Πριν 2 μήνες φέραμε στη ζωή το δεύτερο παιδάκι μας που έχει σύνδρομο Down

Εικόνα Γιώργος

Πριν 2 μηνες φέραμε στη ζωή το δευτερο παιδακι μας το οποίο εχει συνδρομο Down. Δεν εχει νοημα να σταθω στο σοκ που νιώσαμε για το γεγονος αυτο διοτι ο προγεννητικος ελεγχος δεν μας ειχε αφησει τα περιθωρια για την υποψια αυτη. Εως σημερα το μωρο δεν μας εχει ανησυχησει για οτιδηποτε. Εως το τελος τριμηνου θα γινει επαναληπτικος καρδιας, ελεγχος ακοης, ορασης αλλα και παιδονευρολογος θα μας δει στην Πατρα. Αυτο που με προβληματίζει και θα ηθελα συμβουλευτικα την βοηθεια σας σχετικα με την πρωιμη παρεμβαση.

  • Υπάρχει καποια συγκεκριμένη χρονικη σειρά που ακολουθειται ή για το καθε παιδι ισχυει κατι διαφορετικο το οποίο οριζει παιδοαναπτυξιολογος;
  • Επίσης η αναζητηση εξειδικευμενων ιατρών, φυσικοθεραπευτών κτλ. για οικογενειες που ζουν στην περιφερεια οπως εμεις στο νομό Ηλείας, που θα εχουν εμπειρια για παιδια με συνδρομο ειναι και αυτο ενα σοβαρο θεμα.

Ευχομαι υγεια σ΄εσας και στα παιδια σας και ολοι λιγο πολυ να αντλουμε δυναμη και υποστηριξη ο ενας απο τον αλλον.

Σχόλια

Να σας ζήσει το μωράκι σας !!!

Εικόνα Fofo

Εχούμε και εμείς μία κόρη με σύνδρομο down. Σήμερα είναι 7 χρονών. 

Η περίπτωση σας μοιάζει πολύ με την δική μας, αφού και εμείς προγεννητικά δεν είχαμε δει τίποτα που να προδίδει ότι το παιδί θα έχει σύνδρομο. Η μικρή μας δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας. Επίσης τον Σεπτέμβριο θα πάει σε κανονικό σχολείο με την βοήθεια της παράλληλης στήριξης. 

Όσον αφορά την πρώιμη παρέμβαση, σε κάθε παιδάκι είναι διαφορετική. Αυτό το κρίνει ο παιδοαναπτυξιολόγος και φυσικά το κέντρο που κάνει τις λογοθεραπείες, εργοθεραπείες... Εγω θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε από εκεί. Απλά θέλει προσοχή να επιλέξετε ένα κέντρο που ξέρει την δουλεία και σας ταιριάζει. 

Για τους εξειδικευμένους γιατρούς, επειδή εμείς μένουμε Αθήνα , πάμε στο Παίδων Αγία Σοφία. Μία φίλη που μένουν Πελοπόννησο, ξέρω ότι κανονίζουν μία φορά το χρόνο και έρχονται Αθήνα για να κάνουν το έλεγχο της μικρής τους.

Αυτά για αρχή. Ξέρω ότι τώρα όλα σας φαίνονται βουνό. Απλά σιγά σιγά θα βρείτε τον δρόμο. 

Και πάλι να σας ζήσει!

like2

Έχω κι εγώ μια αδελφή με σύνδρομο Down

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Να σας ζήσει η κορουλα σας! Έχω και εγω μια αδερφη με σύνδρομο Down, η οποια μολις έκλεισε τα 7. Φέτος θα πάει πρώτη δημοτικού σε κανονικο σχολείο, όμως δεν μας επέτρεψαν να υπάρχει παραλληλη στήριξη ουτε ιδιωτική. Πώς το καταφέρατε αυτό;

like1

Εμεις θα έχουμε ιδιωτική παράλληλη αφού τα ΚΕΔΔΥ είπαν ειδικό

Εικόνα Fofo

Εμεις θα εχουμε ιδιωτικη αφου τα ΚΕΔΔΥ μας ειπαν για ειδικο.  Οι γονεις αποφασιζουν ποιο σχολικό πλαισιο θα ακολουθήσει το παιδι. Οσο για την ιδιωτικη  παραλληλη πρεπει να επιμεινετε.  Εαν δεν συμφωνει το σχολειο πηγαινετε στην πρωτοβαθμια εκπαιδευση. Σε παλαιοτερη αναρτηση μου υπαρχει η εγκυκλιος για την παραλληλη. 

like0

Η νομοθεσία είναι σαφής!!

