Επιδόματα για πολλαπλές αναπηρίες

Εικόνα Siber

Γεια σας! Σημερα εγινα μελος. Εχω ενα γιο 5 μηνων με τεραστια και πολυπλοκα προβληματα! Εχει συγγενη καρδιοπαθεια, (προσφατα χειρουργ.), υποπλασια οπτικων νευρων και στα 2 ματια, κολοβωμα στο 1, κανει κρισεις επιληψιας (που σημαινει νοητικη υστερηση), εχει υποπλασια παρεκγεφαλιδας (που σημαινει κινητικη υστερηση), ατρησια ακουστικου πορου, εκτοπος νεφρος με 5ου βαθμου παλλινδρομηση, βουβουνοκηλη, ομφαλοκηλη και προβληματα υποθυροειδισμου. Ποια επιδοματα μπορει να παρει το παιδι; Απο πού θα ξεκινησω; Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Σχόλια

Επιδόματα

Εικόνα padou
Καλησπέρα και κουράγιο. Ξεκινάς έναν μεγάλο αγώνα που τον περνάνε όμως και άλλοι,όπως εμείς. Εάν το παιδί έχει ΙΚΑ ξεκίνα από εκεί για το επίδομα παραπληγίας. Στη συνέχεια πήγαινε στα γραφεία της Πρόνοιας όπου ανήκεις για το επίδομα βαριάς αναπηρίας μέχρι να γίνει το παιδί 2 ετών και μετά καταργείς αυτό και κάνεις αίτηση για το επίδομα βαριάς νοητικής καθυστέρησης. Έχω την εντύπωση ότι η Πρόνοια δίνει και κάποιο επίδομα για προβλήματα όρασης και καρδιοπάθειας. Μη διστάσεις σε οποιαδήποτε απορία σου να επικοινωνήσεις μαζί μας.
like1

Επιδόματα 2

Εικόνα Ιωάννα
καλησπερα , καλη δυναμη. αν ανοικεις στο ικα κανε απο τωρα αιτηση για το εξωιδρυματικο επιδομα παραπληγιας ακομα και αν σου πουν οτι ειναι νωρις και οτι πρεπει να κανεις τα χαρτια σου οταν γινει με το καλο 18 μηνων. εσυ να μην τους ακουσεις και ν ατα κανεις απο τωρα τα χαρτια σου και θα τα παρεις ολα αναδρομικα μετα απο τωρα που εκανες την αιτηση. και εγω δεν το ηξερα αλλος μου το ειπε που το εκανε και δικαιωθηκε. επισης να περασεις την πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη της νομαρχιας. θα ρωτησεις για τα χαρτια που χρειαζονται και να ζητησεις απο τον θεραποντα ιατρο του μικρου σου αναλυτικα να σου γραψει ολα τα προβληματα του παιδιου.ΠΑΝΑΤΑ ΙΑΤΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.αν εμπλεκονται πολλες ειδικοτητες τοτε παρε απο ολους χαρτια! ολα αυτα τα χαρτια θα τα παραθεσεις στην α βαθμια υγειονοκικη επιτροπη με ολα οσα ακομα σου ζητησουν και θα παρεις ημερομηνιες που θα περασεις επιτροπη. συνηθως αργουν παρα πολυ.αλλα ολα μετρανε αναδρομικα απο την ημερα που θα κανεις την αιτηση γι αυτο μαζεψε γρηγορα τα χαρτια και μην καθυστερεις..μαθε πρωτα τι επιδοματα δινει η προνοια και πιο σε συμφερει καλυτερα και κανε την αιτηση γραφοντας τι ακριβως ζητας δλδ πιο επιδομα .να ξερεις οτι αν περνεις ενα επιδομα απο το ασφαλιστικο σου ταμειο δεν μπορεις να παρεις για τον ιδιο λογο απο την προνοια. επισης αν παρει το παιδι ποσοστο 80% τοτε δικαιουσαι ΕΠΙΠΛΕΟΝ (ασχετο με τα αλλα που μπορει να περνεις)και επιδομα μετακινισης απο την προνοια που ειναι 170 ευρω μηνιαιως αλλα το παιρνεις καθε 2 μηνες δλδ 340 ευρω το διμηνο. απο το νεο ετος θα υπαρχει μια επιτροπη για ολους που θα πιστοποιει την αναπηρια και οχι ενα σωρο επιτροπες. παρ ολα αυτα μεχρι να γινει αυτο κανε εσυ οτι μπορεις με τις υπαρχουσες επιτροπες και πανω απ ολα μην μασας. θα σου πουν χιλια δυο για να σε αποτρεψουν ...εχουν εντολη να κοβουν...εσυ ψαξε καλα τι δικαιουσαι απο επιδοματα κανε τα χαρτια σου και θα τα παρεις εφοσον πληρεις τις προυποθεσεις.και πανω απ ολα αξιοπρεπεια σεβασμος ΠΡΟς ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ...ΠΡΟΣΕΧΕ!!! ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙς!!! ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ,ΔΙΚΑΟΥΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ...ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙς ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑς ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙς...ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΙΑΔΕς...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν ΤΣΕΠΗ ΤΟΥς. μιλω εκ πειρας!!!!ΟΤΙ ΘΕΛΕΙς ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ,να ρωτας οσες φορες θελεις.στειλε μου και e-mail αν θελεις να μιλησουμε να σου εξηγησω καλυτερα αν δεν μπορεις εδω να μπαινεις συχνα.
like3

