Προετοιμασία για το Νηπιαγωγείο

Εικόνα Anonymous

Αγαπητοί συνοδοιπόροι γεια σας!!!

Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο αλλά δυστυχώς οι μικροί μου ταλαιπωρήθηκαν πολύ από απανωτές ιώσεις, πρώτη χρονιά στο παιδικό και καταλαβαίνετε..... Τον επόμενο μήνα θα κλείσουν τα πέντε, μεγαλώνουν σιγά σιγά. Έχουν σημάδια βελτίωσης στο λόγο, αλλά έχουμε δυσκολίες στην διαχείριση του θυμού τους καθώς και σε θέματα συμπεριφοράς. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός οι μικροί θα πρέπει να πάνε Νηπιαγωγείο.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους γονείς που πήραν δημόσια παράλληλη στήριξη αν ήταν ευχαριστημένοι. Μένω σε επαρχιακή πόλη και σκέφτομαι να πάρω του χρόνου παράλληλη στήριξη για τους μικρούς. Στο ΚΕΔΔΥ? θα πρέπει να υποβάλω την σχετική αίτηση? Οι γονείς που πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη το κάνουν γιατι καθυστερεί η δημόσια ή και για άλλους λόγους;

Επίσης σκεφτόμαστε να διεκδικήσουμε και το επίδομα απο το ΚΕΠΑ?. Πέρα απο την γνωμάτευση του γιατρού και την αίτηση που θα συμπληρώσουμε είναι αναγκαία και η υποβολή εισηγητικού φακέλου;

Αυτά και άλλα πολλά με απασχολούν αυτό το καιρό. Στο σχολείο ο ένα μου γιος, πάει σε δημόσιο παιδικό αλλά σε τάξη προνηπίου είναι σε γενικές γραμμές συνεργάσιμος, έχει αρχίσει δειλά δειλά να ζωγραφίζει και φαίνεται ότι μπορεί να προσαρμοστεί στο σχολικό πλαίσιο. Ο άλλος μου όμως, ο μικρός Θανασάκης πάει σε ιδιωτικο παιδικό σταθμό και έχει θέματα στο να ακολουθήσει τους κανόνες τις ομάδας. Πέρα από τις κλασικές εργοθεραπείες και λογοθεραπείες δεν κάνουμε κάτι άλλο. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο συμπληρωματικά. Γενικότερα είναι στο ψάξιμο. 

Εύχομαι σε όλους τους γονείς κουράγιο και δύναμη.

Aυτά προς το παρόν,
Στο επανιδείν! 

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη από το ελληνικό κράτος

Εικόνα Anna Zoumi

Χαίρομαι που είσαστε τόσο αισιόδοξη και καλοπροαίρετη με το ελληνικό κράτος... Είναι που δεν έχετε πέσει στα γρανάζια του ακόμη... Εμείς που παίρνουμε ιδιωτική παράλληλη στήριξη, είναι επειδή, αν και έχουμε περάσει όλα τα γραφειοκρατικά και έχει εγκριθεί από τα ΚΕΔΔΥ, δεν έρχεται ποτέ...Σαν το περιμένοντας τους βαρβάρους, ένα πράγμα...

like0

Ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Fofo

Η δική μου κόρη - η οποία επαναλαμβάνει δευτερη χρονία το νηπιαγωγείο - έχει ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Τα Κεδδυ έχουν γνωμοδοτήσει ότι χρειάζεται παράλληλη. Όμως μιλώντας με τον σύμβουλο ειδικής αγωγής μου είπε ότι πιο πιθανό είναι να μην πάρω παράλληλη στήριξη. (λόγω έλλειψη χρημάτων). Το αν θα παρείς ή όχι παράλληλη στήριξη είναι κάτι που το μαθαίνεις μετά τον Οκτώβριο. Επείδη θεωρήσησαμε ότι οι πρώτες βδομάδες είναι πολύ σημαντικές για το παιδί και την σωστή ένταξη στην τάξη , αποφασίσαμε ιδιωτική. Αν η παράλληλη που χορηγείται από το κράτος είναι καλή ή όχι , αυτό είναι λαχείο. 

