε με νιώθουν κι δε θέλω να τους γίνομαι βάρος.προτιμώ την μοναξιά παρα τον οίκτο τον άλλον η την ξινίλα τους. ότι θέλετε άλλο με ρωτάτε!!!

like0

Οι ερωτήσεις έχουν σχέση με τη συμπεριφορά του γιου μου

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Τα λέμε και μέσω Ε-mails

Εικόνα Maria Iannari

K. Bασίλη θα τα λέμε κι μέσω Ε-mails φυσικά απλώς δε τα πάω καλά με τα τηλεφωνα δε σηκώνω ούτε στο σπίτι τηλεφωνα δε μ' αρέσει πλεον  να μιλάω με κόσμο. Μ' αρεσει πιο πολύ έτσι, γραπτά, ώστε να φτιάχνω κι καλύτερα τα λόγια μου μην πετάω και χαζομάρες. Χά χα. Ό,τι θέλετε εδώ πάντα και μέσω mails θα τα λέμε ό,τι μπορώ να βοηθήσω θα είμαι εδώ για οποιον θέλει να ενημερώνω πως λειτουργούν οι "Άσπεργερ" αν κι είμαι απλός ΕΝΑ κομμάτι από τον πληθυσμό άλλοι μπορεί να φέρονται με άλλον τρόπο. Ο καθένας μπορεί αλλιώς να το βιώνει ανάλογα το τι περνα κι τι έχει ζήσει. Ευχαριστώ για την επιθυμία για επικοινωνία ζητω κόσμο για να μιλάω θέλω να συζητάω με αλλα άτομα μεγαλύτερα μου να παίρνω γνώσεις από αυτούς κι εγώ. Συγγνώμη για τα γκρίκλις1 δε μπόρεσα να τα διορθώσω στον μετατροπέα.

1. Η μετατροπή του αρχικού κειμένου, που γράφτηκε με Greeklish, στα ελληνικά έγινε από το NOESI.gr.

like0

Επικοινωνία μεταξύ μας

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Έχω στείλει E-mail

Εικόνα Maria Iannari

Eχω στειλει  E-mail κι σας εστειλα ζωγραφιες μου καλε μου :)

like0

Μοιάζεις στην κόρη μου...

Εικόνα Κατερινα Γκιετς

Ετσι η κόρη μου περιγράφεται και η συμπεριφορά της.....όμορφα σχεδιαζει εικόνες. Aκριβώς σαν εσένα :)

Έχεις κάποια συμβουλή για μένα ???

like0

Αν κάποιος Άσπεργκερ αγαπάει κάτι πρέπει να μένει σε αυτό

Εικόνα Maria Iannari

ΠΡΟΣ Κατερινα Γκιετς

Γειά φίλη μου γλυκιά, η ταπεινή μου συμβουλή είναι ότι αν κάποιος "Ασπεργερ" αγαπάει κάτι πρέπει να μένει σε αυτό. Μπορεί να βγει μετά ταλεντάρα σε αυτό που ακολουθεί. Εγώ έχω θέματα με τους δικούς μου για όλα κατάκριση. Γιατί κανεις αυτό γιατί κανεις ταλό. γιατί δε κανεις έτσι γιατί δε κανεις αλλιώς ?? με επιθετικότητα και κόντρα σε ότι κάνω όλα λάθος μου τα βγάζουν. Μπλοκάρομαι κι μετά χάνω το ενδιαφέρον μου για οτιδήποτε. Η συμβουλή μου είναι να υπάρχει ελευθερια έκφρασης. Αν γίνει αυτό θα μας φέρετε πιο κοντά οι γονείς εμάς τα παιδιά σας. Ό;τι βλέπετε ό,τι το αγαπούμε κι δε είναι επικίνδυνο για εμάς μην μας αποτρέπετε αφήστε μας να το ζούμε με όλη μας την ψυχή. οποιος θέλει να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα κι όπως μπορώ να βοηθήσω με εμπειρίες και βιώματα μου κι άλλους να καταλάβουν μιαν άποψη για το τι είναι το "ασπεργερ" ότι μπορώ θα απαντώ.βεβαια ότι θα λέω thane μια ατομική υποκειμενική apopsh.o καθένας διαχειρίζεται αλλιώς κάποια θέματα κι katastaseis.an όμως κάπου μπορώ να ρίξω φως σε κάποια πράγματα που οι άλλοι δε ξέρουν μακάρι να τα καταφέρω.μήπως έτσι κάνω πιο κατανοητό τον τρόπο σκέψης μας, στους γονείς και περίγυρο ατόμων με αυτό που έχω κι εγώ.

like0

Ειλικρινά ευχαριστούμε πολύ για το ο,τι κάνετε για εμάς

Εικόνα Λι Πα

 Καλησπέρα σας.

