Καταγγελία σε Νηπιαγωγείο της Καλλιθέας

Εικόνα platoyba
Καταρχήν έχω ένα κοριτσάκι 5 ½ χρονών το οποίο γεννήθηκε πρόωρα και έχει πρόβλημα ομιλίας και συγκεντρώσεις και τώρα είναι στάδιο που ανακτά την ομιλία και την κοινωνικότητα του. Όπως είναι γνωστό το παιδί σε αυτήν την ηλικία πρέπει να πάει νηπιαγωγείο και έτσι κάναμε πήγαμε τον Ιούνιο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να μας ενημερώσουν σε νηπιαγωγείο θα πάει.

Η διευθύντρια μας δυσκόλεψε να εγγράψει το παιδι,

παρά τις συστάσεις πρωτοβάθμιας και που η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν είχε διαβάσει την εγκύκλιο που της ειχαν στειλει απο την πρωτοβάθμια δείχνοντας ποσό αμελή την δουλεία της. Αναγκαστήκαμε να πάμε και την επόμενη μέρα για να κάνει την εγγραφή.

Μας ανάγκασε να υπογράψουμε μια δήλωση του 105 ότι επιθυμούμε να ενταχτεί σε τμήμα ένταξης,

και μετά μας εξιστόρησε κλαίγοντας ότι την προηγούμενη χρονιά είχε παιδία τα όποια ήταν βίαια ενώ την είχαμε ενημερώσει για την κατάσταση της κόρης μας.

Μετά από αυτήν την συνάντηση νομίζαμε ότι είχε τελειώσει αυτό το θέμα αλλά η διευθυντρια κάλεσε στις 2/9 τον σύζυγο μου εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις εκ μερους των άλλων οικογενειών,

χωρίς να έχει την έγκριση αυτών και χωρίς αυτές να έχουν εκφράσει παράπονα προς το παρόν, γιατί δεν έχουν δει το παιδί. Επίσης ήθελε να μάθει αν από το ΚΕΔΔΥ μας έχουν καλέσει για να έχουμε κάποια σύσταση έτσι ώστε να το γράψουμε αλλού το παιδί η να έχει παράλληλη στήριξη(είμαστε σε αναμονή ακόμα). Την επόμενη ήμερα 3/9 πήγαμε στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας έτσι ώστε να μιλήσουμε με την Διευθυντρια και είπε ότι θα το δεχτεί το παιδί και μας ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα άλλο Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, που είναι Ένταξης (αυτό το είπε εκ του ασφαλούς αφού μας είχε βάλει να υπογράψουμε την υπεύθυνη δήλωση του 105) και μετά την ξαναείδαμε την Διευθυντρια στις 12/9 στον αγιασμό η οποία πάλι μας ενημέρωσε για το Τμήμα Ένταξης και μετά έβγαλε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο ήδη το έχω συμπληρώσει το ΚΕΔΔΥ. Την επόμενη μέρα 13/9 πήγαμε την Φωτεινή στο νηπιαγωγείο χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και μετά το σχόλασμα ρώτησα την Διευθυντρια αν δημιούργησε πρόβλημα το παΐδι και μου ότι σε γενικές γραμμές ήταν ήσυχη εκτός από το ότι άνοιξε το ψυγείο, τα συρτάρια του γραφείου της, δεν μπήκε εύκολα στην τάξη μετά το διάλειμμα και δεν μάζεψε το τοστ που έφαγε.

Αλλά και πάλι φοβόταν την κόρη μας να την κρατήσει εκεί και ανέφερε "Όποιος καεί από το χυλό φύσει και το γιαούρτι",

και έτσι μου έδωσε τα έγγραφα της Φωτεινής και αν μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφή σε ένα άλλο νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα. Έτσι μέτα την καθοδήγηση διευθυντριας πήγαμε στο νηπιαγωγείο που μας συστησε και συνομιλήσαμε με την διευθύντρια του νηπιαγωγείου η οποία ευγενέστατα μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και έτσι αποφασίσαμε να πάμε στην σύμβουλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να δούμε τελικά σε ποιο σχολειό μπορεί να πάει χωρίς να έχει κάποιος πρόβλημα. Η οποία μας άκουσε προσεχτικά και ενδιαφέρθηκε και έτσι σήμερα είναι εγγεγραμμένη σε νηπιαγωγειο ενταξης αλλά δεν πάει ακόμα γιατί περιμένουν άλλη μια νηπιαγωγό να πάει.

