ELLA project από την ΕΣΤΙΑ

Εικόνα ΕΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

Η Εστία στα πλαίσια του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό σχέδιο ELLA (European Life Long Academy), που ασχολείται εν γένει με την ποιότητα ζωής και την υποστήριξη ατόμων με νοητική υστέρηση. Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 10 κύριες θεματικές από τις οποίες οι 4 είναι γενικές (δημοσιοποίηση, αρχική και τελική συνάντηση, αξιολόγηση κλπ) και 6 εξειδικευμένες με ποικίλη θεματολογία (εργασία, εκπαίδευση κλπ).

Η Εστία είναι υπεύθυνη και συντονιστής φορέας, για μια από αυτές τις θεματικές (πακέτο εργασίας αρ. 6), που αφορά τον ελεύθερο χρόνο και την αξιοποίηση του. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η συλλογή και καταγραφή 50 περίπου Ευρωπαϊκών ή εθνικών καλών πρακτικών ελευθέρου χρόνου και η παρουσίασή τους σε σχετικό εγχειρίδιο.

Αν σε αυτή την προσπάθειά μας έχετε να προσθέσετε την δική σας εμπειρία, τη δική σας δράση, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία που σας ζητούμε. Παρακάτω, συνημμένα εκτός της φόρμας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες ενώ ο τελικός οδηγός, με τις 50 καλές πρακτικές που θα αξιολογηθούν ως οι πιο σημαντικές, θα σας σταλεί  σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στις αρχές του 2015.

Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφόρηση.  Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπογράφοντα ή με τον κο Tommy Papp στο τηλ. 2106713149 και E-mail: info@eseepa.gr 

Για την Εστία
Βασίλης Κασιμάτης
Διευθυντής

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

Καλή επιτυχία!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του Οδηγού που θα προκύψει από την προσπάθειά σας να καταγράψετε τις καλές πρακτικές.

Για εμάς θα ήταν ένα εργαλείο που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο νέο πρόγραμμα διαρκούς δράσης "Προνόησε κι εσύ!" (www.noesi.gr/book/noesi/iso-pronoisekiesi) έναν Οδηγό βέλτιστων πρακτικών που θα λειτουργεί ως πρότυπο για τις υπηρεσίες προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που παρουσιάσαμε στο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Στρασβούργο (www.noesi.gr/post/social-entrepreneurs-have-your-say) στις αρχές του έτους. 

Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα!

Άγγελος Κουτουμάνος 
Εκδότης NOESI.gr
like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.