Ειλικρινά ευχαριστούμε πολύ για το ο,τι κάνετε για εμάς τους γονείς. Είστε μοναδική! Ο Θεός να σας έχει καλά! Είμαι μητέρα ενός αγοριού, 14 ετών, με σύνδρομο και η εμμονή του είναι τα ηλεκτρονικά, δηλ play station, tablet, κινητό. Πείτε μου, πως μπορώ να μην τσακώνομαι μαζί του, μπορώ να τον αφήνω να παίζει και να απομονώνεται ώρες ατέλειωτες......??? 

Σας ευχαριστώ

like0

!!! Mε το μαλακό αυτά, εμείς τα "ασπεργερ" αγριεύουμε!

Εικόνα Maria Iannari

Mε το μαλακό αυτάm εμείς τα "Άσπεργερ" αγριεύουμε έτσι κι δούμε ότι πανε να μας επιβληθούν κι να μας αποσπάσουν από ασχολίες που έχουμε κόλλημα. Καλύτερα διακριτικά να προσπαθείτε να μας αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο ώστε λίγο να έχουμε κι κάτι άλλο στο μυαλό εκτος απ τα κολλήματα μας.

like0

Έχετε απόλυτο δίκιο, το ίδιο με έχει συμβουλεύσει η ψυχολόγος

Εικόνα Λι Πα

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Έχετε απόλυτο δίκιο, το ίδιο με έχει συμβουλεύσει η ψυχολόγος, αλλά στην πράξη είναι πολύ δύσκολο. Ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα, ξέρω οτι πρέπει να το μάθει, φοβάμαι μήπως δεν μπορέσει να το διαχειριστεί. Είναι στην εφηβεία και ενώ είχε δυο χρόνια ψυχολόγο, που ερχόταν σπίτι, σταμάτησε ένα χρόνο, λόγω γέννας και τώρα δεν θέλει. Το θεωρεί ιδιαίτερο, φόρτωμα, μάθημα και όχι βοήθεια. Βρήκα κάποιον που θεωρείται καλός κοντά μας. Πως να τον πείσω να άμεση στο κέντρο; Επίσης, φοβάμαι, αν αποτανθώ στο ΚΕΠΑ μήπως καταλάβει κάτι ο ίδιος. Οικονομικά από φέτος είμαι πολύ ζορισμένη και έκανε δυο ιδιαίτερα την μέρα. Ζορίστηκε πολύ.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για όλα.

like0

!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Maria Iannari

γεια κυρια μαμά αυτά τον αγχώνουν κι τον μπουκώνουν συναισθηματικά κι δε γίνετε τίποτε με ζόρι θέλει πλαγια στρατηγική έμμεσα να γίνει αυτό εμείς τα "ασπεργερ" δε είμαστε τον τύπον τον sis κι τον σας αυτά τα θεωρούμε περιττά κι υποκριτικά μια παρένθεση για τον πληθυντικό xaxaxaxa λοιπόν ο μικρός φίλος πρέπει χορις  να το πάρει χαμπάρι να βοηθηθεί να έρθει κοντά του ο ψυχολόγος κι να πάει με τα νερά του ώστε να του γίνει απαραίτητος κι να τον ζητα μονος του ο μικρός !!! em δε θέλει κόπο θέλει κόλπο ;)

like0

....

Εικόνα Λι Πα

Ο ψυχολόγος, όμως, μου είπε ότι αν το ίδιο το παιδί δεν θέλει δεν γίνεται τίποτα!!!

like0

Τα ίδια λέμε με άλλα λόγια

Εικόνα Maria Iannari

με το ζόρι τίποτε δε γίνετε κι ένας "νεβροτυπικος" αν τον ζορίσουν δε πρόκειται να κάνει κάτι αν δε το θέλει μόνον αν τον απειλήσουν η τον εκβιάσουν !!! ποσο μάλλον οι "ασπεργερ" δε γίνετε τίποτε με το ζόρι ................. αν πλαγια γίνει κάτι με τρόπο έτσι έμμεσο κι χαλαρό πάει καλός αλλιώς δε γίνετε !! θέλει κατανόηση υπομονή επιμονη αυτά !!!προπάντων ηρεμία κι θέλουμε τον χορό μας δε γουστάρουμε να μας νουθετούν κι να μας αναγκάζουν να κάνουμε κάτι που δε γουστάρουμε !!! αν πάτε με τα νερά μας τότε μας κερδίζετε αλλιώς πάει το παιχνίδι χάθηκε !!! εσείς γονείς να μας αγαπάτε κι να μας προστατεύεται αυτό ζητάμε όχι διαταγές κι να μας λέτε ότι δε είμαστε ότι ονειρευόσασταν να γίνουμε γιατί τότε μας δείχνετε απόρριψη κι αυτό μας σκοτώνει !!! μπορεί νάχουμε ατέλειες μα ποτε δε θα βλάπταμε άνθρωπο εσκεμμένα !!! αγαπάμε τους γύρο μας κι δε έχουμε πρόβλημα μαζί τους αν δε μας τσιγκλούν αν το κάνουν την κάτσαν !!!οι "ασπεργερ" είμαστε αιώνια παιδιά στην ψυχή κι ζητάμε αγάπη κι γαλήνη στο σπιτικό μας .............. θέλει τρόπο όχι κόπο ;)

like0

Εχεις απόλυτο δίκιο!!