Γι’ αυτούς τους λόγους πήραμε την απόφαση να κάνουμε καταγγελία στην Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας

γιατί ήταν εξ ‘αρχής προκατειλημμένη σε σημείο ρατσισμού και συνεπώς παρεμποδίζει η μάλλον στερεί σε ένα παιδί 5 ½ να πάει σχολείο εφόσον την είχαμε γράψει εκεί. Και τονίζω ότι δεν κρύψαμε ποτέ το πρόβλημα της φωτεινούλας και γνωρίζοντας τις δυνατότητες της προσπαθήσαμε να της αναφέρουμε στην διευθύντριας αλλά είχε παρωπίδες και δεν άκουγε τιποτα. Και το σημαντικότερο από την Τετάρτη και μετά η Φωτεινούλα κάθε πρωί κλαίει γιατί θέλει να πάει σχολείο!!!

Σχόλια

Ξέρετε πόσα άλλα τέτοια;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ξέρετε πόσα άλλα τέτοια; Εμένα μου μένει αυτό που γράφετε με τη δήλωση του Ν. 105, τα δάκρια στα μάτια της Δ/ντριας όταν σας μιλούσε για το πόσο δύσκολα παιδιά έχει, τα παράπονα των άλλων γονιών που σας μετέφερε, το ψυγείο - το συρτάρι - το τοστ, και βεβαίως "ο χυλός και το γιαούρτι". Αχ να ήμουν από μία μεριά, να ακούσω συνάδελφο, Δ/ντή, δε με νοιάζει τι θα ήταν, να σας μιλά έτσι για τον "Γολγοθά" του. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για την μικρή!
like1

Καλά της κάνετε για τη καταγγελία

Εικόνα Λένα Γκαντιά
...μην το αφήσετε,είναι ντροπή της! Λόγια και παροιμίες,''εξυπνάδες'',χορταίνουμε απ'αυτά...Και από ανθρώπους που είναι βολεμένοι και ''μορφωμένοι''. Στο νηπιαγωγείο που τέλος λέτε,δεν έχει νηπιαγωγό στο τμήμα ένταξης; Να μην το αφήσετε και πάλι και πολλά φιλιά στη Φωτεινή σας. Λένα
like0

Ανεπιτρεπτο..

Εικόνα Ιουλία Σαββα
....και το λεω με απιστευτη λυπη γιατι ειμαι εκπαιδευτικός! Δεν το πιστευω οτι υπάρχουν τετοιοι άνθρωποι στα σχολεια. Έχω ακουσει πολλά αλλά πάντα στεναχωριεμαι το ίδιο. Και να σκεφτειτε οτι στο γυμνάσιο που δουλευω, βάζει ο διευθυντης στα δικά μου τμήματα όλα τα παιδιά που έχουν κάποιο θέμα. Με έχουν μάθει οι γονεις πια, οτι έχω μια αδυναμία στα παιδιά αυτά και τα προσέχω πολύ. Είναι επειδή τα αγαπάω πολύ!! Φιλικά
like0

Πλέον δεν αφήνω τίποτα ιδίως τη συγκεκριμένη

Εικόνα platoyba
Πλέον δεν αφήνω τίποτα ιδίως την συγκεκριμένη να περάσει έτσι γιατί έβαζε συνέχεια τα κλάματα και τις έκανα ψυχολογική υποστήριξη και ήταν και ένα άλλο κοριτσάκι με το ίδιο πρόβλημα που δεν ξέρω τι της ειπε και δεν εμφανίστηκε ούτε στον αγιασμό αλλά ούτε και την επόμενη μέρα και την ρώτησα και μου είπε δεν ξέρω τι έγινε φαντάσου τι της είχε πει?
like1

Για ποιο νηπιαγωγειο μιλατε?

