Έχω ένα γιο με νοητική υστέρηση, ψάχνω ειδικό Γυμνάσιο

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Ειμαι η Βασια και μεγαλωνω ενα παιδι με νοητική υστέρηση. Είναι 14 χρονων. Τα προβληματα πολλα τωρα που μπαινει και στην εφηβεια. Νευριάζει με το παραμικρο δεν ξερουμε πως να του συμπεριφερθουμε. Πρέπει να ψαξουμε και για γυμνασιο ειδικο γιατι μεχρι και φετος θα παει δημοτικο. Έχει κανεις κατι να προτείνει; Υπαρχει ιδιωτικο γυμνασιο; Είμαστε απο Θεσσαλονίκη. Θα ηθελα να μιλαω με γονεις που εχουν ιδια προβληματα. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Εμάς μας βοήθησαν πολύ

Εικόνα Petros D

Αξιότιμη κυρία,

ο γιός μας είναι 14 και πηγαίνει στην δευτέρα γυμνασίου σε κανονικό γυμνάσιο με παράλληλη στήριξη και διαβάζει με ειδικό στο σπίτι. Η εξέταση του γίνεται σε ύλη που ετοιμάζει η ειδικός.

Σχετικά με τα νεύρα που και ο δικός μας έχει, τον έχει βοηθήσει πολύ η ομάδα κοινωνικοποίησης που γίνεται σε εργαστήριο ψυχολόγου αλλά κυρίως ΜΑΣ έχει βοηθήσει το βιβλίο που διαβάσαμε ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ύστερα από παρότρυνση της ψυχολόγου και ειδικότερα το κεφάλαιο που έχει να κάνει με την ενεργητική ακρόαση.

Να είστε καλά!

like0

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη σύλλογος γονέων

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη κάποιος συλογος γονέων που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες που να βρίσκονται και να συζητάνε ότι τους απασχολεί? 

like0

Βάσια, θα χαρούμε να σε ακούσουμε

Εικόνα Petros D

Βάσια καλησπέρα και καλή χρονιά!!

Είμαστε οι Πέτρος και Λουκία και παρακολουθούμε τις δράσεις του συλλόγου "Αλλάζω". Κάποια στιγμή γινόντουσαν συγκεντρώσεις για γονείς αλλά όχι πια. Ο γιός μας είναι 15 ετών και μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει και μοιραστεί πράγματα με άλλους γονείς χωρίς να υπάρχει κάποιο πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει, απλά δεν το γνωρίζουμε εμείς.

Έχουμε πάρει δύναμη και ιδέες από πολλούς ανθρώπους. Θα χαρούμε να σε ακούσουμε στην περίπτωση που θα ήθελες να μιλήσεις σε κάποιον. Να είσαι καλά!

like2

Εκρήξεις θυμού

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Το θέμα που θα ήθελα να συζητήσω και δεν ξερω αν κανείς το έχει περάσει η το περνάει είναι οι εκρήξεις θυμού του γιου μου τις οποίες δεν ξέρουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε. Από το πρωί που θα ξυπνήσει είναι όλο νευρα όλα του φταίνε αντιδράει σε ότι του πούμε με ακολουθεί συνέχεια αντιδρώντας σε όποια απάντηση  του δώσω φωνάζει πετάει πράγματα. Δεν ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε  όλο αυτό. Δεν έχουμε πάει σε κάποιον ειδικό να μας πει κάτι ή αν χρειάζεται να πάρει κάποιο φάρμακο για να τον ηρεμήσει.

Έχει κανείς κάποια παρόμοια περίπτωση? 

like0

Γνωρίζει κανείς έναν καλό νευρολόγο στη Θεσσαλονίκη;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Γνωριζει κανεις εναν καλο νευρολογο στη θεσσαλονικη; Ενδιαφερομαι για τον γιο μου γιατι μεχρι τωρα πηγαιναμε σε παιδονευρολογο αλλα αφου εκλεισε τα 17 μας ειπε οτι πρεπει να μας παρακολουθει τωρα νευρολόγος. Ψαχνω ομως καποιον που να εχει εμπειρια και στις επιληπτικες κρισεις. Οποιος γνωριζει η εχει επισκεφθει, ας μου στειλει τη διευθυνση του. Ευχαριστω.

like0

Καλημέρα σας!!

Εικόνα Petros D

Καλημέρα σας!!

Θα επισκεπτόμουν την Κα Παπαγεωργίου, Ψυχίατρο, εξειδικευμένη σε θέματα αυτισμού.

Μπορεί να σας δείξει έναν δρόμο.

Να είστε καλά!

like0

Το ονομα της ειναι Βαιτσα;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Το ονομα της ειναι Βαιτσα;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.