Τι κάνω τώρα;;;

Εικόνα Papadopoulou Fani

Είμαι καινούρια και θέλω συμβουλές!!!  Έχω ένα αγοράκι 4 ετών. Πριν απο δυο χρόνια επισκεφτήκαμε Λογοθεραπευτή γιατί δε μιλούσε. Μας απέκλεισε τον αυτισμό. Στα τρία μας πια λέγαμε αρκετές λέξεις και προτάσεις. Πριν σπο δυο μήνες πήγαμε σε Παιδοψυχίατρο στην πόλη μας. Διέγνωσε ειδική γλωσσική ξεκινήσαμε σχολείο και λογοθεραπεία / αλληλεπίδραση. 

Έχει μεγάλη προοδο. Ξαναπηγαμε στην παιδοψυχίατρο η οποια είδε πρόοδο, είπε όμως οτι δεν εχει πολύ ποιοτική βλεμματική και επειδή δεν παίζει με παιδάκια ίσως έχουμε Asperger1.

Θα ξαναπάμε Οκτώβρη να μας δει. Πριν μια βδομάδα πηγαμε Θεσσαλονίκη σε γνωστη παιδοψυχίατρο η οποια ειπε σιγουρα ηπια μορφη αυτισμού / Asperger2. Ομως το πσιδι εκλαιγε απο την ώρα που μπηκαμε, ήταν απότομη και βιαστική μαζί μας δεν του έδωσε καμιά ευκαιρια!! Μόνο αυστηρότητα! 

Τι κανω τωρα;;;

Υ.Γ. Να συμπληρώσω οτι ο λογοθεραπευτής μας, με πολύ μεγάλη εμπειρία, έμεινε οταν τον ενημέρωσα. Τον παρακολουθεί δυο μήνες, θεωρεί ότι έχει πολύ καλή ματιά και μεγάλη πρόοδο!!!! Το μόνο που δεν του αρέσει είναι οι στερεοτυπίες που εμφανίζει πού και πού.


Περισσότερα στις σελίδες μας:
(1) Σύνδρομο Asperger στον Οδηγό διαταραχών.
(2) Αυτισμός, 'Ασπεργκερ, "αυτιστικά στοιχεία": Τι είναι και τι σημαίνουν αυτές οι διαγνώσεις στον Οδηγό μελέτης.

Σχόλια

Αρχικά μη πανικοβάλλεσαι

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλησπερα!! Αρχικά μη πανικοβάλλεσαι! Εγω ενα εχω μαθει τοσα χρονια, οτι το παιδι σου θα σε οδηγησει σε ολα! Μου 'χαν πει στα 3 ετη του πως ειναι με βαρυ αυτισμό - νοητική υστέρηση και πως δεν θα μιλησει ποτε! Κι ομως τωρα μιλαει αρκετα καλα, πάει σε γενικο σχολείο, φυσικα με στήριξη και κάνει τα πάντα μονος του. Να χεις καλους ειδικούς που να αγαπανε πρώτα απ' όλα τα παιδιά και επειτα τη δουλειά τους και να σας στηρίζουν σε όλα.

Συνεχισε και να θυμασαι να ακους το παιδι σου.

Στείλε μου μηνυμα αν ποτε χρειαστεις καποιον ειδικο. Ειμαι Αθηνα φυσικα αν ειμαστε στην ιδια πολη! Αλλα και παλι ισως βοηθησω! 

like2

Αυτη τη στιγμη έχω δυο διαγνώσεις αντιθετες

Εικόνα Papadopoulou Fani

Το θεμα ειναι οτι εχω αυτη τη στιγμη δυο διαγνώσεις αντιθετες και ενα λογοθεραπευτη πολυ έμπειρο που συμφωνεί με τη γλωσσικη διστσραχη. Να σημειωσω οτι ο γιος μου ειναι σε ολα του κανονικα με την ηλικια του πανα διατροφη αυτοεξυπηρετηση απλα στο λογο ενω μιλαμε δεν κανουμε συζήτηση.

