Λίστα 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων (Υπουργική Απόφαση)

Εικόνα NOESI.gr

Οδηγίες για οικογένειες που πήραν γνωμάτευση μετά και την 31.10.2013 Υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ στις 18.11.2013 για γνωματεύσεις από τα ΚΕ.Π.Α. με χρονική επανεξέταση (5ετή) κι όχι επ’ αόριστον. Διευκρινήσεις για τις ενέργειες που θα κάνουν οι οικογένειες που έχουν λάβει περιοσμένου χρόνου γνωμάτευση ώστε να μετατραπούν σε επ’ αόριστον. Δείτε τα συνημμένα αρχεία (παρακάτω).

Ψάχνετε πλαίσιο ή φορέα; Τους καταγράφουμε, σας τους παρουσιάζουμε πανελλαδικά!

Μάθετε περισσότερα για τον χάρτη υπηρεσιών εδώ www.noesi.gr/map.

 

ΝΕΟ! Καταγράφηκε η 1η περίπτωση στο NOESI.gr παιδιού με διάγνωση ΔΑΔ, 6 ετών, που έλαβε γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας έφ' όρου ζωής. Δείτε την ανάρτηση εδώ.


Ενημέρωση! Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, δεν χρειάζεται να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). 

Νέα ενημέρωση! Ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου για τις 43 παθήσεις για όσους πέρασαν ΚΕΠΑ πριν την 18/11/2013 αναφέρει ότι όσοι πέρασαν πριν από αυτήν την ημερομηνία και δεν έχουν μπροστά τους επανέλεγχο στα ΚΕΠΑ θα χρειαστεί να επαναξιολογηθούν τελικά καθώς ο Νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ. Δείτε την εγκύκλιο.  [Φεβρουάριος 2016]


Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). 

Παρακάτω, δείτε (συνημμένη) τη λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις.

Tip!

Στον πίνακα αναφέρεται ως πλαίσιο αναφοράς οι αποφασεις ΕΠΠΠΑ. Πρόκειται για τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.). Xρειάζεται να ανατρέξετε στον Ν. 1798/88 με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας.

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

Λίστα μη αναστρέψιμων παθήσεων

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Εγω σημερα (11/11/2013) παρελαβα αποφαση ΚΕΠΑ για τον γιο μου που πασχει απο συνδρομο Asperger (περιεχεται στην λιστα στο Νο.15) και ΔΕΝ ειναι επ'αοριστον,αλλα για 3 χρονια η ισχυς του... Μηπως μας δουλευουνε???

like0

Asperger

Εικόνα Γιάννης_1970

Πότε τον είδε η Επιτροπή; Μετά την απόφαση; 

like0

Προϋπήρχε αλλα δεν εφαρμοζότανε και πάλι ούτε εφαρμόζεται

Εικόνα Angela Papastavrou

Προυπήρχε νομοθεσια για το επ΄αόριστον αλλα ουτε εφαρμοζόταν και ουτε εφαρμόζεται , και εμεις πριν 15 μερες πηραμε την αποφαση και ειναι για 5ετια παλι για 85% αναπηρια και περιμεναμε απληρωτοι για 15 μηνες , ειναι απαραδεκτοι !!!

Εδω ο προηγουμενος νομος ψηφισμενος σε φεκ και ητον σε ισχυει ουτως ή αλλως:

N. 3846/10 (ΦΕΚ 66 Α/11-5-2010): Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις
http://www.isli.gr/isli/docs/N3846_10.pdf

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Άρθρο 16

Διατάξεις ασφαλιστικού περιεχομένου:

1. Η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών οργανισμών
αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κρίνονται από
τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ως
πάσχοντες από: α) Σύνδρομο Down – αυτισμό – υψηλού βαθμού νοητική υστέρηση,
β) ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων, γ) φω-κομέλειες, δ) νεφρική
ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή ε) έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρών ή άλ-
λων συμπαγών οργάνων καθορίζεται επ’ αόριστον, στ) τυφλώτης, ζ) παραπληγία
τετραπληγία και η) ινώδης κυστική νόσος.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία εκδίδεται
εντός εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος συγκροτείται επιστημονική
επιτροπή, που απαρτίζεται από ιατρούς του ειδικού σώματος υγειονομικών
επιτροπών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με όμοια απόφαση, μετά από πρόταση της ανωτέρω
επιτροπής καθορίζονται και άλλες, πλην των ανωτέρω, παθήσεις για τις οποίες η
διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον.
Με την ίδια διαδικασία τροποποιείται ο σχετικός κατάλογος παθήσεων.