Εικόνα katerina n.smyrni
Για ποιο νηπιαγωγειο μιλατε? Ρωταω γιατι και μεις θα παμε σε τμημα ενταξης νηπιαγωγειου της Καλλιθεας...
like1

Γουμαρα...

Εικόνα Ιωάννα
Αλλα κ οι γουμαρες έχουν μπέσα....αχαρακτηριστη...αλλα θέλει να την σκισεις στην καταγγελία κ μυνηση μπορείς να της κανεις... Εκλαιγε???? δλδ είναι να γέλας...δλδ να τη λυπηθουμε κιόλας γιατί ???? ας μην δέχονταν το διευθυντιλικι...θέλει @ι@ να χεις...όχι μόνο τα μισθα του τίτλου να πέφτουν!!! Μα καλα...απορώ τι της είπες όταν την έβλεπες να κλαίει?!!!?! Ήθελε σφαλιάρα να ξυπνήσει μάλλον...να δεις πως σταματάνε τα κλάματα!!!! Ειλικρινά...no mercy σε κάτι τέτοιες!!!! Σκιστην!!!
like1

Θα την παμε στο 6ο καλλιθεας

Εικόνα platoyba
Θα την παμε στο 6ο καλλιθεας που εχει τμημα ενταξης αλλα ειμαστε σε αναμονη
like0

Julias

Εικόνα Ιωάννα
Απο την μια χαίρομαι που γουσταρεις την δουλεια σου κ απο την αλλη ίσως απαράδεκτο ο διευθυντής να γκετοποιει τους μαθητές....το μόνο ευτυχές είναι ότι είσαι ΕΣΥ κ τα προσεχείς...διαφορετικά δεν το θεωρώ σωστό να θέλεις να ξεφορτωθεις κάποιον...έτσι απλά...εδω μιλάμε για ένα παιδι γαμωτο μου....να είσαι δλδ εκπαιδευτικός κ να θέλεις να ξεφορτωθεις τους μαθητές σου...ε να πας να γίνεις μπετατζης μετα να μην έρχεσαι σε επαφή!!! Αμάν πια!!! Εδω έχω να παραθέσω την περίπτωση μιας φίλης μου...έχει κόρη που 1 κ 2 γυμνασίου κάθονταν στο θρανίο με ένα αγόρι που πρέπει να είχε ΔΕΠΥ η κάτι τέτοιο τέλος πάντων...ήταν κ ζωηρουλης,,,τέλος πάντων...έτυχε κ κάθησε μαζι του!!! Ή κόρη της φίλης μου άριστη μαθήτρια κ πολυ καλο παιδι...φτανουντα παιδια 3 γυμνασίου κ κάποια στιγμη γίνεται συνέλευση γονέων...αρχίζουν 3-4 γονείς να μιλάνε κ να κάνουν παράπονα ότι ίση θέλουν εκείνο το αγόρι στην τάξη των παιδιών τους γιατί τα ενοχλεί με αποτςλεσμα να μην μπορουννα παρακολουθησουν κτλ κτλ....κ τέλος να μην έχουν καλούς βαθμούς!!!! Λεγαν λεγαν λεγαν...η φίλη μου άκουγε...άρχισαν να περνούν αέρα κ άλλοι γονείς...σε κάποια φάση περνει φορα η φιλενάδα μου ....για στάθητε ρε σεις τους λέει...δλδ εμένα η κόρη μου κάθεται σχεδόν 3 χρόνια με το παλικάρι στο ίδιο θρανίο κ μια φορα δεν μου παραπονέθηκε....και είναι μαθήτρια του 19!!!!εσείς γιατί τόσο πολυ λυσατε με το παιδι??? ειλικρινά ...δεν μπορω να σας καταλάβω...αντί να τα πιασετε τα παιδια σας απο το αυτί και να τα στρωσετε στο διάβασμα τους δίνεται και άλλοθι απο πάνω??? αν είναι δυνατόν να ρίχνετε τα βάρη της τεμπελιας των παιδιών σας σε ένα άλλο παιδι!,! Εσείς δλδ τι ρόλο βαρατε?? ξυνησαν ...παρεξηγηθηκαν οι αλλοι γονεις αλλα της βγάζω το καπέλο που τους τα είπε έξω αποτα δόντια!!! Φυσικά κ το παιδι δεν διωχτηκε απο το σχολείο...και δεν ξαναεκανε παράπονα κάνεις!!! Συμπέρασμα....εμείς βάζουμε τα όρια στους άλλους...αν τους αφήσουμε να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι γουσταρουν κακό του κεφαλιού μας!!!
like0

