Ξεκινήσαμε την κετογενική δίαιτα

Εικόνα Ath

Ξεκινήσαμε τη κετογενική δίαιτα και θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος γονιος ακολουθεί αυτή τη διαίτα ωστε να μάθουμε περισσότερα πράγματα πρακτικής φύσεως. Ευχαριστώ, Ath

Σχόλια

Μας την πρότειναν κι εμάς

Εικόνα Xanthippi Ballis
Kι εμάς μας την πρότεινε για αυτισμό κάποιος Ευαγγελίου, αλλά δεν την ξεκινήσαμε ακόμη - λέμε για Σεπτέμβριο. Φοβόμαστε τις παρενέργειες. Σας ενημέρωσαν γι' αυτό;
like3

Αρχικά την κάνεις δύο μήνες

Εικόνα Αθανασία

Ναι. Αλλά την κανεις για 2 μηνες αρχικά και αν δεις καλιτερευση τοτε συνεχιζεις. 'Αλλωστε οι παρενεργειες δεν φοβίζουν, αρκει να παρακολουθείται το παιδι απο γιατρο. Μηπως και τα φάρμακα δεν εχουν παρενεργειες και μπορεί χειρότερες; Εμας μας παρακολουθεί ο Ντινόπουλος στο "Αττικο". Μπορείτε να πάρετε και από κει μια γνώμη διοτι δεν εχω ακούσει για τον αυτισμό. Για τον αυτισμό εχω ακούσει για τη διαιτα των βαρέων μετάλλων (εχει δημοσιευτεί και στο NOESI.gr). Αν χρειαστεις κατι, τα λέμε.

like0

Διάβασα το άρθρο του Κωσταντίνου Ξένου για την κετογονική

Εικόνα Katerinz

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΤΟΓΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

like0

Ο κ. Ευαγγελίου ασχολείται με την κετογονική δίαιτα

Εικόνα Lenak

Ο κ. Ευαγγελίου, εντελώς πληροφοριακά, είναι ένας από τους καλύτερους παιδονευρολόγους στην Ελλάδα, και ασχολείται πολύ με την έρευνα. Ο ίδιος έδωσε και σε μας αυτήν την διατροφή. Αποκλείονται από το διαιτολόγιο τροφές που δίνουν οποιαδήποτε τοξικότητα. Ευνοεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πολύ τις επιληπτικές κρίσεις και την εγκεφαλική λειτουργία. Ισχυρίζεται οτι οι μοναχοί το Αγιο Όρος ακολουθούν τέτοια διατροφή (εν αγνοία τους) γιαυτό και έχουν τόση διαύγεια. Δεν νομίζω οτι υπάρχουν παρενέργειες, μιας και δεν λαμβάνονται φάρμακα. Μετά το Πάσχα θα την ξεκινήσουμε και εμείς. Θα σας ενημερώσω στην πράξη.

Λένα, Keep Walking!

like1

Ευαγγελίου;

Εικόνα Αθανασία
Δεν τον εχω ακούσει τον Ευαγγελίου. Πού μένει, στην Αθήνα; Μήπως μπορείς να μου στείλεις τη διεύθυνσή του; Ευχαριστώ.
like1

Κετογονική δίετα βασισμένη στη δίαιτα Atkins

Εικόνα Emma

Γεια σας, υπαρχουν πληροφοριες για την διαιτα απο www.epilepsyfoundation.org/answerplace/Medical/treatment/diet. Χρειαζεται παρακολουθηση και απο διαιταλογο νομιζω, ειναι διαιτα χαμηλο σε αμυλουχες τροφες (carbohydrates;) και ψηλο στο λιπος και πρωτεινες [η διαιτα Atkins ειναι βασησμενη στην Κετογονική δίετα]. Η διαιτα ειναι αρκετα αυστηρη και αν στο παιδι σας αρεσουν τα μακαρονια και τα λοιπα, μπορει να ειναι δυσκολα, αυτο τουλαχιστον ακουω απο γονεις που την εχουν δοκιμασει, αλλα τα αποτελεματα ειναι αρκετα θετικα με λιγες παραενεργιες.