Μηπως να παω και αλλου ή να δωσω χρονο στο παιδακι μου?

Το Σεπτεμβρη θα παει και προνηπιο οποτε λογικα θα εχουμε προοδο. Πηγε ενα μηνα σα προσαρμογη και τρελαθηκε σπο τη χαρα του!!

like0

Ο λογοθεραπευτής όμως δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση!

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Ο λογοθεραπευτης ομως δεν μπορει να βγαλει διαγνωση! Δεν εχει τις γνωσεις και την εμπειρια που πρεπει. Εχεις παει και υις δυο φορες στον ιδιο γιατρο;αποψη μου σαν μαμα που τα χω ψαξει πολυ ειναι να δωσεις χρονο στο παιδι σου. Το σχολειο αλλωστε θα δωσει πολλα & θα φανουν τα συν και οι ελειψεις του παιδιου και αυτα θα πρεπει να δουλεψετε. Εμενα τοτε μου ελεγαν ενταξη μονο και εχω εβαλα ειδικο παιδαγωγο-παραλληλη διπλα του και ειδα θαυματα. Φυσικα ειχαμε ριξει πολυ δουλεια ολοι μαζι. Δες τα ολα προσεκτικα. Κρατα τις διαγνωσεις στην ακρη και δουλεψε εκει μονο που βλεπεις εσυ πως το παιδι σου ειναι λιγο πισω. Το μονο που μπορω να σου πω επιπλεον ειναι να σου δωσω το τηλ της παθδαγωγου που χω χρονια και ειναι εξαιρετικη.οχι για να σας αναλαβει αλλα για να σου πει τη γνωμη της.ειναι φοβερη και μεχει βγαλει απο πολλα διληματα τα τελευταια χρονια και εχω δει στα παιδια μου αλλαγες.

Παντως καλη δυναμη σε ολα και να ακολουθεις το μικρο ! 

like1

Πήγα σε δυο διαφορετικές παιδοψυχιάτρους

Εικόνα Papadopoulou Fani

Πηγα σε δυο διαφορετικες παιδοψυχιατρους. Η μια ειπε γλωσσικη διαταραχη η οποια τον κλειδωνει οποτε θελει δουλεια με λογοθεραπευτή. Η αλλη ειπε ηπια μορφη αυτισμου ηπιο Ασπεργκερ. Και οι δυο ειπαν σχολειο νηπιαγωγειο κσι να μην πουμε τίποτα γιατι είναι πολυ ηπιο και με λογοθεραπεια δε θα φαινεται κατι οταν παει δημοτικο. Ειναι κοινωνικος με κοσμο φωναζει τα παιδακθα τα αγκαλιαζει μιλαει απλα αυτο που με αγχωνει εινσι οτι αν δει κατι που το συνδεει με ενα παιδικο λεει φρασεις απο εκει οχι ασχετες βεβαια.

like0

Διάγνωση σε εξέλιξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Φαίνεται να βρίσκεστε σε μια διαδικασία διάγνωσης. Δεν είναι ακριβώς ότι έχετε πάρει δύο διαγνώσεις πιστεύω. Από όσο καταλαβαίνω, η διάγνωση αυτού του τύπου είναι μια εξελικτική διαδικασία, που για να καθοριστεί, μπορεί να χρειαστούν διάφορες ειδικότητες και καιρός για να φανεί και η εξέλιξη όχι μόνο τα ελλείμματα στην ανάπτυξη του παιδιού σας. 

Θα συμφωνήσω ότι μεταξύ Λογοθεραπευτή και Παιδοψυχιάτρου ο πιο αρμόδιος για διάγνωση είναι ο δεύτερος. Όμως, επίσης, νομίζω ότι πολλές άλλες ειδικότητες χρησιμεύουν. Και, φυσικά, έχει ένα ειδικό βάρος η άποψη του θεραπευτή που έχει εμπείρα και δουλεύει τακτικά με το παιδι σας. Οπότε και ο Λογοθεραπευτής έχει ...λόγο νομίζω, επί τω προκειμένω. 