Δυστυχώς

Εικόνα Arntin
Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων. Είναι ντροπή ,άνθρωποι που θέλουν να λέγονται "παιδαγωγοί" να κοιτάνε μόνο τη βόλεψή τους!! Είναι ντροπή να μη θέλουν παιδιά που θα τους κάνουν "δύσκολη τη ζωή" στα τμήματά τους. Έχουν καταντήσει δημόσιοι υπάλληλοι κι όχι εκπαιδευτικοί λειτουργοί όπως θα έπρεπε να είναι. Kαι πιο πολύ λυπάμαι γιατί δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να έρθουν για λίγο στη θέση του άλλου.Να μας πουν ,τι θα έκαναν αν επρόκειτο για τα δικά τους παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να τους το στερήσει αυτό.
like0

Dany D

Εικόνα Ιουλία Σαββα
..Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Απλά ο διευθυντης μου δεν γκετοποιει τους μαθητες, τους μοιράζει στα δικά μου τμήματα, που μπορει να είναι και 6,7 πολλες φορες. Επειδή ξέρει οτι τους προσεχω ιδιαιτέρως.. Ευχομαι κάθε καλό!!!
like0

Σκίσε την!

Εικόνα Alex Pazi
συμφωνώ με όλους και με όλα όσα έγραψαν! τέτοιοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να λέγονται παιδαγωγοί!ΝΤΡΟΠΗ ρε γαμώτο! ΝΤΡΟΠΗ!
like0

Julias

Εικόνα Ιωάννα
Τυχερά τα παιδάκια που σε έχουν δασκάλα τότε....
like0

Αδικία

Εικόνα Eva Papadim
Δεν έχω γράψει ποτέ στο NOESI.gr αλλά σήμερα δεν άντεξα... Ζω κάτι παρόμοιο. Εμένα τον γιο μου η νηπιαγωγός τον κρατάει με το ζόρι, γιατί όπως σχεδόν καθημερηνά μου τονόζει είναι υποχρεωμένη βάση νόμου. Κι αφού είναι αναγκασμένη να τον κρατήσει, δεν θα του προσφέρει τίποτα, γιατί δεν μπορεί να ασχολείται μαζί του και τα άλλα παιδιά να μείνουνε πίσω. Προσπάθησε ακόμη να στρεψει και τους άλλους γονείς εναντίον μας για να αναγκαστούμε να φύγουμε. Για τέτοιο ρατσισμό μιλάμε... Λες και φταίμε εμείς που το υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμα παράλληλη στήριξη και το τμήμα ένταξης που θα μας στέλνανε δεν λειτούργησε ποτέ... Κόβουν κάθε ευκαιρία από τα παιδιά μας να μπορέσουν να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον. Τώρα εγώ τον στέλνω και ξέρω πολύ καλά οτί τον έχει σε μια γωνιά παραμελημένο αρκεί να μην ενοχλεί... περιμένοντας μήπως μας στείλουνε δασκάλα. ΥΠΟΜΟΝΗ και ελπίζω κάποια στιγμη κάποιος να ασχοληθει και με την χοντροκομμένη συμπεριφορα των εκπαιδευτικων.
like0