like3

Καλή τύχη

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Αγαπητή Λένα, Είναι σημαντικό αυτό που είπες: Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος χρησιμοποιούν αυτή τη διατροφή και έχουν τόση πνευματική διαύγεια. Ελπίζω να μαθαίνουμε ότι πρέπει σιγά σιγά να γυρίσουμε στα απλά και ουσιαστικά που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας γιατί τελευταία έχουμε ξεφύγει και αυτό δε μας κάνει καλό ούτε στη σωματική ούτε στην ψυχική υγεία. Και όσα φάρμακα, όση χημεία και να δοκιμάσεις, καμιά φορά αυτά τα απλά μπορούν να σου δώσουν τις λύσεις... Καλή Ανάσταση!!! (Να θυμάσαι ότι η Ανάσταση έρχεται πάντα μετά τη Σταύρωση, και ότι ο καθένας μας κουβαλάει το δικό του Σταυρό! Με αγάπη Κυριάκος
like0

Θα μας δώσει παράλληλα θεραπευτική αγωγή για αυτισμό

Εικόνα ανώνυμο

Σε εμάς είπε πως παράλληλα θα δώσει και θεραπευτική αγωγή για αυτισμό. Πού τον ξέρετε εσείς; Μένετε Μακεδονία;

like0

Μας έδωσαν βιβλίο για την κετογονική δίαιτα

Εικόνα Αθανασια

Για όποιον ενδιαφερεται ο γιατρός, μας εδωσε ενα βιβλίο να διαβάσουμε για τη διαιτα. The ketogenic diet. Αν κάποιος ενδιαφερεται μπορώ να το βγαλω φωτοτυπία και να του το δώσω.Σιγουρα σε κατευθύνει ο γιατρος μαζι με τον διατολόγο. Μια πολύ καλή διαιτολόγος με εμπειρία σε αυτή τη διαίτα είναι η Σκαρπελούζου στο Παιδων Αγια Σοφία. Καλη Ανασταση σε όλους. Απο Ath

like1

Και εμάς μας είπαν να την κάνουμε ένα μήνα και βλέπουμε

Εικόνα Lenak

Αθανασία, Έχεις δίκιο αν και εμάς μας είπε να την κάνουμε 1 μήνα, και μετά κατόπιν οδηγιών θα δούμε πως θα πορευτούμε. Όσον αφορά την σχέση αυτής της δίαιτας με τον αυτισμό, είναι οτι βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και το παιδί έχει περισσότερη διαύγεια, ΔΕΝ θεραπεύει τον αυτισμό. Δηλαδή αν το παιδί έχει δείκτη νοημοσύνης 50 θα το βοηθήσει να αυξηθεί στο 65-70, άρα βοηθάει στην γενική αντίληψη. Όλα αυτά βέβαια σας το λέω ξανά εντελώς θεωρητικά, γιατί δεν αρχίσαμε ακόμα. Και όλοι ξέρουμε οτι η πράξη είναι που κάνει την διαφορά. Θα σας κρατάω ενήμερους. 

Λένα Keep Walking!

like0

Εμένα ο γιός μου (5 ετών) βρίσκεται σε πλήρη ίαση

Εικόνα Ζαννής Γιάννης

Οποιος ενδιαφέρεται για εφαρμογή κετογονικής δίαιτας θεωρώ πως πρέπει να ακολουθήσει την εμπειρία του διαιτολόγου κ. Κ. Ξένου. Εμένα ο γιός μου (5 ετών) βρίσκεται σε πλήρη ίαση εδώ και 2 χρόνια χωρίς καμμία παρενέργεια με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών του Κ.Ξένου - τον θεωρώ κορυφαίο  

like0

Για όποιο παιδί εφαρμόζει κετογονική δίαιτα

Εικόνα Νόνης Γιάννης
Για όποιο παιδί πρέπει να εφαρμόσει κετογονική νομίζω πως κορυφαίος είναι ο διαιτολόγος Κ. Ξένος. Εμείς με τον 5χρονο γιο μας είμαστε σε πλήρη ίαση εδώ και 2 χρόνια, με τις οδηγίες του Ξένου. Το όνομα του μας το δώσαν από το Λονδίνο όπου τον παρακολουθεί και ειδικός νευρολόγος.
like0

Μπορείτε να μου τη στείλετε;

Εικόνα χρηστοσ

Εάν σας ειναι ευκολο να μου την στειλετε θα σασ ειμαι ευγνωμων. Ευχαριστώ. 

