Κάκιστη εμπειρία από Ιδιωτικό Κέντρο ΔΑΔ

Εικόνα Tony75

Μόλις πριν λίγο επέστρεψα από γνωστό Ιδιωτικό Κέντρο για ΔΑΔ (*) και είμαι πολύ αγανακτισμένος & χολωμένος με την συμπεριφορά τους. Κάποιοι πρέπει να έχουν καβαλήσει το καλάμι εκεί. Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή....Το εν λόγω Κέντρο μας το είχε συστήσει, μεταξύ άλλων, η παιδοψυχίατρος μας καθώς ο γιός μας 4,5 ετών διαγνώσθηκε πρόσφατα με Δ.Α.Δ. στο Φάσμα του Αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας. Πριν λίγες εβδομάδες κλείσαμε το ραντεβού και συναντηθήκαμε με την Παιδοψυχολόγο του Κέντρου η οποία μετά την καταγραφή του ιστορικού, μας πρότεινε να κάνει κάποια αξιολόγηση στο παιδί προκειμένου να προκύψει η εντατικότητα του προγράμματος θεραπείας, πράγμα εντελώς θεμιτό και λογικό. 

Μία ημέρα πριν το ραντεβού μας τηλεφώνησε η γραμματέας-ιδιοκτήτης?  του Κέντρου για να μας πεί ότι αμέλησε να μας ενημερώσει στην πρώτη συνάντηση ότι η αξιολόγηση δεν είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να πληρώσουμε μόνο ...60 ευρώ (από 180 ευρώ!!!). Εμένα επειδή καταρχήν δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά αυτή, κατά δεύτερον επειδή τα άλλα Κέντρα αντιστοίχου φήμης δεν μας χρέωσαν την αξιολόγηση που έκαναν στο παιδί αλλά και επειδή ήθελα να ψάξω καλύτερα κατά πόσο το τέστ αξιολόγησης PEP είναι διεθνώς αναγνωρισμένο αποφάσισα να ακυρώσω το εν λόγω ραντεβού τη δεδομένη στιγμή. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!. 

Την επόμενη εβδομάδα σχεδόν κάθε μέρα που τηλεφωνούσα στην γραμματέα-ιδιοκτήτρια? του Κέντρου για να κλείσω ραντεβού με την Παιδοψυχολόγο για την πραγματοποίηση του τεστ αξιολόγησης , αυτή μου έλεγε με ύφος ότι η Παιδοψυχολόγος ήταν πολύ απασχολημένη και ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνούσε αυτή μαζί μου. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι το Κέντρο εφάρμοζε πολιτική αντιποίνων & πολέμου νεύρων επειδή τόλμησα να ακυρώσω το ραντεβού. Παρόλο την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Κέντρου αποφάσισα να επιμείνω να γίνει το ραντεβού θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να στερήσω από το γιό μου την δυνατότητα της επιλογής για το καλό του του βέλτιστου Κέντρου θεραπείας του από αυτά που μας πρότεινε η παιδοψυχίατρος. 

Τελικά μετά από 7-8 ημέρες που ξαναπήρα τηλέφωνο κατάφερα να κλείσω το πολυπόθυτο ραντεβού για την αξιολόγηση του μικρού, όχι άμεσα, αλλά έστω μετά από αρκετές ημέρες. Την ημέρα λοιπόν της αξιολόγησης το μεσημέρι τηλεφώνησα στην γραμματέα-ιδιοκτήτρια? του Κέντρου προκειμένου να επιβεβαιώσω ότι το ραντεβού ισχύει, κάτι που και η ίδια μου επιβεβαίωσε. Έλα όμως που όταν πήγαμε από εκεί μου είπε ότι “…μα κύριε με πήρατε και μου το ακυρώσατε το μεσημέρι και κλείσαμε στη θέση του άλλο ραντεβού!!!”. Μάλιστα στην δικαιολογημένη, κατ’ εμέ, στιγμιαία έκρηξή μου ήταν ιδιαιτέρως αγενής (μάλιστα έλεγε ότι κάποιος από τους δυο μας πρέπει να είναι βλάκας!!)  και μιλούσε με ύφος 1000 καρδιναλίων σε σημείο που αναρωτηθήκαμε αργότερα με την γυναίκα μου μήπως τελικά υπεύθυνος του Κέντρου δεν είναι ο γνωστός Παιδοψυχίατρος αλλά η κα γραμματέας (*). 