like0

Προς Angela, μπορεί να κόλλησαν στις λέξεις

Εικόνα Γιάννης_1970

Μπορει να κολλησαν στις λεξεις. Ο Νεκταριος εχει διαγνωση με ΔΑΔ ή αυτισμό;

Ξερεις απο κατι τετοια πιανονται για να σε αφησουν εξω απο διαφορες ευεργετικες διαταξεις...

like0

Όχι δεν είναι αυτό το θέμα

Εικόνα Angela Papastavrou

δεν εχει να κανει με την διαγνωση η διαγνωση του ειναι στα επ αοριστον το θεμα ειναι οτι ισως να μην εχει φτασει ακομη η σχετικη εγκυκλιος . Τρεφω ελπιδες οτι στο αμεσω μελλον θα μπορουμε ολοι οσοι πηραμε γνωματευσεις απο κεπα να πηγαινουμε να κανουμε αλλαγη σε επ αοριστον. Μην ξεχναμε οτι ο σκοπος που το ψηφισαν δεν ειναι για συμπαρασταση και ευκολια στα αμεα αλλα για εξοικονομιση κοκδυλιων τους δηλαδη να παψουν να πληρωνουν τις πολυ εξοδες επιτροπες.

like0

Aπόφαση ΚΕΠΑ

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Πριν περάσαμε (16-10-2013), αλλα απο ο,τι εμαθα, μεχρι να δημοσιευτει στην Εφημεριδα της Κυβερνησης ως νομος, δεν θα ισχυει η αποφαση...

like0

Απόφαση ΚΕΠΑ με αναδρομική ισχύ?

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Μακαρι να εχει αναδρομικη ισχυ, αν και δεν το νομιζω.

like0

Ποσοστό αναπηρίας

Εικόνα Γιάννης_1970

Πηραμε σημερα τη βεβαιωση απο το ΚΕΠΑ. Αναφερει για την ημιπληγια,  67% με ισχυ απο Ιουλιο 2012 εως Ιουνιο 2017.

Η εξεταση εγινε 22 Οκτωβριου 2013.

like0

Δημοσιεύτηκε ο Νόμος για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δημοσιεύτηκε ο Νόμος για τη λίστα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων θα τον βρείτε παραπάνω το προσθέσαμε στο κείμενο. Επομένως αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Όποιος έχει νέα να μας ενημέρωνει :)

Ευχαριστώ θερμά και την Ρένα Καλλέργη (http://noesi.gr/user/562) που μας προώθησε το ΦΕΚ.

like0

"Η Ημιπληγια ειναι Εγκεφαλικη Παραλυση?"

Εικόνα Γιάννης_1970

Πηγα στην Προνοια για να κανω αιτηση για ανανεωση του επιδοματος.

Επειδη στο χαρτι του ΚΕΠΑ αναφερει "ημιπληγια " κι οχι "εγκεφαλικη παραλυση - ημιπληγια" μου ειπαν οτι για τυπικο λογο δεν μπορω να παρω το επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης αλλά το βαριας αναπηριας που ειναι τα μισα λεφτα.

Εκαναν εγγραφο προς το ΚΕΠΑ που να ρωτανε αν η ημιπληγια συμπεριλαμβανεται στην εγκεφαλικη παραλυση. Μου το εδωσαν και ειπαν καλυτερα να το 'τρεξω' εγω. Υπαρχουν κι αλλες περιπτωσεις οπου η ορολογια του ΚΕΠΑ δεν συμπιπτει με αυτη των επιδοματων ειπαν. Σε ερωτηση μου ποσο χρονο θα χρειαστει το ΚΕΠΑ να απαντησει μου ειπαν για 3 μηνες!!!

like0

Τι θα γίνει μέχρι να απαντήσουν τα ΚΕΠΑ;

