Έρευνα για την ενημέρωση και τις αντιλήψεις εκπαιδευτικών όσον αφορά τις αισθητηριακές ευαισθησίες μαθητών με αυτισμό

Εικόνα Anastasia Sarantou

Το όνομά μου είναι Αναστασία Σαράντου και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Ένταξης και Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Έχω αποφοιτήσει από το πρόγραμμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αργότερα, παρακολούθησα σεμινάρια σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετά την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης εργάστηκα ως ειδικός παιδαγωγός στoν τομέα των μαθησιακών δυσκολιών. Η συμμετοχη μου στο μάθημα του αυτισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ και η προηγούμενη εμπειρία μου με ενθάρρυνε να διερευνήσω τις αισθητηριακές ευαισθησίες στον αυτισμό.

Σημείωση από το NOESI.gr: Η έρευνα αυτή έχει ολοκληρωθεί. Παρά την προσπάθεια του NOESI.gr να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη της μελέτης (Αναστασία Σαράντου) για την ανάρτηση κάποιων βασικών συμπερασμάτων από τη συγκεκριμένη μελέτη, δεν λάβαμε απάντηση σχετικά.

Σχετικά με την έρευνα:

Πρωταρχικός σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το επίπεδο γνώσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις αισθητηριακές ευαισθησίες και η πιθανή ανάπτυξη ενός πλαισίου, το οποίο θα παράσχει περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές για τον προσδιορισμό και τη διαχείριση των αισθητηριακών ευαισθησιών. Η διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου υπολογίζεται γύρω στα 15 λεπτά. 

Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ: https://www.survey.bris.ac.uk/bham/sensory_awareness

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και έχετε το δικαίωμα να αποχωρήσετε από τη διαδικασία και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις. Ωστόσο, η πλήρης συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα είναι εξαιρετικά οφέλιμη για την έρευνα. Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί "Continue" δεν μπορείτε να επιστρέψετε για να αλλάξετε τις απαντήσεις σας.

Η ανωνυμία σας ειναι εξασφαλισμένη, καθώς δεν χρειάζεται να δώσετε προσωπικά στοιχεία. Επίσης, η πρόσβαση στα δεδομένα θα επιτρέπεται μόνο σε μένα και τους επόπτες μου, Dr. Kerstin Wittemeyer και Dr. Λίλα Κοσσυβάκη. Τέλος, σε περίπτωση που θα θέλατε περισσότερες λεπτομέρειες ή να ενημερωθείτε για τα ευρήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μέσω e-mail στο: sarantou_an@hotmail.gr.

Η συμβολή σας σε αυτήν την έρευνα είναι πολύ σημαντική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 
Αναστασία Σαράντου

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.