Προσωπικά, θα ήθελα να σας προτείνω να απευθυνθείτε σε ένα Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, κάπου κοντά σας. Δεν ξέρω πού  μένετε, αν θέλετε μπορούμε να βρούμε αν υπάρχει κάποιο στην περιοχή σας. 

Με εκτίμηση,
Άγγελος Γ. Κουτουμάνος 

like0

Απάντηση στο "Τι κάνω τώρα;"

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Απάντηση στο "Τι κάνω τώρα;" (συνέχεια)

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Tο παιδί καταλαβαίνει ότι το πάμε σε γιατρούς

Εικόνα Papadopoulou Fani

Απλα το παιδι εχει πλεον καλη αντιληψη και καταλαβαινει οτι το παμε σε γιατρους. Δυστυχως θεωρω οτι θα πρεπει ο ειδικος να αγγιζει λιγο τα παιδια κσι οχι σπλα να τα τεσταρει ψυχρα. Ο γιος μου εδειξε το χειροτερο εαυτο του και παλι μας ειπε για πολυ ηπια μορφη. Απλα ημασταν απλα σοκαρισμενοι βλεπαμε αλλο πσιδι καμια οπτικη επαφη μαζι της και δυνεργασια ενω με εμας και με θεραπευτη είναι αλλο παιδι.

like1

Έχετε δίκιο

Εικόνα Papadopoulou Fani
Έχετε δίκιο και οι δυο που είδαμε μας είπαν οτι το παιδί βρισκεται σε εξελιξη τωρα. Αφού τωρα αρχισε λογοθεραπειες και σχολειο οποτε πρεπει να δουμε πως θα εξελιχθεί και αν δεν σβησουν κάποια στοιχεια υποπτα. Το μονο που θελει το παιδι τωρα είναι λογοθεραπειες και σχολειο . Απλα η αναμονη για δυο μηνες μέχρι να ξαναδουμε τη Παιδοψυχίατρο στην πόλη μας είναι σκότωμα. Απο τη μια τον βλέπω τοσο φυσιολογικό σε συμπεριφορα με μερικες αποκλίσεις και μετά λεω ειναι δυνατον αυτο το παιδί που με αγκαλιάζει σφιχτά και μου λέει σ' αγαπώ τόσο δυνατά να εχει κάτι;;;
like1

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Συμφωνω με τους υπολοιπους παραπανω! Μην κλεινετε πουθενα την πορτα παρτε και αλλες γνωμες απο αλλους. Πολλες φορες ουτε οι γιατροι δεν ειναι σιγουροι..τα παιδια εξελισονται και εχουν και τον κακο εαυτο οπως ειπατε! Οσον αφορα τον λογο που λετε θελει μονο αυτο και σχολειο μην ειστε ποτε απολυτη. Εμενα ο μικρος μου δεν μιλουσε καναμε ποσες λογοθεραπειες και τελικα αρχισε να μιλαει στον γυμναστη του. Ετσι γιατι αυτος τον χαλαρωσε ! Η γιατι ετσι ηθελε ! Δεν λεω και οι λογο βοηθανε ολα βοηθανε αλλα ειναι και αλλα που δεν ξερουμε ! 

like0

Τι άλλο μπορώ λοιπόν να κάνω

Εικόνα Papadopoulou Fani

Τι αλλο μπορω λοιπον να κανω για να τον σπρωξω μπροστα? Τωρα εκλεισε και το σχολειο και ο λογοθεραπευτής για ενα μηνα, οποτε εχω χρονο ελευθερο. Για ομαδικο σπορ ειναι μικρος μας ειπαν. Να τον παω ιππασια; Πηραμε χτες παιχνίδι με καρτες τι τρωνε τα ζωακια σε πεντε λεπτα τα ηξερε ολα.

