Εργασία στην Γερμανία - Τι γίνεται με εργο- & λογοθεραπείες;;

Εικόνα markthem

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη/βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα: προέκυψε μια ευκαιρία εrγασίας μου στην Γερμανία. Ο γιος μου ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, 5 ετών, 2,5 χρόνια κάνουμε ε/θ και λ/θ χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα. Πηγαίνει σε ειδικό νηπιαγωγείο. Η διάρκεια της παραμονής μου στο εξωτερικό θα είναι περίπου 3 χρόνια. Δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα, η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί (από επαγγελματική και οικονομική άποψη). Τι κάνουμε όμως με το θέμα του γιού μας;

Συνεχίζουμε ε/θ & λ/θ στην Γερμανία; Χωρίζει η οικογένεια για τα επόμενα 3 χρόνια, αφού ενδέχεται να μην ανανεωθεί η πρόσληψή μου; Έχει κανείς εμπειρίες από κέντρα ή σχολεία στην Γερμανία; Αν κι έζησα εκεί για σχεδόν 1 χρόνο και γνωρίζω την γλώσσα ικανοποιητικά, το διάστημα εκείνο δεν υπήρχε το δεδομένο του αυτισμού, οπότε είμαι πάλι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο λογοθεραπευτής μας είναι υπέρ της άποψης να φύγουμε οικογενειακώς, αν και το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο για τον μικρό.

Θα εκτιμούσα πολύ την απάντησή σας, ειδικά αν είστε γνώστες των σχολείων στην Γερμανία ή πιθανόν να έχετε ανάλογη εμπειρία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στη Γερμανία

Εικόνα Στέλλα Καφφέ

Καλημέρα

και εμένα ο γιος μου είναι 5 ετών, έχει διάγνωση ΔΑΔ και κάνει εδώ και 2,5 χρόνια λ/θ και ε/θ, άρα καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας... Η ίδια μου έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στη Γερμανία (ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για σπουδές) και γνωρίζω πολύ καλά την γερμανική νοοτροπία και σχολική μέριμνα που υπάρχει εκεί. Βέβαια δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στις περιπτώσεις που ένα παιδί έχει ΔΑΔ αλλά είμαι πεπεισμένη ότι θα βρείτε στήριξη από την γερμανική πρόνοια για την περίπτωση του μικρού, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα... Το μόνο ανησυχητικό στην περίπτωσή σας είναι ότι το παιδί δεν θα γνωρίζει την γλώσσα και αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις "αλλαγές", αλλά αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι θεραπευτές σας και εσείς. Εγώ προσωπικά αν είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω τώρα Γερμανία δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά! Εύχομαι τα καλύτερα για εσάς και το παιδί σας!  

Εάν γνωρίζετε ακριβώς σε ποιά πόλη θα εργαστείτε απευθυνθείτε στην πλησιέστερη (αν δεν υπάρχει εκεί) ελληνική κοινότητα για να σας βοηθήσουν και να σας καθοδηγήσουν... 

like0

Ευχαριστώ..

Εικόνα markthem

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου κι εμείς κλίνουμε προς την οικογενειακή μετανάστευση, στηριζόμενοι στην λειτουργία του κράτους και της εκεί πρόνοιας και μέριμνας προς τα παιδιά αυτά. Αυτό που με ανησυχεί είναι η διαφορά της γλώσσας. Ο μικρός αρχίζει και κατανοεί κάποια πράγματα, απαντάει με "ναι και όχι"  και τα εννοεί, ζητάει κάποια πράγματα με το όνομά τους (ειδικά σε ότι αφορά φαγητό), δεν δείχνει όμως περαιτέρω βελτίωση σε άλλους τομείς. Ίσως να έρθει κι αυτό αργότερα, αλλά φοβόμαστε μήπως κάνει πισωγύρισμα με την νέα κατάσταση. Θα είμαστε στην περιοχή του Ντισελντορφ, γνωρίζεις με ποιόν θα μπορούσα να επικοινωνήσω και να μάθω κάποια πράγματα, αν βέβαια γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Σ'ευχαριστώ.