Όταν συναντηθήκαμε με την Παιδοψυχολόγο για να της εκφράσουμε την δυσφορία μας για την αντιμετώπισή μας από το Κέντρο και να κανονίσουμε άμεσα κάποιο ραντεβού η κα α.α. (αντ’ αυτού), διέκοψε την συνάντηση στο γραφείο και με μούτρα κατεβασμένα διέταξε με έντονο ύφος την Παιδοψυχολόγο να κατεβεί άμεσα σε κάποιο υποτιθέμενο σεμινάριο (ενώ αρχικά μας είχε πεί ότι η Παιδοψυχολόγος είναι για 45’ ελεύθερη!!!). Η Παιδοψυχίατρος προσφέρθηκε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού κάποιο πρωϊ αλλά και η γραμματεύς ήταν ανένδοτη και μας βρήκε (και καλά) ελεύθερο ραντεβού μετά από άλλη μία εβδομάδα!!!

Το παρόν κείμενο διαμαρτυρίας δεν εκφράζει οποιαδήποτε υπόνοια αναφορικά με την τεχνική επάρκεια του προσωπικού του εν λόγω Κέντρου η οποία μπορεί και να είναι η βέλτιστη, δεν θα το μάθουμε ποτέ εμείς άλλωστε. Εκφράζει όμως τη μεγάλη δυσαρέσκεια μας όσον αφορά την ευαισθησία με την οποία κάποια Κέντρα αντιμετωπίζουν εμάς τους γονείς και τις αγωνίες μας οι οποίοι προσπαθούμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους για όλους μας.

(*) Τα στοιχεία έχουν αποκρυφτεί από το NOESI.gr.

Σχόλια

tony 75 θέλω να σου στείλω μήνυμα

Εικόνα Konstantina Kapalou
Θέλω να σου στείλω μήνυμα να το δεις μόνο εσύ αλλά δεν ξέρω πως???
like2

Κλικ στο όνομα του μέλους

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Μπείτε στο λογαριασμό σας ως μέλος, κάντε κλικ στο όνομα του μέλους που θέλετε να στείλετε μήνυμα και από τη σελίδα με τα προφίλ του μέλους πατήστε στο Επικοινωνία. Στη νεα σελίδα συμπληρώσετε τη φόρμα και πατήστε το πράσινο πλήκτρο για να στείλετε Email στο μέλος που σας ενδιαφέρει.
like0

Προς Believe, προφανώς κι εγώ το "διέγραψα"

Εικόνα Tony75

Believe! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Προφανώς και εγώ το "διέγραψα" λόγω αυτής της ακατανόητης και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς. Έχεις δίκιο για αυτό που γράφεις ότι δεν είναι καλό να αναλωνόμαστε από Κέντρο σε Κέντρο αλλά δυστυχώς με την "τρομοκρατία" που ασκεί το Διαδίκτυο και με την πίεση ότι το μέλλον του παιδιού μας εξαρτάται από τις δικές μας αποφάσεις και επιλογές, αναζητούμε το καλύτερο σπαταλώντας όμως πολύτιμό χρόνο. Να είσαι καλά!!

like1

Προς Konstantina Xeteeb, προσπάθησα να σου στείλω μήνυμα

Εικόνα Tony75

Κωνσταντίνα προσπάθησα να σου στείλω μήνυμα μέσω του noesi αλλά δεν τα κατάφερα. Αν θέλεις να μου στείλεις οτιδήποτε, το e-mail μου είναι: ekoukos@hotmail.com. Σ' ευχαριστώ!

like2

Υπομονή - επιμονή - επιλογή

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής

Καλημέρα,

λυπάμαι πολύ για την κακή σας εμπειρία.

Από συναδελφικής πλευράς δεν θα προσπαθήσω καθόλου να απολογηθώ και να δικαιολογήσω τα αδικιολόγητα! Είναι γεγονός πως κάποιες φορές οι γονείς,όχι απο εμπάθεια αλλά προφανώς από αγωνία, μπορεί να μεταφέρουν λάθος ή ανεπαρκείς πληροφορίες, να επιμένουν για κάτι που έχει λυθεί ή να προσπαθούν για κάτι που δεν συμφωνεί με όσα ο θεραπευτής έχει ορίσει μαζί με τους ίδιους!

Θα ήθελα να πω για ακόμη μια φορά όμως, πως όταν ο γονιός φεύγει από κάπου μπερδεμένος ή θυμωμένος, τότε σίγουρα έχει δίκιο!!! Θεωρώ πως μπορεί το πλαίσιο,ο υπεύθυνος, το νοσοκομείο, ο γιατρός να μην αρέσει σε μια οικογένεια και αυτό είναι πορσωπική κρίση. Δε σημαίνει κάτι για το πλαίσιο, τον υπεύθυνο, το νοσοκομείο κλπ. Πιστέυω όμως πως σε καμία περίπτωση μια οικογένεια η οποία θέλει να βοηθήσει το παιδί της και βρίσκεται σε αγωνία και σε ψάξιμο, δεν πρέπει να φεύγει από κάπου μπερδεμένη ή θυμωμένη!!! Εϊναι στο χέρι μας, ακόμα και αν δεν αρέσουμε, να δώσουμε στους γονείς επιλογές και κατευθύνσεις και να μη δημιουργούμε μυστήρια και εντυπώσεις!

