Νυχτερινή ενούρηση

Εικόνα Anonymous

O γιος μου ηλικίας 7,5 ετών δεν έχει καταφέρει να μείνει ποτέ στεγνός τη νύχτα μέχρι τώρα. Εάν τον σηκώσω δύο φορές και την κατάλληλη ώρα τότε μπορεί να σηκωθεί στεγνός. Όταν βρέχεται δεν το αντιλαμβάνεται και δεν ξυπνάει, αλλά μένει έτσι μέχρι το πρωί. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί κάποιες φορές να βραχεί ελαφρά. Του κάνουμε τακτικά εξετάσεις για ουρολοίμωξη, που βγαίνουν αρνητικές και τον έχουμε εξετάσει με υπέρηχο που δεν έδειξε τίποτα. Θα ήθελα την συμβουλή σας, γιατί το πρόβλημα έχει αρχίσει να τον επηρεάζει και εγώ πολλές φορές μετά από πολύ κούραση δεν καταφέρνω να τον σηκώσω. Μαρία.

Σχόλια

Το πρόβλημα σας

Εικόνα βάσω
Το πρόβλημα σας είναι αρκετά κοινό.Όπως ίσως να ξέρετε υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για συμβουλές.Άν το μόνο πρόβλημα του παιδιού είναι η νυκτερινή ενούρηση ,τότε πρέπει να διευκρινισθεί αν είναι πρωτογενής η δευτερογενής.Επίσης αν υπάρχει ιστορικό στην ευρύτερη οικογένεια και αν συντρέχουν ανατομικοί λόγοι. Η κόρη μου είχε αυτό το πρόβλημα και παρόλο που το είχα ψάξει διεξοδικά, πιστεύω ότι θεραπεύτηκε με συνδυασμό πολλών παραμέτρων : Πρώτα από όλα ( συμπέρασμα εκ του αποτελέσματος) ο ΧΡΟΝΟΣ.Όσο μεγαλώνει το παιδί ωριμάζει το σύστημα του και ελέγχει καλύτερα τη κύστη του.Δεύτερον ένας συνδυασμός διατροφής δηλαδή όχι βιταμίνη C από το απόγευμα και μετά ,καθώς και διατροφή για καλή λειτουργία του εντέρου.Τρίτον μια ορμόνη που χορηγείται από spray στη μύτη μπορεί να βοηθήσει.Τέταρτο και σημαντικό ψυχραιμία! Μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του MEMORIAL HOSPITAL και να διαβάσετε τα προγράμματα που κάνουν εκεί. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για την ορμόνη αλλά να γνωρίζετε ότι η δική σας συνδυαστική θα βοηθήσει.
like0

Νυχτερινή ενούρηση

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαβάστε τη δημοσίευση από το NOESI.gr με τίτλο "Νυκτερινή ενούρηση". Ανοικτή Γραμμή Πληροφοριών για τη Νυκτερινή Ενούρηση: 800-11-6464746. Καλώς ήρθατε στο NOESI.gr :)
like0

Η κόρη μου ξεπέρασε τη δυσκολία

Εικόνα Ιφιγένεια
Η μεγαλύτερη κόρη μου κατάφερε με επιτυχία να ξεπεράσει τη δυσκολία σε ηλικία 6 ετών με το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο. Αξίζει να προσπαθήσετε.
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα vasw
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το ομοιπαθητικό φάρμακο.
like0

Με ενδφιαφέρουν και εμένα αυτά τα στοιχεία

Εικόνα Θεοδοσία Αντωνίου
Θα ήθελα η Κα Ιφιγένεια εαν μπορεί να μου αποστείλει στο e-mail μου THEODOSI8@MSN.COM κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το πως ξεπέρασε το πρόβλημα της νυχτερινής ενούρησης γιατί έχω ένα γιό 6 περίπου ετών ο οποίος βρέχει το κρεββάτι του σχεδόν κάθε βράδυ και σε πολλές περιπτώσεις παραπάνω από μία φορές. Με ενδιάφερουν άμεσα τόσο τα στοιχεία για τον ομοιοπαθητικό που σας το συνταγογράφησε όσο και το ίδιο το φάρμακο. Περιμώνω νέα σας σύντομα. Με εκτίμηση, Αντωνιου Θεοδοσία
like1