Εικόνα Νεκτάριος-Ελευθέριος Βεντούρης

Μέχρι να σου απαντήσουν από το ΚΕΠΑ, η Πρόνοια θα σου δίνει το βαριάς αναπηρίας;

Αν το ΚΕΠΑ απαντήσει μετά από 3 μήνες "εγκεφαλική παράλυση-ημιπληγία", θα σου δώσει η Πρόνοια, αναδρομικά, την οικονομική διαφορά που θα έχει προκύψει;

like0

Αποφαση ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Οχι, απ' οτι καταλαβα θα κρατηθει η αιτηση, μεχρι να απαντηση το ΚΕΠΑ, Μαζι με την απαντηση του ΚΕΠΑ (που πιστευω θα ειναι καταφατικη) θα προχωρησει η διαδικασια. Κι οταν εγκριθει θα παρω αναδρομικα απο μεσα Ιανουαριου που ληγει η αποφαση,

like0

Σχετικά με τις 43 ασθένειες

Εικόνα ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλώ, μπορείτε να με ενημερώσετε ποιες άλλες ασθένειες προστέθηκαν στη λίστα των 43; Ευχαριστώ

 

like0

Οδηγίες για μετατροπή της γνωμάτευσης σε επ' αόριστο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Νέο! Οδηγίες για οικογένειες που πήραν γνωμάτευση μετά και την 31.10.2013 Υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ στις 18.11.2013 για γνωματεύσεις από τα ΚΕ.Π.Α. με χρονική επανεξέταση (5ετή) κι όχι επ’ αόριστον.  Διευκρινήσεις για τις ενέργειες που θα κάνουν οι οικογένειες που έχουν λάβει περιοσμένου χρόνου γνωμάτευση ώστε να μετατραπούν σε επ’ αόριστον. Δείτε την αρχική δημοσίευση (παραπάνω) και ειδικά το νέο συνημμένο αρχείο.

like0

Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει...

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Πήραμε την απόφαση από τα ΚΕΠΑ που λέει ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ , ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 36.Μας το δώσανε από 17/07/2012 (που είχε λήξει το προηγούμενο) μέχρι 31/07/2015.Και ρωτάω εγώ τώρα α) δικαιούμαστε αναδρομικά? και β) μπορεί με το καινούργιο ΦΕΚ να πάρει επ'αόριστόν ? Και αν ναι ποιά είναι η διαδικασία? Αν ξέρει κάποιος να μου πει σίγουρα , θα το εκτιμούσα.

like1

Αποφαση ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Χτες πηρα την τροποποιημενη αποφαση ΚΕΠΑ, αναφερει οτι εχει ημιπληγια-εγκεφαλικη παραλυση και το κατεθεσα στην Προνοια για συνεχιση του επιδοματος.

like1

Πάντως θα ειναι άδικο να μην εγκριθεί

Εικόνα Tinajazz

Σε ευχαριστω για την απαντηση γιαννη 1970...

Λες να μην εγκριθει??? Αν δεν εγκριθει θα ισχυει η πρωτη η λες να μου κατεβασουν και το ποσοστο αναπηριας και να τρελλαθω??? Παντως θα ειναι αδικο να μην εγκριθει διοτι το παιδι ανηκει στην κατηγορια που επρεπε να το παρει επ αοριστον (80% αναπηρια και δεικτη νοημοσυνης κατω του 30) οποτε θα ειναι αδικο απο την στιγμη που υπαρχει ο νομος και το παιδι μου ειναι μεσα στην κατηγορια να το απορριψουν... Θα πρεπει να μου το αιτιολογησουν αυτο... Αν και φοβαμαι επειδη περασαμε πρωτη φορα μην βρουν εκει πατημα, αλλα ο νομος δεν αναγραφει τιποτα στο αν ειναι πρωτη φορα ή εκατοστη!!! 

Το εκανες και εσυ αυτο ακριβως??? Στο ειχαν βγαλει για λιγα χρονια και εκανες ενσταση ως προς τον χρονο??? και??? πηρες απαντηση???

like0

Τελικά τι έγινε; (προς angela papastavrou και θεοδωρος δημιαδης)

Εικόνα Tinajazz

Τελικα τι εγινε? Κανατε αιτηση ως προς τον χρονο αναπηριας να γινει επ' αοριστον? Πηρατε απαντηση? Εγω ακομα περιμενω...

like0

Εφ όρου ζωής απόφαση (!!)