Εικόνα Ioannis M.

Η νομοθεσια ειναι σαφης!! Δεν εχει δικαιωμα η διευθυνση του σχολειου να απορριψει παραλληλη στηριξη αφου κατι τετοιο ειναι παρανομο. Να τους τριξετε τα δοντια, ο γιος μου πηγαινει στη Β Δημοτικου με ιδιωτικη παραλληλη. Εννοειται οτι το σχολειο δεχτηκε την ιδιωτιδα παιδαγωγο!!

like1

Σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης, για την παράλληλη στήριξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας :)

Δυστυχώς σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης, η παράλληλη στήριξη είναι στα χέρια του Δ/ντη και του Συλλόγου Διδασκόντων. Χρειάζεται να συμφωνήσουν για να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας για ιδιωτική παράλληλη. Το NOESI.gr πρόσφατα ανάρτησε έναν Οδηγό Παράλληλης Στήριξης: Δικαιώματα και υποχρεώσεις γονέων, δασκάλων, συνοδών, σχολικών Μονάδων - θα τον βρείτε στη σελίδα: http://www.noesi.gr/topics/parallili-stirixi.

Επίσης, στο βασικό θέμα αυτού του βιολογίου, να πω κι εγώ ένα "Να σας ζήσει" το μικρό σας.

Αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτή τη φάση όλα είναι πολύ δύσκολα, αλλά οι περισσότεροι γονείς τα καταφέρνουν θαυμάσια (με κόπο πολύ φαντάζομαι) και τελικώς τα παιδιά με σύνδρομο Down μεγαλώνουν με αγάπη και υποστήριξη γύρω τους. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες υποδομές στην χώρα μας, ώστε να είναι πιο εύκολη και η επαγγελματική και κοινωνική ένταξή τους, ώστε να ζουν ακόμη πιο αυτόνομα και δημιουργικά! Σε πολλές περιπτώσεις αυτό επιτυγχάνεται αλλά δυστυχώς με μικρή βοήθεια από το σύστημα και περισσότερη από την οικογένεια και τους ανθρώπους που θα βρείτε στο δρόμο σας.

Χαίρομαι πάντως, να βλέπω τόσο ωραία καλωσορίσματα :)
Να πάνε όλα κατ' ευχήν!

Άγγελος Κουτουμάνος
Κοινωνικός Λειτουργός

like0

Σήμερα απορρίφθηκε το αίτημα για παράλληλη

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Σημερα απορριφθηκε το αιτημα μας για ιδιωτικη παραλληλη στηριξη απο το συλλογο διδασκοντων στο δημοτικο σχολειο που θα πηγαινε η αδερφη μου η οποια οπως εχω αναφερει εχει συνδρομο Down και ειναι 7 χρονων θα φοιτησει στη πρωτη δημοτικου. Σας παρακαλω αν καποιος μπορει να βοηθησει τεκμηριωμένα και γνωριζει καποια εναλλακτικη λυση εκτος ειδικου σχολειο ας με ενημερωσει. Ευχαριστω πολυ!

like0

Για ποιο λόγο απορρίφθηκε?

Εικόνα didyma1103

Για ποιο λόγο απορρίφθηκε? Θεωρώ ότι δεν έχουν το δικαίωμα.Γιατί το παιδί να πάει ειδικό ενώ θα μπορούσα κάλλιστα να έχει παράλληλη στήριξη? Ή έστω να μπει σε τμήμα ένταξης! Τι να πω και τι να σχολιάσω? Απαράδεκτοι!!!! 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.