Με ενδιαφέρει ιδαίτερα το φάρμακο

Εικόνα Marian
Και εγώ θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το φάρμακο. Ο γιος μου είναι τώρα οκτώ και το πρόβλημα έχει βελτιωθεί πολύ ελαφρά από τότε που έγραψα το αρχικό σχόλιο. Τον επηρεάζει αρκετά, γιατί δεν κοιμάται καλά και είναι κουρασμένος. Εξακολουθούμε να είμαστε σε αδιέξοδο. Κάθε βράδυ κάθε δύο ώρες κοιτάω εάν έχει βραχεί και τον αλλάζω. Εκείνος χάνει τον ύπνο του γιατί κάθε βράδυ ξυπνάει μία με δύο φορές και εγώ πολλές φορές σηκώνομαι και δεν καταλαβαίνω γιατί και πριν μια εβδομάδα πήγα να καθήσω και δεν υπήρχε καρέκλα και χτύπησα.
like0

Θα ήθελα να μάθω για αυτό το φάρμακο

Εικόνα Έυη
Θα ήθελα να μάθω και εγώ γι' αυτό το φάρμακο, γιατί έχω ένα γιο 4 ετών ο οποίος ουρεί το κρεβάτι του κάθε βράδυ. Έχω απελπιστεί. Τι να κάνω;
like0

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες

Εικόνα arlekinos
Θα ήθελα κι εγώ να μάθω περισσότερα. Στείλτε μου ένα mail αν γίνεται στο parathirostizwi@hotmail.com
like0

Νυχτερινή ενούρηση ακόμα,,,,

Εικόνα ανώνυμο
Έχω και εγώ μια κόρη 9.5 χρονών που ακόμη βρέχει το κρεβάτι της. Στεναχοριέται πολύ και είναι λογικό βέβαια. Τη στηρίζουμε όσο μπορούμε, έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις που πρέπει και δεν υπάρχει κανένα οργανικό ή άλλο πρόβλημα. Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιό κέντρο απευθυνθύκατε για να βρείτε ομοιοπαθητικό και τι φάρμακο πήρατε. Θα εκτιμούσα αφάνταστα αν μου απαντούσατε άμεσα καθώς το θέμα επείγει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας μιας και βρισκόμαστε και εγώ και ο πατέρας της σε απόγνωση.
like0

Τα πέρασα!!!

Εικόνα ανώνυμο
Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να περιγραψεις το ποσο σε επηρεαζει αυτο προβλημα... Οσο και να στηριζετε την κορη σας η ιδια "ποναει" πολυ για αυτο που της συμβαινει. Οσο περιεργο και να σας ακουστει καλυτερα να της αγορασετε πανες για το βραδυ γιατι τουλαχιστον θα προστατευεται και το σεντονι (λιγοτερη ταλαιπωρια για σας) αλλα κ η ιδια θα νοιωθει πιο ξεκουραστη οταν δεν θα χρειαζεται να σηκωνεται το βραδυ μια ή και 2 φορες για να αλλαξει μπυτζμαες και να πλυθει. Εξηγειστε της ομως για ποιους λογους θα πρεπει να το κανει ώστε να μην φτασει στο σημειο να ξυπναει και να καταλαβαινει οτι θελει να παει τουαλετα και τελικα να μην σηκωνεται γιατι φοραει την πανα της.Εγω σταματησα να βρεχω το κρεβατι μου στα 13-14 χρονια αν και μεχρι τα 16 ειχα καποια ατυχηματα (αλλοτε 1 φορα το τριμηνο ή το εξαμηνο και κατα διαστηματα ακομη και 4-5 φορες την εβδομαδα) ... Απο τοτε δεν μου εχει ξανασυμβει ουτε μια φορα (ειμαι 22) αλλα ακομα κ τωρα οταν ειμαι σε ξενοδοχεια, σπιτια φιλων ή κ στο σπιτι μου με παρεα φοβαμαι μηπως επανελθει το προβλημα. Προσωπικα ποτε δεν φορεσα πανα και το μονο μετρο που περνανε οι γονεις μου ειναι καποιο προστατευτικο για το στρωμα. Και καποια συμβουλη πολυ σημαντικη!!! Οταν διαπιστωσετε πως το προβλημα εξαφανιζεται διατηρειστε το προστατευτικο μετρο που χρησιμοποειειται γιατι οπως ειχε πει καποια στιγμη η ιατρος μου μπορει να σταματησει οταν ειναι 10 ετων και ξαφνικα στα 13 να ξαναρχισει και με χειροτερη μορφη... Δεν θελω να σας τρομαξω αλλα εμεις την πατησαμε και το στρωμα καταστραφηκε... Μιλήστε μαζι της ανοιχτα και μην αναφερεται το τι της συμβαινει τα βραδυα σε συγγενεις κ ξενους. Τελος, αν γνωριζετε καποιον αλλον που να ειχε το ιδιο προβλημα πειστε τον να μιλησει με την κορη σας. Και μην διανοειθητε να μην την αφηνετε να πινει νερο πριν κοιμηθει γιατι και δεν ειναι αυτη η αιτια του προβληματος αλλα και γιατι μπορει να αφυδατωθει... Ευχομαι να σας βοηθησα...Καλο κουραγιο!!!
like0

