Σχιστία υπερώας

Εικόνα Μοσχα Ιωακειμ

Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 10 μηνών κ έχει γεννηθεί με σχιστίας της μαλθακής υπερώας. Έχει κάνει επέμβαση νιστιδοστομίας για να μπορεί να σιτίζεται εύκολα κ να παίρνει το κατάλληλο βάρος που χρειάζεται μέχρι την επέμβαση. Το μωρό όμως μπορεί κ τρώει κ από το στόμα κ μάλιστα αλεσμένο φαγητό.

Δυστυχώς τράβηξε τον καθετήρα πριν 2 μήνες κ βγήκε από τη νίστιδα κατά το ήμισυ. Οπότε το κρατήσαμε όσο γινόταν μέχρι σήμερα που βγήκε κ ο υπόλοιπος καθετήρας με αποτέλεσμα αύριο θα πάμε να τον δει ο χειρουργός του για να μας πει αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το πιθανότερο είναι ότι θα αφήσει την πληγή να κλείσει μόνη της κ θα συνεχίσει να τρώει κανονικά από το στόμα.

Το πρόβλημά μας ειναι με το νερό. Δεν μπορεί να πιεί νερό από το στόμα. Μπορεί κάποιος γονέας με παρόμοια περίπτωση να μας συμβουλεύσει τι μπορούμε να κάνουμε για να πίνει νερό από το στόμα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Σχιστία

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα. Η μικρή μου γεννήθηκε με σχιστία μαλθακής υπερώας. Ποιος χειρουργός σας έχει αναλάβει; Η νιστιδοστομία τι είναι; Πρώτη φορά το ακούω και η αλήθεια είναι ότι έχω αποκτήσει πολλές φίλες που τα παιδιά τους γεννήθηκαν με σχιστία και δεν έχω ακούσει ούτε από εκείνες κάτι τέτοιο. Υπάρχει και άλλο θέμα ανατομικό πέρα από τη σχιστία; Θα σου στείλω με προσωπικό μήνυμα τα τηλέφωνά μου για να μιλήσουμε.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.