Η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση, δικαιούμαστε επίδομα;

Εικόνα Γιάννα Γιάννα

Καλησπέρα, η κόρη μου εχει εγκεφαλική παράλυση - δεξιά ημιπληγια δικαιούμαστε επίδομα ΚΕΠΑ; Να σημειώσω οτι λαμβάνουμε απο τον εοππυ για τις φυσικοθεραπείες της και τις εργοθεραπειες της. Ειναι το ίδιο; Γιατι διαβάζω οτι υπάρχει και το δίμηνο. Ποια ειναι η διαδικασία;

Ευχαριστω

Σχόλια

Δικαιούστε επίδομα

Εικόνα Γιάννης_1970

Δικαιουστε, αρκει η επιτροπη ΚΕΠΑ να δωσει 67% αναπηρια.

Ειναι 1.394 ευρω το διμηνο το επιδομα "Εγκεφαλικης παραλυσης" που περνουμε κι εμεις για τον Αχιλλεα.

like0

Η διαδικασία ξέρετε ποια είναι;

Εικόνα Γιάννα Γιάννα

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαδικασία ξέρετε ποια ειναι; Πρώτα πάω στα ΚΕΠΑ για την αναπηρία και μετα στην Πρόνοια; 

like0

Χρειαζόμαστε μαγνητική η κάποια άλλη εξέταση;

Εικόνα Γιάννα Γιάννα

Επισης για να περασει απο την επιτροπή πρεπει να εχει μαγνητική ή κάποια άλλη εξέταση; Εμείς δεν εχουμε κανει τίποτα τέτοιο . Και η Σκουτελη και οι νευρολόγοι του Παίδων έχουν γράψει γνωμάτευση εγκεφαλική παράλυση δεξιά ημιπαρεση / ημιπληγια και το ίδιο γράφει και συο βιβλιάριο ασθένειας της ΙΚΑ που της καλύπτει τις φυσικοθεραπείες και εργοθεραπειες. 

Ευχαριστω και παλι 

like0

Εμείς είχαμε τη γνωμάτευση, τη μαγνητική και τα φιλμ

Εικόνα Γιάννης_1970

Εμεις περα απο την ιατρικη γνωματευση , που ειδαν, ειχαμε και το πορισμα της μαγνητικης και το φιλμ, τα οποια δεν ειδαν παντως.

Κανετε αιτηση στο ΚΕΠΑ με καποια χαρτια.

Μετα απο 1-3 μηνες σας τηλεφωνουν, δωστε και κινητο, για ραντεβου.

Μετα απο 10-15 μερες παραλαμβανετε απο ΚΕΠΑ την απόφαση. 

Mε την αποφαση και μερικα αλλα χαρτια υποβάλετε  αιτηση στο γραφειο Προνοιας, ειτε στο Δήμο σας ειτε σε καποιον κοντινο οπου ανηκετε.

like0

Σας ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Γιάννα Γιάννα

Σας ευχαριστω πολυ για την απάντηση σας. 

like0

Δεν χρειάζεται 67% για το επίδομα Εγκεφαλικής Παράλυσης

Εικόνα Νεκτάριος-Ελευθέριος Βεντούρης

Για να διεκδικήσετε το επίδομά Εγκεφαλικής Παράλυσης (ή Σπαστικής Εγκεφαλοπάθειας) που χορηγείται από την Πρόνοια, το μόνο που χρειάζεται στη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ είναι η αναγραφή πως το παιδί πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Πρώτα θα πάτε στα ΚΕΠΑ να καταθέσετε την αίτηση προς εξέταση από υγειονομική επιτροπή.

Στη συνέχεια θα μεταβείτε στην Πρόνοια όπου θα καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα μαζί με αντίγραφο της αίτησης εξέτασης από τα ΚΕΠΑ (ώστε να αποδεικνύετε ότι έχετε ήδη απευθυνθεί στα ΚΕΠΑ) και επιπλέον υποβάλετε μία υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρετε ότι θα προσκομίσετε την γνωμάτευση ΚΕΠΑ, όταν εκδοθεί.

like0

Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους (διαγράφηκε)

Εικόνα panayota

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα στα ΚΕΠΑ και ηλεκτρονικά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Έχουμε λάβει ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα, ότι έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ. Δείτε το σχετικό άρθρο με οδηγίες (πατήστε στον τίτλο παρακάτω):

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ

like0

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα

Εικόνα Vasiliki Papa

 Καλησπέρα..θα ήθελα να μάθω περισσοτερα αν γίνετε έχω ανά πρόωρο κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση δεξιά ημιπληγια.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.