like0

Δυστυχώς δεν έχω γνωστούς

Εικόνα Στέλλα Καφφέ

Δυστυχώς δεν έχω γνωστούς που θα μπορούσαν να με ενημερώσουν για Düsseldorf γιατί η πόλη που έζησα είναι κοντά στο Μόναχο, γνωρίζω όμως ότι η ελληνική κοινότητα εκεί είναι από τις πολυπληθέστερες, έχουν δική τους ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αν ψάξεις στο Google θα βρεις όλα τα στοιχεία (διευθ. τηλ. κλπ.), κάνε μία προσπάθεια να επικοινωνήσεις μαζί τους, κάποιος κοινωνικός λειτουργός θα υπάρχει που θα μπορέσουν να σε παραπέμψουν για να μάθεις τί χρειάζεται και πώς ακριβώς πρέπει να δράσεις για να ενταχθεί (σχολεία-θεραπείες) το παιδί σου εκεί. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο... 

like0

Έχω τον υιό μου 14,5 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα tasos

Ο  υιός  μου  πάει  στο  ειδικό  Γυμνάσιο  στα  Ιωάννινα  .  Ξέρω  ότι   μετά  δεν  θα  έχει  συνέχεια .  Το  Γυμνάσιο  είναι  για  5  χρόνια  γιατί  είναι  και  επαγγελματικό .    ........   Που  θα  βρει  δουλειά  μετά  ?????????????    ΤΙ   ΘΑ  ΚΑΝΕΙ  ΜΕΤΑ ???????????????  ....... Είναι  κάτι  που  με  τρώει  μέσα  μου .  Μίλησα  με  διάφορους   ''   ειδικούς  ''  , ..............   Από  πέρισυ   τον  ξεκίνησα    Γερμανικά  ...  

Από  ότι   κατάλαβα  το  μέλλον  του  παιδιού  μου  θα  είναι  στη  Γερμανία .  Δεν μου είναι χώρα  άγνωστη  μιάς  και  μεγάλωσα  εκεί .   Έμενα  στο  Karlsfeld    κοντά   στο  Μόναχο  .  Έχουν  Κοινότητες εκεί  οι  Έλληνες   πολύ καλά οργανωμένες .   Μπορούν  να  βοηθήσουν .  Επίσης  είναι  και  η  Εκκλησία  των  Ευαγγελιστών  (  σε  μας  τουλάχιστον )  που  βοηθάει   πολύ ..   Στην  περιοχή  εκεί  είναι  και  τα  εργοστάσια  της  ΜΑΝ  και  ΜΤU      που έχουν  σχολές  για τα  παιδιά  με  αυτισμό  και  μετά  δουλεύουν  εκεί  ...   κάπως  έτσι  έχω  το  μέλλον  του  παιδιού μου  στο  μυαλό μου ....   να  μπορεί  να  είναι  αυτόνομο   και  σε  ένα  περιβάλον  που  δεν  θα το βλέπουν  σαν  το  ΄΄  χαζό  ΄΄  ή  θα  λεν  ΄΄  κρίμα το  καημένο  ΄΄    θα  είναι  ένα  άτομο    ΙΣΟ    με  τους  άλλους  ,  να  έχει  φίλους  και  δραστηριότητες  που να  τον  ικανοποιούν  ...   

   καλή  σου  τύχη  φίλε  και  μην  φοβάσαι  τίποτα  .....

like1

Ειδικοί θεραπευτές στη Γερμανία

Εικόνα Μαρια

Καλημέρα σας Ξέρω ότι έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνο από την ανάρτηση σας.μήπως μπορείτε να μου πείτε αν καταφέρατε να βρείτε εργοθεραπευτή-λογοθεραπευτή???πως κινηθήκατε?βρίσκομαι και εγώ στην ίδια θέση και φεύγω αρχές αυγούστου για Düsseldorf. Σας παρακαλώ απαντήστε μου...ευχαριστώ!!!

like0

Μήπως υπάρχει κάποιο νεότερο

Εικόνα Σωκράτης

Μήπως υπάρχει κάποιο νεότερο σε αυτό το θέμα; Ευχαριστώ 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.