Μόνο εγώ ανησυχώ?

Εικόνα Viky M.

Βλέπω μια χαλαρότητα (σε φίλους και γνωστούς) και σκέφτομαι μόνο εγώ ανησυχώ; Ανησυχώ ότι ότι και να γίνει την Κυριακή η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει. Και τι θα γίνουν τα παιδιά μας; Όλα τα παιδιά μας, αλλά ιδιαίτερά τα ιδιαίτερα παιδιά μας... 
 
Θα μπορώ να τις προσφέρω τις θεραπείες που χρειάζονται; Για πόσο ακόμα; Και πάνω που έκανε άλματα, θα την πάει πίσω; Και αν χρειαστεί φάρμακα; Ποιος από τους πολιτικούς σκέφτεται τα παιδιά μας;  Κανένας. 
 
Δεν έχω όρεξη για πολιτική κουβέντα, αυτά τα ακούμε παντού, απλά ανησυχώ τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας

Σχόλια

Αυτό είναι το μεγαλο μου αγχος

Εικόνα Αλεξάνδρα
Τι θα γίνει με τα ιδιαίτερα παιδάκια μας... Ως τώρα ειχαμε μπει σε μια σειρα, απο δω και πέρα τι; Δε θέλω καν να σκεφτώ οτι θα μείνουμε χωρίς θεραπείες, οτι θα γκρεμιστουν όσα χτισαμε σιγά σιγά με τόσο κόπο... Μην περιμένεις απο γνωστούς να καταλάβουν την αγωνία σου, την αγωνία μου... Δεν μπορούν ουτε να διανοηθουν σε τι θέση βρισκόμαστε εμεις οι γονεις παιδιών με ειδικές αναγκες...
like0

Ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι

Εικόνα Viky M.

Alex, είναι σαν να τα έγραψα εγώ "τώρα είχαμε μπει σε μια σειρά" και "ότι θα γκρεμιστούν όσα χτίσαμε σιγά σιγά με τόσο κόπο". Τα παιδιά μας έχουν παρόμοια ηλικία και νομίζω ότι μετά το σοκ της διάγνωσης και την επίπονη αποδοχή φτάσαμε να μπούμε σε μια σειρά, σε μια καθημερινότητα με πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μας. Και τώρα το επόμενο σοκ, θα μπορούμε να συνεχίσουμε?  
 
Και είναι εκείνα τα μικρά ασήμαντα καθημερινά, που με κάνουν να λυγίζω. Η κόρη μου (που μιλάει περιορισμένα εδώ και ούτε ένα χρόνο) μου ζητάει επίμονα να πάει στην θάλασσα. Το παιδί που δεν μίλαγε και δεν σε κοίταζε στα μάτια μου λέει "θέλω να πάω στην θάλασσα" και εγώ πρέπει να την κοιτάξω στα μάτια και να της πω, αν έχει λεφτά το ΑΤΜ και έχουμε βενζίνη θα πάμε. Και αν ανοίξουν οι τράπεζες και έχουμε ακόμα λεφτά θα πάμε διακοπές. Ποιος γονιός μπορεί να το κάνει μετά από 2.5 χρόνια θεραπείες? Σε όσους δεν έχουν περάσει ότι έχουμε περάσει, ίσως να φαίνεται γελοίο αυτό που γράφω, αλλά όταν περιμένεις πως και πως να σου ζητήσει κάτι το παιδί σου, να πει κάτι φυσιολογικό, δεν ξέρεις να χαρείς ή να κλάψεις όταν δεν μπορείς να του το δώσεις.

like0

Αυτό το παρακάτω δεν είναι από γονιό, αλλά από ...συνοδοιπόρο

Εικόνα NOESI.gr

Χρόνια τώρα, εδώ στο Νόηση λέμε ότι θέλουμε "συνοδοιπόρους" όχι μόνο μέλη και επισκέπτες. Νομίζουμε ότι αυτό έχει ...κατά νου η φίλη της σελίδα του NOESI.gr στο Facebook.