like1

Μπορείτε να πάτε σε πισίνα ή εξωτερικό πρόγραμμα

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Μπορείτε να πατε σε πισινα να κανετε καποια  μαθηματα η δραστηριοτητες. Οι υπευθυνοι εκει θα σας κατατοπησουν (εαν ξερουν και εχουν διαθεση!). Ιππασία ειναι πολυ ωραια ιδεα αλλα με τοση ζεστη δε ξερω κατα ποσο θα ειναι ευχαριστη για το παιδι. Υπάρχουν επισης παιδαγωγοι - ή γυμναστες που κανουν εξωτερικα προγραμματα δηλαδη πανε το παιδι π.χ. σε παρκο και παιζουνε η κανουν καποιες αλλες κοινωνικες δραστηριοτητες. 

like0

Υπομονή

Εικόνα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θεωρώ ότι όταν μεγαλώνεις ένα παιδί με διαφορετική συμπεριφορά  από τα άλλα, ένα παιδί σαν τα δικά μας, θέλει μεγάλη υπομονή διαρκή και καθημερινή προσπάθεια αλλά πάνω από όλα αγάπη. Η αγάπη λένε ότι μετακινεί και βουνά. Επειδή έχω συναντηθεί και συζητήσει και με άλλους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά σαν τα δικά μας θεωρώ πως το καθένα είναι μία διαφορετιή περίπτωση και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έχει τις δικές τους ανάγκες και συνήθως θέλουν διαφορετικά πράγματα.Θαρρώ όμως πως εκείνο που θέλουν όλα είναι υπομονή και αγάπη. Αγάπη συνεχή καθημερινή έστω και αν κάποιες στιγμές μας φέρνονται σκληρά. Ξέρουμε ότι πριν περάσει ένα λεπτό καταλαβαίνουν στεναχωριούνται και πέφτουν κλαίγοντας στην αγκαλιά μας αναζητώντας την αγάπη μας. Όσο για τα υπόλοιπα πιστεύω πως ο καθένας μας πρέπει να ψάξει και να βρει τι θέλει το δικό του παιδί και να του δίνει όσα μπορεί περισσότερα.

Κάποτε ένας δάσκαλος μου είχε πει. Όπου δεν υπάρχει δρόμος τον ανοίγουμε μόνοι μας.

like0

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολη η διάγνωση

Εικόνα Αλεξάνδρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολη η διάγνωση καθώς η Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Καλό είναι να περιμένετε το επόμενο ραντεβού με την παιδοψυχίατρό σας και να συνεχίσετε τις συνεδρίες με τον λογοθεραπευτή σας. Τώρα που έχετε χρόνο να κάνετε πράγματα με το παιδί σας(να παίξετε με τα παιχνίδια του, να πάτε στην παιδική χαρά) και πάντα να του μιλάτε γιατί έτσι του δίνετε ερεθίσματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην αγχώνεστε.