Εικόνα Λι Πα

Εχεις απόλυτο δίκιο!! Εγώ, ως μητέρα, του έχω μεγάλη αδυναμία, νιώθει οτι συνέχεια τον παρακολουθώ, να είναι χαρούμενος, να μην νιώθει άβολα! Γι ' αυτό τώρα στην εφηβεία δεν με θέλει καθόλου, πνίγεται...παλιότερα νομίζω μου είχε αδυναμία. Πώς να κερδίσω τη σχέση μαζί του πάλι;  Ξέρω να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του.. Κι όμως προσπαθώ.. Δεν βλέπει το παιδί βέβαια λογικά τον αγώνα μου, έχει δίκιο..

Φιλικά

like0

Αχ αυτό το σ' αγαπώ...

Εικόνα Maria Iannari

δε είμαστε πολύ καλοί στην επικοινωνία κι η πολύ αγάπη μας πνιγει όχι ότι δε την χρειαζόμαστε μα θέλουμε να κρατούμε μια μικρή απόσταση ενώ έχουμε ανάγκη την αποδοχή θέλει μια διάκριση αυτό δηλαδή μην πιέζουν τα πράγματα οι γύρο μας κι μας len εγώ σαγαπώ αγαπάμε "δοσμου" ότι σου ντίνο μου χρωστάς κι τέτοια αυτό που κάνει η μάνα μου κι το κάνει γιατί ζητα συνεχώς να της αναγνωρίζω ότι έκανε για μένα ................ εγώ το αναγνωρίζω μα δε μπορώ συνεχεια να της λέω μαμά σε ευγνωμονώ μαμά σε "εβνομονο" μαμά thame ότι θες για να ανταποδώσω ότι έκανες για μένα ..............  θέλουμε την ησυχία μας εμείς οι "ασπεργερ" θέλουμε να γίνεστε σα κι εμάς να κατεβαίνετε στο επίπεδο μας τότε σας λατρεύουμε !!! κι να μην ξεχνάτε γονείς μπορεί να μην το δείχνουμε μα εμείς πεθαίνουμε για εσάς κι είμαστε πιστα σκυλιά σας λατρεύουμε μάνες κι μην έχετε αμφιβολία για αυτό !!!δε θα πάψεις να ασχολείσαι μαζί του αλλα θα βρείς έναν κωδικό κι έναν δίαυλο επικοινωνίας τέτοιο που να ξαναβρέθηκε ο ένας σε κοινή τροχιά με τον άλλον κι "πιστεψεμε" σε αγαπά ο γιος σου αυτό μην το ξεχνάς ποτε !!! με τον δικό του τρόπο έστω μα σε αγαπάει !!!

like0

Σε ευχαριστώ για ολα όσα είπες

Εικόνα Λι Πα

Ειλικρινά, (συγγνώμη γι'αυτό που θα σου πω) αλλά ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ΟΛΑ όσα μου είπες!,, Με στηρίζεις όσο δεν φαντάζεσαι και με συγκίνησες όσο δεν πάει... μόνο διαφωνώ σε κάτι....πρέπει να ΑΝΕΒΟΥΜΕ επίπεδο για να σας καταλάβουμε και όχι να κατέβουμε όπως είπες... Σκέφτομαι συνέχεια πως θα ρίξω γέφυρα μεταξύ μας, όπως σωστά μου είπες... Τον αγαπάω όπως είναι, δεν θέλω να αλλάξει μόνο να είναι ευτυχισμένος!!

Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά!!! Σε ευχαριστω!!

like0

Δε χωράει εδώ συγγνώμη φίλη

Εικόνα Maria Iannari

Δε χωράει εδώ συγγνώμη φίλη μου. Εσύ τώρα με μαθαίνεις κάτι πολύ δυνατό κι ευχάριστο κι εγώ από καρδιάς με την σειρά μου γιατί όσο ζεις μαθαίνεις από τους γύρο σου!! Εγώ χαίρομαι που λίγο έριξα φως σε μονοπάτια δύσκολα όπως αυτά του Άσπεργκερ κι τιμή μου που κάποιος με άκουσε αφουγκράστηκε τα συναισθήματα μου. Κι ότι λίγο βοήθησα αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να προσπαθώ ως άνθρωπος να καλυτερεύω λιγάκι κι αυτό σιγά σιγά να με βοηθήσει να δω κι εγώ τα σωστά μονοπάτια να προχωρώ.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.