Και γω βρέχω ακόμη το κρεβάτι μου

Εικόνα ανώνυμο
Καλησπέρα κορίτσια! Και γω είμαι 23 ετών και βρέχω ακομα το κρεβατι μου!παντα το εβρεχα.. πάνες οπως λεει και η κοπελα απο πανω ειναι μια λυση!Πολλα παιδια και ενηλικες συνεχιζουν να βρεχουν το κρεβατι τους γιαυτο και εχουνε βγει στην αγορα πανες για μεγαλους!
like0

Πληροφορίες για το ομοιοπαθητικό φάρμακο

Εικόνα Angela Papastavrou

Γεια σας, και εμείς αντιμετωπίζουμε ακομη το ίδιο προβλημα με το παιδί που αν και εκλεισε τα 7 φοράει ακομη πανα την νύχτα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το ομοιοπαθητικό φάρμακο που αναφέρετε. Eυχαριστώ, Αγγελική

like0

Ερώτηση προς την κοπέλα 23 ετών

Εικόνα ανώνυμο
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό που έγραψες. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις έχοντας αυτό το πρόβλημα στην ηλικία σου. Φαντάζομε πως σίγουρα στη ζωή σου θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι σχέσεις φυσικά. Πώς το αντιμετωπίζουν όταν το μαθαίνουν τα αγόρια που σε φλερτάρουν ή το αγόρι σου; Έχεις κάνει εξετάσεις; Ξέρεις που οφείλεται αυτό το πρόβλημα (αν φυσικά θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε πρόβλημα). Υπάρχουν στιγμές αμηχανίας; Για παράδειγμα διακοπές με παρέες που αναγκαστικά θα δουν ότι φοράς πάνες το βράδυ.
like0

Eίχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα

Εικόνα elena19
Καλησπέρα και από εμένα, Το δικό μου θέμα έχει να κάνει με μια νευρογενή κύστη που δυστυχώς εμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες και οδήγησε σε νυχτερινή κυρίως ενούρηση. Είχα υποβληθεί σε αρκετές εξετάσεις αλλά και σε ουροδυναμικό έλεγχο και σε μαγνητική εγκεφάλου. Δεν έλαβα κάποια φαρμακευτική αγωγή και το πρόβλημα μπορώ να πω ότι το έχω ξεπεράσει. Έως ένα βαθμό έχει σχέση και το stress αφού η ακράτεια εμφανίστηκε μετά από ένα οικογενειακό πρόβλημα. Οι γονείς μου, μου συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι φοβήθηκαν και για την υγεία μου. Τις πρώτες μέρες το έκρυψα αλλά όταν είδα ότι δεν περνάει μίλησα με την μητέρα μου και την ίδια μέρα πήγαμε σε γιατρό. Αποφάσισα να φορέσω πάνα ακράτειας αφού αναγκαζόμουν να ξυπνάω πολλές φορές το βράδυ, να έχω ατυχήματα και το πρωί να νιώθω πολύ κουρασμένη.Ντράπηκα πάρα πολύ τον πρώτο καιρό που φορούσα πάνες (ευτυχώς μόνο τις βραδινές ώρες). Βασικά πριν καταλήξουμε στις πάνες το είχαμε συζητήσει με τους δικούς μου. Επειδή ο γιατρός μας είχε πει ότι μάλλον θα είναι παροδικό δεν ήθελα να βάλω babylino, Όμως επειδή είχα σχεδόν κάθε βράδυ ατυχήματα για 2 εβδομάδες τελικά δέχτηκα να φορέσω. Εδω και δύο μήνες ξυπνάω στεγνή και έχω σταματήσει να φοράω πάνα. Πάντως επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς γιατρούς το πρόβλημα της ακράτειας στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και πολλές νέες κοπέλες κάνουν χρήση πάνας χωρίς να μιλάνε για το πρόβλημα τους. Από την εμπειρία αυτή που είχα πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσει η χρήση πάνας να είναι taboo και να μπορεί κάποιος χωρίς προκαταλήψεις να μιλάει για το προβλημά του.
like0

