ΔΙΕΚ AMEA

Εικόνα NOESI.gr

Δύο νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Ειδικής Αγωγής ξεκινούν τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά. Σε αυτά πρόκειται να φοιτήσουν άτομα με προβλήματα σε όραση και ακοή. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014.

Από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014, πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι ειδικότητες που προσφέρονται σε αυτά τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής είναι οι εξής: 

  1. Ξεναγός σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς χώρους για τυφλά και κωφά άτομα. (Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).
  2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής - Πολυμέσα / Web designer - developper / video games. (Για άτομα με προβλήματα ακοής).
  3. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών-πρακτικών. (Για άτομα με προβλήματα όρασης).
  4. Βοηθός Φυσικοθεραπείας. (Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).

Τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν στην Αθήνα στο Συγκρότημα ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων στην Αγία Παρασκευή (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή) και στη Θεσσαλονίκη στο Συγκρότημα ΤΕΕ Α’Βαθμίδος (Γεωργικής Σχολής 95).

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Τα ΤΕΕ γίνονται Δημόσια ΙΕΚ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Φαίνεται να πρόκειται για "μετονομασία" των ΤΕΕ που πέρυσι (σχολικό έτος 2013-2014) ανακοινώθηκε ότι θα ...κλείσουν.

Τυχαίο ότι τα πρώτα πιλοτικά Δημόσια ΙΕΚ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στεγάζονται στα αντίστοιχα ΤΕΕ Αγίας Παρασκευής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης;

Δείτε τη λίστα με τα ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα εδώ: www.noesi.gr/pronoise/tee

like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.