Άτυπος αυτισμός / Διάγνωση ΚΕΠΑ

Εικόνα Sazoula

Έχω ένα αγοράκι 5 ετών με διάγνωση από ΚΕΠΑ ατυπο αυτισμο που ληγει σε 5ετη. Θα ηθελα να μαθω, ο ατυπος αυτισμος που μας εδωσαν απο τα ΚΕΠΑ δεν ανηκει στις 43 μη αναστρεψιμες παθησεις;

Σχόλια

Methyl B12 - Αυτισμός

Εικόνα Μάρθα Ζαννή

Σύμφωνα με άρθρα που έχω διαβάσει σε ξένες ιστοσελίδες, υπάρχει ένα sub-group παιδιών με αυτισμό που οφελούνται από θεραπεία με ενέσιμη Methyl B12, όσον αφορά τον λόγο και την βλεμματική επαφή κυρίως.  Θέλω πολύ να δοκιμάσω αυτή την θεραπεία, όμως δεν ξέρω κανέναν γιατρό που να την εφαρμόζει στην Ελλάδα.  Υπάρχει κανείς σας που την έχει δοκιμάσει / ακούσει? 

like1

Συμφωνώ με τα παραπάνω μιας και εγώ την ίδια εμπειρία

Εικόνα jim pap

Συμφωνώ με τα παραπάνω μιας και εγώ την ιδία εμπειρία. Πρόκειται για τον 9χρονο σήμερα υιό μου διεγνωσμένος με ΔΑΔ. Παίρνει διάγνωση από ΚΕΠΑ 67% με 5ετή διάρκεια ενώ βρισκόταν σε ισχύ ήδη ο πίνακας των 43 παθήσεων με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Έκανα ένσταση και "φυσικά" μου την απέρριψαν με ανυπόστατες δικαιολογίες. (Με το κείμενο της απόρριψης γελά ο κάθε πικραμένος). Συνέχισα κάνοντας προσφυγή στην πρωτοβάθμια επιτροπή μέσω δικηγόρου, όπου και δικαιώθηκα.

Γράφω αυτές τις γραμμές για να αφυπνίσω μερικούς που ενδεχομένως έχουν παρόμοια προβλήματα.

Δεν υπάρχει άγνοια των αποφάσεων και των νόμων ούτε γραφειοκρατικά κολλήματα. Απλά είναι μεθοδολογία του ανάλγητου συστήματος όπου στηριζόμενο στην αμάθεια, στον φόβο, στην ψυχολογική και σωματική εξάντληση του λαού προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια, να συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να γλυτώνει χρήματα η παροχές από ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Όλους σας παροτρύνω να το παλέψετε και θα δικαιωθείτε. Όλα είναι νομικως στηριζόμενα και δεν υπάρχει θέμα οποιασδήποτε αμφισβήτησης. Εκτός της ηθικής απόψεως νομίζω ότι το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Αν κάποιος χρειαστεί περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail.

like1

ΚΕΠΑ και εφ ορου ζωης σε υψηλης λειτουργικότητας αυτισμό

Εικόνα βικτωρια κοκ

καλησπερα σας,

ο γιος μου εχει αυτισμο υψηλης λειτουργικοτητας και περασε την επιτροπη και πηραμε ποσοστο 67% για πεντε χρονια. Εκανα ενσταση για να παρω το εφ ορου ζωης συμφωνα με την νομοθεσια και το απερριψαν με την αιτιολογηση οτι ειναι υψηλής λειτουργικοτητας αυτισμος. Μπορω να κανω κατι αλλο? πχ να βαλω δικηγορο?

ευχαριστω.

like0

ΚΕΠΑ θα έλεγα να κάνετε ένσταση μέσω δικηγόρου

Εικόνα didyma1103

Κα Βικτωρία θα έλεγα να κάνετε ένσταση στην πρωτοβάθμια επιτροπή μέσω δικηγόρου, όπως γράφει και ο κύριος Δημήτρης πιο κάτω, μην το αφήσετε έτσι. Εγώ μόλις κατέθεσα τα δικαιολογητικά των μικρών για να περάσουμε απο αξιολόγηση. Εμείς είμαστε στο μέσο αυτισμό. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Σκοπεύω κι εγώ να διεκδικήσω για τους μικρούς μου το εφ' όρου ζωής. Έχετε κι εσείς δικαίωμα να το διεκδικήσετε κατά την άποψη μου! 

like3

ΚΕΠΑ εφ όρου ζωής επιδομα!!!

Εικόνα Sophie74

Καλασπερα σας.

Εχουμε πάρει από τα ΚΕΠΑ την 5 ετία με 70% για ΔΑΔ.Θα μπορουσατε σας παρακαλώ να μας δωσετε πληροφοριες για την διαδικασια διεκδικησης του εφ` ορου ζωης.

Σας Ευχαριστώ εκ των προτερων

like1

Έχω γιό με ΔΑΔ

Εικόνα Ζωή Πραποπούλου

Καλησπέρα σας.Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λέγοντας μου πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορούσα να βγάλω επίδομα αναπηρίας για το μικρό μου;

like2

Πώς μπορω να σας στείλω μήνυμα;

Εικόνα Kat Mel

Πώς μπορω να σας στείλω προσωπικό μήνυμα;

Ευχαριστώ

like0

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.