Απάντησή μου για τη χρήση πάνας

Εικόνα ανώνυμο
Δέν είχα και ούτε θα έχω ποτέ κόμπλεξ με την χρήση της πάνας. Τα supermaket στο κάτω κάτω της γραφής γιατί τα πουλάνε; Για πλάκα; Εχω έρθει φυσικά σε αμηχανία να είμαι με φίλες σε διακοπές και να πρέπει να φορέσω πάνα αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιέταιρο πρόβλημα γιατι είναι φίλες και καταλαβαίνουνε! Ούτε με το φλέρτ όπως λές είχα ποτέ πρόβλημα!
like0

πάνες για παιδιά 8 ετών και άνω

Εικόνα Ζωή
Θα ήθελα την εμπειρία σας πάνω στο θέμα της πάνας. Πάνες-βρακάκια που να κάνουν σε παιδιά πάνω από 8 ετών που πωλούνται? Γιατί πλέον οι παιδικές δεν εφαρμόζουν, είναι μικρές. Εκείνες για ενήλικους είναι πάρα πολύ μεγάλες. Σε φαρμακείο δε βρήκα, μήπως πωλούνται σε κάποιο μέρος με πιό εξειδικευμένα προϊόντα για το θέμα αυτο? ΠΡόκειται για τον μικρό Δημήτρη, 8 ετών με αυτισμό, που δε δέχεται κανονική πάνα, παρά μόνο εαν φοριέται σα βρακάκι. Εάν γνωρίζετε κάτι σας παρακαλώ πείτε μου.
like0

Αντιμετωπίζω το ίδιο

Εικόνα Καρατζιά Δήμητρα
Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, εδω και 2 χρόνια, με τον 8 χρόνο τώρα γιο μου, ο οποίος έχει και διάγνωση αυτισμού. Το θέμα με μας είναι είναι ότι περάσαμε από τις παιδικές πάνες στην ενούρηση χωρίς καμία επιτυχία. Κάποια στιγμή με ομοιπαθητικό φάρμακο το φαινόμενο σταμάτησε για περίπου 2-3 μήνες αλλά ξεκίνησε πάλι, επίσης κάποια στιγμή σε διακοπές που του ζήτησα να μη βρέξει το κρεβάτι γιατί θα μας διώξουν έμεινε στεγνός. Στο σπίτι όμως δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος, αρνείται ακόμη και να σηκωθεί για να πάει τουαλέτα στη διάρκεια της νύχτας, πολλές φορές δεν θέλει να ξαναντυθεί αφού βγάλουμε τα βρεμένα και όσες φορές έμεινε στεγνός και τον επαίνεσα θύμωσε και δε θέλει να παραδεχτεί ούτε ότι βρέχει το κρεβάτι ούτε ότι ξυπνάει στεγνός (όταν το κάνει). θα δοκιμάσω την ανοικτή γραμμή που αναφέρατε. Ευχομαι τα καλύτερα σε όλους σας Δήμητρα
like0

Πάνες για παιδιά 35-60kg

Εικόνα Emma
Τα μονο που βρικα εγω ειναι Libero night comfort, στο σουπερ μαρκετ. http://www.tena.co.uk/Professionals/products-pavilion/Libero-Night-Comfort Αλλη μαρκα που υπαρχει ειναι Huggies Drynites, http://www.drynites.co.uk/home_boy.aspx Αν δεν εχουν στο σουπερ μαρκετ στη γειτονια τωρα, να τους ρωτισετε να κανουν παραγγελλια, δεν ειστε μονη που ψαχνετε για πανες. Αν δεν το κανουν, θα σε στειλω μαιλ για που τα αγοραζω εγω.
like0

