Κρίσεις Θυμού!!

Εικόνα Anonymous

Αγαπητοί συνοδοιπόροι γεια σας και πάλι!!! Θα αρχίσω αυτή τη φορά με ένα ερώτημα?? Πως αντιμετωπίζεται τις κρίσεις θυμού των παιδιών σας??? Όταν δεν θέλει κάτι και αντιδρά με θυμό, τι κάνετε??? Έχω σοβαρό θέμα με το ένα μου παιδάκι , έχω δίδυμα στο φάσμα. Σημειωτέον ο μικρός έχει και γλωσσική διαταραχή και πάρα πάρα πολλά αισθητηριακά!! Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα. Ξυπνάει και δεν θέλει να παει σχολείο , με ρωτά έχει σχολείο κι εγώ του λέω ναι κι αρχίζει να ουρλιάζει κοκ.  Όταν το πιάνει η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη! Οι ειδικοί μου λένε να είμαι σταθερή και να του λέω ότι έχει σχολείο. Έλα όμως που με αυτή τη τακτική το παιδί εξοργίζεται!! Γι' αυτό κι εγώ σκέφτηκα να τον ξεγελάσω σήμερα και όταν με ρώτησε αν έχει σχολείο του είπα έχει φαγητό , πρωινό και όλα καλά! Μετά του είπα ότι μόλις φάει και παίξει λίγο, θα πάμε σχολείο. Το πήρε πιο ψύχραιμα. Αλλά είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτός, ο πλάγιος κατά κάποιο τρόπο?? Τα έχω κι εγώ χαμένα. Αλλά μου λένε οι ειδικοί , άλλα κάνω εγώ. Η παιδοψυχίατρος μου είπε ότι θέλει προετοιμασία. Νομίζω όμως ότι σε εμάς δεν πιάνει . Εκτός αν αυτό που του είπα το πρωί εκτός από ξεγέλασμα έχει και μια ιδέα προετοιμασίας. Παλιά πήγαινε κανονικά και δεν είχα κανένα θέμα. Κάτι έχει αλλάξει στο μικρό μου! Αλλά τι?? 

Πολύ θα ήθελα να ακούσω γονείς και ειδικούς με εμπειρία στις κρίσεις θυμού! 

Σχόλια

Άνοιξα ένα αρκετά σοβαρό θέμα

Εικόνα didyma1103

Άνοιξα ένα αρκετά σοβαρό θέμα και κανείς δεν βρήκε λίγο χρόνο να μου πει την άποψη του?? Τόσοι ειδικοί παρακολουθούν το site! Τόσοι γονείς!!! Μα κανείς?? Πάει το θέμα μου, χάθηκε! Το επαναφέρω με το σχόλιο μου για να μου απαντήσει κάποιος! 

like0

Νομίζω πως έκανες πολύ καλά

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλησπερα Δημητρα!! Νομιζω πως εκανες πολυ καλα..ο τροπος σου ειναι σωστος ετσι πρεπει να τον ξεγελας λιγο και σιγα σιγα να του πεις πως πρεπει να παει και σχολειο.. Αλλωστε ειναι καλο να τον ξυπνας λιγο νωριτερα να ετοιμαζεστε με χαρα να τρωτε παρεα και να του λες κατα τη διαρκεια αυτη τα θετικα του σχολειου η κατι που ξερεις πως του αρεσει πολυ

Εκανα και εγω τα ιδια και επιανε συνεχως και ηταν πολυ πιο χαρουμενος και οταν πηγαινε εκει! Καλη συνεχεια!!!

like0

Θερμά σε ευχαριστώ!! Συνεχίζω έτσι!

Εικόνα didyma1103

Θερμά σε ευχαριστώ!! Συνεχίζω έτσι! Μόνο που δεν είναι μόνο το σχολείο , μπορεί να είναι και αναίτιες κάποιες φορές. Πχ γιατί κάτι δεν του πάει καλά σε αυτό που κάνει ή παίζει. Επίσης μπορεί να τον ενοχλεί κάτι από το περιβάλλον ,ο αέρας, το ηλιοβασίλεμα,  οι αλλαγές στο καιρό και χίλια δυο. Έχει πολλά αισθητηριακά ο μικρός! Εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθώ να τον επιβραβεύω όταν είναι ήσυχος και να του επισημαίνω ότι πρέπει να μην φωνάζουμε γιατί έτσι θα ανταμειφθούμε και πάει λέγοντας!

Καλή συνέχεια και σε σένα!

like0

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Εικόνα Maria Pap

Έχω ένα αγοράκι στο φάσμα του αυτισμου 4ετων και κάνει και εμένα έτσι κάθε πρωί. Γενικά δηλαδή αντιδρά σε κάθε μετάβαση. Ένα καλό κόλπο πού μου είπαν είναι το πρόγραμμα με εικόνες. Το βάζεις στο ψυγείο και κάθε πρωί του το δείχνεις. Αντιλαμβάνονται καλύτερα την εικόνα από τον λόγο. Για τα αισθητηριακα κάνει δουλειά το πρωτόκολλο wilbarger, είναι ασκήσεις με μία βούρτσα, ρώτα την εργοθεραπευτρια σας. 

like0

Δημητρα καλησπερα, μολις σε είδα...