Εικόνα Bamear

Θα ήθελα να πω σε όλους τους γονείς ότι πήραμε την απόφαση απο ΚΕΠΑ μετά απο 11 μήνες αναμονή ως εξής: διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή 67 τοις εκατό εφ όρου ζωής. Το παιδάκι μου είναι έξι ετών και πρώτη φορά περάσαμε από Επιτροπή. Τώρα αυτό το εφ όρου ζωής δεν ξέρω αν είναι καλό η κακο (είμαστε στο φάσμα του ήπιου αυτισμου).

Καλή συνέχεια και κουράγιο σε όλους μας.

like0

Πολύ χρήσιμη πληροφορία, χρήσιμο και για εσάς πιστεύω

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Να ρωτήσω δύο χρήσιμες πληροφορίες:

  1. Αναγράφεται στην γνωμάτευση περί του 67% αναπηρία, κάτι σχετικό με ικανότητα εργασίας (δηλαδή "ανίκανος προς εργασία" ή "ικανός προς εργασία");
     
  2. Αναγράφεται επακριβώς κάτι από τα δύο, "έπ' αόριστον" ή "έφ' όρου ζωής";
like0

Δεν αναφέρει για εργασία, αναφέρει έφ' όρου ζωής

Εικόνα Bamear

Σας απαντώ: δεν αναγράφεται κάτι σχετικά με εργασία και ακριβώς εφ όρου ζωής.

like0

ΚΕΠΑ και επανεξέταση (επ' αόριστον;)

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Έχω και εγώ ένα αγόρι 6 ετών με Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας και ποσοστό 67% και άνω για τρία χρόνια που λήγει τον Ιούλιο 2014. Έχουμε καταθέσει εισηγητικό φάκελλο και πήραμε αρ. πρωτ. και απάντηση ότι θα μας ειδοποιήσουν να περάσουμε επιτροπή σε 2-3 μήνες.

Στην Βεβαίωση του ιατρού που καταθέσατε τι διάγνωση σας έγραψε ο ιατρός;;

  • Απλώς "Αυτισμός" ή έκανε και σχολιασμό (?)

Αν θέλετε πείτε μου τι άλλα χαρτιά καταθέσατε;; 

  • Εξετάσεις (?)
  • Μαγνητική (?)
  • Πώς σας αντιμετώπισαν (?)
  • Ρώτησαν το παιδί (?)

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Αναστασία

like0

Λίστα παθήσεων....με την αιμορροφιλία τί γίνεται?

Εικόνα Dimitra Giann.

Στην λίστα των πααθήσεων αναγράφονται πρώτες οι αιματολογικές παθήσεις . Η αιμοροφιλλία δεν αναγράφεται...και είναι νόσημα που σαφώς δεν έχει ίαση ,ούτε πιθανότητες βελτίωσης. Ξέρει κάποιος  να μας πει τι γίνεται ?Ανήκει στις αιμολυτικές ασθένειες..

Ευχαριστώ

like0

Για κάθε ένσταση πληρώνετε;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Και για κάθε έντσταση που κάνετε πληρώνετε 40 ευρώ;

like0

Μίλησα κι εγώ με κάποια μητέρα από εδώ

Εικόνα Tinajazz

Μιλησα και εγω με καποια μητερα απο εδω, ισως να εννοουμε και την ιδια, αν το ονομα της αρχιζει απο Ι...

 

like0

Ναι ναι, την ίδια μητέρα λέμε από ό,τι φαίνεται

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αν τελειώνει και σε ...α :)

Τέλεια, έχετε ήδη έρθει σε επικοινωνία.
'Αγγελος

like0

Ναι, σε αλφα τελειωνει!!!

