Ανανέωση παράλληλης στήριξης

Εικόνα Elsa Kazakoy

Αγαπητοί γονείς θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται στην περίπτωση που έχει εγκριθεί η παράλληλη στήριξη από το υπουργείο για το παιδί αλλά δεν ήρθε η εκπαιδευτικός γιατί δεν υπήρχαν αρκετές πιστώσεις. Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει πάλι να περάσει το παιδί από το ΚΕΔΔΥ και να ξανακάνω αίτηση ή γίνεται αυτόματα η ανανέωση και αν ναι με ποιον τρόπο??

Σχόλια

Δεν χρειάζεται ξανά ΚΕΔΔΥ (εκτός...)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας, όχι δεν χρειάζεται να περάσετε ξανά από το ΚΕΔΔΥ. Εφόσον υπάρχει η απόφαση για την παράλληλη, συνεχίζει να υφίσταται. Εκτός εάν την επόμενη χρονιά αλλάζει εκπαιδευτική βαθμίδα το παιδί, οπότε ναι χρειάζεται να αξιολογηθεί εκ νέου από το ΚΕΔΔΥ. Αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας, είναι από Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο ή ΤΕΕ.

Για το νέο αίτημα για παράλληλη στήριξη θα χρειαστείτε το υπάρχον χαρτί (γνωμάτευση) του ΚΕΔΔΥ το οποίο θα καταθέσετε στον Δ/ντή της Σχολική Μονάδας. Εκείνος θα πρέπει να υποβάλλει το αίτημα στο Υπουργείο. Πέρυσι η καταληκτική ημερομηνία ήταν νομίζω στις 30/06/2015 οπότε καλό είναι να το δρομολογήσετε.

like0

Ανανέωση παράλληλης στήριξης

Εικόνα Skiperakos

Καλησπέρα,να συμπληρώσω ότι,κάθε χρόνο,συνήθως 1 μήνα πριν κλείσουν τα σχολεία,βγαίνει εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας για τη Παράλληλη Στήριξη,τότε θα απευθυνθείτε στο Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.

like0

Η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ λήγει τον Ιούνιο

Εικόνα Elsa Kazakoy

Σας ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση, αλλά σήμερα μίλησα με το ΚΕΔΔΥ και μου είπαν ότι επειδή η γνωμάτευση του παιδιού λήγει τον Ιούνιο, πρέπει πάλι να κλείσω ραντεβού για να περάσει το παιδί από την Επιτροπή και να βγει νέα γνωμάτευση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Εφόσον το παιδί διαγνώστηκε με αυτυσμό γιατί μου έγραψαν επαναξιολόγηση για τον Ιούνιο; Απ' ότι ξέρω ο αυτισμός δεν ειναι ιάσιμη νόσος!!!

like1

Ισχύς γνωματεύσεων ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Skiperakos

Νομίζω ότι η απάντηση που ψάχνετε βρίσκεται εδώ:

  • Νόμος 4186/2013, Άρθρο 28, παράγραφος 17 αναφέρει το εξής:

 "Όλες οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ και των Ιατρο− παιδαγωγικών Κέντρων για οποιονδήποτε λόγο, έχουν μόνιμη ισχύ. Κατ’ εξαίρεση, οι προτάσεις για κατάλληλο πλαίσιο φοίτησης, για παροχή παράλληλης στήριξης, για κατ’ οίκον διδασκαλία, για παροχή ειδικού βοηθού, για καθορισμό εξατομικευμένου προγράμματος, καθώς και αυτές που αφορούν σε αλλαγή σχολικής βαθμίδας, θα επανακαθορίζονται σε χρονικά διαστήματα, που θα προκύπτουν υποχρεωτικά με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ".

like0

Διαφορές εγκύκλιου Παράλληλης Στήριξης 2016-2017

Εικόνα Skiperakos

Η νέα Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017,διαφοροποιείται σε σχέση με την περσινή, αλλά και των περασμένων ετών, ως προς τη διατύπωση και ως προς το περιεχόμενο.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.