like0

Κετογονική δίαιτα μας συνέστησε ο κ. Ντινόπουλος

Εικόνα Basiliki Xirokosta

Καλησπερα σας, θα ηθελα να αναφερω και εγω το προβλημα μου. Εχω μια κορη 14 ετων τωρα, που απο τα 2 της χρονια διαγνωστηκε με αφαιρετικη επιληψια και λιγο αργοτερα με ΔΕΠΥ. Απο 2 ετων παιρνει Depakine και Zarontin. Εδω και 3 χρονια βρισκομαστε στον Ντινόπουλο στο Αττικό νοσοκομειο ο οποιος μας συστησε την κετογονική δίαιτα την οποια εχουμε ξεκινησει εδω και 2 μηνες. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν καποιος - αν την κανει στο παιδι του και να μου πει τα αποτελεσματα αυτης της διαιτας, και το τι περιεχει το μενου σας. Αν εχετε βρει ειδικα προιοντα στην αγορα οπως αλευρι χωρις υδατανθρακες κ.α. Ευχαριστω!

like1

Πώς τα πάτε;

Εικόνα Mikri Pigi

Βασιλική καλημέρα!

Πώς τα πάτε με τη δίαιτα; Αν θέλεις να μιλήσουμε ιδιαιτέρως, επικοινώνησε μαζί μου στο fani_t@hotmail.com. Εμείς κάνουμε τη δίαιτα 5 χρόνια τώρα και νομίζω ότι έχουμε συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία για να βοηθήσουμε νεότερους γονείς :)

like0

Κετογονική δίαιτα για φαρμακοανθεκτική επιληψία

Εικόνα Lilly Rose

Καλησπέρα. Η 7χρονη κόρη μου πάσχει από φαρμακοανθεκτική επιληψία και έχει ξεκινήσει εδώ και 25 μέρες περίπου την κετογονική δίαιτα με την κα Ζέρβα στο Αγλαϊα Κυριακού. Δυστυχώς όμως στο σχολείο την χάλασε (η σοκοφρέτα μας έκανε τη ζημιά) και τώρα ξαναρχίσαμε από την αρχή. Είναι πολύ ευαίσθητη και η παραμικρή λιχουδιά χαλάει την δίαιτα. Τις μέρες που την τηρούσε κατά γράμμα είχαμε δει βελτίωση. Αλλά στο σχολείο είναι δύσκολο, ειδικά όταν στο παιδί λείπουν όλα αυτά. Μας μιλούν για χειρουργείο, αν δεν δούμε καλυτέρευση με την δίαιτα γιατί υπάρχει εστία που προκαλεί τους σπασμούς. Καλή δύναμη σε όλους μας...

like0

Ενδιαφέρον για το βιβλίο της κετογονικής δίαιτας

Εικόνα Xmaria

Γεια σας . Ενδιαφέρομαι για το βιβλίο της κετογονικής δίαιτας. Θα μπορούσατε να μου το στείλετε; Σας ευχαριστώ!!!

like0

Αποτελέσματα διατροφής

Εικόνα Joe

Τι αποτελέσματα  είχατε από αυτή τη διατροφή? σε τι χρόνο?

like0

Κετογονική δίαιτα για επιληψία

Εικόνα Kamoustaka

Γειά σας. Παρακαλώ για την βοήθειά σας σχετικά με την κετογονική δίαιτα. Μετά από επαφή μου με τον κο Ευαγγελίου οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί αλλά ιδιωτεύει και είναι και στον Άγιο Λουκά Θεσ/νίκης δεν μας ανέλαβε και η ..γραμμή κόπηκε... Τρέφω πολλές ελπίδες σ΄ ατυή την δίαιτα και καίγομαι να την εφαρμόσουμε γιατί είμαι απελπισμένη ...πραγματικά δεν υπάρχει ζωή με την φαρμακοανθεκτική επιληψία... χανόμαστε οικογενειακά καθέ μέρα στα βάθη της θλίψης... δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα σηκώνομαι....Πείτε μου αν γνωρίζετε ποιός άλλος οπουδήποτε ασχολείται με την εφαρμογή της και θα πάω....Ευχαριστώ πολύ να είστε όλοι καλά!!

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.