Πάνες για 8 ετών

Εικόνα ανώνυμο
Στα Μαρινόπουλος εχει τα Libero night 35-60kg αλλα τελευταία τα εχουνε σταματησει αποτι παρατηρησα! Εμενα η κορη μου ειναι 12 ετών και τις παίρνω tena pants small. Είναι εσωρουχο βρακακι και της κανει αψογα και ειναι μολις 39kg. Ειναι και διακριτικες! Δεν φουσκωνει ο ποπος της οπως τις παιδικες και ειναι και αθορυβες επησις!
like0

Νομίζω ότι η tena slip βγαίνει σε XS

Εικόνα ελενα
Νομίζω ότι η Tena Slip βγαινει και σε XS. Λογικά πρέπει να είναι γι αυτά τα κιλά που λέτε! Είναι καλές πάνες, τουλάχιστον όταν τις χρειάστηκα εγώ με βόλεψαν!
like0

Προς Ελενα για τα Tena Slip

Εικόνα Ευτυχια
Δεν κυκλοφορουν στην Ελαδα tena slip ουτε extra small ουτε small! Απο medium και πανω. Το λεω γιατι φοραω και γω (27 σημερα). Τα tena pants βγαινουνε μονο small.
like0

Και εγώ έχω προβλήματα ακράτειας...

Εικόνα fotini17
Καλησπέρα σε όλους και όλες, είμαι 17 ετών και από πολύ μικρή είχα προβλήματα και συνεχίζω να έχω με το θέμα πιπί. Καμιά φορά όταν φτερνίζομαι, βίχω κτλ κτλ μου φεύγουνε κάποιες σταγόνες! Με αποτέλεσμα φυσικά να νιώθω ανασφάλειες!Μέχρι και το γυμνάσειο φορούσα κανονικα μπεημπιλίνα! (Με δεχτήκανε στο σχολείο γιατί η μαμά μου είναι δασκάλα ;) .... βίσμα δηλαδη!!) Στο λύκειο και φυσικά επειδη πλέον ήμουνα κοπέλα κτλ κτλ δεν ηθελα να γνωρίζουν οι συμαθητές μου ότι φοράω προστατευτικά εσώρουχα και μόλις τοτε ειχανε βγει τα tena pants discreed. Στην κυριολεξία τόσο λεπτα όσο ενα εσώρουχο) Παιδιά σώθηκα!!!!! Απο τοτε νιώθω σαν να μην εχω κανενα προβλημα πλεον!!!!
like0

11 ετων

Εικόνα γιωτα παπαδακη
Ηθελα και γω να γραψω στο ποστ αυτο αλλα καπου κολουσα μεχρι που ειδα οτι οντως υπαρχουν προβληματα σε πολλα παιδια ακομα και σε μεγαλους! Η κορη μου σημερα 11 (Υ.Γ δεν εχει αυτισμο και κανενα αλλο προβλημα) αντιμετωπιζει που και που προβληματα στον υπνο της και κατουριεται! Τι γιατρους, τι εξετασεις... και τι δεν καναμε!! Μεχρι τα 7 της φορουσα παμπερς την νυχτα και το μεσημερι! μεγαλονοντας καταλαβε οτι ειναι για τα μωρα και αρχισε την γκρηνια! Κανενα χρονο περιπου δεν τις φορουσαμε και ειχε ως αποτελεσμα να τα κανει μουσκεμα ολα οταν τις φευγανε! Της μιλισα και της εξηγησα οτι και αλλα παιδακια αμα εχουνε τετοιο προβλημα φορανε παμπερς αλλα αυτη τιποτα! Της εβαλα υποσεντονα (προστατευτικο καλυμα) και γλιτωσαμε τουλαχιστον το στρωματακι της! Αλλα πανοσεντονα κ.τ.λ. μουσκεμα παλι! Πειτε μου τι να κανω! Δεν μπορω αλλο να πλενω! Εδω βλεπω οτι 20 και 25 χρονων και φορανε ακομα και εμενα ειναι 11 και δεν το βαζει κατω με τιποτα! Help!!
like0