Ανακοίνωσαν τα ονόματα για παράλληλη στήριξη χθες

Εικόνα konstantina_mar
Καλημέρα, είμαι και εγώ ειδική παιδαγωγός, μόλις εχθές ανακοίνωσαν τα ονόματα για παράλ. στήριξη, άρα μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν τα απαιτούμενα άτομα στα σχολεία. Όμως μην σταματήσετε την διαδικασία καταγγελίας. Υπάρχουν πολλά σχολεία στην Ελλάδα που, ενώ τυπικά δέχονται όλα τα παιδιά, ρίχνουν το βάρος και την ευθύνη στους γονείς και μέσω ψυχολογικού πολέμου προσπαθούν να μην πάρουν κάποια παιδιά στα σχολεία τους. Η καταγγελία πρέπει να γίνει. Οι διευθυντές πρέπει να κατανοήσουν και συνειδητοποιήσουν πλέον, οτι το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε τα παιδιά, ούτε οι γονείς τους, που διεκδικούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, πρέπει να απαιτήσουν απο το υπουργείο οτι χρειάζονται και δικαιούνται οι μαθητές τους. Αυτό θέλει μία πίεση από όλες τις πλευρές (γονείς και εκπαιδευτικούς). Καλημέρα σε όλους και πάλι
like1

Ο καλός δάσκαλος...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ο καλός δάσκαλος ( Report by Hay McBer to the Department for Education and Employment/U.K., June 2000) 1. είναι ευγενικός 2. είναι μεγαλόψυχος 3. σε ακούει προσεκτικά 4. σε ενθαρρύνει 5. πιστεύει σε σένα 6. κρατάει μυστικά 7. του αρέσει να διδάσκει παιδιά/νέους 8. του αρέσει να διδάσκει τα διάφορα μαθήματα 9. αφιερώνει χρόνο για να σου εξηγήσει 10. σε βοηθάει όταν έχεις "κολλήσει" 11. σε ενημερώνει για την πρόοδό σου 12. σου επιτρέπει να πεις "το δικό σου" 13. δεν παραιτείται από σένα όταν εσύ αποτυγχάνεις 14. τον ενδιαφέρει η γνώμη μου 15. σε κάνει να νοιώθεις έξυπνος 16. δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των μαθητών του 17. σε υπερασπίζει 18. αντιπαρέρχεται μικρότητες 19. λέει την αλήθεια 20. συγχωρεί
like0

Επικοινωνησε μαζι μου

Εικόνα Grace Under Pressure
Τα ιδια περασαμε και εμεις περισυ στο νηπιο... τωρα παμε Πρωτη. Οι καταγγελιες απο εμενα (στο Υπουργειο και τον Συνηγορο του Παιδιου) επεφταν βροχη... μεχρι που με ξερουν με το ονομα στο Υπουργειο. Αν θες επικοινωνησε μαζι μου, τα εχω περασει, ισως να εχω μαθει και ενα δυο πραγματακια που μπορεις να χρησιμοποιησεις. Δεν μενουμε μακρια, ισως να πηγαιναμε και σε εναν παιδοτοπο να παιξουν τα μικρα μας να τα πουμε απο κοντα. Σε φιλω!!! Τινα
like1

agkou

Εικόνα Ιουλία Σαββα
..για όλα τα παραπάνω κάποιοι από εμάς παλευουμε.. Να είσαι καλά!!
like0