like0

Διάφορες μεταξύ ειδικής γλωσσικής διαταραχής και αυτισμού

Εικόνα Δασκάλα

Καλησπέρα σε όλους! Διάβασα προσεκτικά το αρχικό post αλλά και όλα τα σχόλια που το συνόδεψαν. Θα συμφωνήσω οτι η ειδική γλωσσική διαταραχή έχει αρκετά κοινά με τον αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας. Υπάρχουν όμως και αρκετές βασικές διαφορές. Εγώ θα εστιάσω στις στερεοτυπίες που αναφέρει η μαμά αλλά πολύ περισσότερο στο ότι ο μικρούλης επαναλαμβάνει φράσεις από παιδικά που έχει δει όταν συναναστρέφεται με άλλα παιδιά. Δεν είμαι παιδοψυχίατρος, είμαι εκπαιδευτικός με εμπειρία στην ειδική αγωγή και ένα 13χρονο γιο με σύνδρομο Asperger. Αν μου λέγατε να σας πω τι είναι αυτό που διακρίνει την συμπεριφορά του είναι οι στερεοτυπίες και το ότι με έναν μαγικό τρόπο ''κολλάει'' σε συζητήσεις με ξένους και μη, ατάκες από ταινίες που του αρέσουν ή διαφημίσεις που έχει δει. Νομίζω οτι αυτό είναι απ' τα κύρια χαρακτηριστικά. Ίσως εν μέρει όλο αυτό να αποτελεί και μια μορφή ηχολαλίας. Επαναλαμβάνω βέβαια οτι δεν είμαι σε θέση να κάνω διάγνωση. Τέλος, φυσικά και ο μικρούλης έχει κουραστεί απ' το τρέξιμο σε ειδικούς. Τα έχω περάσει και τα περνάω ακόμη. Θα σας συμβούλευα για ένα διάστημα να τον αφήσετε να ηρεμήσει. Εγώ κάποιες φορές τραβούσα σε video συμπεριφορές που έπρεπε να δείξω σε κάποιον ειδικό και πήγαινα μόνη μου, χωρίς το παιδί. Δεν νομίζω να βοηθάει κανέναν ειδικό στη διάγνωση που πρέπει να βγάλει το να έχει απέναντι ένα παιδί που χτυπιέται. Ηρεμία λοιπόν, αγάπη απεριόριστη, αποδοχή και πολύ παιχνίδι!!!

Καλή δύναμη!

like0

Η ηχολαλία και στη γλωσσική διαταραχή

Εικόνα Papadopoulou Fani
Απο οτι ενημερωθηκα απο τη παιδοψυχιατρο η ηχολαλια αποτελει γνωρισμα και της γλωσσικης διαταραχής. Το παιδι καθως ειναι κλειδωμενο χρησιμοποιει φρασεις που ξερει οχι βεβαια ασχετα αλλα σε σχετικη σκηνη που βιωνει. Η στερεοτυπη κινηση που κανει με στομα δε την ανησυχει θσ φυγει μας ειπε μολις ξεκλειδωσει.
like0

Έχω κι εγώ δυο παιδάκια

Εικόνα didyma1103

Έχω κι εγώ δυο παιδάκια δίδυμα αγοράκια και ο γιατρός που μας παρακολουθεί υποστηρίζει ότι έχουν λεκτική αφασία του γουέρνικ. Ωστόσο άλλος γιατρός που μας έχει δει μας είπε είναι στο φάσμα. Όντως υπάρχει περίπτωση παιδιά που έχουν γλωσσική διαταραχή να παρουσιάζουν αυτιστικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, ιδιατέρως όταν τα παιδιά είναι μικρά. Επίσης υπάρχουν διάφορα άλλα σύνδρομα που επίσης μπορεί να μπερδέψουν και να χαρακτηριστούν αυτιστικό φάσμα. 

Βέβαια εμείς τελευταία έχουμε μια σημαντική εξέλιξη αλλά από το ένα παιδί το κατά ένα λεπτό μεγαλύτερο. Ξεκίνησε να μιλάει και μάλιστα χωρίς σταματημό. Ο άλλος δυστυχώς όχι ακόμα. Αυτό μας προβληματίζει γιατί τα αγοράκια μου είναι  ομοζυγωτικά δίδυμα. Περιμένουμε κι από τον άλλον αν είναι θέλημα θεού να ξεκινήσει. Είμαστε ήδη τεσσάρων και πέντε μηνών. 