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Εικόνα Ζωή
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τη μάρκα που είναι για την ηλικία αυτή την έψαξα στο http://www.drynites.co.uk/home_boy.aspx που μου είπες και μου φαίνεται μιά χαρά, αλλά ήθελα να σε ρωτήσω εάν την έχεις δεί να πωλείται κάπου γιατί δε τη βρήκα. Δε με ένοιαζε να την παραγγείλω και μέσω ιντερνετ αλλά δε στέλνουν στην Ελλάδα.
like0

Τι να κάνουμε; 9 χρονών και ακόμα βρέχεται

Εικόνα ανώνυμο
Είναι πραγματικα ιδιαίτερα δυσκολο πρόβλημα!! Ο γιος μου είναι 9 ετών.. καλός μαθητής, δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα (αυτισμό κλπ)Κάθε μέρα όμως βρέχεται!!Πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό ..δεν μας έδωσε φάρμακα, τόνισε ότι είναι καλύτερα να συνεχίσουμε να του φοραμε πάνα μέχρι να το ξεπεράσει φυσιολογικά. Το παιδί βρέχεται κάθε βράδυ !!Αναγκαζόμαστε να του φοράμε πάμπερς συνέχεια μέρα - νύχτα .(έχει βραχεί μερικές φορές μέρα παλαιότερα). Καταλαβαίνετε.. έχουμε βαρεθεί να αλλάζουμε πάνες.. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να τις φοράει ή να υπάρχει κίνδυνος να βραχεί ή ακόμα και να ρεζιλευτεί στο σχολείο. Ξέρω ότι ειναι ασυνηθιστο να βρέχεται σε τετοια ηλικία... δεν θέλω να του φοράμε πάνα, λες και είναι μικρό παιδί ..αλλά τι να κάνω;;; Σημείωση: Έχουμε δοκιμάσει πάνες βρακάκια αλλά δεν κρατουν ...τα παμπερς και τα λιμπερο άρχισαν να μικραίνουν!!! Τι να κάνω, ξέρετε άλλες μάρκες που βγάζουν παιδικές πάνες σε μεγάλα νούμερα, στην γερμανία άκουσα ότι είναι καλές οι φιξις αλλα δεν τις βρίσκω εδώ. Σας ευχαριστώ που ακούσατε το προβλημά μας..!!!Δεν έχω ακούσει για πολλά παιδια που παρουσιαζουν προβλημα σ'αυτην την ηλικία.Προσπαθούμε να κόψουμε απεγνωσμένα τις πάνες τώρα που ήρθε και η κρίση (ο μικρός, εξάλλου,δεν θέλει να τις φορά ειδικά μέρα γιατι φοβάτε μην το μάθουν οι συμμαθητες του)!!!Ζητώ βοήθεια από εσας που αντιμετωπισατε παρομοιες καταστασεις!! Με εκτίμηση , Γεωργία
like0

Προς Ζωη, δοκιμάστε Libero Nightcomfort

Εικόνα Emma
Το Drynites δεν βρηκα, σκεφτηκα ισως θα τα στελνουν εδω. Τοτε, να δοκιμασετε Libero Nightcomfort, αυτα παιρνω εγω απο ΑΒ (στον Αγ. Αντωνιο, Περιστερι), δηλαδή, σιγουρα τα στελνουν στην Ελλαδα.
like0

9 χρονών και βρέχεται ακόμα

Εικόνα Εφη
Η κόρη μου ειναι 11 και τις φοραω πανες μερα νυχτα. Δεν εχει αυτισμο κτλ. Καποια παιδια δυστυχως επαναπαυονται απο μικρα στην πανα με αποτελεσμα να τεμπελιαζουνε με το θεμα της τουαλετας και να μην μπορουν μελοντικα να εκπαιδευσουνε την κυστη τους. Εχουμε γινει ρεζιλι σε συγγενεις κτλ. Τουλαχιστον αλλαζει μονη της και δεν αντιμετωπιζουμε στο σχολειο προβλημα παρολο που δεν παιρνουνε παιδια που φορανε ακομα πανα. Εγω της φοραω Molicare Small της Hartman. Τα πουλανε καταστηματα με ορθοπεδικα κτλ.
like0

