Άγνωστη διαταραχή που δεν ξέρουμε τι είναι

Εικόνα Andreas

Καλησπέρα ξέρω μία φίλη που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στη καθημερινή της ζωή που την πάνε πίσω. Μερικά από αυτά είναι, από ότι μου είχε πει είναι: Έλλειψη συγκέντρωσης, ξεχνάει πολύ εύκολα, δεν καταλαβαίνει βασικούς υπολογισμούς, δεν μπορεί να θυμάται, και κουράζετε πάρα πολύ εύκολα, σε μια δουλειά που δούλευε πρόσφατα την άφησε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, παρότι ήταν δουλειά σε γραφεία.. γενικά απο ότι κατάλαβα δεν μπορεί να σκεφτεί καλά.. και αυτό χειροτερεύει με το καιρό.

Γενικά όπως μου τα περιέγραψε εγω μπορώ να φανταστώ έναν εγκέφαλο που αποδομείται σιγά-σιγά..

Μου είπε οτι οι ψηχολογοι δεν την βοηθησαν σε τίποτα, μονο τις ελεγαν οτι εχει άγχος κ.τ.λ. και ενας της ειπε για νοσηλεία που ήταν ακραίο, (δεν την δέχτηκαν) δεν ξέρω αν θέλει να ξανά πάει σε ειδικούς με τα απο όλα αυτά.. εσείς ξέρετε τι μπορεί να είναι αυτό; ή κάποιο μέρος να τη βοηθήσει;

Σχόλια

Ήταν πάντα έτσι?

Εικόνα Μαρια Ρουφ

Καλησπέρα, εγώ θα πρότεινα αρχικά να γίνουν κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις, έγινε  κάτι στο περιβάλλον της που μπορεί να την επηρέασε? Ήταν πάντα έτσι? Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ψυχολογικής φύσεως μόνο, για μένα σωστό θα ήταν να απευθυνθεί σε κάποιο νευρολόγο για να την κατευθύνει ως προς τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει και τις συνεδρίες με το ψυχολόγο εάν χρειάζεται... αν τα αίτια δεν είναι παθολογικά, η σωστή διατροφή και η καθημερινή άσκηση βοηθάει στο μέγιστο όπως και οι δημιουργικές ενασχολήσεις... χορός, μουσική, χειροτεχνίες κτλπ. 

like1

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Εικόνα Andreas

Ευχαριστώ για την απάντηση! Μου είπε ότι πριν 1-2 χρόνια έγινε έτσι, και πιστευει οτι την επηρέασε η υπερβολική πίεση των εξετάσεων του λυκειου (καθηγητές - οικογενειακό περιβάλλον).

Επίσης, εχω μάθει απο εκείνη ότι γενικά το οικείο περιβάλλον δεν την βοηθά και πολύ για πολλούς λόγους.. και ίσως να χειροτερεύει την κατάσταση.

like2

Αυτό που διάβασα είναι υπερβολικό

Εικόνα Andreas

Αυτό που διάβασα είναι υπερβολικό! (*)

Απλά ρώτησα για γνώμες, δεν ψάχνω διάγνωση ούτε απαντήσεις από το site.

(*) Σημείωση: Αναφέρεται σε ανάρτηση που έχει αφαιρεθεί μετά από αίτημα προς τον διαχειριστή του ιστοτόπου, από το μέλος που έκανε την ανάρτηση.

like0

Βεβαίως αυτό που διαβάσατε είναι υπερβολικό

Εικόνα NOESI.gr

Βεβαίως αυτό που διαβάσατε είναι υπερβολικό, θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Όμως είναι η άποψη ενός μέλους της κοινότητας της νόησης στο διαδίκτυο. Δεν μας εκφράζει, δεν μας εκπροσωπεί. Παρά το ύφος της, που δεν συνάδει με τους συνοδοιπόρους που αναζητούμε ανάμεσα στα μέλη μας, σεβαστείτε τη όπως κι εμείς, ως απλά μια άποψη. 

-- ομάδα νόησης στο διαδίκτυο :)

like0

Συγγνώμη

Εικόνα Μαρια Ρουφ

Εξέφρασα απλά την άποψη μου, εάν το λέτε για μένα συγνώμη , δεν ήθελα να προσβάλλω κάποιον. 

like1

Δεν χρειάζεται να ζητάτε συγνώμη

Εικόνα NOESI.gr

Δεν χρειάζεται να ζητάτε συγνώμη -- το σχόλιο για την υπερβολική ανάρτηση δεν αφορά το δικό σας σχόλιο αλλά σχολιο άλλου μέλους, το οποίο έχει ήδη αφαιρεθεί μετά από αίτημα του ίδιου του μέλους που το δημοσίευσε. 

Λυπούμαστε για τη σύγχυση, που δημιουργείται με τις διαγραφές σχολίων, προσπαθήσαμε να την ελαχιστοποιήσουμε με τη συγκεκριμένη διατύπωση: 

Σημείωση: Αναφέρεται σε ανάρτηση που έχει αφαιρεθεί μετά από αίτημα προς τον διαχειριστή του ιστοτόπου, από το μέλος που έκανε την ανάρτηση.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.