ΕΟΠΥΥ - Ειδική Αγωγή

Μια ενημέρωση να κάνω, σχετικά με την κοστολόγηση των θεραπειών ειδικής αγωγής από ΕΟΠYΥ.

 • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ * 20 συνεδρίες * 1.23€
 • ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€
 • ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 1.23€
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ * 8 συνεδρίες * 15€
 • ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 10€
 • ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ * 20 συνεδρίες * 2.23€
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ * 4 συνεδρίες * 15€
 • ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 10 συνεδρίες * 20€
 • ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15€
 • ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15€
 • ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ) * 20 συνεδρίες * 2.88€

Οι θεραπείες με τα 15 ευρώ πρέπει να είναι από γιατρο. Ενώ π.χ. "ειδική συμπεριφορά και εκμάθηση δυσκολιών" γίνεται από τις ειδικοτητες (εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή κ.τ.λ.). Ο καθένας ανάλογα με την περίπτωσή του δικαιούται ενα ποσό. Στο άρθρο 17 ειδικη αγωγή του ΕΟΠYΥ αναφέρονται τα ποσά με μέγιστο για τα μικτά περιστατικα τα 700 ευρώ (με φυσικοθεραπεια). Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει το χαρτί που θα σας γραψει ο γιατρος Κρατικου Νοσοκομείου ή το Κεντρο Παιδοψυχικης ή το Ιατροπαιδαγωγικο να συμπληρωνει το ποσό που αντιστοιχει σε σας. Περισσοτερα χρήματα δεν δίνονται. Οπότε, μαγειρεψτε τα κουκιά για να σας βγουν τα 300, 500, 700. Επίσης, μετακινήσεις δεν δίνονται για θεραπείες, μόνο για βραχεια νοσηλεια (4 ώρες) σε νοσοκομειο και για αλλες παθησεις, οπως νεφροπαθεις κ.τ.λ. Όταν αναφέρει το ΦΕΚ του ΕΟΠYΥ ότι "οι ασφαλισμένοι θα αποζημιώνονται αμεσα", εννοει ότι θα μπαίνουν στο λογαριασμο του ασφαλισμένου και όχι των εταιρειών - Κεντρων θεραπειών. Οχι δηλαδή ότι θα πληρωνόμαστε αμέσως με την κατάθεση κάθε μήνα των δικαιολογητικών μας. Τα χρήματα θα μπαίνουν στις ημερομηνίες που έμπαιναν. Δηλαδή, καθε 1η κ 15 του μήνα. Αυτα από εμένα! Καλή συνέχεια!!!

ΕΟΠΥΥ και Ειδικη Αγωγη

Εικόνα γιάννης_1970
Λογοπεδικές ασκησεις και εκμαθηση δυσκολιών δεν αναφερει ο νεος ΕΚΠΥ. Ποιος τα λεει αυτά? Ειναι γραμμενα καπου?

ΕΟΠΥΥ

Εικόνα en logo
Αυτές οι τιμές είναι επίσημα κάπου?Γιατί τα διάφορα ΟΑΕΕ δεν πληρώνουν λόγω της ελλείψεως αυτής της κοστολογήσεως! Ευχαριστώ

Μας έχουν μπερδέψει!!!!

Εικόνα ria_76
γεια σας και από μένα... θέλω να σας ρωτήσω μιας και είστε αρκετά ενήμερη, οι ψυχοθεραπείες και οι συμβουλευτικές γονέων πρέπει να γίνονται μόνο σε ψυχίατρο για να δίνουν τα 15? Γιατί εμείς κάνουμε και τα δυο , για τα οποία έχουμε πάρει διάγνωση-βεβαίωση από το ιατροπαιδαγωγικο της περιοχής μας,και τα κάνουμε σε ψυχολόγο. Ωστόσο παρόλο που η βεβαίωση γραφεί 8 ψυχοθεραπείες και 4 συμβουλευτικές γονέων, ο τύπος στο οαεε μας έδωσε 2.88 για εκμάθησή δυσκολιών λέγοντας μας ότι τα παραπάνω δυο δίνονται μόνο όταν γίνονται σε ψυχίατρο και όχι σε ψυχολόγο, παρόλο που μας τα έχει γράψει ψυχίατρος! Έχουμε μπερδευτεί! Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα? Γιατί από τα 360 που δώσαμε τον κάθε μήνα, πήραμε κάτι λιγότερα από 30 γιατί είχε και κρατήσεις! Είναι η πρώτη φορά που καταθέτω αποδείξεις και απογοητεύτηκα!

