Δυσμενής τροπολογία για εκπαιδευτικούς με ανάπηρο τέκνο 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Θα  εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (δηλαδή καμία ευνοική μεταχείρηση!!!!!)

Πηγη: http://www.esos.gr/arthra/44742/tropologia-gia-ekpaideytikoys-me-anapiro-tekno

Σχόλια

Τροπολογία

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλημέρα. Σε τι θα μπορούσε η τροπολογία αυτή να επηρεάσει τον εκπαιδευτικό που έχει τέκνο με 67% αναπηρία;

like0

Οι εκπαιδευτικοί με τέκνο με αναπηρία 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Οι εκπαιδευτικοί με τέκνο με αναπηρία 67% (και το Άσπεργκερ συνήθως δίνει τόσο), έχουν μέχρι τώρα προτεραιότητα στις μεταθέσεις, αλλά και αν είναι σε ένα σχολείο δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως υπεράριθμοι και να μετακινηθούν.

Αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση είχαν μέχρι πριν 2; χρόνια και οι πολύτεκνοι και την έχασαν (ήταν πολλοί και κατέκλυσαν τα σχολεία, χωρίς ΑΣΕΠ πολλές φορές, και δίπλα στο σπίτι τους).

Τώρα, αν ψηφιστεί η τροπολογία, θα την χάσουνε κι όσοι γονείς έχουν ανάπηρο τέκνο με ποσοστό 67%!!!!

Το Υπουργείο Παιδείας κάνει φοβερές προσπάθειες για "οικονομία" στους καθηγητές. Συγχωνεύονται σχολεία, καταργούνται ειδικότητες, και υπάρχει κίνδυνος μετακινήσεων για πολλούς εκπαιδευτικούς!

Υ.Σ. Αν θέλετε και αναφορά στα ΠΔ ή τα ΦΕΚ να τα βρω να σας τα δώσω...

like0

Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

Εικόνα Αλεξάνδρα

Σε αυτές υπάγονται συγκεκριμένες παθήσεις και όχι με βάση το ποσοστό αναπηρίας, έτσι δεν είναι; Εγώ μετατέθηκα ως ειδική κατηγορία σύμφωνα με τα ΠΔ 50/1996 και ΠΔ 100/1997, στα οποία δε γίνεται αναφορά σε ποσοστό αναπηρίας αλλά σε παθήσεις. Αν υπάρχει κάποιο άλλο ΦΕΚ η ΠΔ που γνωρίζετε, πείτε μου σας παρακαλώ... 

like0

Το ποσοστό αναπηράας μετράει μόνο στις αποσπάσεις

Εικόνα Kat Ar

Δεν εχει αλλαξει κάτι στο ΠΔ κ οντως δε μετραει το ποσοστο αναπηριας στις μεταθεσεις...το ποσοστο αναπηριας μετραει μονο στις αποσπασεις...πχ με 67% παίρνεις 20 μόρια.

όσον αφορά στο υπουργείο πολλά θέλει να κόψει...εμένα η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση αλλά μάλλον δε γνωρίζουν ότι σπαστικό τέκνο που λέει το ΠΔ 50/96 ειναι το τέκνο με εγκεφαλική παράλυση...πέρισυ ενταχθηκα στις ειδικες κατηγοριες ενω φέτος όχι...φυσικα έκανα ένσταση αλλά άγνωστο τι θα γίνει....

like1

Πρέπει να έχετε δίκιο

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Πρέπει να έχετε δίκιο, ότι μετράει μόνο στις αποσπάσεις το ποσοστό αναπηρίας!

Εγώ παρασύρθηκα από το γεγονός ότι στο ΠΔ 50/96 έγιναν συμπληρώσεις και για άλλες παθήσεις το 2003 και το 2005 και επί πλέον το 2010 εξαιρέθηκαν από την ευνοϊκή μεταχείριση οι πολύτεκνοι, τόσο στις μεταθέσεις όσο και στον χαρακτηρισμό τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ.

Εκτός από τις μεταθέσεις και αποσπάσεις, μας νοιάζει και να μην χαρακτηριζόμαστε ως υπεράριθμοι, κι απ' ότι φαίνεται αυτό ακόμα δεν καταργήθηκε.