Αμάν πια

Εικόνα irene
Συμφωνα με τον νομο,παραλληλη στηριξη,δικαιουνται παιδια με προβληματα ορασης,ακοης και αυτιστικα.Επισης,στην περιπτωση που δεν την εγκρινουν ή ακομα μεχρι να την εγκρινουν,η μητερα ή καποιο προσωπο που θα ορισει εκεινη,μπορει να μενει στο σχολειο (ακομα και μεσα στην ταξη) μαζι με το παιδι.Ειναι κατοχυρωμενο απο τον νομο και δεν τιθεται θεμα διαπραγματευσης.Δυστυχως δεν εχω πια τα Φ.Ε.Κ. που το γραφουν,με μια αιτηση ομως στην εφημεριδα της κυβερνησης για την ειδικη αγωγη στην εκπαιδευση ειναι ευκολο να τα βρεις.Η κορη μου ειναι τωρα 10 ετων αντιμετωπιζει κινητικο προβλημα,και παρολο που δεν ειχε προβλημα στο προνηπιο και το νηπιο,η πρωτη δημοτικου ηταν εφιαλτικη.Να φανταστεις οτι πηγαινα σε καθε διαλειμα ,μηπως και χρειαστει η μικρη τουαλετα.Το κορυφαιο ηταν οτι η διευθυντρια ειχε διδακτορικο ή κατι παρομοιο στην ψυχολογια!!!!!.Με το ΚΕΔΕΕ (τοτε το ελεγαν ΚΔΑΥ)ηρθαμε σε επαφη στο προνηπιο,δεν ηρθαν ποτε στο σχολειο να δουν την κατασταση,μας τραβουσαν περα δωθε καθε τρεις και λιγο στον Πειραια για να την δουν και τελικα μας εδωσαν την απαντηση που γραφω στην αρχη,οταν τελειωνε την πρωτη δημοτικου και μετα απο πολλες πιεσεις.Μακαρι με αυτους να εισαι πιο τυχερη.Τελικα μετακομισαμε,για ασχετους λογους και η κορη μου τωρα παρακολουθει δημοσιο σχολειο κανονικα,δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα,εχει φιλες και το αυτονοητο το απεκτησε γιατι η διευθυντρια του σχολειου εκτος του οτι ειναι σοβαρη κοπελα και τιμαει τις σπουδες και τον κλαδο της,ειναι ανθρωπος.(Να φανταστεις οτι την εγραψε κατ'εξαιρεση,γιατι το σχολειο ειναι υπερπληρες απλα και μονο για να ειναι το παιδι κοντα στο σπιτι του.)Εγω δεν πηγαινω παρα μονο για να την παω και να την παρω(οπως ολες η μαμαδες)ενω συμετεχει σε ολες τις εκδηλωσεις της ταξης της.Καποια προβληματα που ειχαν αρχικα καποιες μαμαδες,τα κανονισε μονη της και μαλιστα δεν μου ειπε τιποτα.Οτι και να πω ειναι λιγο ομως μπραβο σου που κανεις καταγγελια,μακαρι να το εκαναν πολλες.Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να στερει απο αυτα τα παιδια το δικαιωμα στην μορφωση και την κοινωνικοποιηση και ειδικα οταν τετοιος ρατσισμος προερχεται απο εκπαιδευτικους....πιστευω οτι πρεπει να απομακρυνονται αυτοι και οχι τα παιδια!!!!
like1

μην την αφηνεις....

Εικόνα irene
Μην την αφηνεις να χορευει καρσιλαμα πανω στην ψυχολογια του γιου σου,μπες μεσα στην ταξη μαζι του.Δεν μπορει να σε διωξει,οτι και να κανει.Εχεις δικαιωμα βαση νομου.Ουτε ο Θεος ο ιδιοςς δεν μπορει να σε βγαλει απο την ταξη.Αφου η γαιδουρα δεν ξερει την δουλεια της ,διδαξε την εσυ,η αλλιως απλα καταγγειλε την
like0

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία αυτή

Εικόνα platoyba
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία αυτή ειναι πολυ χρήσιμη!και μακαρι ολοι οι εκπεδευτικοι να ηταν σαν την διευθυντρια που εχετε τωρα φιλικά Μαρία
like1

Επείγουσα ανάγκη επικοινωνίας

Εικόνα ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΩΝΗ

Playtoba διαβάζοντας την ιστορία της Φωτεινούλας στο νηπιαγωγείο πριν 4 χρόνια, πιστεύω ότι πρόκειται για την ίδια νηπιαγωγό που έχουμε στο σχολείο του γιου μου η οποία μας έχει προκαλέσει ανάλογα προβλήματα. Παρακαλώ δώστε μου κάποιο στοιχείο να επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας. Το email μου είναι fotini.aroni@gmail.com.

