Σε ποιο Ιατροπαιδαγωγικό μπορώ να απευθυνθώ;

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα σας, θα ηθελα την βοηθειά σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πέρσι τέτοια αποχή είχαμε περάσει από το ιατροπαιδαγωγικό της Ν. Σμύρνης, όπου μια παιδοψυχολόγος υποτίθεται ότι θα εξέταζε το παιδί μου για να βγάλει μια διάγνωση. Η κυρία αυτή μόνο την είδε από μακρυά, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κόρη μου, δεν την πλησίασε δεν έκανε τίποτα. Εγώ έδωσα στην κόρη μου ένα παιχνίδι για να ασχοληθεί και γύρισε η κυρία αυτή και μου είπε ότι το παιδί μου είναι αυτιστικό και έκανα την πιο απλή ερώτηση, που μπορεί να κάνει μια μάνα όταν ακούει κάτι τέτοιο..

- Πως βγάλατε από το συμπέρασμα, από την στιγμή που δεν έχεις ασχοληθει με το παιδί..;

Η απάντησή της ήταν ότι πρέπει να το πάρω απόφαση ότι η κόρη μου έχει πρόβλημα..

Εχασα την γη κάτω από τα πόδια μου.

Συγνώμη που μακρηγορώ..

Φέτος είναι να ξαναπεράσουμε από αξιολόγηση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε της συνεδρίες

Μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να πάω σε άλλο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο να την δουν, γιατί όταν τους είπα ότι δεν θέλω να την ξαναδεί η ίδια κυρία μου είπαν ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάω και πρέπει να την δεί πάλι η ίδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..  

Σχόλια

Σαφώς, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα άλλο πλησίον ΙΚ

Εικόνα Ελένη Χαλκίδου

Γεια σας, 

Σαφώς, και μπορείτε να επισκεφτείτε ένα άλλο πλησίον, ιατροπαιδαγωγικό κέντρο! Μπορείτε να δείτε τη λίστα γύρω από τον τόπο κατοικίας και καλέσετε για ένα ραντεβού! Όπως και να έχει μην επικεντρώνεστε σε πρόσωπα αλλά στην ουσία, να εξελιχθεί το παιδί και κατά επέκταση να προχωρήσει ομαλά η οικογένεια τη πορεία της!

like2

Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα λειτουργούν τομεακά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κατά βάση, η διεύθυνση του τόπου διαμονής σας είναι αυτή που καθορίζει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στο οποίο ανήκετε και εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε - αυτό σημαίνει ότι έχουν ως βάση των παιδιών που καλύπτουν τον γεωγραφικό τομέα που εξυπηρετούν, δηλαδή λειτουργούν τομεακά. Σε αυτή τη σελίδα http://www.noesi.gr/pronoise/iatropaidagogika-kpsy μπορείτε να δείτε τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα της περιοχής σας.

Πιστεύω και εγώ ότι, αν θέλετε να αποφύγετε το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, η καλύτερη πρόταση είναι να απευθυνθείτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο Παίδων. Η άλλη σας εναλλακτική είναι να δηλώσετε μία διαφορετική διεύθυνση κατοικίας, που να αντιστοιχεί σε άλλο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο από αυτό που έχετε ήδη απευθυνθεί (ίσως τη διεύθυνση κατοικίας ενός συγγενικού προσώπου). 

like0

Απογευματινά Ραντεβού

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Καλησπέρα σας,

Θα μπορούσατε να καλέσετε στο 1535 για κάποιο απογευματινό ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο. Οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία είναι με πληρωμή. Τα απογευματινά ιατρεία χρεώνονται, ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού από 60€-90€.

like0

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα στο Τζάνειο

Εικόνα Μίνα

Μπορείς να πας στο Τζάνειο, έχει πολύ καλό Τμήμα και δεν περιμένεις σε μεγάλη αναμονή. Εμένα τον βλέπει ο παιδοψυχίατρος Αμβρόσιος κάθε χρόνο και ασχολείται πολύ με το παιδί και με ρωτάει για το παιδί και απαντάει σε ο,τι απορια έχω.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.