ΕΟΠΠΥ και Ειδική Αγωγή (κωδικοί πληρωμών)

Εικόνα -αναστασία
Καλησπέρα! Το πρώτο ΦΕΚ τα αναφέρει. Είναι κωδικοί ενεργοί στο λογισμικό τους. Μου τα τύπωσαν στο ΙΚΑ - νυν ΕΟΠΠΥ. Βαση του αρθρου 21 αναφερεται: 3. Δαπάνες ιατρικών πράξεων, παρακλινικών εξετάσεων και θεραπειών που δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό τιμολόγιο δεν αναγνωρίζονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Συνεπώς αφου οι κωδικοι είναι ενεργοι κ περιλαμβανονται στο κρατικο τιμολογιο αναγνωρίζονται.

Το χαρτί που έχω είναι επίσημο (ΕΟΠΥΥ)

Εικόνα -αναστασία
Καλησπέρα! Το χαρτί που έχω είναι επίσημο. Όλοι ξέρουμε όμως ότι κάνεις δεν έχει δημοσιεύσει τις τιμές. Ηδη στις 15 του μήνα πληρώθηκαν κάποιοι για Μάρτιο - Απρίλιο. Γενικά ξέρω παντως πως σε σχέση με τα άλλα ταμεία μόνο το ΙΚΑ έχει δείξει μεγαλύτερη συνέπεια. Για ό,τι άλλο τα ξαναλέμε!

Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα (προς ria 76)

Εικόνα -αναστασία
Καλησπέρα! Εδώ υπάρχει ενα μπέρδεμα. Το ιατροπαιδαγωγικό γράφει τα πάντα χωρίς να διευκρινίζει την ειδικότητα. Αντίθετα στα κέντρα παιδοψυχικής στις ατομικές ψυχοθεραπειες έγραφαν σε παρένθεση "από ψυχολόγο" και με τα παλιά δεδομένα έδιναν 8*9,68 (αν θυμάμαι καλά). Τα ίδια έπαιρνες αν με το χαρτί από το ιατροπαιδαγωγικο εκανες τις ψυχοθεραπείες σε ψυχίατρο. Γνωρίζω ψυχολόγους που κόβουν τώρα απόδειξη με 15 ευρω. Το μόνο ξεκάθαρο είναι στη θεραπεια συμπεριφορας που για αποδειξη από γιατρο είναι 8*15 ενώ από άλλο ειδικό είναι ειδική συμπεριφορα κ αποζημιώνεται με 20*1,23. Ισως να είναι και θέμα υπαλλήλου... Το ότι σας εδωσε για εκμάθηση δυσκολιών ενώ θα μπορύσε να μη περάσει τίποτα είναι θετικό. Ο ψυχολογος σας δεν εχει καποια ενημερωση απο το συλλογο του για το θέμα αυτο;

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική. Απώτερους σκοπούς αποτελούν η δια βίου εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει κοινωνική ένταξη με επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι Ομάδες του είναι "γειτονιές" σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε τη γειτονιά σας, γνωρίστε τη εδώ.
 

Νέο NOESI.gr, νέο πλάνο!

Η αρχιτεκτονική του site έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη φυσικών κοινοτήτων από ανθρώπους, που αλληλεπιδρούν καθημερινά, με σημείο εκκίνησης τις ιστοσελίδες. Με αυτή ακριβώς τη διατύπωση, παρουσιάσαμε τον νέο ιστότοπο τo 2013:

Οι άνθρωποι δεν χάνονται και τα γραπτά μένουν!

Απολογισμός (2016): "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας".
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!