Εικόνα Tinajazz
Ναι, σε αλφα τελειωνει!!! προσπαθω να επισυναψω εδω το αρχειο με την αιτηση που κατεθεσα στα κεπα για την αλλαγη χρονου επ αοριστον αλλα δεν τα καταφερνω...
like0

Στα σχόλια δεν μπορείτε να επισυνάψετε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Χρειάζεται να κάνετε μια νέα ανάρτηση είτε στο βιολογιο (blog) σας ή ως ανακοίνωση (ενημέρωση). Μπείτε στον λογαριασμό σας και πατήστε "Δημοσίευσε".
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Tinajazz

Αυτο θα κανω... Ωστε να το δουν και αλλοι γονεις... Κυριε γιωργο, σαν διαχειριστης της σελιδας, μηπως θα μπορουσατε να μου εξηγησετε και κατι αλλο? Θελω να επικοινωνω και με αλλους γονεις εδω... Δεν με αφηνει να κλικαρω το πεδιο στις ρυθμισεις μου το εχει με  x.

like0

Είναι η πρώτη φορά που περνάτε από Επιτροπή; (προς bamear)

Εικόνα Tinajazz

Προς bamear καλησπερα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση, που πιστευω να με βοηθησει πολυ... αναφερεις οτι πηρατε εφ ορου ζωης... ειναι η πρωτη φορα που περνατε επιτροπη η η δευτερη?

 

like0

Τώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε με όλα τα μέλη του NOESI.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Για να στείλετε μήνυμα σε άλλο μέλος του NOESI.gr κάντε τα εξής:

  1. Μπείτε στον λογαριασμό σας​.
  2. Πηγαίνετε στη σελίδα που θέλετε​.
  3. Κάντε κλικ στο όνομα του μέλους που έχει γράψει το κείμενο (στο "Δημοσιεύτηκε από...").
  4. Από τη νέα σελίδα με το προφίλ του μέλους επιλέξτε "Επικοινωνία".

Σε εκείνη τη σελίδα γράψτε το μήνυμά σας και πατήστε "Αποστολή μηνύματος" για να στείλετε το προσωπικό μήνυμα (E-mail) προς το μέλος που σας ενδιαφέρει.

like0

Τεχνικό πρόβλημα (προς agkou)

Εικόνα Tinajazz

Το βρηκα και με το που παω να κανω αποστολη μου βγαζει αυτο το μηνημα!!!

Η αποστολη εχει πυροδοτησει το φιλτρο ανεπιθυμητου περιεχομενου και οτι δεν μπορει να γινει αποστολη γιατι ο λογαριασμος σας ειναι μπλοκαρισμενος!

Μα γιατι? Δεν περιεχει κατι, παρα μονο μια ερωτηση για την Πρωτοβαθμια Επιτροπη του ΚΕΠΑ... μπορειτε να το δειτε?

like0

Καταλάβαμε που είναι το πρόβλημα, βρήκαμε τη λύση (μάλλον)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας :)

Καταρχάς, δεν φταίει αυτό που γράφετε, μην ανησυχείτε. Και δεν το "κόβει" άνθρωπος αλλά σύστημα, που δυστυχώς στην περίπτωσή σας έχει μπερδευτεί.

Συμβαίνει το εξής: Εδώ και αρκετές μέρες, στις αναρτήσεις σας (σχόλια και δημοσιεύσεις) πατάτε πολλές φορές το πράσινο πλήκτρο "Ανάρτηση" ενώ το σύστημα χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί και να δημοσιεύσει την ανάρτησή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνετε πολλές αναρτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο. Τις οποίες από μέρους μας διαγράφαμε και κρατούσαμε μόνο μία από αυτές. 

Νομίζαμε ότι όλα έβαιναν ΟΚ μετά την διαγραφή των διπλότυπων αναρτήσεων. Όμως το σύστημα έβαλε τον λογαρισμό μέλους σας υπό "επιτήρηση" θεωρώντας ότι ίσως ο λογαριασμός σας έχει χάσει την ασφάλειά του και οι αναρτήσεις σας γίνονταν χωρίς ανθρώπινη θέληση.

Λοιπόν, κάναμε μία επαναφορά του λογαριασμού σας. Θέλω να δοκιμάσετε ξανά να δημοσιεύεσετε αλλά όταν πατήσετε το πράσινο πλήκτρο "Ανάρτηση" χρειάζεται να περιμένετε αρκετά δευτερόλεπτα για να δώσετε χρόνο στο σύστημα να εξετάσει την ανάρτησή σας και να την εκγκρίνει ορθά και με ασφάλεια αυτόματα.

