Εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης που μοιράζεται σε διάφορα σχολεία

Εικόνα Ειρηνη Ν

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω... ο νομος παραλληλης στηριξης αναφερει πουθενα αν ο εκπαιδευτικος ειναι ολη τη βδομαδα σε ενα μονο παιδι ή μοιραζεται σε διαφορα σχολεια. Π.χ μια μερα σε ενα παιδι, την επομενη σε αλλο.. κ.τ.λ.

Σχόλια

Θέλω να ρωτήσω αν είναι νόμιμο

Εικόνα Ειρηνη Ν

Απλα θελω να ρωτησω ειναι νομιμο... γιατι με αυτο το τροπο δε μπορει να γινει σωστη παρεμβαση.

like0

Εργάζομαι στα ΚΕΔΔΥ ξέρω οτι έτσι λειτουργούν οι παράλληλες όμως

Εικόνα Ειρηνη Ν

Εργαζομαι σε ΚΕΔΔΥ, ξερω οτι ετσι, οι Διευθυνσεις (ενν. Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) μοιράζουν τους εκπαιδευτικούς, απλά θέλω να ξέρω είναι νόμιμο; Γιατι είμαι εντελώς αντίθετη με​ αυτό.. Δεν μπορεί να γίνει σωστή παρέμβαση αν ο εκπαιδευτικός δεν ασχολείται εξ ολοκληρου με ενα παιδί.

like1

Πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα,

κατά την άποψή μου, το πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη είναι ότι δεν παρέχεται κατά αποκλειστικότητα σε ένα παιδί, με εξαίρεση ενδεχομένως όσα παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, δηλαδή η εισήγηση του ΚΕΔΔΥ (όπως θα ξέρετε) αναφέρει ώρες παράλληλης στήριξης. Εάν υπάρχουν 3 παιδιά στο ίδιο σχολείο για τα οποία έχουν εισηγηθεί ώρες Π.Σ. τότε το ίδιο άτομο κατά πάσα πιθανότητα θα παρέχει αυτές τις υπηρεσίες στα παιδιά. Αν δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στο ίδιο σχολείο αλλά σε ένα άλλο, τότε δεν μου κάνει εντύπωση να εξυπηρετεί τις εκεί ανάγκες.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει σωστή στήριξη, όμως το πρόβλημα αρχίζει από την εισήγηση. Τώρα αν θα μοιράζεται σε 3 παιδιά στο ίδιο σχολείο ή σε 3 παιδιά σε διαφορετικά σχολεία απλά μεγαλώνει το πρόβλημα.

like0

Νόμιμο το μοίρασμα των ωρών του εκπ/κού παράλληλης στήριξης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το αρμόδιο ΦΕΚ για τους Εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης είναι το ΦΕΚ 449/03-04-2007. Με βάση την παράγραφο 8, οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης

Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές συστεγαζόμενων σχολείων ή σε προγράμματα παράλληλης στήριξης όμορου σχολείου ύστερα από εισήγηση του σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής.

Μπορείτε να δείτε ή να “κατεβάσετε” το ΦΕΚ για την Παράλληλη Στήριξη από τη Βιβλιοθήκη του Οδηγού δικαιούχων των συνεργατικών ομάδων[+] του noesi.gr ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.


[+] Πρόκειται για ομάδες επαγγελματιών που παράγουν και προάγουν την επιστημονική γνώση. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργατικές ομάδες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/coworking.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.