Είμαι 26 ετων εώς τώρα φοραω πάνες

Εικόνα kostas26
Γεια σας και απο μένα. Με λένε Κώστα και είμαι 26 ετών. Εως τωρα απο την ημερα που γεννηθηκα φοραω πανες και γιαυτο δεν μου φενονται καθολου παραξενες οι αναρτησεις σας. δεν ειχα κανενα προβλημα απλα οπως λεεικαι η κυρια απο πανω ναι οντος μετα απο καποια στιγμη το παιδι επαναπαυεται! το ιδιο επαθα και γω. βαριομουνα την διαδικασια με αποτελεσμα να με αφησουνε με τις πανες και αυτο ειχε αποτελεσμα να φοραω ακομα.......
like0

Ειμαι 33 χρονων (εχω πρόβλημα)

Εικόνα Nikos P
Ειμαι 33 χρονων (εχω πρόβλημα) και φοραω πανες Tena Slip medium.
like0

Να υποθέσω ότι φοράς πάνες μόνο τη νύχτα

Εικόνα ανώνυμο
Να υποθέσω ότι φοράς πάνες μόνο τη νύχτα! Κάνεις κάποια προσπάθεια να αντιμτωπίσεις το πρόβλημα. Γράψε μου την εμπειρία σου. Πως νιώθεις με αυτή την κατασταση.
like0

Κώστα κι εγώ την ημέρα φοράω πάνα

Εικόνα ΑΝΤΩΝΗΣ
φιλε κωστα ειμαι 23 χρονον και ακομα φοραο πανα την ημερα μονο γιατη αναπαβομε καλιτερα με την πανα οταν εχο δουλια και θελο να παο τουαλετα και χασομερο και καλιτερα που φοραο την πανα τωρα ειμαι καλιτερα
like0

Καλησπέρα Αντωνη και είμαι 32

Εικόνα GIANNHS
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 32 ΧΡΩΝΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΓΥΜΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΧΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟ ΣΥΝΗΘΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
like0

Να μάθω για το ομοιοπαθητικό φάρμακο για ενούρηση

Εικόνα KINIGOS
Αν γνωρίζει κάποιος να μας πει για το φάρμακο αυτό.
like0

Νυχτερινή ενούρηση

Εικόνα ΑΡΙΣΤΕΑ

Το προβλημα της νυχτερινης ενουρησης το ειχα και με τους δυο γιους. Ο μεγαλος ενω σε ηλικια 2.5 ετων ειχε σταματησει να χρησιμοποιει πανα, οταν γεννηθηκε ο μικρος ξαναρχισε. Το αποδωσαμε στη ζηλια, του δειξαμε περισσοτερη προσοχη και το ξεπερασαμε σχετικα γρηγορα. Ο μικρος ομως συνεχισε να βρεχεται τη νυχτα μεχρι την ηλικια των 7 ετων. Καναμε ολες τις εξετασεις που μας προτεινε η παιδιατρος μας και η γιατρος στο αχεπα θεσσαλονικης, στο τμημα νυκτερινης ενουρησης και αφου διαπιστωθηκε οτι δεν υπαρχει προβλημα οργανικο μας προτειναν να χρησιμοποιησουμε ενα φαρμακο, μια ορμονη ουσιαστικα απ οτι μου ειπαν. Το πηραμε, ηταν σε σταγονες για τη μυτη, το χρησιμοποιησαμε αρκετο καιρο μειωνοντας τη δοση οταν πηγαιναμε καλα και αρκετο καιρο μετα το σταματησαμε τελειως εχουν περασει τεσσερα χρονια σχεδον και δεν ειχαμε ποτε "προβλημα απο τοτε" το φαρμακο ειναι το Minirin.

like0

Φίλε Γιάννη

Εικόνα ΑΝΤΩΝΗΣ

Φιλε Γιαννη εγω την πανα αρχισα να την φοραω το καλοκαιρι του 2009 αλλα μερικες φορες την φορουσα αλλα παρατηρησα κατι, οτι οταν την φοραω την πανα αισθανομαι καλύτερα δεν χανω χρονο απο της δουλειές μου αλα γενικα ειναι καλύτερα που την φοραω αλλα τωρα το πηρα αποφαση να σταματησω να φοραω πανα.

like0

Αμα δεν μπορείς να την κόψεις

Εικόνα GIANNHS

Ναι Aντωνη, αμα δεν μπορεις να την κοψει τη κανει εχω παει παντου αλλα τιποτα φιλε. Eιμαι 32 και φοβαμαι να κανω τα ποια σχέση γιατι θα νομιζει οτι ειμαι μπεμπης ακομα.