Επίσης σε αυτή την ηλικία, εμείς παρακολουθήσαμε στο κέντρο που πάει η μικρή, πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης καθημέρινά,Αυτό βοήθησε πολύ. Δεν ξερώ αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην περιοχή. 

Τέλος από προσωπική εμπειρία, πάρε πληροφορίες πόσο καλή είναι η δασκαλά του νηπιαγωγείου, πριν κάνετε την εγγραφή. Εγώ προτίμησα να την γράψω σε άλλο νηπιαγωγείο, γιατί είχα μάθει ότι έχει εξαιρετική δασκάλα, και τελικά απόδείχτηκε ότι έκανα σωστα. Αυτά για αρχή. Μην απογοητευεσαι από τους καποιους στενόμυαλους που θα βρεις στον δρόμο σου. Να ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν Ανθρωποι - με Α κεφαλαίο - που έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά μας. 

Μαρία 

like0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Εικόνα didyma1103

Άννα και Φωφώ σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Άννα δεν είμαι αισιόδοξη, απλά άγνοια δηλώνω και σήμερα κιόλας έμαθα ότι και στην περιοχή μου δεν έρχεται δημόσια παράλληλη στήριξη!! Οπότε.... δύσκολα τα πράγματα! Ο λόγος που θα ζητούσα δημόσια είναι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να την πληρώσουμε εμείς. Πόσες χρονιές παίρνεις παράλληλη στήριξη? Και ζητάς κάθε τόσο και δεν έρχεται ποτέ ε? Είναι απίστευτο! 

Φωφώ πήγαμε σε πρωινό τμήμα και τώρα πάμε παιδικό. Του χρόνου οι μικροί είναι για νηπιαγωγείο και γι' αυτό ψάχνομαι, να δω πως μπορώ να τους βοηθήσω. Οι άνθρωποι του κέντρου θέλουν να κολυμπήσουν οι μικροί στα βαθιά. Ας προσπαθήσουμε μου είπαν χαρακτηριστικά χωρίς καμμιά στήριξη και βλέπουμε. Αλλά αν χρειαστεί, πως θα καλύψουμε το κόστος?  Αυτά κι άλλα πολλά με απασχολούν . Μια λύση είναι το επίδομα από την πρόνοια αλλά μου είπαν ότι είναι δύσκολο να το πάρουμε γιατί οι μικροί είναι επικοινωνιακοί και δεν θα τους το δώσουν! Δεν έχω ιδέα τι γίνεται με τις επιτροπές! Θα το συζητήσουμε με το γιατρό των μικρών. 

Φωφώ δεύτερη χρονιά η μικρή ε? Κι εμεις θα πάμε δυο χρονιές δεν το συζητώ. Γίνεται και επανάληψη της πρώτης δημοτικού? Ελπίζω να μην ρωτώ βλακείες. Θέλω οι μικροί μου να μάθουν πράγματα αλλά ξέρω ότι είναι ακόμα πίσω και θέλω να τους δώσω χρόνο. 

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τα παιδάκια μας! 

like0

Παράλληλη ...συνέχεια

Εικόνα Anna Zoumi

Γνωμάτευση τα ΚΕΔΔΥ πρέπει να δίνουν κάθε φορά που το παιδί αλλάζει βαθμίδα εκπαίδευσης.Δηλαδή πριν το νηπιαγωγείο,πριν την πρώτη,πριν το γυμνάσιο...Η αίτηση για παράλληλη όμως, γίνεται κάθε χρόνο,τέλος Ιουνίου ή αρχές Σεπτέμβρη...Από κει και πέρα αν θα υπάρξουν χρήματα(συνήθως από ΕΣΠΑ),ώστε να πληρώσουν εκπαιδευτικούς για να στείλουν σ'όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη,είναι άλλο θέμα...Η κόρη μου είχε την δεύτερη χρονιά του νηπιαγωγείου,στην Β δημοτικού,στην Γ (από τον Φεβρουάριο και μετά).Φέτος είναι τετάρτη και δεν περιμένουμε πιά...Όσο για την επανάληψη,είναι καλύτερα όπως λένε να επαναλάβουν το νηπιαγωγείο,παρά την πρώτη...

