Έρευνα για τις παιγνιοποιημένες μεθοδολογίες αντιμετώπισης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Εικόνα efgeorgiou

Η κοινοπραξία του FocusLocus που συντονίζεται από το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην παρούσα συλλογή στοιχείων που αφορά στην διεξαγωγή έρευνας για τις παιγνιοποιημένες μεθοδολογίες αντιμετώπισης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2017.

Η έρευνα αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου FocusLocus "ADHD management gaming system for educational achievement and social inclusion", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αριθμός Σύμβασης 732375).

Το FocusLocus αποσκοπεί στην υλοποίηση μιας παιγνιοποιημένης προσέγγισης αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ, η οποία εφαρμόζοντας κατάλληλες μεθοδολογίες μάθησης επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από ΔΕΠΥ στην αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων τους.

Επιπλέον, το FocusLocus αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας προσωποποιημένης, προσαρμόσιμης και διάχυτης εμπειρίας ψηφιακού παιχνιδιού ως μιας ευεργετικής, προσβάσιμης και αποδοτικής εναλλακτικής στις επικρατούσες θεραπευτικές προσεγγίσεις (π.χ. φαρμακευτική αγωγή).

Όλες οι πληροφορίες που παρέχετε θεωρούνται εμπιστευτικές.

Το όνομά σας καθώς και κάθε άλλη προσωπικά ταυτοποιήσιμη πληροφορία δεν συλλέγεται, και με κανέναν τρόπο δεν συσχετίζεται με τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτήν την έρευνα.

Μπορείτε να διαλέξετε ένα ερωτηματολόγιο επιλέγοντας την πρόταση που σας περιγράφει καλύτερα:

  • Είμαι γονιός / κηδεμόνας παιδιού με ΔΕΠΥ

  • Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολείο που μαθητεύουν και παιδιά με ΔΕΠΥ

  • Ειδικεύομαι στη θεραπεία παιδιών με ΔΕΠΥ

  • Εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος σε κλινική ή ειδικό κέντρο θεραπείας ΔΕΠΥ

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Θα σας είμαστε ευγνώμονες εάν μπορέσετε να αφιερώσετε μέχρι 15 λεπτά από τον χρόνο σας, καθώς η συμβολή σας θα είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη για την υλοποίηση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Γεωργίου Ευτυχία
EΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;