Μετά, μπορείτε να δοκιμάσετε να στείλετε ένα μήνυμα προς άλλο μέλος. Σημαντικό: Δεν μπορείτε να στείλτε πολλά μηνύματα εντός μικρού χρονικού διαστήματος (π.χ. μία ώρα). Δεν θα σας πω πόσα μηνύματα επιτρέπονται ανά ώρα αλλά είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι υπάρχει ένα όριο.

Αγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like1

Eυχαριστώ

Εικόνα Tinajazz

Κυριε Κουτουμανο σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη για την ταλαιπωρια με τις πολλες αναρτησεις μου! Δεν το ηξερα, αργουσε πολυ το συστημα να τα ανεβασει τα μηνυματα μου και το παταγα αρκετες φορες...

Να ειστε καλα και παλι ευχαριστω!

like0

Δεν είναι καμία ταλαιπωρία :)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλή συνέχεια, να σας έχουμε κοντά μας πολλά - πολλά χρόνια. Και το σύστημα, θα μάθει να είναι κι αυτό φιλόξενο! Μην ανησυχείτε καθόλου. 

like1

Τι εξετάσεις ακριβώς κάνουν για το Asperger;

Εικόνα Maria Iannari

Τι εξετάσεις ακριβώς κάνουν εκεί για να δουν τι αναπηρία έχει ο άνθρωπος που στέλνει αίτηση ??? πχ για το "ασπεργερ" ??? Τι εξετάσεις κάνουν ακριβώς ???

like0

Σχετικά με το "ανίκανος προς εργασία"

Εικόνα SEFI ELE

Συγγνωμη που επεμβαινω στη συζητηση αλλα επειδη ειμαι νεο μελος κ εχω ενα αγορακι με διαγνωση Asperger που πριν απο μερικες ημερες πηρε αποφαση απο ΚΕΠΑ με ποσοστο 67% και το χαρτι εγραφε "ανικανος προς εργασια για βιοποριστικους λογους εφ ορου ζωης" σημαινει κατι; Αν και στεναχωρηθηκα οταν το διαβασα θεωρησα οτι απλα κατι πρεπει να γραψουν για να δικαιολογισουν το επιδομα. Κανω λαθος; Σας ευχαριστω.

like1

Σας απάντησαν για το "ανίκανος προς εργασία";

Εικόνα teo alex

Γειά σας, σας απαντησαν σε αυτή την ερωτηση?

Θα ηθελα να γνωριζω και εγω. μπορειτε να με βοηθήσετε?

like1

Επ' αόριστον αναπηρία του γιού μου

Εικόνα ΗΛΙΑΣ ΚΕΚΑΚΟΣ

Το 2006 (30/10/2006) ο γιός μου πέρασε από ΑΝΥΕ που έγραψε ότι πάσχει από ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ με ΠΑ >80% ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. 

Χρειάζεται να περάσει από ΚΕΠΑ;

Ευχαριστώ

Ηλίας Κεκάκος

like0

Όχι δεν περνάτε από ΚΕΠΑ αλλά ίσως ναι αν είναι για το επίδομα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σχετικά με τα ΚΕΠΑ ο νόμος λέει ότι:

Απο 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Ορίστε και η πηγή: www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm

Ομως δείτε εδώ μια παρόμοια ανάρτηση από άλλο μέλος, που περασε από παρόμοια επιτροπή (του Στρατού εκείνος): www.noesi.gr/post/provlima-pronoia και τον ανάγκασαν να καταθέσει φάκελλο στα ΚΕΠΑ.

like0

Ευχαριστώ για την απάντηση

Εικόνα ΗΛΙΑΣ ΚΕΚΑΚΟΣ

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι η απόφαση αφορά το επίδομα και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα ή ενόχληση από το πρώην ΙΚΑ. Δεν ξέρω, θα περιμένω να δω αν θα μου ζητήσουν αν περάσω από ΚΕΠΑ.