like0

Φίλε Γιάννη

Εικόνα ANTΩΝΗΣ
Φίλε Γιάννη, τι πρόβλημα έχεις και δεν μπορείς να κόψεις την πάνα;
like0

Καλησπέρα και απο εμένα

Εικόνα Maria
Καλησπέρα και απο εμένα. Πρώτη φορά το ψάχνω και χαίρομαι που βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη κοπέλα που βρέχεται το βράδυ στα 19 της.
like0

Welcome Maria

Εικόνα Thanos
Μη σε απασχολεί φυσικά δεν είσαι η μόνη. Όπως βλέπεις υπάρχουν εδώ πολλοί άνδρες και γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα. Ένας από αυτούς και εγώ. Βρέχεις το κρεβάτι ή φοράς προστατευτικό εσώρουχο (πάνες)?
like0

Φοράω απο μικρή ηλικία

Εικόνα Maria
Φοράω απο μικρή ηλικία.
like0

Ποία είναι η καλήτερη πάνα;

Εικόνα Μαράκι
Ποιά είναι η καλύτερη πάνα για το βράδυ!Πολλές φορές έχω 2 ατυχήματα! Είμαι 56 kgr. Πρέπει να βάλω βρεφικές; Έχουν καλήτερη απορpόφηση;
like0

Και εγώ

Εικόνα Thanos
Νομιζα πως κάποια στιγμή θα σταματήσει αλλα τώρα είμαι σίγουρος πως έτσι θα συνεχίσω να ζώ
like0

Τι φοράς

Εικόνα Thanos
Μαράκι τι φοράς τώρα? Εγω ΤΕΝΑ Flex Super ή ΤΕΝΑ Slip Super. Δεν είχα ποτέ προβλημα με διαρροές και βρεγμένο κρεβάτι. Εχω δοκιμάσει και τις αντίστοιχές της HARTMAN αλλα δε τις βρίσκω εύκολα και ετσι προτιμώ ΤΕΝΑ
like0

Αντώνης

Εικόνα GIANNHS

φιλε αντώνη έχω πάει παντού αλλα τίποτα δεν έχω κάνει και δεν μπορώ τώρα χωρίς την πάνα λες και είμαι κάνα μωρό και είμαι 32 χρονών φιλε. Να δούμε που θα πάει αυτοί η κατάσταση. 

like0

Πάνες

Εικόνα Μαράκι
Φοράω Sunny! Να πάρω Tena?
like0

Πάνες sani

Εικόνα gianis111111111
ναι να παρεις tena slip super. ειναι πολυ καλυτερα απο τα sani.
like0

Δοκίμασε ΤΕΝΑ

Εικόνα Thanos
Δεν έχεις να χάσεις τιποτα αν δοκιμάσεις ΤΕΝΑ. Νομίζω είναι λίγο ακριβότερες αλλα εγώ έχω βολευτεί. Ειναι και διακριτικές και νομίζω ότι παίζει αυτό παίζει ρόλο.
like0

Τena

Εικόνα marakI
Είναι πράγματι πιο καλές οι ΤΕΝΑ. Eίναι βεβαια λίγο πιο ακριβές και μιλάω για τις slip γιατί οι pants δεν απορροφούν καλά. Πάντως καλές είναι και οι pampers babydry αν και λίγο μικρές.
like0

Pants

Εικόνα Thanos
Εγώ pants φόρεσα μόνο όταν είχα πρωτοξεκινήσει να έχω πρόβλημα. Τότε δεν ήξερα και αγόρασα αυτό που μου φάνηκε πιο λογικό ότι πρέπει να φορέσω. Σύντομα όμως κατάλαβα ότι δεν έκανε για εμένα (λόγο απορροφητικότητας). Babydry δεν έχω βάλει ποτέ. Εσύ σε τι ηλικία άρχισες να βρέχεις το κρεβάτι.
like0

Τις TENA δεν τις αλλάζω με τίποτα...

Εικόνα mikearis

Καλησπέρα ..... τις TENA  δεν τις αλλάζω με τίποτα μονο αυτές για εμενα τουλάχιστον είναι πολύ καλές αλλα όχι όμως το βρακάκι της TENA... Είμαι καινούργιος εδώ στο blog οποτε ελπίζω να βρω κάτι το οποιο θα με κάνει να μην νιώθω άσχημα κάθε μέρα που φοράω..

like0

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.