ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Εικόνα najia

«Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κακοποίησης / παραμέλησης / ενδοοικογενειακής βίας, παιδιά θυματοποιημένα, εμπλεκόμενα σε περιστατικά bullying και γενικά παιδιά που έχουν εκτεθεί πρόσφατα ή παλαιότερα σε έντονες ψυχοτραυματικές εμπειρίες και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, προσαρμογής ή συμπεριφοράς.

«Το Σπίτι του Παιδιού» απευθύνεται σε παιδιά που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες θυματοποίησης εντός ή εκτός του οικογενειακού τους πλαισίου και διαβιούν είτε σε άλλα της βιολογικής τους οικογένειας πλαίσια φιλοξενίας παραδοσιακά (ξενώνες, οικοτροφεία, καταφύγια κ.λπ.) ή εναλλακτικά (αναδοχή) είτε εξακολουθούν να διαμένουν με την οικογένειά τους.         

«Το Σπίτι του Παιδιού» παρέχει, παράλληλα, υποστηρικτικές υπηρεσίες στις οικογένειες των παιδιών καθώς και στο φροντιστικό προσωπικό δομών, στις οποίες διαβιούν παιδιά θύματα κακοποίησης

«Το Σπίτι του Παιδιού» στελεχώνεται από θεραπευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον Ψυχίατρο - Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου, τρεις Παιδοψυχιάτρους, τρεις κλινικούς Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπευτή και ειδική Παιδαγωγό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για εξωτερική εποπτεία των κλινικών περιστατικών.

«Το Σπίτι του Παιδιού» στην πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων διαθέτει δυναμικότητα που αφορά στην μακροχρόνια ψυχοθεραπευτική κάλυψη 80-100 παιδιών και στην υποστήριξη των οικογενειών τους.

«Το Σπίτι του Παιδιού» - Βασικά Χαρακτηριστικά

  • «Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί ειδικευμένη υπηρεσία, μοναδική στην χώρα και πρωτοποριακή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
  •  Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται στο Κέντρο εντελώς δωρεάν.
  • Η διεπιστημονική θεραπευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας αναλαμβάνει την σφαιρική και ολόπλευρη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπευτική προσπέλαση των πολύπλοκων διαταραχών που τα παιδιά – θύματα αντιμετωπίζουν.

«Το Σπίτι του Παιδιού» - Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν

  • Διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των παιδοψυχιατρικών προβλημάτων.
  • Σε παιδιά θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης που εμφανίζουν ψυχοπαθολογικές διαταραχές η όλη προσέγγιση περιλαμβάνει επίσης την σφαιρική αντιμετώπιση όλων των ενδεχόμενων παράλληλων αναγκών τους συμπεριλαμβανομένων της διάγνωσης και θεραπείας ειδικών μαθησιακών αναγκών και της παροχής υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης.
  • Συμβουλευτική σε γονείς, φροντιστές και λοιπά πρόσωπα αναφοράς.
  • Παρακολούθηση - καταγραφή - στατιστική επεξεργασία των αναγκών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που απορρέουν από τα περιστατικά κακοποίησης των παιδιών.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης της κοινότητας με στόχο την πρόληψη κάθε μορφής φαινομένων παιδικής κακοποίησης.

«Το Σπίτι του Παιδιού» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ. του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί καθημερινά 9.00-21.00 εκτός Σαββατοκύριακου στη διεύθυνση Νείλου 7, Ζωγράφου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Κέντρου: 

  • 210 7717773
  • 210 7485531

Συνημμένα αρχεία: 

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;