Δεν βλέπω φως για το επ' αόριστον (43 παθήσεις)

Εικόνα Tinajazz
Αν και τα εχω ξαναγράψει σε μια αλλη συζητηση, περασαμε απο επιτροπη τον μαρτιο και πηραμε απαντηση στον απριλιο του 2014, με αποφαση Βαριά Νοητική Υστέρηση Δείκτης Νοημοσύνης κάτω του 30 και αναπηρία 80%!!! Ειμαστε λοιπον μεσα και χρονικα στο ΦΕΚ, και στις 43 παθησεις καθαροτατα!!! Έχω κανει αιτηση να μου το αλλαξουν, μου ειπανε σε.............. δυο μηνες θα παρω απαντηση (αντε παλι αγχος) ... και μολις τωρα πηρα τηλ στην προνοια, (οχι στα κεπα που εκανα την αιτηση αλλα στην προνοια) να ρωτησω αν ειναι ολα οκ και ποτε θα ξεκινησω να παιρνω το επιδομα... ο ανθρωπος, πολυ ευγενικος (να σημειωσω οτι ημουν τυχερη επεσα σε εξαιρετους ανθρωπους και στο κεπα και στην προνοια) μου ειπε οτι ολα ειναι καλα, εγκριθηκαν τα χαρτια που κατεθεσα και τον αυγουστο θα ξεκινησει το επιδομα... του ειπα επισης και οτι εκανα ενσταση μονο ως προς τον χρονο αναπηριας και μου απαντησε, μην περιμενεις να στο εγκρινουν και να στο δωσουν... !!! Και επαθα σοκ... μα γιατι? Γιατί? Τότε το ΦΕΚ που βγηκε τον οκτωβρη του 2013 με της 43 μη αναστρεψιμες παθησεις που δεν θα ξαναπαιρνουν απο ελεγχο ΚΕΠΑ γιατι το βγαλανε? Ποια ειναι τα κριτηρια τελικα για να ειμαι μεσα και να μην με κοψουνε??? Μήπως επειδη περασαμε πρωτη φορα απο επιτροπη? Δεν νομιζω ομως διοτι το παιδι ειναι φως φαναρι οτι εχει βαρια νοητικη υστερηση και δεν προκειτε ποτε να γινει καλα... ειναι μη αναστρεψιμη παθηση και αυτο το γνωριζουν μεχρι και οι πετρες. φαινεται το παιδι απο 10 χλμ μακρια... Γιατί αραγε ο υπαλληλος να μου πει ετσι? Αν υπαρχει καποιος γονιος η καποιος γενικα που το περασε η το περναει ας μου πει...

Σχόλια

Πέρασα το παιδί μου από επιτροπή και ΚΕΠΑ για Άσπεργκερ

Εικόνα anna.damigou

Καλησπερα,

Προσφατα περασα το παιδι μου (18 ετων) απο πρωτοβαθμια επιτροπη ΚΕΠΑ λογω Αsperger με Δ.Ν. 61.

Το ποσοστο αναπηριας που μας εδωσαν ειναι 40%! Εκανα ενσταση και περιμενω την ημερομηνια που θα περασει δευτεροβαθμια επιτροπη.

Θα ηθελα την βοηθεια σας, μεσα απο την εμπειρια σας. Το ΦΕΚ αναφερει στο Asperger 67%-80% και επισης ανηκει στις επ' αοριστον παθησεις. Ξερετε αν ο Δ.Ν. παιζει καποιο ρολο στο τελικο αποτελεσμα του ποσοστου αναπηριας?

like0

Είναι η τελευταία μόδα

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Εχω ρωτησει και εγω για την κορη μου και μου ειπαν οτι τους τελευταιους 8 μηνες δεν δινουν στα Ασπεργκερ επιδομα αναπηριας λογω οικονομικης στενοτητας και μου προτειναν να κανω μαζι με το αιτημα για το Ασπεργκερ χρηση και αλλου προβληματος που εχει η κορη μου για να συμψηφιστουν τα ποσοστα μηπως και το καταφερουμε αλλιως δεν γινεται.

Ακομη δεν το εχω κανει γιατι πρεπει να γυρισω ολα τα νοσοκομεια που εχει κανει επεμβασεις για να μαζεψω δικαιολογητικα και δεν εχω βρει την ωρα. Θα το κανω οταν μπορω.

Πιστευω οτι εχει ανοιξει ο Καιαδας παλι και συντομα μονο οι ξενοι θα εχουν δικαιωματα εδω. Ακομα και ο πιο "φυσιολογικος" δεν θα δικαιουται τιποτα γιατι ειναι απλα Ελληνας.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.