Ευχαριστώ.

like1

Επανεξεταση ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Η αποφαση του ΚΕΠΑ ληγει Ιουνιο 2017. Ποσους μηνες νωριτερα πρεπει να κανουμε αιτηση για επανεξεταση  ωστε να μην υπαρχει χρονικο κενο με την εναρξη της νεας αποφασης?

like1

Γιάννη κάποιο μέλος εδώ είχε γράψει 3 μήνες νωρίτερα

Εικόνα didyma1103

Γιάννη κάποιο μέλος εδώ νομίζω είχε γράψει τρεις μήνες νωρίτερα. Στο facebook υπάρχει μια ομάδα λέγεται ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις μέλος. Την έχει ένας κύριος βοηθός λογιστή που γράφει κι εδώ (Ανδρέας Μπαρδάκης). Είναι πολύ καλή ομάδα, εγώ να φανταστείς έχω γίνει μέλος και τώρα μόλις υποβάλαμε τα χαρτιά μας για το επίδομα!!!!! 

like0

Επανεξέταση ΚΕΠΑ

Εικόνα Skiperakos

Τρεις μήνες πριν τη λήξη της απόφασης που είναι σε ισχύ.

like1

Ραντεβου ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Ευχαριστω

 Εχετε ιδεα και ποσο χρονο χρειαζεται μετα την αιτηση για το ραντεβου?

Διαφερει αναλογα το ΚΕΠΑ.

Εμεις θα παμε στην Πανορμου. Αμπελοκηποι.

like2

Εγώ μένω επαρχία - μας είπαν δίμηνο

Εικόνα didyma1103

Εγώ μένω επαρχία και μας είπαν σε κανένα δίμηνο 

like0

Χρόνος αναμονής για εξέτασης από ΚΕΠΑ

Εικόνα Skiperakos

Κι εγώ επαρχία είμαι,στους 2 μήνες πέρασα,στα μεγάλα αστικά κέντρα ίσως η αναμονή είναι λίγο περισσότερο.

like0

80% αναπηρία και επίδομα

Εικόνα magdamoudioti

1 )ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 18 ?

 2) ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ? ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ 80 %

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

like0

Επίδομα αναπηρίας με απόφαση ΚΕΠΑ αναπηρία 90%

Εικόνα Ελπίδα
  • Μετά από επιτροπές, το ΚΕΠΑ μας έβγαλε αναπηρία 90%. 
  • Επίσης γράφει ότι ο ασθενής δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και χρήζει ατόμου βοηθείας.
  • Δεν μας δίνει όμως επίδομα παραπληγίας όπως και κανένα άλλο επίδομα.
  • Ο ασθενής παίρνει σύνταξη γήρατος.

Γνωρίζετε αν μπορεί να πάρει κάποιο επίδομα ή από την πρόνοια ακόμα;

Ευχαριστώ

like0

Γονέας Παιδιου με Διαχυτη Αναπτυξιακη Διαταραχη

Εικόνα Γεωργιος Παπαστεφανακης

Kαλημέρα σας  Έχω ένα αγοράκι 9 χρόνων με διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη αυτισμο. Περάσαμε από επιτροπη πριν ενα μηνα για να συνεχιστεί το επιδομα που επερνε και η απάντηση ήταν Αυτισμος χωρίς ποσοστό και από κάτω ήπια νοητική υστεριση με 35%. Το συνολικό ήταν 80%. Το επιδομα που έπερνε ήταν 1050 ευρώ επειδη ειχε ενταχθει στο προγραμμα οικονομικης ενισχυσης ατομων με βαρια νοητικη υστεριση το οποιο λεει οτι ατομα με διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες που εχουν 80% ποσοστο βαση του φεκ724/Β αλλά τώρα μου είπαν ότι δεν το δικαιούστε γιατί πλέον δεν έχει 80% ο αυτισμος αλλά και οι δυο παθήσεις μαζί. Το προηγούμενο χαρτί έγραφε διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχή αυτισμος. Στην πρόνοια μου είπαν ότι πρέπει να γράφει ξεχωριστά αυτισμος 80% και ήπια νοητική υστεριση 35% για να το δεχτεί. Ακομα μου ειπαν οτι συνηθως αυτο το επιδομα το παιρνουν τα μικροτερα παιδια που δεν μπορουν να κανουν το τεστ νοημοσινης.Είναι όντως έτσι όπως το λενε? Σας παρακαλω αν ξερει καποιος για το θεμα να με ενηρωσει. Ευχαριστω Πολυ

like0

Σελίδες

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!