Σας εύχομαι καλή τύχη στην ένσταση που κάνατε! Καλό κουράγιο!

like0

Υπεραριθμίες

Εικόνα Αλεξάνδρα

Θελω να πιστευω οτι δε αλλαξει η διαταξη αυτη. Τοσες χιλιαδες εκπαιδευτικοι, απο εμας που εχουμε παιδια με αναπηρια θα κανει "οικονομια" το Υπουργειο; Καλη επιτυχια στην ενσταση, ευχομαι να πανε ολα καλα!!

like0

Ευχαριστώ...

Εικόνα Kat Ar

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας...απλά μου είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να αγωνίζομαι για κάτι που βάσει νόμου το δικαιούμαι...

τέλος πάντων θα δείξει...εύχομαι και σε σας να πάνε όλα καλά και να μην βρεθούμε όλοι μας προ εκπλήξεων...

like0

Συνταξιοδότηση

Εικόνα Όλγα Χρονοπούλου

Χαίρετε! Νομίζω πως ένας γονιός εκπαιδευτικός πού έχει παιδί με αναπηρία 67% μπορεί να βγεί σε σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Μήπως μπορείτε να μού το επιβεβαιώσετε; Σας ευχαριστώ πολύ!

like0

Σύνταξη γονέων με τέκνο με αναπηρία 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Στο ΤΣΜΕΔΕ που είμαι, παλιότερα ίσχυε, αλλά φοβήθηκα να το χρησιμοποιήσω γιατί έπρεπε να περάσει 3 φορές επιτροπή ανά δυο χρόνια το παιδί με το ποσοστό αυτό για να ισχύσει. Φοβήθηκα μήπως ο νόμος αλλάξει προς το δυσμενέστερο, μήπως π.χ. που για ποσοστό 80% και άνω, ή μήπως μικρύνει το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού μου. Δεν το έκανα...

Τώρα που επιτέλους πήρα ποσοστό αναπηρίας 67% εφ' όρου ζωής για το παιδί, δεν ξέρω και πάλι, φοβάμαι για τα χειρότερα. ΑΝ είχα μεγάλη ανάγκη βέβαια θα το χρησιμοποιούσα. Σάμπως θα πάρουμε καμμία σύνταξη της προκοπής; Ή δεν θα την κόψουν κι άλο στο μέλλον;

like0

Τι δικαιούται αναπληρωτής εκπαιδευτικός με 67% αναπηρία;

Εικόνα sakisgrand

Θα ήθελα να ρωτήσω γενικά, τι δικαιούται ένας εκπαιδευτικός με 67% αναπηρία; Γνωρίζω ότι δικαιούται συνεχόμενο ωράριο; Ισχύει ακόμα; Μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να αποφύγει να κάνει το ολοήμερο που είναι το μεσημέρι;

Ευχαριστώ!!!

like0

Υπεράριθμοι

Εικόνα Μαργαρίτα Ρούσσου

Ούσα ΑΜΕΑ εκπαιδευτικός με 80% κινητική αναπηρία λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας ταλαιπωρήθηκα πολύ ως υπεραριθμη. Δυστυχως δεν έπαιξε ρόλο ούτε στην τοποθέτηση μου. Η ρευματοειδής δεν ανήκει στις παθήσεις που σε προστατεύουν και δεν χαρακτηρίζεσαι υπεραριθμος. Θεωρω ότι κανείς μας δεν πρέπει να το αφήσει έτσι. Με συμβούλεψε καλή συνάδελφος να απευθυνθώ στον συνήγορο του πολίτη. Να κάνω αναφορά για διάκριση. Ας μην αλλάξουν τις ασθένειες αφού αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά τι είναι σοβαρό και τι όχι (ειρωνεία) ας λάβουν υπόψη όμως το ποσοστό που το ίδιο το κράτος δικαίου είναι! Αν κινηθούμε πολλοί μαζί μπορεί κάτι να αλλαξει.

like0

Δικαιώματα γονιού εκπαιδευτικού με παιδί ΑμεΑ

Εικόνα Katerina

Καλησπέρα... Αν έχω καταλάβει σωστά ειστε εκπαιδευτικός... η μικρούλα μου έχει 80% αναπηρια.. Είμαι εκπαιδευτικός... Μπορείτε σας παρακαλώ αν έχετε χρόνο να μου πείτε τι δικαιούμαι ως εκπαιδευτικος; π.χ. Ισχυει μειωμένο ωραριο; Θα το εκτιμούσα πολύ αν απαντουσατε; Σας ευχαριστώ πολύ. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.