Ερώτηση για την σύσταση Κέντρου Λόγου

Εικόνα marakikriti

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την βοήθεια σας, όποιος γνωρίζει αν θέλει να με ενημερώσει. Θέλω να ανοίξω ως λογοθεραπεύτρια ένα ιδιωτικό γραφείο στην Μαγνησία και να συνεργαστώ με ακόμη έναν λογοθεραπευτή με εργοθεραπέυτρια, ψυχολόγο και δασκάλα ειδικής αγωγής.Τι πρέπει να κάνω για να συμπεριλάβω αυτές τις ειδικότητες και να φτιάξω ένα Κέντρο Λόγου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

"Κέντρο" ή "γραφείο"

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής

Συνάδελφε καλημέρα,

δυστυχώ το θέμα έιναι λίγο μπερδεμένο καθώς είναι θέμα ονομασίας "κέντρου" ή "γραφείου", σα να λέμε επιχειρίση κάποιου τύπου ή μορφής (ΟΕ, ΑΕ κ.α.) και ατομική επιχείριση.

Αν είσαι εσύ η ιδιοκτήτρια, μπορείς να ανοίξεις ατομική επιχείριση με την ιδικότητά σου και να κάνεις στην εφορία "επέκταση δραστηριοτήτων" βάζοντας μέσα και όλες τις άλλες ειδικότητες. Αυτό θα σου δώσει το δικαίωμα να έχεις συνεργάτες είτε με ΙΚΑ είτε με το δικό τους μπλοκάκι.

Αν θέλεις κάποια άλλη μορφή εταιρίας, το καθεστώς αλλάζει στο σύνολό του, δηλαδή και από θέμα έναρξης και φορολογίας και αδειών (νομίζω). Ο πιο κατάλληλος για να σε βοηθήσει είναι ένας καλός λογιστής!

Καλή επιτυχία με σεβασμό στον άνθρωπο!

like0

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα marakikriti

Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι κάνοντας στην εφορία επέκταση επιχείρησης σαν ιδιοκτήτρια μπορώ να το ονομάσω κέντρο?ευχαριστώ και πάλι...

like0

Κέντρο Ειδικής Αγωγής

Εικόνα YIOTA BAKOURI

Καλησπέρα.Πρόσφατα έκανα επέκταση δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ σαν ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,σε ιδιόκτητο χώρο.(ΚΑΔ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ).Θα ήθελα να μου πείτε αν γι΄αυτή τη δραστηριότητα απαιτείται άδεια από κάποια Δημόσια υπηρεσία,γιατί όσο και αν έψαξα δε βρήκα κάτι σχετικό. Ευχαριστώ πολύ.

like0

Επέκταση δραστηριότητας (συνεργασία με άλλους ειδικούς)

Εικόνα veatriki_glinou

Καλημέρα σας,

Παρακολουθώ το θέμα της επέκτασης, δημιουργίας Κέντρου κ.λπ., καθώς είμαι Ψυχολόγος- Ειδική Παιδαγωγός με ατομική επιχείρηση και θα ήθελα να μπορώ να συνεργάζομαι και με άλλους ειδικούς, χωρίς το μπέρδεμα των αποδείξεων.

Θα  ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα, αν γνωρίζει κάποιος,γιατί η εφορία δε με βοήθησε καθόλου και με μπέρδεψε ακόμα πιο πολύ.

1. Για να κάνω επέκταση, απλά το κάνω; Δεν χρειάζονται πτυχία των θεραπευτών που δηλώνω ότι έχω συνεργασία (π.χ. λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, παιδοψυχίατρος);

2, Κάνοντας την επέκταση δραστηριότητας, κόβω εγώ πλέον την απόδειξη στους γονείς, αναγράφοντας όλες τις θεραπείες με τις σφραδίδες των ειδικών πίσω από την απόδειξη ή χρειάζονται αποδείξεις του κάθε θεραπευτή ξεχωριστά;

Αν θελήσει κάποιος να επικοινωνήσουμε, μπορεί να μου στείλει στο email veatrikiglinou@gmail.com, γιατί αυτό το θέμα το έχουν μπλέξει τόσο που δεν μποροούμε πλέον να βοηθήσουμε τους γονείς με τις αποδείξεις τους και δεν μπορεί κανένας ειδικός να μας κατατοπίσει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,
Γλυνού Βεατρίκη

like0

Διευκρινήσεις σχετικά με την επέκταση δραστηριοτήτων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εδόθησαν διευκρινήσεις σχετικά με την επέκταση δραστηριοτήτων από θεραπευτές και παντός τύπου επιχειρήσεις ειδικής αγωγής. 

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την επέκταση δραστηριοτήτων στην οποία πρέπει να προβούν οι θεραπευτές και παντός τύπου επιχειρήσεις ειδικής αγωγής προκειμένου να νομιμοποιούνται απέναντι στον ΕΟΠΥΥ να χορηγούν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για πράξεις θεραπείας (εκτός ειδικότητάς τους ή αρχικών δραστηριοτήτων τους), η Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά στον Οδηγό δικαιωμάτων και παροχών του NOESI.gr εδώ:
http://noesi.gr/book/law/epektasi-drastiriotiton-therapeytes-kai-pantos-typoy-epiheiriseis-eidikis

like0

Σύσταση γραφείου παιδοψυχολόγου

Εικόνα alexis var

Καλησπέρα σας,είμαι ψυχολόγος και σκέφτομαι να ανοίξω γραφείο ως παιδοψυχολόγος και ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζει κάποιος, εαν μπορώ να δέχομαι  ταμεία. Έχω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και στην σχολική ψυχολογία.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.