Αγαπητέ tony75 καλό θα έιναι να μην επιμένετε τόσο πολύ όταν από την αρχή συναντάτε τοίχους και προκλητική συμπεριφορά. Καλό θα είναι να λαμβάνετε πάντα υπόψιν σας ότι ακόμα και αν κάνετε υπομονή στην αρχή, δυστυχώς/ευτυχώς ο άνθρωπος αυτός της πρώτης εντύπωσης, θα έιναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα πρέπει να συνεργαστείτε σε απόλυη αρμονία για ολόκληρη την παρέμβαση του παιδιού σας.

Δυστυχώς καταλαβαίνω πόσο μπορεί να σας επηρεάσει η γνώμη του παιδοψυχίατρου που σας παραπέμπει, αλλά να σας πω πως υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι με πολλή όρεξη για δουλειά και εξαιρετικές ιδέες σε κάθε γειτονιά, που ίσως ο γιατρός του νοσοκομείου να μη γνωρίζει!

Καλή συνέχεια μέσα παό την καρδιά μου!

Φανή

like1

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις

Εικόνα Tony75

Φανή σ' ευχαριστώ. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις! Μακάρι και οι άλλοι συνάδελφοί σου να συμμερίζονταν τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου!

like0

Δεν τό 'χουν κάποιοι δυστυχώς...

Εικόνα Maria Iannari

κάτι τέτοιοι τύποι θέλουν να τους κράζεις φέρονται λες κι είναι οι θεοί!!! ότι κάνουν το κάνουν σα εμπόριο "τιποταλο" ψυχρα κι ρομποτικά εμπόριο τα  λεφτά μόνον σκέφτονται!! δε σέβονται ούτε το πόστο που έχουν αναλάβει ούτε τίποτα δε ξέρουν από τρόπους η τιμωρία τους είναι να τους γυρνάς την πλάτη να τους γραφεις κι να προτρέπεις κι άλλους να μην προτιμούν εκείνο το μέρος να πηγαίνουν για θέματα τους !!πας εκεί να σε κάνουν καλά να σε βοηθήσουν κι βγαίνεις ψυχασθενής !! υπάρχουν κι αλλα μέρη να πας κι με καλλίτερους ανθρώπους που αναλαμβάνουν περιστατικά και έχουν ψυχή κι το κάνουν ότι κάνουν με ευσυνειδησία υπεύθυνα σοβαρά   !! δε πρέπει να δίνουμε αξια σε άτομα που δε το αξίζουν όπως αυτοί που λέει ο άνθρωπος στην ανάρτηση του κι το παράπονο του δικαιολογημένο!! !! παντού υπάρχουν άνθρωποι φρικτοί που σε κάνουν ψυχολογικά χαλια !!!όμως υπάρχουν κι χρυσοί άνθρωποι που αγαπούν αυτό όπου κάνουν κι κάνουν θαύματα !!

like2

Αν γνωρίζει κάποιος, ας με διαφωτίσει

Εικόνα Γιάννα

Γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει οτιδηποτε για το ίδρυμα Δοξιάδη και για λογοθεραπεύτρια που ονομάζεται Σαββάκη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

like0

Γιαννα τι ακριβως ψαχνεις ??

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Γιαννα τι ακριβως ψαχνεις ?? αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι.

η λογοθεραπευτρια που αναφερεις τι ψαχνεις ακριβως? 

like2

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Εικόνα Γιάννα

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μου έχουν αναφέρει τους συγκεκριμένους για τους οποίους ρώτησα και γίαυτό θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει κάτι αυτούς. Ο ανηψιός μου παρουσιάζει συμπτώματα αυτισμόυ και διανύω τη φάση που υποθέτω όπου περνούν  όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση, όπου ψάχνω τα πάντα και ρωτώ τους πάντες και προσπαθώ να φιλτράρω κάθε πληροφορία, προκειμένου όσο το δυνατόν, να βοηθήσω την οικογένειά μου.

like4

Δεν τους εχω ακουσει ποτε

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Δεν τους εχω ακουσει ποτε..δεν ξερω τι ακτιβως ζητατε καθε παιδι χρειαζεται αλλα πραγματα αλλα με τον αυτισμο εχω να σου προτεινω καποια βασικα για αρχη γιατι το χω ψαξει παρα πολυ σαν μητερα.και τα χουμε καταφερει πολυ καλα!!!μακαρι να βοηθησω εστω λιγο αν θες στειλε μου private μηνυμα εδω μεσα!!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.