Εικόνα Ρήνα

Δημητρα καλησπερα, μολις σε ειδα....

Λοιπον εμεις στη περιπτωση σου που στο σχολειο δεν ηταν κραυγαλεα, περισσοτερο στο σπιτι που ενοιωθε πιο οικεια, πιο ασφαλης θα ελεγα, αντιδρουσαμε με ενημερωση. Γεμισαμε πινακες με προγραμματα οπτικα, διαλεγμενα απο το ιντερνετ και πλαστικοποιημενα που παρουσιαζαν το προγραμμα της καθε μερας. Αυτο, το να γνωριζουν πως οργανωνεται το 24ωρο τους τα αποφορρτιζει απο το στρες. Αν προεκυπτε κατι που δεν το ειχαμε προβλεψει τη φωναζαμε και κολλαγαμε το καερτελακι μαζι. Πολλες φορες πηγαινε η ιδια και αλλαζε τη σειρα κατα πως τη βολευε η αφαιρουσε κατι που δεν της αρεσε και το εκρυβε. Αυτο διηρκεσε περιπου 1,5 χρονο. Μετα το εκοψε αλλα παντα θελει να ξερει το προγραμμα της. Απλα οι κρισεις θυμου κοπηκαν και τωρα τον προγραμματισμο τον εχει στο μυαλο της. Αμα της εξηγεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τα παντα ειναι δεκτικη σε ολα ακομα και στη ληψη αιματος η στον ...οδοντιατρο. Ρωταει βεβαια και ξαναρωταει αλλα περισσοτερο για να παρει καθησυχαστικες απαντησεις. Καταληγω οτι το αγχος που αισθανονται αυτα τα παιδια που κατανοουν τελικα οτι καπου διαφερουν σε συγκριση με τ αλλα, αλλα δεν μπορουν να το εντοπισουν, ειναι αυτο που τα κανει να αντιδρουν ετσι. Δεν ξερω ποσο χρονο θα σου παρουν τα αισθητηριακα, που εμεις δεν ειχαμε πολλα, αλλα οι εκρηξεις θυμου περασαν γρηγορα. Μου προξενει ακομα εκπληξη δε που θυμαται πραγματα απο πολλα χρονια πριν που εμεις νομιζαμε οτι δεν καταλαβαινε. Πχ οτι οταν θυμωνε πετουσε παιχνιδια και αλλα απο το μπαλκονι... Τωρα λεει: ειμουνα μικρη τοτε....

Ευχομαι γρηγορη προοδο προς το καλυτερο. Φιλια.

like0

Μαρία και Ρήνα σας ευχαριστώ

Εικόνα didyma1103

Μαρία και Ρήνα σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!! Ωραία ιδέα αυτό με τις εικόνες! Ήδη ξεκίνησα με το πρόγραμμα του σχολείου. Πάντως φαίνεται ότι έχει πολύ άγχος γιατί με ρωτάει ακόμα και το ΣΚ αν έχει σχολείο το πρωί και τις μεσημεριανές ώρες αν έχει Σωτήρη, είναι ο λογοθεραπευτής του. Ότι είναι προγραμματισμένο θέλει να το ξέρει. Στα αισθητηριακά όντως έχουμε τεράστιο θέμα! Σχετικά με το πρόγραμμα με τη βούρτσα το έχω ακουστά και θα ρωτήσω τον εργοθεραπευτή. 

Η Ρηνούλα θυμάται κι ο Θανασάκης επίσης, μην σου προξενεί έκπληξη Ρήνα έχουν φοβερή μνήμη, αυτό το έχω διαπιστώσει κι εγώ!!!

Να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!! 

like0

Πρόγραμμα και το Σ/Κ

Εικόνα Maria Pap

Να βάζεις πρόγραμμα και το Σ/Κ,  ας πούμε το σπίτι φώτο αν είναι να μείνετε και παιχνίδια, τη θάλασσα αν είναι να πάτε για μπάνιο. Τον εργοθεραπευτή βγάλε τον φώτο. Εγώ έτσι έκανα. Πάντως εμένα με αποσυντονίζουν πολύ αυτές οι κρίσεις! Εύχομαι το καλύτερο! 

like0

Κι μένα με αποσυντονίζουν

Εικόνα didyma1103

Σε ευχαριστώ Μαρία! Κι εμένα με αποσυντονίζουν. Στην αρχή με φόβισαν πάρα πολύ! Αλλά τώρα είμαι πιο προετοιμασμένη αλλά συνεχίζουν να με ταράζουν. Τελευταία έχει μέρες να κάνει. Είναι αρκετά εσωστρεφής όμως και νομίζω ότι θα έχουμε ανάλογες δυσκολίες. Και σε εσάς εύχομαι τα καλύτερα!! Εύχομαι να σταματήσουν δια παντός και να μην ξανασυμβούν!! Καλή δύναμη!! 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.