Κατανόηση

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Δύναμη,πίστη και υπομονή... καλωσόρισες και πολύ πολύ αγάπη
like0

Επιδόματα και εργασία 67%

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητέ, πράγματι ως προς την καρδιοπάθεια δεν δικαιούστε κάποιο επίδομα. Εκτός αν είστε μεταμοσχευμένος οπότε δείτε το επίδομα αεροθεραπείας. Παρέχεται σε ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα, καρδιάς και ήπατος - μόνο για το χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου.

Στη σελίδα http://noesi.gr/node/4181 θα βρείτε τον Κανονισμό Παροχών Υγείας που αναφέρεται σε όλα τα επιδόματα και τις οικονομικές παροχές.

Σχετικά με την εργασία, αν στην γνωμάτευση του ΚΕΠΑ δεν αναφέρεται "Ανίκανος προς εργασία", είναι σημαντικό να απευθυνθείτε και να εγγραφειτρ στο Τμήμα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ (Πειραιώς 30 ή Πειραιώς 42, δεν θυμάμαι καλά). Το Τμήμα αναζητά να δημιουργεί θέσεις εργασίας για ΑμεΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οργανώνει επιδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια για ΑμεΑ.

  • Αυτά στα ...χαρτιά γιατί ό,τι επιδοτείται στην Ελλάδα έχει αμφίβολο μέλλον.
like2

Εξάμηνα επιδόματα από την Πρόνοια

Εικόνα swtos

Η προνοια θα δοσει εξαμηνα σε αυτους που ηταν να περασουν Επιτροπη και δεν περασαν λογω απεργιας των ΚΕΠΑ (www.noesi.gr/kepa)

like0

6μηνα επιδόματα

Εικόνα Γιάννης_1970

Έχεις σχετικη αποφαση για αυτο να την δουμε?

Εμας εληξε μεσα Ιανουαριου η περιοδος επιδοτησης. Περιμενω μια διευκρυνιστική αποφαση απο το ΚΕΠΑ (είναι η ημιπληγία τύπος εγκεφαλικής παράλυσης? (!!!!)

like1

Παράταση επιδομάτων για 6 μήνες από την ημέρα λήξης

Εικόνα swtos

Για ακόμη έξι μήνες, από την ημέρα που λήγουν, παρατείνονται οι συντάξεις αναπηρίας και τα σχετικά επιδόματα, έπειτα από νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63959503

like1

Επίδομα Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης

Εικόνα Dina Eustafou

Καλησπέρα!

Ο μικρός μου παίρνει Επίδομα Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης, όμως εχω μπερδευτεί με καινούριους νόμους.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζεται να καταθέσουμε δικαιολογητικά κάθε Νοέμβριο όπως παλιά?

like1

Ερώτηση για επίδομα για συνοδό ή νοσοκόμα

Εικόνα Ελενη Μιχελοπουλου

Καλησπερα. Εχω κουνιάδο ανάπηρο με ποσοστο 67% με νοητικη υστέρηση οχι πολυ βαριά, επιληψία, ψυχικές ασθένειες, φοβία κλπ και κινητικά προβλήματα λογω αγκυλοποιητικης σπονδυλιτιδας. Παιρνει μια μικρη σύνταξη γύρω στα 450 ευρω αναπηρική και υπαρχει γυναίκα που τον φροντίζει. Η σύνταξη του δεν φτάνει. Υπαρχει κάποιο επιδομα για συνοδό ή νοσοκόμα που τον φροντίζει γιατι δεν μπορει να ζει μόνος του; Πως λέγεται και πώς το παιρνει καποιος ; Πού πρεπει να αποταθουμε; 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.