like1

Μάλλον η ψυχολογία μου πάλι έπεσε και χρειάζομαι κουράγιο

Εικόνα Papadopoulou Fani
Σας γραφω παλι γιατί μαλλον η ψυχολογια μου παλι επεσε και χρειαζομαι κουραγιο. Αυτη η αβεβαιοτητα και η αναμονη ... επειδη τον Αύγουστο εκλεισε ο λογοθεραπευτής και το σχολειο ειπαμε να αυξήσουμε κολύμπι και παιδική χαρά. Χτες πηγε ο συζυγος τον μικρο στην παιδικη. Οταν γυρισαν με εβαλε στην κουζινα κρυφα και ειπε το παιδι μας ειναι τελειο!!!! Επαιξε επι δυο ωρες με παιδακια ομαδικα παιχνιδια μιλουσαν γελουσαν τα παντα!!! Και το βασικο ξεκινουσε ο μικρος τα παντα. Πριν τον υπνο παίξαμε στο σπίτι κρυφτο ήταν τελειος!! Ομως σημερα ολα χάλια. Ξυπνησε και μολις ειπαμε να παίξουμε άρχισε τη στερεοτυπική κίνησή του. Πηγαμε θαλασσα και δεν ήθελε να παει στα παιδακια. Απλά ήθελε όλα τα παιχνίδια και έκλαιγε!! Οπότε και γυρίσαμε σπίτι. Τι να πω????
like0

Οι διαγνώσεις που έχετε πάρει δεν είναι αντίθετες

Εικόνα Μαρία Βογιατζή

Καλημερα,

κατα τη γνωμη μου οι διαγνωσεις που εχετε παρει δεν ειναι αντιθετες, απλα πολυ κοντα η μια με την αλλη και καθως το παιδι αναπτυσσεται και οι συμπεριφορες αλλαζουν, τα ορια δεν ειναι σαφη. Ο λογοθεραπευτης και γνωσεις εχει και εμπειρια εχει και φυσικα γνωριζει το παιδι πολυ καλυτερα, αφου δουλευει μαζι του συστηματικα. Επομενως μπορειτε να εμπιστευτειτε τη γνωμη του! Ωστοσο μπορειτε να ζητησετε μια πιο επισημη διαγνωση σε καποιο ιατροπαιδαγωγικο κεντρο, προσωπικα ομως θα ελεγα οχι αμεσως, αλλα σε λιγους μηνες.
Οποια και αν ειναι η διαγνωση τελικα, η λογοθεραπεια θα συνεχιστει και αφου ξεκινησει το παιδι σχολειο θα αλλαξουν και παλι πολλες συμπεριφορες, κατι απολυτως φυσιολογικο!
Τα συμπτωματα που περιγραφετε δεν τα θεωρω ανησυχητικα, αντιθετως βρισκω οτι το παιδι εξελισσεται. Οσο για τα ξεσπασματα  που μπορει να εχει, ειναι νομιζω και αυτα μεσα στο προγραμμα, δεν ειναι ολες οι μερες ιδιες!
Καλη συνεχεια!
Μαρια Βογιατζη
Ειδικη παιδαγωγος

like2

Έχετε να μου προτείνετε κάποιον λογοθεραπευτή

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου

Καλημερα. Ειδα οτι εχετε εμπειρια απο ειδικους και θα ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε να μου προτεινετε καποιον λογοθεραπευτη που να εχει ορεξη, μερακι, παθος να βοηθησει! Το E-mail μου ειναι fsiderakou@yahoo.com και το τηλεφωνο μου 6942056173.

like0

Εμείς έχουμε σταματήσει λογοθεραπεία

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλημερα Φιλιω! Εμεις εχουμε σταματησει την λογοθεραπεια πλεον γιατι δεν βοηθουσε αλλο κανουμε προγραμμα με ειδικη παιδαγωγο!αν θες να σου στειλω στοιχεια να μιλησεις αν εχει χρονο ή να σου προτεινει καποιον λογοθεραπευτη αν εχει! Καλη συνεχεια!

like0

Εξέλιξη παιδιού

Εικόνα Zefi Ntinaki

Καλημέρα Φανή, θα ήθελα να μάθω την εξέλιξη του παιδιού σου, έχω ένα αγοράκι 4 ετών με τα ίδια συμπτώματα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.