Έρευνα: Ενδείξεις φλεγμονής στον εγκέφαλο σε παιδιά με αυτισμό (συμπλήρωμα διατροφής λουτεολίνης από Δρ. Θεοχαρίδη - Brain Gate)

Εικόνα Carer

Επιστημονικές μελέτες εστιάζουν στη χορήγηση διατροφικού συμπληρώματος βασισμένο στην λουτεολίνη, που περιέχεται στο χαμομήλι με πυρηνέλαιο και βοηθά στην περιορισμό της οξείδωσης και της φλεγμονής του εγκεφάλου των παιδιών με αυτισμό. Την ανακάλυψη έκανε ο ομογενής Δρ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης. O Δρ. Θεοχαρίδης έχει επίσης συνδέσει το όνομά του με το NEUROPROTEK.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη, καθηγητή Φαρμακολογίας, Εσωτερικής Παθολογίας και Βιοχημείας και διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας & Ανακάλυψης Φαρμάκων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος όπως πιστεύαμε, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι στα παιδιά αυτά υπάρχει φλεγμονή στον εγκέφαλο. «Είναι μια αυτοκαταστροφή που γίνεται στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη ή πολύ νωρίς αφού γεννηθεί το παιδί και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο γιατί γύρω στο 60% των παιδιών έχει αντισώματα κατά του ίδιου του εγκεφάλου τους…», ανέφερε σε συνετευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεοχαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη, ορισμένες φυτικές ουσίες διαπιστώθηκε ότι έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και βρίσκονται , όπως είπε, σε αφθονία στην ελληνική γη. Στην Αμερική έχει αποδοθεί «η πατέντα» στον κ. Θεοχαρίδη για τη χρήση τέτοιων ουσιών για τη φλεγμονή στον εγκέφαλο. Ο κ. Θεοχαρίδης μίλησε στις 20 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Αυτισμός – Άμεση ανάγκη πληροφόρησης και αντιμετώπισης», που διοργάνωσε η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την «Brain-Gate» (Πύλη του Εγκεφάλου) - Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρία, που έχει σκοπό την επιστημονική μελέτη των νόσων που σχετίζονται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο αυτισμός εξελίσσεται σε «επιδημία», καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ένα στα πενήντα παιδιά πάσχει από αυτισμό. Δεν αντιμετωπίζεται με φάρμακα και δεν είναι ψυχιατρικό πρόβλημα είπε ο κ. Θεοχαρίδης. Είναι αυτοάνοσο νόσημα που δημιουργεί ψυχιατρικά προβλήματα.. Τα αποτελέσματα των ερευνών με λουτεολίνη και πυρηνέλαιο δείχνουν βελτίωση περίπου κατά 60% της κοινωνικότητας αυτών των παιδιών και βελτίωση της ομιλίας τους. «Ειδα με τα μάτια μου παιδιά να μιλάνε», ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης, προσθέτοντας ότι και ένα παιδί να βοηθήσουμε μας γεμίζει ελπίδα, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη την παθογένεια της νόσου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για την έγκαιρη διάγνωση, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, ενώ η πληροφόρηση είναι ελλιπής και συχνά παραπλανητική, είπε, με αποτέλεσμα σε μια απελπισμένη προσπάθεια οι γονείς δικαιολογημένα να διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Στην εκδήλωση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δεξιότητες και στον υψηλό δείκτη νοημοσύνης αυτών των ατόμων αναφέροντας ότι για κάποιες κοινωνίες τα άτομα αυτά είναι κέρδος, φέρνοντας ως παράδειγμα εταιρίες στο εξωτερικό που προωθούν την αξιοποιησή τους. Χαρακτήρισε αυτά τα άτομα πολύτιμη οικονομική μονάδα που όμως στην Ελλάδα λόγω άγνοιας, αδιαφορούμε με αποτέλεσμα την απομονωσή τους και πρότεινε να επανεξετάσουμε ως κοινωνία τη στάση μας απέναντι τους.

Σύμφωνα με τον Θεοχαρίδη, προτεραιότητα της Μη Κερδοσκοπικής Αστικής εταιρίας «Brain-Gate», είναι να επιτελέσει επιστημονικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό και κοινωνικό έργο. Η εταιρία θα εκτελέσει πειραματική, κλινική και επιδημιολογική έρευνα, για την μελέτη του ελέγχου της λειτουργίας και παθοφυσιολογίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.Όπως είπε ο κ. Θεοχαρίδης δυστυχώς σην Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει επαρκής ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση. Ωστόσο, η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει χώρο ελπίδας για τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό τα οποία είτε δεν έχουν διαγνωστεί είτε δεν παίρνουν φάρμακα επιτρέποντας έτσι την αξιολόγηση τους για πιθανούς διαγνωστικούς παράγοντες στο αίμα ή την εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας.

Πρωταρχικός στόχος των επιστημόνων που ίδρυσαν τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρία «Brain-Gate», είναι η δημιουργία διαδικτυακής πύλης με την επωνυμία «SOS Autism Greece», όπου θα αναρτηθούν δεδομένα (σύλλογοι γονέων, νοσοκομειακά ή άλλα κέντρα και σχολεία, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) που μπορούν να είναι χρήσιμοι για μια οικογένεια με αυτιστικά μέλη. Απώτερος στόχος είναι η διεξαγωγή επιδημιολογικών μελετών σε περιοχές της Ελλάδας, ώστε να υπάρχουν έγκαιρα δεδομένα τα οποία θα αποτελέσουν το απαραίτητο υλικό για περαιτέρω μελέτες.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ)

 Διαβάστε ακόμη από το NOESI.gr: 
Έρευνα για τον αυτισμό σε 100.000.000 φακέλους (!) ενοχοποιοεί τις τοξίνες στο περιβάλλον

Σχόλια

Θεοχάρης Θεοχαριδης

Εικόνα marapap007

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Είμαι νέο μέλος ,μητέρα κοριτσιού 16 ετών με αυτισμό.Έμαθα ότι ο Θεοχάρης Θεοχαριδης έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαϊου 2015.

like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!