like0

Προσπαθώ και δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΥΝΗΜΑ.ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6943631661 ΝΑΤΑΣΑ... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

like1

Περί παράλληλης στήριξης συνέχεια και απάντηση στην Νατάσα

Εικόνα didyma1103

Νατάσα, κάτι τρέχει με το email μου, δεν πήρα κανένα μήνυμα σου! Θα επικοινωνήσω μαζί σου με την πρώτη ευκαιρία. Και στην συνέχεια της προετοιμασίας για το νηπιαγωγείο, έχω να πω ότι τελικά αποφάσισα να μην ακούσω τη συμβουλή του εργοθεραπευτή μας κια υπεύθυνου του κέντρου, να κολυμπήσουν στα βαθιά οι μικροί και θα ποσπαθήσω ειδικά για το Θανασάκη να πάρω παράλληλη στήριξη και από ότι κατάλαβα Άννα θα περιμένω για πολύ αν ζητήσω δημόσια οπότε θα διεκδικήσω και το επίδομα. Έχω ακούσει ότι πολύ πολλοί γιατροί του δημοσίου δεν το δίνουν για ευνόητους λόγους. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αναζήτηση κάποιου γιατρού παιδοψυχιάτρου από Αθήνα κατά προτίμηση που θα με βοηθήσει. Επειδή είμαι από επαρχία δεν γωνρίζω όμως πολλούς. Έχω ακούσει καλά λόγια για Καραντάνο Γεώργιο αλλά είναι ιδιωτικός και για κάποια Παπανικολάου Αικατερίνη που είναι στο Αγία Σοφία. Όσοι γονείς γνωρίζουν ας μου γράψουν. Σε αναπτυξιολόγο δεν θα ήθελα να πάω. 

like0

Νηπιαγωγείο τι χρειάζεται;

Εικόνα Viky M.

Καλησπέρα και από μένα,

Δημήτρα τι μου θύμισες τώρα, οτι πλησιάσει η ώρα για τις αιτήσεις εγγραφής στο νηπιαγωγείο. Και εγώ δεν είμαι σίγουρη αν χρειαζόμαστε ή οχι παράλληλη. Και αυτό που σκέφτομαι ποιος είναι αυτός που μπορεί να το κρίνει; Ποιον να εμπιστευτώ δηλαδή; Την εργοθεραπεύτρια, την δασκάλα του παιδικού που πηγαίνει, την παιδοψυχίατρο που την παρακολουθεί; Ποιος έχει καλύτερη εικόνα του παιδιού; 'Η ξεκινάμε και ότι γίνει;

Να ρωτήσω και κάτι τις μαμάδες/μπαμπάδες με μεγαλύτερα παιδιά: τι ζητάνε στην εγγραφή στο νηπιαγωγείο; Στον δήμο μας για παράδειγμα στους παιδικούς ζητάνε εκτίμηση ανάπτυξης λόγου από παιδίατρο και στην αίτηση ρωτάνε αν έχει μαθησιακές δυσκολίες. Ισχύει κάτι τέτοιο στο νηπιαγωγείο; Αν ναι, τι κάνουμε; Λέμε την αλήθεια; Πριν πάει το παιδί, πριν καν δούνε τι θέματα έχει βλέπουν μια ταμπέλα, ένα παραπάνω πρόβλημα για αυτούς. Αν και τελικά πιστεύω οτι μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτούς είναι τα αδιάγνωστα παιδιά που οι γονείς είναι σε άγνοια και όχι τα δουλεμένα παιδιά.

Δημήτρα, όσο αφορά τις άλλες δραστηριότητες, εγώ προσπαθώ να την πηγαίνω όπου της αρέσει (όσο αντέχω), δηλαδή χορό, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο, μουσεία, παιδική χαρά, παιδότοπους κτλ. Αρκεί να μην κάθεται σπίτι και βαριέται, αρκεί να βγαίνει έξω και να παίρνει ερεθίσματα. Φυσικά είναι ανάλογα και τις δυνατότητες του παιδιού και να βρεις ανθρώπους που θα το δεχτούν. Για παράδειγμα πέρσι δυσκολεύτηκα να βρω σχολή χορού που να την δεχτούν. Και ο χορός την έχει βοηθήσει γιατί με κάτι που της αρέσει έχει μάθει να λειτουργεί σαν ομάδα.

Χαιρετισμούς,
Βικυ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.