like0

Πρόβλημα στο νηπιαγωγείο

Εικόνα ΚΩΣΤΑΣ

Καλημέρα σας, αντιμετωπίζουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα. Ο γιος μου έχει διαγνωστεί με ειδική γλωσσική διαταραχή και διαταραχή άρθρωσης. Πριν μια εβδομάδα ξεκίνησε ο γιος μου το προνήπιο . Και εκεί ξεκίνησε ο δικός μας γολγοθάς. Από την πρώτη μέρα φοίτησης, οι δασκάλες κρατούν την γυναίκα μου κάθε μέρα μισή ώρα μετά το σχόλασμα και της κάνουν ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντας ότι το παιδί δεν μπορεί να παρακολουθήσει, ότι δεν συμμετέχει και ότι δημιουργεί πρόβλημα στην τάξη με την προκλητική συμπεριφορά του και ότι πρέπει άμεσα να το πάμε σε ειδικό σχολείο. Μάλιστα έδωσαν στην σύζυγο το τηλέφωνο του κεδδυ και της είπαν να τους πάμε την διάγνωση. Το παιδί παρακολουθεί μαθήματα λογοθεραπείας και εργοθεραπείας και έχει ανάγκη να είναι δίπλα σε παιδάκια για να παίρνει ερεθίσματα, αλλά το σχολείο από ότι καταλαβαίνουμε από την πρώτη εβδομάδα θέλει να τον ξεφορτωθεί. Σήμερα θα πάμε στο κεδδυ να δούμε τι θα μας πουν. Θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση του παιδιού μας είναι άδικη και ρατσιστική, αφενός γιατί μας είπαν ότι αν τον αφήσουμε εκεί δεν μπορούν να τον διαχειριστούν γιατί όπως μας είπαν "δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το παιδί σας, εμείς είμαστε δασκάλες γενικής παιδείας", αφετέρου γιατί χωρίς να δώσουν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στο παιδί, το απέκλεισαν από την πρώτη μέρα λέγοντάς μας ότι κάνουμε κακό στο παιδί αφήνοντας το στο νηπιαγωγείο. Έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη διάγνωση που μας έδωσαν στο Αττικό "ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχή άρθρωσης" και σε λίγες μέρες έχουμε επανεξέταση. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το παιδί μας, από την στιγμή που η διάγνωση δεν μας υποδείξει το ειδικό νηπιαγωγείο; Να πω επίσης ότι από το σχολείο μας ζήτησαν εξετάσεις που έχει κάνει το παιδί, μαγνητική, μεταβολικές εξετάσεις, θυρεοειδούς κλπ, οι οποίες είναι όλες φυσιολογικές μεν, αλλά δεν αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό;

Είμαστε σε απόγνωση, γιατί ενώ το παιδί πάει με μεγάλη χαρά στο σχολείο, μετά το σχόλασμα τον βλέπουμε πολύ πιεσμένο...

like0

Άποψη μου να απευθυνθειτε εσείς οι ίδιοι στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα didyma1103

Καλησπέρα!!

Άποψη μου να απευθυνθειτε εσείς οι ίδιοι στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σας και να αναφέρετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ο μικρός σας δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα? Ειναι υπερκινητικός, ζωηρός, τι σας λένε? Φυσικά και να μην τον πάτε σε ειδικό σχολείο. Μπορείτε όμως να ζητήσετε παράλληλη στήριξη ή να πάτε σε ένα νηπιαγωγείο που θα έχει τμήμα ένταξης (ειδική παιδαγωγό). Αυτά μου έρχονται στο μυαλό προς το παρόν.

Ο μικρός έχει πάει σε παιδικό σταθμό? Προς θεού, ηρεμήστε, σας καταλαβαίνω απόλυτα. Μου έχει συμβεί με τον ένα μου γιο, έχω γράψει εδώ σε σχετικό βιολόγιο (http://www.noesi.gr/blog/dimitra-papa). 

like0

Ποιό νηπιαγωγείο;; Έχουμε κι εμείς παρόμοιο θέμα

Εικόνα Ρένα

Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε το νηπιαγωγείο σε ιδιωτικό μήνυμα γιατί αντιμετωπίζουμε και εμείς ένα παρόμοιο θέμα με νηπιαγωγείο της Καλλιθέας;;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.