Εκρήξεις θυμού στον γιο μου, 15 χρονών

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Ο γιος μου είναι 15 χρόνων έχει νοητική στέρηση και μας προβληματίζουν οι εκρήξεις θυμού που έχει. Δεν ξέρει τι θέλει ότι και να του λέμε αντιδράει κλαίει. Δεν έχει ενδιαφέροντα κάτι που να του αρέσει να κάνει είναι δύσκολο παιδί δεν ξέρουμε πως να το χειριστουμε.

Σχόλια

Αντιμετώπιση του θυμού

Εικόνα Petros D

Αγαπητή κα Κασάπη,

Έτσι όπως το περιγράφετε μου θυμίζει παρόμοια κατάσταση που περάσαμε προ διετίας με τον 15χρονο γιό μου.

Σίγουρα όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες, μπορούμε να βρούμε όμως τομές.

Αν θέλετε επικοινωνήστε στο famdal@cyta.gr για να σας πούμε τι κάναμε και που απευθυνθήκαμε.

Σήμερα ζούμε μια άλλη πολύ όμορφη καθημερινότητα και, φυσικά, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Να είστε καλά. 

like0

Σας αναφέρω πώς αντιμετωπίσαμε το θυμό

Εικόνα Petros D

Ανταποκρινόμενος στην παρότρυνση των υπευθύνων του δικτύου, σας αναφέρω πως, όταν αντιμετωπίσαμε θυμό και αντίδραση, συμβουλευτήκαμε ψυχίατρο και ψυχολόγο ειδικευμένους σε θέματα αυτισμού, καθώς η κατάσταση δεν ήταν διαχειρίσημη από εμάς. Μας καθησύχασαν λέγοντας πως πρόκειται για παροδική φάση και μας πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης.

Ακολουθώντας τις προτάσεις τους είδαμε μερα με την μέρα σοβαρές βελτιώσεις. Μια από τις οδηγίες που ακολουθήσαμε ήταν αυτή της ενεργητικής ακρόασης που έκανε το παιδί μας να καταλάβει ότι νοιαζόμαστε και καταλαβαίνουμε ή προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που νιώθει.

Διαβάσαμε σχετικό βιβλίο και κάναμε συνεδρίες με την ψυχίατρο αλλά και την ψυχολόγο (πιο τακτικά).

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.