Marina Vitoratou Μπορουμε...γιατι εμεις που δουλευουμε με τα παιδια σας τα εχουμε και δικα μας παιδια...και πρεπει να σκεφτομαστε οτι η καταλυση του κοινωνικου κρατους και η εφαρμογη πολιτικων που απαξιωνουν τις ευαλωτες κοινωνικες ομαδες, θα οδηγησουν μαθηματικα τα παιδια αυτα σε ενα νεο Καιαδα....καθε μερα λοιπον οφειλουμε να παλευουμε εναντια στις πολιτικες που εχουν ηδη οδηγησει σε λουκετο τοσες δομες ειδικης αγωγης και να απαιτουμε μεριμνα και αρωγη για τους συμπολιτες μας που δεν ειναι σε θεση μονοι τους να διεκδικησουν αυτα που δικαιουνται. Αν μπορουμε και στην πραξη να βοηθησουμε καποιους εγω ειμαι διατεθημενη να το κανω για οποιον μπορω και ειμαι σιγουρη οτι και πολλοι αλλοι συναδελφοι θα το κανουν!

 

like0

Ανησυχούμε πολλοί....

Εικόνα Ρήνα

Αν οι Ελληνες συνειδητοποιησουν οτι δινουν εξετασεις και τα αποτελεσματα θα βγουν πολυ αργοτερα, τοτε ισως μπορεσουμε να βγουμε απο το τελμα. Το συνθημα ειναι βοηθειστε για να βοηθηθειτε, δωστε για να παρετε, ταπεινωθειτε για να υψωθειτε...

Υπαρχουν Ελληνες αναμεσα μας που μονο ετσι δεν αισθανονται. Τοποθετωντας στο κεντρο της ζωης τους τα χρηματα, ειτε τα φυλαξαν καπου ασφαλη, ειτε τα ξοδευουν να παρουν αγαθα προκειμενου να μην τους τα παρει το κρατος! Σε καποιες αλλες εποχες, φτωχοι και ξυπολητοι Ελληνες, μετα την απελευθερωση απο τους Τουρκους, μεταναστευαν στην Ευρωπη και πλουτιζαν. Πρωτη τους μεριμνα να στειλουν για την ανορθωση της πατριδας....Ευαγη ιδρυματα, νοσοκομεια, Πανεπιστημια, σταδια κλπ ειναι η αποτιμηση του πατριωτισμου τους. Σημερα απειλουν να αλλαξουν την Ελληνικη σημαια!!! στα καραβια τους προκειμενου να γλυτωσουν κομματι απο τις μεγαλες οντως περιουσιες τους και μ αυτον τον τροπο δινουν το συνθημα στους λιγοτερο πλουσιους να κανουν οτι μπορουν κλεβοντας το κρατος. Το κρατος που ειναι το αγιασμενο χωμα που εχει ποτιστει με το αιμα των Αγιων μας και των ηρωων μας, εκει που εχουμε στησει το σπιτικο μας και τις ελπιδες των απογονων μας, το απομυζουμε, το στεγνωνουμε, το γδερνουμε και μετα οταν ετσι γυμνο και πειναλεο γινει βορα ολων των αιμοδιψων του πλανητη αλλα και των γειτονων του, θα κλαιμε πανω στ αποκαίδια του αλλα θα ειναι αργα......

Σταθειτε με τιμιοτητα απεναντι στη πατριδα αλλα και με εγκαρτερηση. Καποιο επιτιμιο πληρωνουμε ειναι φανερο αλλα απο τον τροπο που θα συμπεριφερθουμε εξαρταται η βαρυτητα του. Αν δειξουμε μετανοια για οσα εχουμε κανει σαν λαος αλλα και σαν ατομα, αν λιγο αλλαξουμε ροτα, ο Θεος δεν ειναι "σαραφης", ειναι ευσπλαχνικος και συγχωρει.....Μονο να γνωριζαμε ποσοι θανατοι παιδιων, ποσοι καρκινοι, ποσες προσωπικες τραγωδιες εχουν αποτραπει απο τη μετανοια των ανθρωπων. Ας μπουμε κι εμεις σ αυτο το "προγραμμα", οταν το κατανοησουμε ειναι ελαφρυ, δεν ειναι βαρυ μνημονιο και το λεει ο ιδιος ο αρχηγος της πιστης μας ο Χριστος: "ο ζυγος μου χρηστος και το φορτιον μου ελαφρυ...

Το προσωπικο μου συμπερασμα ειναι πως σιγα σιγα θα εξαφανιζονται ολα τα υλικα μας στηριγματα και θα τα φερει ετσι ο Θεος ωστε να μην μπορουμε να στηριχτουμε πουθενα αλλου, ουτε στην αθεη Ευρωπη, ουτε στο χρημα, παρα μονο σ Αυτον. Ξεκινηστε λοιπον απο τωρα γιατι τη τελευταια στιγμη δεν γνωριζουμε που θα βρεθει ο καθενας μας.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.